Жертвите в Газа вече са 2750, Израел отрече да е обявил примирие

Жертвите в Газа вече са 2750, Израел отрече да е обявил примирие

Снимка: БТА

Броят на жертвите на израелските удари срещу Ивицата Газа се увеличи до 2750 души, предаде АФП. Военните действия на еврейската държава са в отговор на изненадващо нападение на радикалното палестинско движение "Хамас" на 7 октомври, при което в Израел бяха убити 1400 души, мнозинството от тях цивилни.

Около 9700 са ранените в контролираната от Хамас Газа, съобщиха местните здравни власти.

Междувременно от офиса на израелския премиер Бенямин Нетаняху отрекоха съобщенията за постигнато примирие, което да позволи доставките на помощи в Газа и евакуация на чужденци в Египет.

Израелската армия съобщи днес, че евакуира жители по протежение на северната си граница с Ливан на фона на напрежение в района. 

Вчера цивилен израелец и военен бяха убити при ракетни атаки от Ливан, а армията нанесе ответни удари и атакува инфраструктура на ливанската групировка "Хизбула".

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Израел не е обявил примирие

    16 Окт 2023 11:31ч.

    Просто проучва дали има вероятност да му долети “Шахаб 3”. Ако Щатите поемат противоракетната отбрана , Израел ще атакува .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rosiefix

    24 Ное 2023 20:51ч.

    <a href=https://premium-clomid.com/>clomid without a prescription</a> <a href=https://premium-clomid.com/>order generic clomid</a>

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    16 Окт 2023 12:23ч.

    Много хубаво време се е отворило в Тел Авив, та малко се поспряха! По Божии причини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    16 Окт 2023 12:31ч.

    Нали на 7 октомври на музикално събитие в Израел бяха убити около 300 души от терористичната групиировка Хамас, сега били 1400... цивилни.... Утре колко ще бъдат? И защо Израел си го връща на хилядите палестински дечица, жени и болни хора, като ги държи без ток, вода и храна... и бомбардира болници! Гледката от палестинската трагедия е невероятна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАМАС са си терористи

    16 Окт 2023 12:45ч.

    И заслужават пълно унищожение, обаче Израел създаде идеална почва за да виреят в Газа. Хора на които са им откраднали всичко- дом, права, работа, и са наблъскани в тесен концлагер, няма как да не са радикални. Няма шанс. И да унищожат ХАМАС, ще е друг- не по малко радикален. И в Газа ще го слушат, и ще възприемат казаното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Окт 2023 15:02ч.

    Евакуирали са Сидеров, който е до Газа, не до Ливан. Освен това пълномащабно нахлуване в Газа ще остави безконтролен Западният бряг. А там от години тече перманентен тероризъм, въпреки усилията на ООП да се подмажат на Израел.Като пламне и там може не само с Биби да е свършено

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи