Жозеп Борел: ЕС може да се разпадне заради проблемите с миграцията

Жозеп Борел: ЕС може да се разпадне заради проблемите с миграцията

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел предупреди, че има риск съюзът да се разпадне заради проблема с мигрантите, предаде италианската новинарска агенция АНСА, цитирана от БТА.

Миграцията може да бъде "разлагаща сила за Европейския съюз" заради дълбоките културни различия между страните и дългосрочната им неспособност да се споразумеят за обща мигрантска политика" каза Борел в публикувано днес интервю за британския вестник "Гардиън".

"Някои членове на ЕС имат "японски стил": ние не искаме да се смесваме, не искаме мигранти, не искаме да приемаме външни хора. Искаме си нашата чистота", отбеляза Борел. Той подчерта точно обратното, Европа има нужда от мигранти, за да противодейства на тенденциите на намаляване на населението.

Европейската комисия междувременно съобщи днес, че отпуска на Тунис 127 милиона евро в съответствие с подписания от ЕС и северноафриканската държава меморандум за разбирателство в областта на миграцията.

Пакетът включва помощ в размер на 67 милиона евро за борба с трафика на хора. Тези пари ще бъдат предоставени през следващите дни по линия на тясното сътрудничество с Тунис в борбата срещу мрежите за нелегален трафик, каза говорителката на Европейската комисия Ана Писонеро.

Тя уточни, че останалите 60 милиона евро ще бъдат отпуснати под формата на бюджетна подкрепа.

Германското правителство ще финансира неправителствени организации, работещи в подкрепа на мигранти и бежанци, пристигащи в Италия по море и след като са дошли, каза днес пред АНСА говорител на германското министерство на външните работи.

Източници от канцеларията на италианския премиер Джорджа Мелони изразиха изненада от това изявление.

"Италианското правителство незабавно ще потърси контакт с германските власти за разяснение. Надяваме се, че съобщението не е вярно, тъй като финансиране от Германия на дейности на неправителствени организации на територията на Италия би било сериозна аномалия", каза един от цитираните източници.

Броят на мигрантите, пристигнали по море в Итабия, се увеличи тази година със 100 процента до 132 832, сочат данни на министерството на вътрешните работи. 1599 мигранти и бежанци са загинали или изчезнали в централната част на Средиземно море от началото на годината според службата на върховния комисар на ООН за бежанците. Няколко кораба на германски неправителствени организации търсят и спасавят хора в района, отбелязва АНСА.

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • BULEXIT

    22 Sep 2023 20:11ч.

    Какво по-хубаво от това отново да сме свободни!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Sep 2023 20:12ч.

    Джунглата лека полека завзема райската градина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    22 Sep 2023 20:12ч.

    Само заради това ли! Дай Боже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадеца на праскови

    22 Sep 2023 20:29ч.

    Глупоста на Борел е безгранична. Тези мигранти ще се залепят, като пиявици за осигурителната система и ще си го преместят. Подмладяването на Европа в главата му е в резултат на етилови изпарения и системен конфликт на няколкото останали мозъчни клетки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро тъга и рев

    22 Sep 2023 20:35ч.

    Той и заради друго ще се разпадне. Тъжният финал е съвсем близо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чепига

    22 Sep 2023 20:39ч.

    Русия е ръководена от бандити, Европа от кретени !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 22 Sep 2023 17:39ч. Русия е ръководена от бандити, Европа от кретени !

    22 Sep 2023 21:07ч.

    А САЩ и Великобритания от елфи и клиенти на Епщайн?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ¯⁠\⁠_⁠ʘ⁠‿⁠ʘ⁠_⁠/⁠¯

    22 Sep 2023 20:40ч.

    Разпадането е неизбежно, най-вече заради проблемите с демокрацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жозеп Борел: ЕС може да се разпадне заради проблемите с миграцията

    22 Sep 2023 20:40ч.

    Борелчо отваря лекичко прозореца на Овертон, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ......

    22 Sep 2023 20:42ч.

    "Японски стил", а? Ш.б.н расист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пиетро

    22 Sep 2023 20:44ч.

    ЕС може да се разпадне заради некадърниците, назначени от хегемона, които управляват съюза днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пиетро

    22 Sep 2023 20:44ч.

    ЕС може да се разпадне заради некадърниците, назначени от хегемона, които управляват съюза днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А какво правим ние?

    23 Sep 2023 20:08ч.

    Борел подчерта точно обратното, Европа има нужда от мигранти, за да противодейства на тенденциите на намаляване на населението. Това всъщност бе и политическото решение за приемане на страните от социалистическия блок. Какъв е резултата? Вече у нас има остър недостиг на медицински сестри, скоро няма да има лекари, селскостопонски работници не се намират, както и строители и какво ли не още. Всичко това продукт от лицемерната европейска политика, прекарването през шенген и подготвения грабеж чрез еврозоната. Към това ако добавим асистирането, което ЕС направи за разбиване на българската индустрия, като цяло, българската химическа индустрия, българската лека и преработвателна промишленост, българското земеделие и хранително вкусова индустрия, продължаващото рушене на българската енергетиката, разбиване на образованието и здравеопазването в България и отвеждането на нашата страна, чрез българофобски васални управления, на последно място в съюза, който е получил името си от река Еврос (Марица) … За какво единство и какъв ЕС става на въпрос и що за европейски, пък и атлантически ценности – каква чужда пропаганда и какви пет лева. Сега навярно кроят планове да ни набутат и мигрантите. А ето нещо интересно от днес. Мигрантите в Италия трябва да платят близо 5000 евро, ако искат да не стоят в центровете за пребиваване. Парите са да си ги връщат обратно до родните им страни – билети зъ самолет, със съответния комисион.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    22 Sep 2023 20:44ч.

    нато и ес трябва да се разпаднат събрали пенсионери с огромни заплати които бръщолеват само простотии от сутрин до вечер и раздават нашите евр пари на сулю и пулю забъркаха европа в конфликта с украина само бели и щети

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Привидности и реалности

    22 Sep 2023 20:47ч.

    Борел винаги ми е приличал на човек, който е решен да лъже и двуличничи ДОКРАЙ! Безкрайно съм изненадан от този изненадващ прилив на откровеност и изричане на истината. "Истината" е условна. Твърдението е вярно, но само що се отнася до крайния резултат. Иначе, миграцията ще бъде просто един от многото фактори - поводът, който ще дръпне спусъка! Причината е, че ЕС драматично се изроди, загубвайки лице и идентичност, драстично отклонявайки се от идеите на бащите-основатели и чрез кохорта от платени агенти за влияние, подготвени и инсталирани от американците, изцяло се постави в техен интерес. В този аспект, тя някак вътрешно загуби опора и смисъл, лицемерно твърдейки че се интересува от своето бъдеще, докато в действителност се "вълнува" само от чуждо такова. В момента стауквото и европейската бюрокрация се интересува само и единствено от себе си, как да се възпроизведе, като как да се възпроизведе като "излъже" малките и "незначителните" членове, да се подчинят на германо-френския диктат. Изглежда някак така, че на американците им омръзна, умориха се, до провеждат трудна двустранна политика към много европейски страни. Искат да се отърват от Европа, приоритетите вече са други! Видимо биха предпочели да предават заповедите само до Берлин и Париж, а те да имат грижа за изпълнението им. Тази няма да я бъде! Има прекалено много страни, за които това е крайно неизгодно, а не малко от тях имат и топки, за да кажат категорично "НЕ"! В рамките на раздялата на ЕС с някои от запазили способността да мислят, преценяват и гласно да изричат ИСТИНАТА, в рамките на защита на изконните им национални интереси, ЩЕ БЪДАТ НЕИЗБЕЖНО ИЗРЕЧЕНИ И ИЗВЪРШЕНИ НЕЩА, които ще направят съществуването на съюза в този му вид - НЕВЪЗМОЖНО! Огромният проблем за страни като България е, че в този турбулентен процес, те са осъдени да се загубят, защото националният им елит е пълен боклук, а точката на незавръщане в обществената деструкция беше вече премината. Ето това ни донесе демокрацията и евроатлантизмът! Кой как ще го обяснява - това е въпрос на бъдеще и най-вече на интересите на субектите на бъдещата власт. В историята най-важни са резултатите, другото е повече шум, който ще е без значение, защото нас няма да ни има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    22 Sep 2023 21:14ч.

    Така е. Концепцията за такива съюзни обединения е безкрайно стара, с корени отпреди и от Студената война. А специално този Маастрихтски мастодонт се оказа естествено продължение на съветския еврео проект. На всичкото отгоре последните години потвърдиха правотата на законните обвинения срещу него не само в корупционност и бюрократична некадърност, но и за елементарна липса на демокрация, цензура, фаворизиране на старите членки, валутен монополизъм, подкрепяне на откровен неоколониализъм, лакейско марионетно навеждане пред върхушките на САЩ и Британия, "обратни" идеологически каузи и конвенции, измислени пандемични мерки, ограничаващи човешките права и какви ли не протофашистки идеологеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хермес

    22 Sep 2023 20:57ч.

    Нещо, което е заченато в грях, ще погине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    22 Sep 2023 20:58ч.

    Дъртофелник, на Берлинската конференция през 1884г. се разбрахте как да си поделите Африка, сега се съберете (бившите колониални държави) и се споразумейте как да приемате мигрантите. Изградихте лимитрофен пояс от будали като България, но това няма да ви спаси. Не само ЕС ще се разпадне, а ще превземат и страните ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    22 Sep 2023 21:01ч.

    Въх, сакън, недей, защото ес е нужен на България така, както въздуха и слънцето за всяко живо същество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От твоите уста в Божиите уши, Борелчо!

    22 Sep 2023 21:11ч.

    Само че няма да е само заради миграцията. Просто изкуствените неща не издържат, така е било, така и ще бъде! Амин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъртото изскукало

    22 Sep 2023 21:38ч.

    Пиянде Борел , преди някло месеца дъвчеше едни други приказки ,за някаква си райска градина Ха сега вече му дойде акъла във размътеният пияндурски мозък ,,че нещата във джендър съюза не отиват на добър край.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wagner

    22 Sep 2023 22:11ч.

    Дай Боже ЕС по-скоро да изчезне. Цялата идея за този съюз, командван от САШ и без Русия вътре, просто няма смисъл и е обречена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    22 Sep 2023 22:56ч.

    Дай Боже! Нашето правителство работи добре в това направление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    22 Sep 2023 23:12ч.

    Борел, ти си бил много “умен“! Чак сега ли го разбра, това е ясно от няколко години. Сега е късно, процеса е необратим! ЕС доста бързо ще остане в историята, понеже сте алчни и сте се самозабравили!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    22 Sep 2023 23:14ч.

    Амен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    22 Sep 2023 23:35ч.

    ЕС ще се разпадне без мигранти-критично важни за икономиката. Не че мароканец ще рине лайна в свинеферма в Лион, но поне ще е рецепционист в хотела....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврозадругата

    23 Sep 2023 0:31ч.

    Този въпрос е от компетенцията на Франциско от Лесбос - покровител на мигрантите ! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    23 Sep 2023 0:43ч.

    Едва ли емигретата са причината за разпадането на ЕС. Въпросчето е пари от къде, след като ЕЦБ е пред фалит. „Първият търговски ден на октомври, Q4, има всички признаци на бедствие за Европа. В момента всичко изглежда спокойно, приливите оттичат. Но точно под повърхността нещо кипи, готово да избухне. Тази експлозия идва на пазарите на държавни облигации. Това не може да бъде избегнато, а само отлагано. Днес ЕЦБ се придържа към срока на сделката. Това е авангард на система на ръба на колапса... А с това и съдбата на множество империи, обхващащи векове. Ножовете излязоха за тези, които се опитват да унищожат човечеството... възможността за нас е огромна .„ Шах и мат, Криси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    23 Sep 2023 0:49ч.

    Дай боже да е скоро!!! Мухльо, изгониха те от Испания, защото им беше дотегнал с некадърността си, ама нали си нагъл се навря в тоя гнусен ес!!! Дано се разпадне заради теб!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    23 Sep 2023 1:01ч.

    2008 бе само репетиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    23 Sep 2023 1:02ч.

    Разбирам мисленето на испанският господин - в създадената с ''труд, пот и кръв'' европейска ''райска градина'' превес вземат плевелите. Липсва добрият градинар, който знае как се обгрижва градина - поливаш редовно, унищожаваш бурените и се наслаждаваш на резултата от трудът си. Оградата на ''райската градина'' я няма ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    23 Sep 2023 2:34ч.

    Допълнение: Отвреме, навреме, в точният момент се подрязват цветята, храстите и дърветата, за да растат и да ни радват, задължително за здрави растения!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дай Боже!

    23 Sep 2023 1:14ч.

    Амин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дъртофелник

    23 Sep 2023 1:59ч.

    стари аспарагуси начело на т.нар. първия свят, колко време още, Господи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дъртофелник

    23 Sep 2023 2:00ч.

    стари аспарагуси начело на т.нар. първия свят, колко време още, Господи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    23 Sep 2023 2:06ч.

    Да се разпада ,че е такова рядко което на лопата не стои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв глупак само!

    23 Sep 2023 3:32ч.

    Тези черните,искат да дойдат при вас,в "развитите страни",Франция, Германия,Италия и Белгия,за да ви оправят жените,защото сте ЛГБТ+- корен квадратен от нензмсикво,както и да ви смучат от парите!При нас не стоят, защото пара няма.Мислите си,че като се разпадне глупашкия ви съюз ще спрат да идват?Тях не ги спират визи и т.н.Ще ви клатят до откат!Нека се разпада тая олигофрения ЕС и да си гледаме нашата държава,че аман от Европа, ценности и всякакъв род глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ник

    23 Sep 2023 5:10ч.

    Всички изкуфели старци трябва да бъдат разкарани, както и ултралевите. Еднакво безпомощни. Съсипват всичко, до което се докоснат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ник

    23 Sep 2023 5:12ч.

    Излишно е да се казва, че повечето не работят, а само доят системите. А където и да отидат, стандартите за всичко падат. Не могат да измажат една стена както трябва. Знам го от опит. Нямат никаква логика, ни вкус. Мърляви, агресивни и неприятни. Само циганите са по-зле от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е тази

    23 Sep 2023 20:25ч.

    основната причина! Ще се разпадне, защото първо има некадърни и корумпирани управници, което е основната причина за некадърното и противно на интересите на членовете му управление! От "главата" започва всичко! И второ, тези некадърни управници създават и глупави и вредни да съюза правила и решения, първо, защото толкова си могат, и второ, защото се мислят за вундеркинди и създават глупави и неадекватни правила за управление на съюза. А дали има трета причина - наличие на личен интерес ще се разбере накрая след разпадането му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи