Земеделците започват национален протест срещу зърното от Украйна

Земеделците започват национален протест срещу зърното от Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Всички 26 организации от целия земеделски бранш се обединиха срещу решението на правителството и парламента да се вдигне забраната за вноса на украинско зърно у нас. На свое заседание в Арбанаси производителите решиха да започнат общонационални протестни действия от понеделник – 18 септември. Земеделците ще блокират възлови точки – общински пътища, гранични пунктове, магистрали. На 19 септември протестът ще блокира София, заявиха от различните национални асоциации в селското стопанство на среща в Арбанаси. 
 
На много места в страната недоволните ще изкарат земеделска техника и се очаква в протестите да се включат над 1 млн. души, които не са само производители, а и служители работници и техните семейства, посочиха браншовиците. Земеделските производители приеха на заседанието си в Арбанаси декларация с конкретни искания, като най-ключовото от тях е депутатите в Народното събрание да прегласуват решението си за отпадане на забраната на внос на украйнско зърно.

Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, обяви исканията на сектора към държавата: 

"Продължаване на забраната на внос на пшеница, царевица, слънчоглед и рапица от Украйна. Въвеждане на забрана за внос на нерафинирано сухо мляко, пресни и замразени плодове и зеленчуци, месо и месни продукти, живи животни, мед и пчелни продукти от Украйна.

Изплащане към земеделските производители към 30 септември на пълния размер на компенсациите за повишените разходи за производство следствие на войната в Украйна и отпадане на тавана на помощта". 

Секторът иска да бъде осигурен контрол по спазване на забраната, както и да се завиши контролът за произхода и качеството, да се изплати държавната помощ към земеделските производители с пропаднали площи, както и да бъдат осигурени необходимите средства за пренотифициране на съществуващите държавни помощи, както и за нови държавни помощи, включително за инвестиционни и минимални помощи по де минимис (de minimis).  

Земеделците не приемат решението на депутатите 63 милиона лева да бъдат изплатени като допълнителни компенсации от Министерството на финансите и казват, че украинският внос засяга над 70 000 български земеделски производители.  

Източници: "Труд", БНР

 

 

Коментари

  • Пан

    14 Sep 2023 20:02ч.

    Атака! Победа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    14 Sep 2023 20:51ч.

    НЯКОЙ ДА СЛОЖИ ТОВА НА БИЛБОРДОВЕ В БЪЛГАРИЯ: "Защо в България има корупция? Защо в страните където управляват хората на Сорос, има корупция и кражби? Защото само мошеници се вреждат за грантаджии, и са изпълнили всички НПО, от където избират политиците, експертите, управителите - администрацията - чиновниците. ПРОСТО МОШЕНИЦИ, какъвто е Асен Генов и Навални. просто мошеници точещи грантове, после и държавата." ПЕЧЕЛЕНЕ НА ПАРИ ЧРЕЗ ЛЪЖИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    14 Sep 2023 20:53ч.

    Пазарно е сега българското жито да се изнесе за подобра и бърза реализация, или да се продава на безценица, да конкурира украинското, да го превърнат в брашно и складират. Да го подарят на българите, и да засеят 100 процента нещо друго, като нахут, кориандър, и ориз. ЕЧЕМИК, нещо което не правят украинците? и Путин докога ще дава безплатен газ и торове на украинците? пък после да видим, как вносителят от Украйна ще направи монополни високи цени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква корупция, бе рубладжийски

    14 Sep 2023 22:24ч.

    Предлагат ти по евтино жито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИИ "Рангел" от Сицилиевата долина

    14 Sep 2023 22:40ч.

    Предлагат ти "по-евтини" жито, слънчоглед, яйца и сухо мляко, за да дадеш после много повече за скъпо лечение на болести, причинени от "по-евтините" храни. Когато Господ иска да накаже някого му дава две неща - алчност и глупост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бяла или черна котка

    14 Sep 2023 22:59ч.

    Съмнявам се да е по-евтино дори за производителя на брашно, но вероятно, и само той ще намаже. Стоките на дребно са на световни цени - тоест пазарни цени, че и по-високи - понеже няма конкуренция в умрял пазар и умрели доходи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бяла или черна котка

    14 Sep 2023 23:07ч.

    Но евтиното прави монопол, и после високи цени, удушавайки другите производители непокриващи разходите си. Дефлацията не плаща заемите и води до фалит. Трябват доходи за добри потребители и оборотно производство и търговия създаващо конкуренция и ниски цени - от повече продажби. Да завършат цикълът, и да правят луканки, но и за това няма пазар, ето защо всичко е рапица, май на 100 процента ще е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпанар

    15 Sep 2023 8:45ч.

    По евтино за тъпия ти мозък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @каква корупция....

    15 Sep 2023 16:35ч.

    Един блестящ пример на плитък и промит мозък! Украинското 'жито' е по евтино защото се наливат милиарди долари почти ежемесечно като 'помощи'. Естествено тези милиарди се връщат обратно в американските корпорации в тзи бизнес. Или един блестчщ пример на наглостта на левичарските идееи - с държавна намеса (от страна на българската политическа сган + демонократската такава в САЩ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викарен епископ

    14 Sep 2023 20:02ч.

    Добре ве, освен земеделците друг няма силози за съхранение на зърно - що не направят бойкот и да не купуват зърното на укрите и така практически няма да има внос и проблемът е решен? Да не стане после - защо ни разрешиха да купуваме от НС и сега като ни е слаб ангела ще купуваме, НС са виновни ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При капитализма няма друг ангел, освен падналия ангел на печалбата

    14 Sep 2023 20:09ч.

    затова си гледай епископията, там е лесно, проповядваш и твоето идва. А при нас не е просто и лесно, затова и Христос е казал на Пилат: "Моето царство не е в този свят".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    14 Sep 2023 20:09ч.

    Пъна блокада на НС!!! Предатели долни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • LandLord

    14 Sep 2023 20:10ч.

    Браво на земеделците !!! И трябва пълна блокада на граничните пунктове за неопределено време докато това правителство не подаде оставка и не си отиде където му е мястото - на бунището . А дали България вече не е продадена/предадена на комшиите от Тюркийе ? Защото етническата партия дпс е овладяла почти цялата държава . Следователно българите трябва да учат турски и цигански език , Боже опази !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че ДПС са начело

    14 Sep 2023 20:59ч.

    На властта от 33 години бе . Те разпределят порциите във държавата другите и ГЕРБ и ДБ и ПП са им пуделите . Не може като четвърта политическа сила да са начело на управлението . ясно е че всичките други партии са им съдружници във унищожението на българският народ и държавата .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    14 Sep 2023 22:55ч.

    вероятно, голяма част от протестиращите са били "спонсори" на изборите, я на тоя, я на оня от управляващите. не е лесна тя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предатели, избранници на Вашингтон

    14 Sep 2023 20:11ч.

    , националните ни кьоркьопеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василева

    14 Sep 2023 20:16ч.

    За мен е учудващо че не се споменава даже за безопасността на внесеното зърно от Украйна. Доколкото ми е известно Монсанто и други мега корпорации са най гилемите собственици на земеделските земи. Т.е. генномодифиьираното зърно и ожаготено с неизвестно какви химикали или пестициди ще достига до масата на българите....включително и детските градини където са българските деца! Е това е най важното според мен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ivan

    14 Sep 2023 20:22ч.

    Крайно време беше!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    14 Sep 2023 20:26ч.

    Този протест трябва да прерасне в общонароден. Представителната демокрация трябва да се подмени с референдумна по няколко главни и стратегически за нацията ни въпроси: 1) Относно членството ни в НАТО; 2) Относно членството ни в ЕС; 3) Относно еврото; 4) Относно нов избирателен закон, който да не позволява легитимни избори при гласували по-малко от 50% от избирателите; 5) Относно оръжията за Украйна и вноса на зърнени култури от там. 6) Относно неправомерността на задължителната ваксинация с гмо-мухоморки, неотговарящи на определението за "ваксина". 7) Относно Истанбулската конвенция. Политиците ни са толкова компрометирани, а времето, в което живеем - толкова несигурно, че не можем да им гласуваме доверие да ни лъжат, както досега и да се корумпират още повече със западни пари и щедри дарения. Всичко друго е пародия на демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха

    14 Sep 2023 21:01ч.

    Те отговорите са ясни: В ЕС и НАТО сме си отдавна и сме си отлично. Еврото ни липсва единствено защото сме си некадърници За избирателния закон - добра идея Всичкото ни оръжие за Украйна - те ни пазят от орките Украинското зърно у нас- отлична идея. Само коалиция Майбах страда Ваксинацията - задължителна. Който не иска - да си стои в пещерата и да си пука там Истанбулската конвенция- още от детската градина Всичко руско - на боклука

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хи-хи-хи

    14 Sep 2023 21:32ч.

    Тъпанар. Ама тъп тъпанар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    14 Sep 2023 21:50ч.

    Явно от трите бустера интелектуалната и личностна деградация е пълна. Не, че преди това в главата е бил по-добре. Нищо учудващо за жълтопаветен тъпанар с типичен профил на болшевик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • факт

    15 Sep 2023 12:20ч.

    Явно евроатлантиците у нас са полезните идиоти на Америка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    14 Sep 2023 20:28ч.

    Чакам правителството да ги обяви за агенти на Путин. Няма да отстъпи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    14 Sep 2023 20:53ч.

    Мисля, че правителството по-скоро ще се опита да купи част от тях и да ги скара с останалите. Интересно е опозицията дали ще предприеме някакви действия или ще си мълчи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съвсем неотдавна

    14 Sep 2023 20:43ч.

    народът на най-богатата африканска страна Либия не взе на сериозно угрозата от страна на злия запад върху държавността и сигурността й. И народът не се вдигна като един срещу запада. Днес тази страна е напълно унищожена и хората измират като мухи от глад и бедствия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    14 Sep 2023 20:46ч.

    Ако вносът от Украйна е толкова вреден за нас, защо Путин го спира? За нас ли се е загрижил?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    14 Sep 2023 22:11ч.

    Путин го спира, щото укрите нямат друг голям източник на приходи. А това пък няма нищо общо с нашата сервилност и опасността за здравето от украинския внос. Което пък говори много за интелектуалния капацитет на изказалия подобно глупаво съждение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    14 Sep 2023 23:06ч.

    "защо Путин го спира?" -- и защото укрите използвали канала, за да транспортират оръжие и боеприпаси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хора

    14 Sep 2023 20:55ч.

    Ако не се свали това лъжливо и предателско правителство, ще става все по-зле. Би следвало всеки честен и съвестен човек да се противопоставя на всеки лъжец. И винаги зад лъжите има грабежи. Заради тези грабежи живеем бедно и в несигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепете протестите

    14 Sep 2023 20:56ч.

    Не позволявайте повече тайни общества и тъмни субекти да определят живота на българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Африканците

    14 Sep 2023 21:07ч.

    Имат повече достойнство, от нас българите. Защо не покажете кои български фирми изнасят хранителни продукти за чужбина и колко произвеждат за България. Да не се окаже че пак храним Европа, а българите гладуват или се хранят с боклуци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На плакатите спокойно

    14 Sep 2023 21:30ч.

    Можете да напишете - Вие сте убийци на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    14 Sep 2023 21:40ч.

    Първо ги избирате после им се репчите!?! А земеделци ли са или зърнари? /много съществен въпрос/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те са зърнари,

    14 Sep 2023 21:49ч.

    а ние сме тъпанари, че търпим тия маймуни правителството да ни ходят по главите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бедни пенсионери

    14 Sep 2023 22:22ч.

    Плачат за скъп хляб и подкрепят милионери. Такава рубладжийска измет няма никъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти нормален ли си?

    14 Sep 2023 22:24ч.

    Като искаш да подкрепяш украинските продукти, си купувай само от тях. Магазините са пълни, а и са с по-ниски цени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жените на България

    14 Sep 2023 22:25ч.

    Сега е моментът майките на България да скочат против вносът на токсични суровини от украина. Нима искат децата да ядат отрови и да се разболяват ??? Не го искат със сигурност и ще го докажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съмнявам се дали ще се намери

    14 Sep 2023 22:32ч.

    Лаборатория, която да иска да изследва зърното. Или ще показват фалшиви резултати. Не се съмнявам в "почетенността" на сглобката. Всички са мутри, а Президентът си мълчи, свит като червей.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    14 Sep 2023 22:41ч.

    Сега е моментът българи! Стига ни тровиха, стига ин правиха на идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ очаква в протестите да се включат над 1 млн. души”

    14 Sep 2023 22:50ч.

    НАД 1 МИЛИОН. По-долу има статия в която се казва, че подкрепата за ГЕРБ+ПП е 43%. Колко от този милион са за американските подлоги?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    14 Sep 2023 23:13ч.

    "Да стоиш и да чакаш да приемат закон, с който ти съсипват бизнеса, и чак тогава да се събудиш?" - https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/da-stoish-i-da-chakash-da-priemat-zakon-s-koyto-ti-sasipvat-biznesa-i-chak-togava-da-se-sabudish/116534

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ся, средният добив в Делиормана...

    15 Sep 2023 0:28ч.

    ...Карнобатско и Сливен е около 300 кг семки от дк(рентите се движат 30-50 лв от дк) за работна заплата не говоря-отдавна е норма 5000 дк да се работят от един механизатор. От място в момента фактурират семките на 730-750 на тон. Хербициден екран, култивация-покриват се от субсидиата ,а площ, остава семе(всичко е хибрид-няма да сееш от коша, я) и жътвата, плюс 30 кг на дк тор(комбиниран или азот плюс калий-макар че у нас се подценява) . Средният латифундист у нас гледа над 6000 земя(има и милионници). Поне 1/3 е слънчоглед(напоследък рапица и кориандър не са на мода, бирата вече не се прави от ечемик, пролетници останаха царевица и слънчоглед). Та сами смятайте за кво се борят.Бобови(предимно леща)сеят върху иначе оставено за угар(регламент) та не им пука за добива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    15 Sep 2023 0:33ч.

    Освен от града не знам от де ще докарат милион протестиращи, щото всеки селянин може да ви обясни горното . А милион в селското стопанство отдавна няма. Зърното в цяло село се гледа от един и половинка бачкер средно. Другото са асоциации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    15 Sep 2023 0:43ч.

    Виж, в ХВП може и да изкарат 30-50 000 работници на протест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    15 Sep 2023 0:58ч.

    Ще видим във вторник, ако правителството не успее да купи организаторите преди това :) Но в статията, освен за зърно, става дума и за мляко, зеленчуци, мед и т.н. По-големите фирми имат и администрация. Като се включат и близките на служителите, като нищо ще се съберат поне 50 хил. души.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    15 Sep 2023 0:48ч.

    Бай дъ уей, бялата жътва приключи, слънчогледа почти е финал, остана сал кукуруза....да сте чули министерството какви са добивите тая година? Ма ще плащате 3 лв за кило хляб след нова година, а рентите ще ги намалят. Заради Украйна....е затуй ще сея люцерна- за форумите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    15 Sep 2023 1:09ч.

    Влиза китайски мед-там наистина ги прецакаха, инак у нас ми посочете де се прави сухо мляко? За холандците ли да плача? А пресен зарзават, при все че до нас са турци, макета и префактуриращи гърци е безумие да влача от централна Украйна( ако погледнете картата - по- скоро ще се пробвам с Молдова, отколкото да пратя хладилен камион на фронта)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2,5 млрд. лв.

    15 Sep 2023 1:20ч.

    чиста печалба за 2022 г., разделена между 100 големи зърнари. Плюс 2 млрд. единно плащане на площ, плюс връщане на акциза за дизела, плюс стотици милиони европейски субсидии за агроекологични и други мерки. За такива пари аз не само ще протестирам. Направо хващам гората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    15 Sep 2023 1:33ч.

    Горното не е мое, просто се вписва в контекста

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    15 Sep 2023 1:23ч.

    Ма кат сте решили да спасявате "земеделците" -няма да ви спирам напъните

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма кат се решихте за хляб

    15 Sep 2023 1:59ч.

    При Виденов ви беше хубаво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    15 Sep 2023 2:03ч.

    За да падни правителството е нужен организиран протест от 150 000 души в София. Погледнете снимките на протестите от есента на 1989 г. Трябва политически протест. Защото се е ясно, че купуването на зърно от Украйна не икономически обусловено ( България сама е износител ), това е политически обусловено и наложено от ЕС под натиска на САЩ. ЕС няма собствена воля и интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз не знам за вас

    15 Sep 2023 2:25ч.

    Но от поне 6 месеца, хляба има ужасен вкус, без значение цената. Има лоша миризма и съмнителен цвят. Ако ми кажете, кой произвежда с български продукти, ще купувам от него. Трябва асоциациите да направят магазини. А не да разчитат на износ. Трябваше да има такава политика. Но не е късно хората да се самоорганизират. Като за начало започнете да снимате управляващите, от кои магазини пазаруват. И дали не получават чисти продукти по друга схема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • яснота

    15 Sep 2023 15:25ч.

    Най-добре ръжен пълнозърнест хляб от пекарна, без да е престоял в пластмаса. И вода от чист извор налята, и тя без да е стояла в пластмаса. Другото не зависи от нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Социалист

    15 Sep 2023 2:33ч.

    Не на украинското зърно! Искаме хляб от 3 лв. и олио от 7 лв. Да подкрепим 100-те големи зърнопроизводители. 2,5 млрд. лв. чиста печалба и 2 млрд. единно плащане на площ. Разделени между 100 фирми. За кого по-напред. Земеделието ни умира! Долу продажното правителство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    15 Sep 2023 2:39ч.

    Ъхъ. Сетила се Мара да се побара. А досега къде дремахте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крипто комунистите

    15 Sep 2023 2:43ч.

    Сте големи измамници. Подозирам, че вноса е изцяло предвиден за безглутеновите торти на Жената на Кирил. Вероятно, химикалите от американските и българските оръжия са унищожили вредните вещества в зърнените култури и с намалените цени за внос, ще позволи цената на една торта да се намали от 100 лева на половина. Ама че псевдо мечтатели. Безгрижни и безотговорни опаковки, бездуховни облицовки на едни празни човешки същества. Живеещи за удоволствия и далавери, бизнесмени, очароващи се от парите, без да мислят за последствията които нанасят на хората. Крайно време е, да се въведе реална наказателна отговорност към бизнесмените които вредят на живота на потребителите и служителите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    15 Sep 2023 2:48ч.

    Унищожиха птицевъдите, лозарите, свинарите, говедарите, овощарите, пчеларите… Дойде времето и на зърнарите - https://svobodnoslovo.eu/komentar/unishtozhiha-pticevadite-lozarite-svinarite-govedarite-ovoshtarite-pchelarite-doyde-vremeto-i-na-zarnarite/116542

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Български майки

    15 Sep 2023 3:36ч.

    Пълна блокада на всички граници на България за неопределено време докато правителството не спре вноса на отровно зърно от украина ! Само така ще се гарантира безопасна храна за децата на България. Нали майките не искат децата им да мрат от токсични , радиоактивни и канцерогенни храни за кефа на една шайка откачалки ? Бездействието не е оправдание ! Да си го знаете ! PS - България е производител и износител на пшеница и задоволява изцяло нуждите си от собствено производство без да внася отровите на света !!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛИЙ

    15 Sep 2023 3:42ч.

    ПРОСТО ЩЕ ИДА И ЩЕ ПОДКРЕПЯ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ! ТОЛКОЗ! ОСТАВКА НА АМЕРИКАНСКИТЕ МЪЖКИ К**ВИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    15 Sep 2023 5:13ч.

    Така. Аз също съм против вноса от Украйна- не отговаря на ЕС стандарти и не е ясно как и дали се проверява адекватно за пестициди, радиация и т. н. Обаче. Обаче тия убавци, протестиращите, са хора, които са декларирали над два МИЛИАРДА печалба за последната финансова година. 70% от ВСИЧКИ земеделски субсидии в България отиват в зърнопроизводството. 80% от тия 70% се получават от стотина семейства в тая страна. После. Към момента по причини, известни само на тях, българските зърнари искат цена на зърното, с 20% по- висока от актуалната цена на световните борси. Да не забравяме и това, че държавата връща на зърнарите ДДС. От къде знам ли? Знам. Има информация. Публична. Ама кой да чете. Пък и имам пряка информация. Та питам- защо протестират? Защото искат да си сменят майбаха два пъти годишно!? Иначе съм против вноса от Украйна. Неясен произход и тъй натам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не измествай темата, моля те

    15 Sep 2023 11:30ч.

    При капитализма е така - парите са измислени, някой да ги прибере. Въпросът е какво се създава при тяхното развъртане. Банките също прибират и изнасят 2 млрд., без да свършат НИКАКВА РАБОТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петрониус

    15 Sep 2023 10:59ч.

    Дано, най-после, народът ни се събуди и измете крадливата антибългарска паплач!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи