Земетресението не е засегнало строящата се АЕЦ "Аккую" в Турция и руската база в Сирия

Земетресението не е засегнало строящата се АЕЦ "Аккую" в Турция и руската база в Сирия

Не са регистрирани щети по конструкциите на строящата се в Турция атомна електроцентрала "Аккую", предаде ТАСС, позовавайки се на изявление на руската държавна корпорация "Росатом". Земетресението не е засегнало и руската база в Хмеймим, Сирия.

"Всички бяхме много разтревожени от информацията за земетресението, станало тази нощ в Централна Турция. Тук, на площадката на АЕЦ "Аккую", бяха усетени подземни трусове с магнитуд около три, но нашите специалисти не откриха повреди по строителните конструкции, крановете и оборудването", цитира Росатом думите на Анастасия Зотеева, генерален директор на компанията "Аккую".

Земетресението не е засегнало и руската база в Хмеймим, Сирия. Руското министерство на отбраната заяви, че военните му съоръжения не са били повредени от голямото земетресение, което засегна Централна Турция и Северозападна Сирия, предаде Ройтерс.

Русия, която е в тесен съюз със сирийското правителство начело с президента Башар Асад, поддържа значително военно присъствие в страната.

"Земетресението, което се случи на 6 февруари в северозападната част на Сирия, не се отрази на бойната готовност на руската военновъздушна база Хмеймим и други военни обекти на руската групировка войски, разположена в Сирийската арабска република", заявиха от министерството, предаде ТАСС.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Цру- то

    06 Фев 2023 12:32ч.

    Се е изложило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи