Жан Виденов прави нова партия, ще участва в изборите

Жан Виденов прави нова партия, ще участва в изборите
"Има Инициативен комитет за създаването на нова лява партия. Аз съм сред най-активните членове, защото имам най-голям опит. Иван Атанасов е инициаторът на идеята за формиране на ПП „Лявата алтернатива“. Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за създаването на нова партия са необходими поне 4-5 месеца по закон, ПП „Лявата алтернатива“ ще участва в предизборна коалиция с други партии, една от тях е Съюз на комунистите в България, която най-вероятно ще се нарича "За чиста и свята република". Това казва бившият премиер на България Жан Виденов в интервю за Plovdiv-Press. Той сподели, че не го боли за това, което става в БСП, защото то е безнадеждно.

 

"БСП няма бъдеще. Аз напуснах партията още през 2000 година. Това беше очевидно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение. След толкова много години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма.", бе категоричен бившият премиер.

Запитан накъде върви България и кой е виновен за политическата криза, Виденов коментира: "Разбира се, перестройката. Тя съсипа и приятелските народи на Съветския съюз. Всички ги познавам и ги обичам, аз съм част от тази култура и се гордея с това. От тази велика дипломатическа школа съм и се гордея с това. В момента в България свършва перестройката. В Русия свърши доста по-рано, други страни загинаха, защото не можаха да излязат от нея. В България свършва в момента."

Виденов счита, че у нас предстоят огромни национални предателства и тяхната мисия е да се борят срещу тях. Ако не могат в парламента, на улицата. Ако трябва, и с оръжие в ръка. В края на краищата страната трябва да се пази, а той лично се е клел за  България.

 

Източник: "Евроком"

Коментари

 • ха ха ха

  10 Май 2021 13:39ч.

  Интересно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  10 Май 2021 13:51ч.

  Дърева ще се включи, аз см сигурен. Тя отдавна гони ремсистите с оръжие в ръка. Пардон, фашистите. Все тая ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е смешно!

  10 Май 2021 13:54ч.

  Една напред, 10 назад! Колкото и да плюят турските сериали, от тях много неща могат да се научат, например "станалото станало", "каквото било било" и т.н. Връщането назад никога не води към добро! Сори, Жан! Недей да пречиш на БСП и на г-жа Корнелия Нинова. Бас държа, че не можете да се примирите, че една жена ви показа пътя, да не кажа друго! Много съжалявам, но ако в България имаше истински мъже, дебелакът и чучелото с татусите, нямаше да си подадат носа от вертепите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искрено им желая успех!

  10 Май 2021 13:55ч.

  Правителството на Жан Виденов падна заради цветна революция. Не заради друго. Приватизацията с боновите книжки беше една от най-справедливите, като технология. Но, бяха взети бързо "съответните мерки". Огромните национални предателства не само предстоят. Те са факт отдавна. Това, което предстои е излизането наяве на много факти, които до сега са потулвани или представяни лъжливо и подвеждащо на обществото. Предстои също и нова, много по-активна фаза на гражданската война у нас, която продължава вече близо 100 години. Включително и някакво подобие на партизанско движение, което начаса ще бъде обявено за терористично, а политическите сили, стоящи зад него - обявени извън закона от сегашния фашистки режим. Но каквото и да се случи, важното е това, че все повече става ясно, че причината за този невероятен разгром и упадък на държавата ни е капитализма и нищо друго освен капитализма, който до сега нито една политическа сила в последните 33 години не е обявила, че ще премахва. Удивителното е това, че при нас историята не се повтаря като фарс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  10 Май 2021 14:03ч.

  успех на новото начинание

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  10 Май 2021 14:10ч.

  Първи април отдавна мина.Тва са некфи бълнувания..... :((

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ivan S

  10 Май 2021 14:11ч.

  Никой от всички мизерници били във властта не изкара кирливите ризи на другите, както всички се канеха. Извод : Гарван, гарвану око не вади. Всички идват с ГОЛемИ обещания, накрая остават ГОЛИ обещания. Без изключение. За това единствения път който нормален човек може да поеме е Извън България. Всеки кадърен и честен човек ще се интегрира лесно и ще бъде добре приет навсякъде където спазва и се спазват законите. Тука може би всички населяващи тази територия трябва да измрат и да дойдат други- по-добри хора които да й се радват, тачат и ценят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма да гласувам за тях

  10 Май 2021 14:13ч.

  Но България има нужда от истинска лява партия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иване, чорбата е безсолна ...

  10 Май 2021 14:17ч.

  Е как така, Иване, всички ще бъдат приети добре в чужбина, след като отдавна мъдрите са казали, че какъвто е народът, такова е и правителството. Значи и ти, Иване, ако вземеш властта, ще оставиш само голи обещания, но се оправдаваш, че в чужбина ще си различен. Не, Иване. Ще си останеш същият цървул. Защото това, за което говориш е форма. Важно е съдържанието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  10 Май 2021 14:17ч.

  Това ще е аналог на лявата партия в Германия на Грегор Гизи. Може да вземе некой процент от БСП и да я свали под 10%. Партия на соцносталгиците.Лошо нема.И тези хора заслужават представителство...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Приватизацията с боновите книжки"

  10 Май 2021 14:27ч.

  Това е най-подмолния начин за съсипването на една държава, измислен от американците, така успяха да съсипят цялото производство на страната... Вкараш ли дадено предприятие в частни ръце, то вече може да се закупи от всеки ;) както и всички видяхме как стана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 007

  10 Май 2021 14:28ч.

  Жан беше морален човек, но го употребиха юдски. Няма смисъл от леви проекти, те са измама както и десните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  10 Май 2021 14:36ч.

  Успех, Жан!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  10 Май 2021 14:36ч.

  Жан се гордее, разбираме. Вероятно и с времето, когато големите играчи в партията го бяха сложили за изкупителна жертва, докато те обезценят активите на държавата. Нали предстоеше приватизация. А, и с оръжие в ръка щели да се борят, ако трябва. Помните ли по негово време бяха, едни с оръжие в ръка. Бореха се и те. Тогава им казваха борците. Сега иначе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  10 Май 2021 14:38ч.

  Единствения премиер на БГ,който може да се похвали с Майдан направен от сорос. Това говори много кой е Жан Виденов. Успех му пожелавам, БГ има нужда от истинска социалистическа партия..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  10 Май 2021 14:51ч.

  Жан, Жан, късно е либе за китка! Но явно от опит се убеди, че трябва да се яде хляб. А най-голямото престъпление на всички български политици от така нар. преход е, че не създадоха възможности хората да живеят от трудовите си доходи, да се реализират в професията, за която са учили! И като няма такива, търсят сигурна заплата в политиката! Но и мнозинството българи не са наивници и отдавна не вярват на никого! Много интересен е въпросът защо през 1996 г. предаде другарите си, отказа се от всичко, а сега ще се връщаш? Къде и защо? За да разцепите лявата писта за кой ли път и да помогнете на случайници разни да се доберат до властта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елена Гунчева

  10 Май 2021 14:52ч.

  Sin на 10.05.2021 в 13:51, съществото дърева е от перестроична пасмина на Лилиов и Карлович.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искрено им желая успех! на 10.05.2021 в 13:55 Правителството на Жан Виденов падна заради цветна революция. Не заради друго. Приватизацията с боновите книжки беше една от най-справедливите, като технология.

  10 Май 2021 15:01ч.

  Жан Виденов падна от власт, защото не разреши Газпром да ни вземе газопровода и да го направи руска собственост. Никой друг не е защитил българския интерес като него. Старите от БСП, т.нар. генералско движение овладяха БСП, тогава 20 депутати от БСП гласуваха срежу Жан. Мутрите застанаха зад СДС и така предизвикаха граждански бунтове. Трябваше им продажен комунист и те го намериха в лицето на Иван Костов, чиято мисия бе да извърши касовата приватизация, да отврати свободолюбивите хора от демокрацията, да подари на руските си господари - Нефтохим, Кремиковци, БГА Балкан и др. големи предприятия. Сега Жан огладня след като му затвориха Колежа и тези около него искат да си изпробват късмета. При наличието на 120 хил.комуняги маскирани като ловджии, военни песионери и бивши ченгета като нищо можем да осъмнем някой ден като "отново освободени". Братушките няма защо да идват, нашите какавянаци ще я свършат сами. Не знам как ще се оправят с американците у нас, които ще ги з.сгазят за 48 часа. В Гърция по време на гражданската война бяха убити над 100 000 комунисти от ЕЛАС и вижте ги гърците къде са сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виденов

  10 Май 2021 15:02ч.

  не е предавал никого. Точно обратното - него го предадоха. И то не друг, а именно "другарите" му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зип-чо се е отклонил от воинския си дълг, нали?

  10 Май 2021 15:04ч.

  ЗИП на 10.05.2021 в 14:17-чо, 60% от имащите право на глас не гласуват, защото нямо за кого. Е, вече имат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  10 Май 2021 15:07ч.

  Все още битува огромната лъжа,че Виденов вкара държавата в хиперинфлация.Апологетите на задкулисието отново ще се разкрещят по всички възможни сми повтаряйки тази и много други лъжи.Обективността обаче е друга,Жан е може би единственият честен човек и политик който се опита да защити страната и народа си от идващото и за тази му смелост и доблест беше политически унищожен.На добър час Човеко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  10 Май 2021 15:09ч.

  Омуртаг+++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  10 Май 2021 15:11ч.

  Ами след като комунистите разбраха, че така наречените градски десни са също комунисти, западни неомарксисти и след като им е ясно, че патриотите и истинските десни са в немилост и се броят на пръсти, защо да не започнат реставрация на комунизма. Има всички предпоставки - „народът“ реве за безплатно, за „спасители“, които да му донесат западен стандарт, без да си мръдне пръста, пропагандната система е на ниво, медиите са на една вълна, което означава, че не са свободни или са съгласни да следват най-силния мейнстрийм. Бившата БКП не е лустрирана, а бившият соц елит си живурка като ъндърграунд бизнес. Събрали са сили да изпълзят отново.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и вижте ги гърците къде са сега.

  10 Май 2021 15:15ч.

  Правилен въпрос. Като се има пред вид къде бяха те в сравнение с нас по време на соца. Ние бяхме в пъти по-добре от тях в почти всяко отношение. Имахме развита промишленост, високообразовано население, което да я обслужва и да работи. Имахме една от най-добрите здравеопазващи системи, при това напълно безплатна. В един момент, обаче, някой реши, че трябва да станем като тях /гърците/ и се заехме с хотелиерство и ресторантьорство. За тях не се изисква кой знае какъв образователен ценз. За смяна на чаршафи и пране на мръсно бельо такъв не е нужен особено. Само дето те, гърците, правят това много по-добре от нас, защото го правят много отдавна. Те не могат друго, освен да ловят и пържат риба. От нас по време на соца разбраха как се напоява обработваема земя и сега имат повече, отколкото ние, с нашите частни "фермери". Турция пък научи много от организацията на селско-стопанското производство от нашите ТКЗС и за това сега е пълно с турски домати, чушки и др. Такива ми ти работи, госпожа петрова ... нататък го знаете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  10 Май 2021 15:24ч.

  Всъщност, истинските виновници за хиперинфлацията от 97-ма - като са: 1. Президентът Желев - Виденов беше подал оставка и като МП и като Председател на БСП още на около 20.12.1996 г. Желев инатливо отказваше връчване на мандат за съставяне на правителство. 2. Никола Добрев, Първанов, Камов и другите партийни другари - Жан беше сам - почти. 3. Тодор Вълчев, който като шеф на БНБ юнашки раздуваше търговските банки (Господ да ми прости, е така ги величая) чрез юнашко рефинасиране, намаляване на задължителните резерви. 4. Партийни шмекери като Ал. Томов-Лупи, Стоян Александров, Иван Костов и др. Спомням си в началото на януари във "Всяка неделя", Стоян Александров посъветва населението да мине от левова на доларова позиция (Томов бил на маркова). Е, на другия ден левът полудя! %. За МВФ - Виденов в последното си интервю пред Кеворк (има го в тубата), каза, че искал от Макгърк $1млрд. Е, не му го дадоха. А след няколко месеца, дадоха сумати милярди на Гърция. Та така

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желязко Желев-ако не е фалшива новина

  10 Май 2021 15:25ч.

  Не съм участвал в каквато и да е партия.Никога.Жан Виденов беше употребен от собствената си партия.Спретнаха му и цветна революцийка с активното съдействие на ДС.Бих се записал в лявата му партия.Но......дължи обяснение на случилото се през премиерстването му. Да страната ни трябва да се пази.Да се пази ефективно.С оръжие в ръка е ефектно но не продуктивно.А и е много късно.Ние сме вече тотално зависима колония.5 000 USA войници са тук за да гарантират плацдарма.Ние сме пионка омотана в прегръдка на питон.Предателствата отдавна извършени.Но на бой отиват старците.Това ми харесва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  10 Май 2021 15:33ч.

  Ей го интервюто на Жан https://www.youtube.com/watch?v=ci56qd-3UOg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Избирател

  10 Май 2021 15:33ч.

  Нито партия ще направи, нито ако направи ще се засили някой да гласува за него. Колкото и да го величаете, той сам си хвърли оставката през 1996 г. Политика с инат не се прави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желязко Желев-видимо

  10 Май 2021 15:41ч.

  Жан Виденов в политиката ще довърши БСП и Нинова.Точно когато БСП е в долна мъртва точка и когато Нинова започна да я прочиства.30г. хранените хора на БСП правят неистови усилия да я унищожат.Получават и награди за стореното/вж.Станишев,Първанов а и Радев/Жан се включва в тоя списък.Точно когато е нужна лустрация на ГЕРБ ще лустросаме БСП.И точно тези 2 месеца?Партия се прави и гради с перспектива 50-100г.А сега 2м???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Омуртаг на 10.05.2021 в 15:07

  10 Май 2021 15:58ч.

  Три плюса за Омуртаг на 10.05.2021 в 15:07 и от мен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желязко Желев-просто разсъждавам

  10 Май 2021 15:59ч.

  Писменно.Божков го довършиха когато надигна вой човека от fbet.Вече ясно защо.С Илчовски почти същия сценарий.Когато 94г народът еднозначно показа пътя по-който очаква да тръгне България Жан Виденов ''успя'' да обърне тотално нагласите.Умишлено или като жертва ми е все едно.Когато днес ГЕРБ е в нокдаун и е въпрос на отброяване да си получи заслуженото Жан Виденов ще промени правилата и резултата.Не е човек който да не си дава сметка от действията.Или знае нещо което ние не знаем и няма да узнаем?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До thenewone на 10.05.2021 в 15:24

  10 Май 2021 16:01ч.

  Три плюса за thenewone на 10.05.2021 в 15:24!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доня Корнелона

  10 Май 2021 16:02ч.

  Интересно дали субектът, срамежливо надничащ зад рамото на др. Виденов на снимката, ще се присъедини към инциативата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всяка неделя: събеседник по желание Жан Виденов 07.10.2012

  10 Май 2021 16:06ч.

  Всяка неделя: събеседник по желание Жан Виденов 07.10.2012 315,273 views•Oct 11, 2012 https://www.youtube.com/watch?v=ci56qd-3UOg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-точната характеристика на БSП e на проф. Евгений ГИНДЕВ:

  10 Май 2021 16:08ч.

  “…БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най-успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма – каза го бившия председател на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга – в известен смисъл – хуманна. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замислът е гениален ! БСП е антикомунистическа партия ! Затова левите хора не трябва да очакват някакъв ляв завой в БСП, връщане към корените си или ясно изразена лява политика – това е химера. Тя ще съществува то тогава, докато БСП напълно изчерпи своето предназначение и след това доволна отиде в небитието. От социалдемокрация друго не може да се очаква, освен да бъде „честен” партньор на големите пари, на Глобалния проект, на Новия световен ред…” http://gindev.blog.bg/drugi/2017/07/09/otvoreno-pismo-do-kolegite-i-priiatelite-ot-konferenciiata-a.1556034

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанасов

  10 Май 2021 16:22ч.

  Партия до партия, мила моя майно льо, нарцис до нарциса. Или ОФ, или нов 19 май. Всичко друго е вода във воденицата на неоколониализма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  10 Май 2021 16:37ч.

  "Партия до партия, мила моя майно льо" ,Да видим кво пише в Конституцията Чл. 11. ............................ (3) Партиите съдействуват за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите. Демек, когато имате около 50% негласуващи, не трябва да се правите на умник. %0%, драги ми смехурко, нямат, перманентно нямат политическо представителство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  10 Май 2021 16:53ч.

  Напротив, Виденов ще помогне на Корнелия Нинова и то много за постигането на целта и да затрие БСП. Добрата новина е, че хората с леви идеи в България ще имат политическо представителство. Дано да успее да консолидира лявото политическо пространство, което беше разбито от такива като Нинова, Станишев, Първанов, Николай Добрев и тем подобни ренегати и предатели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пусть Всегда Будет Правда

  10 Май 2021 17:07ч.

  Вече е много късно, за каквото и да било в Булгаристан !!! Той е тотално зависима колония !!! 5 000 USA войници са тук за да гарантират плацдарма. Ние сме пионка омотана в прегръдка на питон. Предателството отдавна е извършено. Но на бой отиват САМО старците, останалото е боклук !!! Но тук не е Русия, за СЪЖАЛЕНИЕ !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-но не е и България.

  10 Май 2021 17:43ч.

  Още по -малко е чиста и свята република.Умрелите за свободата на България няма да ни простят.А на ''бой отиват само старците'' защото на идеите на Виденов ще откликнат 50+годишните.На младите им предстои да намерят своя път.На старите да разчистят сметки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеята ми харесва.

  10 Май 2021 18:10ч.

  Виденов си остана за тия трийсет години единственият честен човек и политик, върху когото няма тъмни петна. След всичко, станало в БСП в последните десетилетия, защо да няма автентична лява партия? Желая успех!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рилски спортист

  10 Май 2021 19:06ч.

  Предполагам опит за първа антизападна партия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванка

  10 Май 2021 19:23ч.

  Към 18:10 и вицето на Стоянов, Кавалджиев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига вече де!

  10 Май 2021 19:45ч.

  Тъкмо си мислехме, че забравихме вече комунистите и антикомунистите, айде сега след 30 години, наново Жан и комунисти. Дърлячницата се захрани отново. Не ви ли омръзна бе хора?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дърлячницата

  10 Май 2021 19:56ч.

  не я захранват този или онзи, само защото им е кеф да се дърлят. Захранва я капитализмът. Не е възможно друго развитие, освен яко дърляне, което предстои да се изостря все повече и повече. С такъв капитализъм, комунизмът или нещо подобно ни е в кърпа вързан. Свиквайте с това положение на нещата, защото е вярно. Сблъсъкът е неизбежен - рано или късно. Това вече се вижда отвсякъде и се знае, дори и от подрастващите. Нащо повече - те го усещат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  10 Май 2021 19:58ч.

  Колкото плюсове да е събрал дотук Омуртаг, само леко се е доближил до истината. По-добре се замислете, защо при един толкова опитен и умен политик като Луканов, БСП сложиха 35-годишния Жан с опит единствено като областен секретар на комсомола за премиер. Жан беше изкупителна жертва. След хиперинфлацията, която му спретнаха, някои изкупиха държавата за без пари. Това беше целта. Очевидно е, че Жан е безперспективен и днес. Искал бил оня социализъм. Да го каже на Путин. Или на китайците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  10 Май 2021 20:50ч.

  observer на 10.05.2021 в 19:58, ще видим само след два месеца кой колко гласове ще има. Но във всеки случай доста членове и симпатизанти на БСП ще го последват, както и хора, на които им писна от лъже патриоти, лъже социалисти, популисти и до един алчни и полуграмотни идиоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “Ако трябва, и с оръжие в ръка”

  10 Май 2021 20:55ч.

  Ей това исках да го чуя. Оня ден ми подариха една прашка и тъкмо се чудех какво да я правя. Пиши ме в направо в Черноморския партизански отряд (имам и плавници и шнорхел).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рон Стоф

  10 Май 2021 21:02ч.

  Видения на психопатожания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  10 Май 2021 21:21ч.

  Уважаеми Жан . Убеден съм , че говорите искрено , сигурно е и , че обичате Родината си , но зад красивите ви слова и мечти да направите нещо ( сега ) в политиката , респективно за България има само КРАСИВА УТОПИЯ . Вие си "живеете" май в оная България , на социализЪма (нищо лошо , ако ви е харесвала - на мен ми харесваше ! ), но тази България , до 1989 г. с тогавашните нрави , чувство за национална принадлежност , обществено съзнание , икономическото 27-мо място в света ( сега някъде около 110 ! ) , обществената сигурност ( вкл. и ДС ) , образователна и здравна система. Но тази държава я няма , няма я нейната собственост ( безкраен е спорът за добро или лошо - аз няма да участвам в него ) , а хората , хората вече две поколения след 1989 г. не се чувстват българи в държавата си , а нЕкви граждани - безбожници на територия , която се управлява от див и беззаконен капитализъм , където оцеляват или просперират онези с ,,преклонената главица'' и хитрите ,,сървайвари". Иначе няма как да има обяснение , че от 20 , ДА , ОТ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ЕДИН ПРОСТ , ОТМЪСТИТЕЛЕН И НАГЪЛ БАНДИТ , МУТРА И ОПАСЕН ПСИХОПАТ ПРАВИ КАКВОТО СИ ПОЖЕЛАЕ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ и този НЕбългарски народ го търпи , че дори и го поощрява. Един единствен човек се гаври , подиграва и "оножда с 200" милиони хора. И , вие господин или другарю Виденов си мислите , че тези хора можете да ги впечатлите с вашата КРАСИВА УТОПИЯ ?! Ми , пожелавам Ви късмет . P.S : Много лош дъх имаха словата Ви срещу БСП и Нинова , но Ваше право е да ,,стреляте" по избрани от Вас мишени. А , наглата мутра само се киска в шепи и се кефи на скапаният Ви мерник и грешната му посока. Всъщност , избора Ви на мишените доказва думите ми по-горе за ,,единствения човек" и ''народната любов" към него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Люта битка, голям ташак

  10 Май 2021 21:21ч.

  Сценаристите на Слави, плажните пирати на Христо и талибаните на Бабикяните, срещу партизаните на Виденов, Ниновистите от седмия ден, мутрите и чакалите на Борисов и амуджите на Доган, русенските македонци на Каракачанов и аптекарите на Марешки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и така

  10 Май 2021 21:22ч.

  Докато дойде горския.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имам слонска памет

  10 Май 2021 21:31ч.

  Жан подаде оставка в последните дни на 1996 и като вожд на БСП и като премиер. В тия дни инфлацият вече набираше сила но все още НЕ БЕШЕ ХИПЕРИНФЛАЦИЯ. Хиперинфлацията беше януари и февруари, когато Жан се водеше премиер в оставка, но на практика НЕ УПРАВЛЯВАШЕ , страната беше в хаос. А после хиперинфлацията я "завърши" Софиянски. От тази история много мафиоти направиха дебели пачки с два пъти превъртане на долар-лев-долар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  10 Май 2021 22:01ч.

  Както винаги ще се намерят "българчета" да му изядат главата. Пък после ще рИвът че Бай Народ не можел да излъчи свестно представителство...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ако съм пропуснал някого, моля да ме извини (не е от неуважение)

  10 Май 2021 22:31ч.

  Сашо Томов си направи своя партия, Николай Камов също, Първанов и Румен Петков си направиха своя партия, Татяна Дончева също, Мая Манолова също, Жан Виденов ще прави партия и остават Станишев и Нинова да си направят по една партия, пък тая (БСП) да я дадат на концесия на Кирил Добрев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нужда от такава партия има

  10 Май 2021 22:40ч.

  само че е нужен опит, дано Жан да го е натрупал през двадесетина години. На времето той беше фрапиращ пример на неопитен младеж, с единствен работен стаж като платен комсомолски секретар. Тогава такива ми бяха най-противни. Обаче за тези години такава ***** се изреди да управлява, че си спомням с тъга едновремешните комсомолски секретари. Колко ни е бил и на нас ума да вярваме че разни самообявени десиденти като Желев имат нещо в главата си, пък Жан няма? Желев сам казваше че бил марксист, но не бил съгласен с определението на Ленин за материята. Е, сега вече си изяснихме поне определенията, като кой какъв е и що значи капитализъм в нашите ганювски условия. Жан го нарекоха Безсребърни заради бедността му след премиерството, затова заслужава глас от мен. И да не мине 4-те процента, поне е сигурно че е българин, че не е чалгар и никога няма да бъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този

  10 Май 2021 22:44ч.

  го бил прецакал, онзи го бил използвал. Да, действително е така, защото светът е такъв и най-вече хората в него. За това и светът е на това дередже. Чест му прави, че има смелостта да се противопостави на това "статукво", дори и сега, когато шансовете му за успех са в пъти по-ниски от края на 90-те. За мен това значи, че България все още не е напълно унищожена, след като се намират хора като него. Ще следя развитието им. И ще гласувам за тях, ако преценя. Но .... нещо все ме гложди. Дали това е нашият път? На българите? До сега ние вървим по чужд път. Дори държавата ни е изградена по чужд тертип. Той не е наш, а византийско-римски. А ние сме били далеч по-различни. Защо не сме си останали такива, а сме решили да бъдем като еди кой си? От страх ли? От някакви свръх-висши гео-политически съображения ли? Отговорът за мен може да е само един - сбъркали сме. От момента, когато сме решили, че е трябвало да сме като еди кой си, ние вече сме поели по грешния, по чуждия път. Ние вече сме престанали да бъдем "НИЕ". Трябва да търсим нашия си път - българския. Но нещо не можем да го намерим. Може би защото сме решили, че сме повече от Бог. А такова решение си заслужава и подходящо наказание. Не трябва да се молим, а да осъзнаем, че никога няма да сме повече от Него. Тогава, той ще ни посочи пътя. А може и ние сами да си го намерим. Само трябва да се потопим в смирението и да осъзнаем, че сме незначителна прашинка в Мирозданието. Толкова незначителна, че спокойно може да си остане незабелязана. И това е така. Това е самата Истина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тъй както си ги написал, овладяно е цялото ляво пространство

  10 Май 2021 22:46ч.

  Сашо Томов, Кольо Камов, Първанов и Румен Петков държат социалдемократичния сектор, Татяна Дончева и Мая Манолова са военното крило на уличната лява демокрация, Жан Виденов ще оглави партизанското движение на истинските комунисти, Станишев държи левите социал-либерали, а Нинова левите консерватори, за Кирил Добрев остава генералското движение, а ако се върне и Гергов, се възстановява и левия олигархичен сектор. Представяте ли си каква мощ само е това, ако се обедини в един Отечествен фронт. Бре да се невиди, комсомолците май съм ги изпуснал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За вълчите времена

  10 Май 2021 23:13ч.

  Ако иска да има успех Жан Виденов трябва да даде честни отговори за ролята на Луканов,Лилов и ген.Семерджиев в капитулантската политика пред Сорос,соросоидите,зловещия Франсоа Митеран и целокупния Зарад. Разказ за това кой и как веднага разтури през1990г. Комитета за даржавен и народен контрол. Не го разтури СДС а Лукановатаклика и тогава започна гралежът - куче влачи камион. Луканов пусна соросоидите и НПО-тата в България. Пак Виденов трябва да даде разяснения как го притискаха либераст-соросоидните руски олигарси на Елцин и Газпром. Виденов беше между чука и наковалнята и от Запад,и от Изток.Вътре в България го продаде половината най-малко от висшето ръководство на БСП и Гоцко,и Добрев. Тия в съюз със СДС и Костов катурнаха Виденов. Хората за това през тия години се сетиха и досетиха,но ако иска Виденов да му се вярва поне от част от левия електорат....,то му дължи честен и безпощаден разказ за онези вълчи времена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  10 Май 2021 23:28ч.

  „В момента в България свършва перестройката. В Русия свърши доста по-рано, други страни загинаха, защото не можаха да излязат от нея. В България свършва в момента.“ Думи на Жан Виденов, доктор по икономика и философия, четири езика. Лява алтернатива. Съюз на комунистите. С оръжие в ръка. Хубаво, обаче. Русия, която, по думите на Виденов, е преодоляла перестройката, как го постига? Каква е партията, чрез която го постига – „Единая Россия“? Официалната идеологическа платформа на тази партия е определяна от идеолозите й първоначално като центризъм и консерватизъм, а от 2015 г. вследствие на икономическата криза променя идеологията си на либерален консерватизъм, равнозначен на десен центризъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  10 Май 2021 23:29ч.

  Не е необходимо човек да е доктор по икномика и философия, за да е наясно, че с оръжие или по друг начин не е възможно на настоящия етап да се установи отново социализъм във вида отпреди 1989 г. Ако може да се почерпи опит от Русия, макар обстоятелствата в Русия и у нас да са твърде различни, то е, че да изведе Българяя от задънената улица би могла консервативна партия около центъра, ако се вземе за критерий оста ляво/дясно. Тя трябва да съумее да намери общия интерес на разделенията в обществото, характерни за миналия век, както и да не допуска диктат на малцинствата, характерен за новия век. Това първо. Второ, тази партия трябва да защити националните интереси, следователно трябва да е национално отговорна /умишлено не използвам думата националистическа заради тези, които се плашат/дразнят от нея, макар думата да си е добра/. Трето, тази партия трябва да не е фрагментарна, а да е разпознаваема от достатъчно голямо мнозинство, за да може да реализира политиката си. И четвърто, да обяви открито приоритетите си, а не като придосегашните - лидерите им дълбокомислено да мълчат и да оставят на въображението на хората „добрините“, които са им намислили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доня Корнелона

  10 Май 2021 23:30ч.

  Драги Мунчо. Вашата клсическа тирада, и още по-класически псевдоним е редно да буде завършен класически: Само един човек се мяркаше там, като един призрак. Той беше Мунчо. Като позна главата на любимия си Русияна, той вторачи яростни, безумни очи в нея и изригна, в един дъжд от плюнки, една колосална попръжня против Мохамеда и султана. Обесиха го на касапницата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  10 Май 2021 23:31ч.

  Има доста конкретни предложения и идеи за национални приоритети от медийно подценявани политически движения, например почти всички на Минчо Христов от „Движение на непартийните специалисти“, някои от Българско либертарианско общество и Експертен клуб за икномика и политика. Центристки са идеите на християндемокрацията, защо да не „изненадаме“ света с партия на православната демокрация. Консерватизмът може да бъде патерналистичен – защо да изолираме олигарсите, нека се приобщят – грабили, трупали, сега да дадат за общото благо, бездруго има голяма вероятност натрупаното да сублимира в близко бъдеще.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • разкол

  10 Май 2021 23:36ч.

  И аз си направих една партийка “Умерен прогрес, в рамките на закона” и тъкмо да я стегна за предстоящите избори и започнаха вътрешно партийните крамоли и раздори. Братовчедите станали привърженици на “Мутри вън” и аз вече не съм се вписвал в профила им. Шуреят като чул, че Жан ще възражда партизанското движение, хукна да търси топли зимни дрехи, пити кашкавал и калашников. Президента предложил тъщата за военен министър в служебния кабинет, без да ни иска съгласието и жената реве в спалнята, че това не е съгласувано на вътрешно партиен съвет. Мисля, че утре ще ми искат оставката. Всичко отиде по дяволите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  10 Май 2021 23:39ч.

  Моля за извинение, грешка в последната публикация - "Движение на непартийните кандидати".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  10 Май 2021 23:46ч.

  До "разкол" - не бойте се, разчитайте на мен от "движението на фактическите тъщи", точилката е винаги в готовност до вратата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • terrarium

  11 Май 2021 0:57ч.

  Идеята за такава партия е навременна предвид вътрешната и външната политическа среда и текущите събития; лидерът е подходящ за такава антизападна и антилиберална структура с ляворадикални акценти; перспектива теоретически е налице, но да видим изпълнението на терена. Ако в организациите на сегашната БСП е останал живец, има енергия за политическа активност, партията на Виденов може бързо да придърпа доста от тях, да се организира за избори дори през юли и да стане забележима на фона на пълния срив на провалената Корнелия и много скромния й екип. Оптималното е да се докарат до добра избирателна кондиция за избори догодина, изчаквайки още по-тежък провал на Позитано с Корнелия през идния юли, след който Лявата алтернатива може да поеме по-твърд курс за заемане на политическо пространство в хода на шумно заявяване на ясни леви идеи, лозунги и дори енергични протестни изяви. Има богати възможности, но как ще се използват е по-важно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • венсеремос!

  11 Май 2021 4:35ч.

  Това с партизанското движение, определено ми харесва. Жалко, че вече ишиаса и ломбагото се обаждат по-често. Знам, че на бабата няма да и хареса и ще трябва пак да се крия от нея. Тя и цигари не ми дава да пуша. Ужас, трябва да се сложи край на тая диктатура!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на оружие братцы

  11 Май 2021 4:45ч.

  Ами като не ти дава бабата, излез в нелегалност бе човек. Вече пукна първа пролет, гората се разлисти, вземай лопатата и да почваме да копаем землянките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • партизан за бой се стяга

  11 Май 2021 4:49ч.

  А така, аз ще бъда знаменосец. Бела чао, чао, чао!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крайно време беше, даже мина

  11 Май 2021 4:58ч.

  В България да се появи АВТЕНТИЧНА ЛЯВА ПАРТИЯ, а не ПЕС-оглавци всякакви, "катраници на каруцата на буржоазията", magister dixit. Щото дребната буржоазия, еснафи и бюргери секакви демек, по повеление на олигархията, макар и да не се усещат, освен нацизъм, фашизъм, актуализирани като либерализъм в наши дни, друго не са в състояние да подкрепят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един призрак пак тръгна да броди из Европа?

  11 Май 2021 5:09ч.

  Боже, върни на "грубите черни ръце", на селяците и несведущите "от "фабрики и канцеларии (офиси им викат днес)", училища, държавни университети, театри, филхармонии, опери, армия, полиция и пр. съзнанието, че всичките са наемни работници, употребявани в интерес на няколко глобални - финансови основно днес - корпорации (И на мутрите по нашите места). За разлика от еснафлъка в гаражните магазинчета - за таз дребна/ва/ буржоазия не е сигурно кво точно й е съзнанието, ако изобщо има някакво, освен стомаха си - тя традиционно си пада по дучета, райхсканцлери и бокота.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гъдев Гъдю

  11 Май 2021 10:00ч.

  Жан е единствения който излезе с чест от политиката , и това му дава право да се завърне .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонецът Жан

  11 Май 2021 11:19ч.

  Жан Виденов като северомакедонец! Ще изгражда "идентитетот" на новата си партия на основата на отричане и дамгосване на партията на която е бил председател. Също като българофобите Лазар Колишевски, Киро Глигоров и др. след ВСВ. Гадно и неморално от всака страна. Също и с името "ЛяваТА алтернатива" - намек за единствено вярното ляво(!). От анонса му като ремикс-политик и начина на учредяване, "идентитетот" на новата партия показва, че подходящото име би било "Нова комунистическа алтернатива" обединяваща няколко малки компартийки в страната. Желание за повече мисля че е нереално. PS Има слух че новата партия е финансирана от Гергов?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  11 Май 2021 11:35ч.

  "Ще изгражда "идентитетот" на новата си партия на основата на отричане и дамгосване на партията на която е бил председател." Дрън-дрън , с сичкото уважение на света :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  11 Май 2021 12:31ч.

  Бе време: крачех с множеството в строя, но някой изръмжа: Не крачиш в такт! Умело взеха ловките завоя, а аз останах някъде назад И гледах как пияни от омраза-пълчища други идват с рев и вой. Стоях смутен, а някой ми подсказа: покай се и отново влизай в строй! Пропуснах случая да се покая. Безсилен да ругая, онемях.Загърбил ада, но далеч от рая, останах пак на ничия земя. Така и ще си тръгна-непоучен, неразкаял се към оня край, където моето отдавна мъртво куче, ще ме посрещне със приветлив лай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  11 Май 2021 12:47ч.

  кво му е лошото на Жан-всичкото българе пак стават милионери

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Избирател

  11 Май 2021 12:51ч.

  ПОРЕДНАТА АВАНТЮРА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Местен изрод-пишман социалог

  11 Май 2021 12:54ч.

  Много емоции, предвид съвсем реалната възможност новата партия на Жането да вземе малко над половин процент от гласовете, което автоматично му дава възможност наистина да хване гората с шмайзер в ръка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  11 Май 2021 12:58ч.

  "а Жането да вземе малко над половин процент " Ми къф ти е проблемът? Седи си в гюола, дери норките, заравяй ги и оревавай орталъка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  11 Май 2021 13:03ч.

  Фпрочем - ноо фнимавайте, кво точно приказвате. Дали сте наясно с материалната част. Абе г-н Дачков, нема ли да поработите по форума си - нема форматиране, нема редактиране.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи