Автобусните превози поскъпват с 50%

Автобусните превози поскъпват с 50%

Автобусните превози между селищата ще поскъпнат с около 50%, съобщи по БНР председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова. Причината, освен намаленият брой пътници покрай коронавируса, е и последното увеличение на цените на горивата, изтъкна тя.

Тя каза още, че и това повишение на цените за превоз, което ще е с около 50 процента и то на местата където това е възможно, няма да реши проблема и бизнеса ще продължи да изпитва трудности, заради високите цени на горивата и особено на метана.
„Знаете, че за междуселищните автобусни линии не беше гласуван бюджет в Закона за бюджета, така че ние нямаме никаква друга алтернатива в момента, освен да започнем поетапно увеличаване на цените. Не навсякъде цената на билетите ще бъде завишена, затова казвам, че това, най-вероятно, ще се случва поетапно.

Ще продължим разговорите в тази посока с Министерство на транспорта, съответно финансите, за подпомагане на автобусните превози, междуселищни автобусни линии, защото там проблемът е още по-сериозен. Знаете, че там няма финансиране, така или иначе“, поясни Милтенова.

От бранша очакват подкрепа от държавата, за да може хората от населените места да имат осигурена транспортна услуга и повишението на цената за превоз да е минимално за пътниците.

„Ще дам пример с Благоевград. Благоевград работи на цена от 0,80 лв. от много години. В момента там предстои увеличение на цената. Цената ще бъде 1,20 лв., но сами разбирате, че това също е крайно недостатъчно, предвид разходите, които ние генерираме“, каза още Магдалена Милтенова.

 

Коментари

  • Наблюдател

    06 Март 2022 18:56ч.

    Няма да ползвате автобуси. Ще ползвате таксита. След като в САЩ започнаха да плащат 2.3лв за литър бензин, докъде мислите, че ще стигнат цените в България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заминаваме за сссср, там всичко е без пари

    06 Март 2022 22:05ч.

    От тия американски цени тук не се живее вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Принципните Безпринципни

    06 Март 2022 19:08ч.

    САЩ спешно се опитват да изкрънкат петрол от Иран и Венецуела, ще свалят на юруш санкции и ще признават Мадуро. Засега имат кукиш и от двете страни, да видим на какви тайни отстъпки още ще ходят. Защото задаващото се с резкия скок и неуправляемостта на цените на западните пазари е страшно за описване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХХ

    06 Март 2022 19:30ч.

    Аз пък си спомням предишното увеличение на цените пак поради покачване цената на горивата. Обаче не си спомням да е имало намаление, след като цените на горивата паднаха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...е и последното увеличение на цените на горивата, изтъкна тя."

    06 Март 2022 19:46ч.

    Цената на горивото в най-добрия случай е не повече от 30% от цената на превоза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цената на горивото в най-добрия случай е не повече от 30% от цената на превоза.

    06 Март 2022 19:51ч.

    Което идва да ни каже, че

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Което идва да ни каже, че...

    06 Март 2022 19:53ч.

    ...дори поскъпването на горивата да е 100%, то следва това да доведе до максимум 30% поскъпване на превозите, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следва

    06 Март 2022 20:24ч.

    поскъпване на хляб, олио, месо...нали пари им трябват за много задачки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мека Мара

    06 Март 2022 20:47ч.

    Кви са тия автобуси бе? Купувайте изтребители!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    06 Март 2022 22:02ч.

    Жената от снимката има вид на фрустрирана педагожка, току-що разделила се с лобювника си огнеборец. Тя навярно е въпросната автобусна превозвачка от статията и би трябвало да знае, че 50% увеличаване на цената на автобусните предизвиква последващо 40% оскъпяване на същите. Пожелавам на Магдалена скоро си намери нов любовник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи