Жена загина при пожар в хотел в центъра на София, има пострадало бебе

Жена загина при пожар в хотел в центъра на София, има пострадало бебе

Една жена е загинала, а шестима други са ранени при пожар в хотел „Централ“ в центъра на София. Сред пострадалите са момиче от Белгия на 12 години и бебе на година и половина, съобщиха за NOVA от Спешна помощ. Всички ранени са чужди граждани. Те са настанени във ВМА и „Пирогов".

Сигналът за пожара е подаден в 06.10 ч., поясниха от Столичната полиция. Хората от хотела веднага са евакуирани. По първоначална информация огънят е тръгнал от втория етаж. Движението в района е спряно. 

„Чухме противопожарна сирена. Събрахме всичко и слязохме по стълбите. Не сме чули взрив или нещо подобно”, разказа гост на хотела.

"За съжаление имаме една загинала жена, имаме настанени в болнични заведения двама възрастни мъже, както и две деца – на година и седем месеца и на 12 години, които за радост са в леко състояние. Децата просто профилактично са приети", каза пред БНР комисар Любомир Баров, зам.-директор на Столична пожарна .

"Загиналата жена е бил в стаята, в която е възникнал пожарът. До стаята, в която е възникнал пожарът, от горяща стая е изведена, евакуирана е дама", добави той.

По всяка вероятност се касае за пожар, който е възникнал на третия етаж в хотела, който има 70 стаи и е бил пълен. Всички негови гости са били евакуирани.

"На място са 6 пожарни автомобила, три стълби, с голяма част от които се проведе евакуацията на настанените, две линейки", каза комисар Баров. 

Огънят вече е потушен. Спряно е движението на кръстовището между булевардите "Тодор Александров" и "Христо Ботев". Районът е отцепен.

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи