Земетресение с магнитуд 5,2 в Източна Турция, има рухнали сгради в град Малатия

Земетресение с магнитуд 5,2 в Източна Турция, има рухнали сгради в град Малатия

Земетресение с магнитуд 5,2 е регистрирано днес в източна Турция, предаде агенция Ройтерс, като се позова на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. Трусът е бил на дълбочина от 5 км и е предизвикал рухване на няколко сгради, предаде Асошиейтед прес.

Епицентърът на днешното земетресение е в град Йешилюрт в окръг Малатия. Кметът на Йешилюрт Мехмет Чинар заяви пред телевизия ХаберТюрк, че няколко сгради в града са рухнали.

Малатия е един от 11-те турски окръга, които бяха тежко засегнати от силните земетресения, които опустошиха части от южна Турция и северна Сирия на 6 февруари. Тези земетресения отнеха живота на 48 000 души в двете страни и предизвикаха рухване или сериозни щети на 173 000 сгради. Близо 10 000 вторични труса бяха регистрирани в региона след земетресенията на 6 февруари. Турция арестува 184 души, заподозрени, че са отговорни за рухването на сгради, като разследванията се разширяват, заяви в събота турски министър.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Жал ми е за тези хора

    27 Фев 2023 13:46ч.

    Искам на тях да помагаме, защото са ни съседи и добри хора, а не на нацистка Украйна. Какъвто и да е, Ердоган не е Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 869

    27 Фев 2023 14:41ч.

    Наблюдава се нещо много нехарактерно и в същото време много закономерно в протичането на тези земетресения. Вярно е, че районът е земетръсен и че има разломи, по които възникват тези трусове, но никой не може да обясни, защо стотиците и хиляди вече вторични трусове са струпани предимно и само по тези разломи, северно и източно от залива на Искандерун, така щото да описват почти ръкописно една точно определена арабска цифра. И тази цифра е числото 7. Нещо повече, най-силните и разлушителни трусове, в това число и днешния се случват точно със същия цикъл, определен от числото 7. Първите два с магнитуд над 7 са на 6 февруари. Следващият по сила трус е на 20 февруари или след точно 2х7 дни. Днешният трус е точно 7 дни след 20 февруари или 3х7 след 6 февруари, при това на дата 27 февруари, за която всички знаем, че е григорянския еквивалент на юлианския 14 февруари, след отрязването на 13-я Апостол. А какво знаем всъщност за самия 14 февруари? Не е ли той също 2х7? И не е ли Ж 7-та буква в българската кирилица? И не питайте, защо в българската кирилица? По същата причина, по която 18 февруари се връща на мястото на 6 февруари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде, пак конспирации и числови абракадабри.

    27 Фев 2023 15:01ч.

    Станалото е естествен природен процес и към днешна дата е невъзможно да се предскаже даже и с приблизителна точност кога ще се случи. Само животните по някакъв (засега само предполагаем) начин предусещат със значителна точност началото на предстоящото събитие и се изнасят бързо в по-безопасни места. Така преди години, наблюдавайки поведението на мравките и змиите, управата на голям град в Китай е взела решение незабавно да евакуира жителите му и така е била предотвратена огромна трагедия. Наблюдавайте животните, те отлично знаят какво правят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мравка

    27 Фев 2023 15:47ч.

    А що ли Господ е отнел на човека способността да усеща , това което е позволил да усещат дори животните, елe пък змиите? Конспирации казваш, а? И Библията ли е числова абракадабра?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господ нищо не е отнел на човека.

    27 Фев 2023 16:02ч.

    Човекът сам е отхвърлил с глупашка горедливост даденото му от Бога. Вместо това се уповава на собствените си нищожни силици и залага на наука и технологии, които са далеч от Божието съвършенство, а сетивата, дадени му от Бога, са закърнели и отмрели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи