Жители на Берлин поднасят цветя на руски танк въпреки протеста на проукраински активисти

Жители на Берлин поднасят цветя на руски танк въпреки протеста на проукраински активисти

Въпреки протестите на проукраински активисти, жителите на Берлин продължават да носят цветя на руския танк, поставен пред пред руското посолство в Германиясъобщава кореспондентът на ТАСС.

Агресивно настроени украинци хвърляха цветята и ги тъпчеха с крака, като крещяха лозунги в подкрепа на Украйна. Много берлинчани обаче отново върнаха цветята на мястото им, влизайки в схватка с проукраинската страна. Законът и редът се осигуряваха от представители на местната полиция, като от време на време отделяха настрана проукраински активисти.

Хиляди хора демонстрираха в центъра на Берлин в събота в подкрепа на усилията за постигане на мир в Украйна. Активистите се противопоставиха на доставката на оръжия на Киев и по-нататъшната ескалация на конфликта и се обявиха за по-бързото провеждане на мирни преговори. Демонстрацията беше организирана от депутата от германския Бундестаг, бивш ръководител на фракцията на Лявата партия в парламента Сара Вагенкнехт, и известната германска журналистка и правозащитничка Алиса Шварцер. По данни на полицията в митинга са участвали 13 000 души.

Въпреки забраната на властите в Берлин, някои активисти дойдоха на митинга с руски знамена и транспаранти с надпис "Без санкции срещу Русия!" и „Незабавно спрете курса на конфронтация с Русия“. Връщайки се от митинга, мнозина положиха червени рози и други цветя на танка, поставен пред руското посолство в Германия от проукраински активисти. Така жителите на Германия протестираха срещу военната подкрепа на Украйна и подчертаха необходимостта от мирни преговори.

От своя страна руското посолство в Германия съобщи, че провокацията с монтирането на руски танк пред руската дипломатическа мисия не е срещнала разбиране, подкрепа и съчувствие от гражданите на Германия. По време на масовите протести, проведени вчера, жителите на Германия, както подчертаха в дипломатическата мисия, „много ясно изразиха подкрепата си за мирно уреждане на украинския конфликт, срещу ескалация чрез напомпване на режима в Киев с германски оръжия и военна техника и по-нататък затягане на антируската санкционна спирала“.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Браво, германци.

    26 Фев 2023 15:40ч.

    Започнахте да се пробуждате. Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емигрант

    26 Фев 2023 18:04ч.

    Фашистка Германия поднася цветя на Руски паметник. А НАШИТЕ КОМУНИСТИ ПРЕВЪРНАЛИ СЕ ВЪВ ФАШИСТИ ИСКАТ ДА СЪБАРЯТ РУСКИ ПАМАТНИЦИ. ИЗРОДИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Берлин живеят десетки хиляди руснаци

    26 Фев 2023 15:57ч.

    Голяма част от тях направиха автошествие в подкрепа на войната в края на февруари 2022 г. Сега от посолството са ги организирали да носят цветя на руския танк. Жестът е прекалено циничен и няма да спечели одобрението на германците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    26 Фев 2023 16:08ч.

    Германците обичат чорбаджията да им гърми тръбите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Германците да ги

    26 Фев 2023 16:44ч.

    Връщат на Путин, ако е вярно. То и тука има много копейкаджии, които плачат за изгонване към Матушката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    26 Фев 2023 16:58ч.

    Тези руснаци в Германия не са ли избягалите от лошия Путин? Нещо не се вързват нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    26 Фев 2023 17:34ч.

    Гост 26 Фев 2023 16:58ч. - и при троловете има остър глад за работна ръка - парвилните струрктури набират къде каквото попадне. поради което и нивото е потресаЮщо, от години вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много от руснаците в Берлин

    26 Фев 2023 17:42ч.

    живеят там от времената на Студената война. Руски колонии има и в други големи градове на бившата ГДР. Самият Путин е мишкувал в Дрезден дълги години като КГБ агент. Нормално днес сред руснаците в Германия да има голям процент поддръжници на путинската политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Германците да ги 26 Фев 2023 16:44ч.

    26 Фев 2023 17:59ч.

    А ти соросоидно и недоклатено грантаджийче, за къде плачеш да те изгоним - Белене, Куциян, Слънчев бряг - избора е твой?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия са само пенсии,

    26 Фев 2023 18:40ч.

    Които си носят некролога в джоба. Няма да са живи да целуват сапогите на Пригожин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    26 Фев 2023 19:11ч.

    И във Испания ли има Руснаци бе гольо . днес и Испанците се надигнаха против НАТО и даването на оръжие на укрофашистите .Вчера във Германия и остроф Крит днес във испания и въобще антивоенното движение .А ние нали сме държава продажник си траем .А ти си ярък пример какво трябва да се прави със такива продажници като теб след войната .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    26 Фев 2023 19:15ч.

    Никакво Белене и Куциян ,тези продажници ще ги пратим ввъв донбас да въстановяват републиките от разрушенията предизвикани от укрофашистката армия . А най отявлените либерал фашисти директо за Сибир ,начело със Боко предателят ,той ще им бъде бригадир на кариерата .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    26 Фев 2023 19:17ч.

    Айде айде не предизвиквай съдбата ,че да не ти гледаме на теб некролога по дърветата и по диреците .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вълчо е научил за протестите

    26 Фев 2023 19:28ч.

    в Испания от руската телевизия. Ако беше гледал испанска телевизия, щеше да знае за какво точно протестират. Такива като Вълчо другарят Ленин наричаше “полезни и...ти”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам кой се надигнал,

    26 Фев 2023 19:34ч.

    Ама и на децата стана ясно,че мужика мре без да протестира. Дане и иранците не са паднали толкова долу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябваше да видите по дърветата

    26 Фев 2023 19:36ч.

    Веднага след 10 ноември. Сега и ви висят памперсите по дърветата файла няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    26 Фев 2023 19:53ч.

    Тролчетата са се активирали. Сложно им е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 26 Фев 2023 16:08ч. Германците обичат чорбаджията да им гърми тръбите ?

    27 Фев 2023 7:14ч.

    Вероятно за това обичат окупацията на американците, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цар Бомба

    27 Фев 2023 7:47ч.

    Глупако , хората не искат война ! Помнят Урока на историята за разлика от някои празноглави българи !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтопаветните софияндурници да не забравят, че ще има чистка с елементи на геноцид за оцапаните с НПО

    27 Фев 2023 12:32ч.

    Няма да има милост за грантаджиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десислава

    26 Фев 2023 16:31ч.

    Еха! Цял танк, участвал в битка, е транспонтиран от Украйна и поставен на улица в .. Берлин? Танкът е монтиран през нощта и се появава срещу руското посолство в петък. По същото време, при това през нощта, у нас е счупена огромна плоча от паметника на Съветската армия! Двете събития са по повод годишнината от събитията в Украйна. Явно и двете събития са замисляни дълго и на едно и също място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спукана е работата на западната сатанинска либерастия,

    26 Фев 2023 16:37ч.

    даже и да се посе*е от тръшкане и немощни инфантилни демонстрации. Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • война на НАТО срещу Русия не е войната на България.

    26 Фев 2023 16:45ч.

    някой много иска да ни въвлече в нея. Лидерите на българските политици партии, наричащи себе си „демократични“, единодушно подкрепят американската идея за поддържане на бойните действия в Украйна, без да се съобразяват с мнението на българските граждани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Германците, както и българите

    26 Фев 2023 16:46ч.

    започват да разбират, че в Украйна се води войната от Библията между Гог и Магог, след която следва Апокалипсисът. Тази война, която е едновременно гражданска, религиозна, антиславянска и антируска, се подклажда от Североатлантическата терористична организация (North Atlantic Terrorist Organization), с главен юдео-талмудистки и сатанински център в САЩ и със спомагателни сатанински квартири в Лондон, Париж, Амстердам, Брюксел, Берлин, Мадрид, Варшава, Киев... Българите много добре знаем, че Хазарският хаганат пороби прабългарите на най-големия син на хан Кубрат - хан Бат Баян, а хан Аспарух загива в битка с хазарите край Днепър. Руският княз Святослав, чиято българска майка Олга покръства Русия, унищожава Хазарския хаганат и освобождава прабългарите на хан Бат Баян (част от днешните казаци), а печенегите като съюзници на хазарите убиват княз Святослав. Цар Симеон отмъщава за княз Святослав, като разбива и подчинява печенегите, заселва ги край Дунав и ги прави пазители на северната българска граница. Световният талмудизъм/сатанизъм води война за унищожение на славяните в Украйна и за освобождаване на "жизнено пространство" за създаване на нов Хазарски хаганат - юдео-талмудистка държава под името "Небесен Ерусалим" (като подигравка с "Откровение" от Свети Апостол Йоан) в Днепропетровска, Запорожка, Херсонска, Николаевска и Одеска области + Крим, а на по-късен етап + Харковска област + Кривой Рог + Уман... Германците, както и българите не трябва по никакъв начин да поддържат огъня на тази антихристиянска и антиславянска война, чийто завършек е Апокалипсисът - тоталното унищожение на целия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    27 Фев 2023 9:15ч.

    Съгласен с всичко, с изключение на отмъщението на цар Симеон за убийството на княз Светослав от печенегите. Цар Симеон води битки с маджарите и ползва за съюзници печенегите и това се случва около 70 години преди Светослав, последният още не е бил роден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав си, Дух на времето

    27 Фев 2023 13:14ч.

    Цар Симеон първо разбива печенегите, а по-късно разбива и маджарите. Наистина княз Светослав е убит години по-късно от печенегите, но и за прабългарите на Велика България, и за славянобългарите в Дунавска България, и за руснаците талмудисткият и паразитен Хазарски хаганат е бил екзистенциален враг №1, а неговото вампирясване е също такъв екзистенциален враг. Целта на нов юдео-талмудски Хазарски хаганат е записана във Вехтия завет (Тора) - господство над всички народи по света. Те, юдаистите, били хора, а ние, неюдаистите - животни за тях (гои). Това е фундаментът на расизма. Това е фундаментът на всеки един нацизъм, вкл. и на германският нацизъм, на хитлеризма. Видно е как юдео-талмудистите използват укро-нацистите в своя полза, като пушечно месо, за да им разчистят руските територии в Украйна за бъдещата юдео-сатанинска държава на Антихриста - вампирясал Хазарски хаганат за поробване на всичките човеци по света и за тяхното унищожение, и за превръщането на остатъка в обслужващ персонал от био-роботи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • модерно робовладелство

    26 Фев 2023 16:48ч.

    Перемога снова превратилась в зраду. Поздравление за обикновените немци от Берлин!!! - https://www.youtube.com/watch?v=mW_XY02Vvac

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    26 Фев 2023 16:53ч.

    И правнучето на дедо Бисмарк - и то карамфили в килима от цветя бучи. Дедо Бисмарк е бил приятел на руската империя и е приветствал Руско-турската война, довела до освобождението на България. Въпреки това е нарекъл балканските властни галоши "крадци на овце". Дедо Бисмарк много го е страх от либерали и социалисти. Всичко товаго пише в Уикипедия. Не се притеснявайте да я използвате за справка, познанието от известно време не е ексклузивна привилегия за погражданени даскали. Които - както знаем - здравата са смесили пропаганда и тежък насилствен нрав в ударно нанасяното знание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рампейдж

    26 Фев 2023 19:56ч.

    точната фраза на Ото фон Бисмарк е „конекрадците” край Долния Дунав. Иначе и друго е казал:"Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат." Скоро мисля ще гледаме бързото пристигане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шефът на ЦРУ Бърнс на среща с шефа на СВР Наришкин.

    26 Фев 2023 17:01ч.

    Доста депресираща среща. Имаше много предизвикателно отношение от страна на Наришкин. Чувство на наглост и арогантност. Чувство, което според мен отразява собственото мнение на руския президент Владимир Путин, неговата собствена вяра днес, че може да накара времето да работи за него, че може да смели украинците, че може да измори нашите европейски съюзници, че в крайна сметка ще има политически изтощение. (c) Изгаряния - Руснаци, предайте се! - Не. - Беше доста депресираща среща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташунко Сапа

    26 Фев 2023 19:12ч.

    Ти явно си присъствал на срещата, та говориш от първо лице, единствено число. Явно в ролята на ибрикчия на Бърнс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бърнс е дал интервю за СиБиЕс Нюз

    26 Фев 2023 19:30ч.

    https://aif.ru/politics/world/glava_cru_berns_rasskazal_o_vpechatleniyah_posle_vstrechi_s_naryshkinym

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    27 Фев 2023 3:06ч.

    Кои са вашите европейски съюзници, абдал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    27 Фев 2023 9:43ч.

    Не стана ясно кой се е депресирал от срещата така издълбоко?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога фашистите не са били диваци и варвари

    26 Фев 2023 17:25ч.

    Вандали изгориха и смачкаха цветята пред танка, поднесени от берлинчани в памет на загиналите бойци от руската армия. - https://vz.ru/news/2023/2/26/1200893.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    26 Фев 2023 17:27ч.

    Нато добре да гледа и обследва най-великия танк от ВСВ -Т34, ненадминат по показатели и до днес! Дори и Хитлер е признал това и е изкопирал някои преимущества в Пантерите, но теглото, спрямо подвижността, се оказва проблем. Точно същото сега, като при Абрамсите, Челънджърите, Леопардите и Леклерковете сега, утънали гемии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • първи

    26 Фев 2023 17:29ч.

    Толкова много руско семе има посято в Берлин още от 1945 г..... затова има много изроди, които да се кланят на руския тапк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слава на Русия

    26 Фев 2023 19:59ч.

    Първи, айде бегай във форума на дневник да си говорите за гей-парада следващата година.Че тая вече мина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтопаветeн

    26 Фев 2023 17:41ч.

    квич :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цяла Европа въстава срещу сатанизма

    26 Фев 2023 18:01ч.

    Демонстрации в Испания срещу войната на НАТО в Украйна и изпращането на оръжия за укрохунтата - https://t.me/rusvesnasu/25177?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Abe

    26 Фев 2023 18:12ч.

    Ами рушняшки имигранти, цоцащи социални, курвулук до шия, това са рушняшките субекти в чужбина, що Путкин не ги рани като Кимчо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    26 Фев 2023 18:36ч.

    Малко си объркал нещата, но е разбираемо. Оправи си българския език ако можеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташунко Сапа

    26 Фев 2023 19:16ч.

    До Abe 26 Фев 2023 18:12ч. Пълен, сто процентов тъпак си! Явно постоянно ти го казват, но не вдяваш, защото Бог те е оставил без мозък и се излагаш по сайтовете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ишо

    26 Фев 2023 18:20ч.

    Немците сега са жалки нищожества, последната им надежда беше мустакатия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много жалки са,

    26 Фев 2023 18:42ч.

    То затова зетя на др. Путин работи там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новината вече е стара

    26 Фев 2023 18:47ч.

    танкът се оказа украински :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    26 Фев 2023 20:19ч.

    полицаи, представители на нацистка Германия, арестуват старица, протестираща срещу войната: https://www.youtube.com/watch?v=mG3Z1iiynRc Паррррдон, не е в нацистка Германия, в нацистка Рашистка Фашагия е заснето. А тези с цветята в Берлин защо не са арестувани, защо не следват светлия пример в Москва, която е единственото свободно место, населено с православни християни? https://www.youtube.com/shorts/7nVLoeLiI1o

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • либерална цензура

    26 Фев 2023 21:14ч.

    Пуснете руските телевизии бре, демократ нещастен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • танкист

    26 Фев 2023 21:20ч.

    Руският танк е символ на защитата на правото, православието , славянството, независимостта и гордостта на всички народи. Цветя за танка, а Паси-тата под веригите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цяла Европа въстава срещу сатанизма 26 Фев 2023 18:01ч.

    27 Фев 2023 8:08ч.

    Да. Манифестации в Париж за мир в Украйна, излизане на Франция от НАТО, FREXIT !!! https://twitter.com/i/status/1629912634764959747

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи