Зеленски: Западни страни вече заобикалят санкциите срещу Русия

Зеленски: Западни страни вече заобикалят санкциите срещу Русия

Украинският президент е готов за преговори, но само ако са лице в лице с Путин

Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред редактора на вестник ''Файненшъл таймс'' Рула Халаф, че изтласкването на руските сили обратно на позициите, заемани от тях преди инвазията на 24 февруари, би представлявало ''временна победа'' за Украйна, но крайна цел остава пълният суверенитет над територията на страната. 

Зеленски заяви, че ''победата трябва да бъде постигната на бойното поле'', но и че е готов на мирни преговори въпреки зверствата, извършени от руските войски. Всяка война трябва да приключи на масата за преговори, каза той. Мирните преговори обаче трябва да се водят лице в лице с президента Владимир Путин.

Зеленски каза, че докато някои западни санкции вече са нанесли сериозен удар върху руската икономика, те ''не са повлияли реално на руската позиция''. Москва постоянно намира начини да заобиколи санкциите, добави той. Освен това някои западни правителства вече са уморени от икономическите последици от санкциите срещу Русия и търсят начини да смекчат въздействието им, за да защитят собствените си търговски интереси.

По време на разговора Зеленски се насочи към опитите на някои западни съюзници да проучат условията за прекратяване на огъня без да включват Киев. ''Как можем да постигнем прекратяване на огъня на територията на Украйна, но без да се вслушваме в позицията на тази страна? Това е много изненадващо'', каза президентът.

Според него съюзниците могат да направят повече, за да вкарат Русия на масата за преговори, като доставят на Украйна оръжия и като засилят икономическите санкции срещу Москва, включително пълно ембарго за петрол и газ. 

Зеленски засегна и предупрежденията на френския президент Еманюел Макрон към Запада да не унижават Русия. ''Макрон знае много добре за неуспеха на Русия да изпълни предишни мирни споразумения в рамките на така наречения Мински процес, който не успя да сложи край на боевете в Донбас от 2014 г. Наистина не разбирам...унизена Русия. Осем години ни убиват. За какво говорим тук?", попита президентът.

Зеленски каза, че се радва, че британският премиер Борис Джонсън е оцелял след вота на недоверие вчера. Украинските власти смятат Обединеното кралство за един от най-важните си поддръжници след решенето на Джонсън още в началото на войната да предостави оръжия на Киев и да подкрепи военните цели на страната.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

  • модерно робовладелство

    07 Юни 2022 18:19ч.

    Зад кулисите на привидното единство вече се развива неудържима сива икономика, която напомня на социализма, когато господстваха такива идеологически забрани над бизнес инициативата и свободната търговия. С политически поръчкови лозунги икономическата логика не може дълго да се удържа. Американците тепърва има да го учат тоя урок, жалко че за втори път през живота си трябва да поемаме нищетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • US Congressmen

    07 Юни 2022 20:20ч.

    Точка. Няма какво да се добави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мира

    07 Юни 2022 18:45ч.

    Този е много нагъл. Вместо да анализира действията на други държави, да се вземе е ръце и да действа като президент на Украйна. Лидерите на другите държави имат задължението да управляват по най-добрия начин и съобразно интересите на своите народи. Никой не е длъжен да върши неговата работа. А що се отнася до "съюзници", не съм чула някой официално да се е обявил за такъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    07 Юни 2022 23:46ч.

    Зеленски е сламен човек-от него нищо не зависи! Той говори това, което му кажат да говори американците! Независимостта на покрайна е дори по-малка от нашата независимост! Безмозъчните руски македонци (украинците) сами са си виновни и изобщо не ги жаля. Вместо да целуват ръка на Русия дето им остави огромна държава, се взеха за много велики и отхапаха ръката на благодетелката им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    07 Юни 2022 19:06ч.

    Тоя глупак, майче още не е рабрал, че ги използват за пушечно месо!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    07 Юни 2022 19:41ч.

    Разбрал е, но не го е грижа, защото е глупак без капка морал и отговорност към украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    07 Юни 2022 19:06ч.

    Европедалите направо са готови да пожертват Украйна. Макрончо защо не подари Марсилия на Путин за да спре войната? Драгито защо не даде Сицилия на Путин да спре войната? Браво на Джонсън и Байдън, единствени застанаха зад украинския народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванко - по известен като Ваня от пл Македония

    07 Юни 2022 20:26ч.

    За Марсилия....предай идеята. Макрон на драго сърце ще им предаде Марсилия, че и самият бабоеб не може да се справи сам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    07 Юни 2022 19:16ч.

    От времето на "сухият режим" е доказано, че когато има забрана на нещо, тогава забогатяват мафиотите. Питайте нашите по време на ембаргото за Сърбия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    07 Юни 2022 19:23ч.

    Германия някога питали ли са я нещо (не - 2 пъти), както и нас, още повече пъти ? Ами така са Великите сили, а ти не спадаш към тях. И ако все още не можеш да разбереш колко писна на БайДън, затова те пробута на BJ, проблемът си е лично твой, на повечко манивели, не винаги е по-удобно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    07 Юни 2022 19:28ч.

    Изглежда, вече разбират, че обещанията на "Колективния запад" се свеждат до използването им за техните мръсни цели и пет пари не дават нито за народа, нито за фашизираната им върхушка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    07 Юни 2022 19:31ч.

    И украинците са като нас - имат и втори акъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верно си идеалист. Украинците не са като нас. Ние, българите сме исторически народ,

    07 Юни 2022 22:49ч.

    оцелял и доказал се през столетията, а украинците са сбирщайн от десетки народности, без история, с изкуствена квази държава от 1918 г., и доскоро без да говорят на измисления "украински" език, а преди всичко на родния си руски език... Няма народ без родство по кръв и без собствени език, история, култура. Укрите са руските макета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    07 Юни 2022 19:40ч.

    Зеленски трябва да се разбере с нашия Киро кой е по-най- най в лъжите. Какви изпълнения на Русия в минските споразумения какви пет лева. Русия е гарант също като Франция и Германия. Давам първенството на Зеленски, все пак той е от страна със 140 хилядна история :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Става ми тъжно, като си помисля

    07 Юни 2022 19:47ч.

    какви още разочарования ще преживеят наивните украинци. А Zеленски хич не го мислим - като си изпълни поръченията, заради които вече му приведоха 1.6 млрд. евро в офшорна сметка, ще се прибере на топло при Яц и поROSHENко... Благодарните му началници няма да го оставят да бедства...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаци и украинци имат идентичен генетичен код.

    07 Юни 2022 19:53ч.

    Тази братоубийствена война беше започната и се разпалва (от онези глобалисти, които работят за депопулацията на света) с едничката цел - унищожаване спцифично на руски (руснаци + украинци) хора. Просто следващ етап на К-19... И вторичен ефект - икономическа разруха на целия регион...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сметкаджия

    07 Юни 2022 20:32ч.

    ОФициалните преводи, да, но Пентагонът се пита къде им отиват оръжията...., а те заминават за трети страни за много поече от някакви си 1,6млрд евро....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    07 Юни 2022 20:02ч.

    На украинците хем ще им бъде отмъстено от тези, които никога не забравят и никога не прощават, а именно юдео-хазарите, хем ще се прочисти територия, за да могат да се върнат там в бащините си земи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е

    07 Юни 2022 23:03ч.

    Една от главните цели на юдо-фашисткия и укро-нацистки преврат в Киев, от февруари 2014 г., е създаването на нов юдо-Хазарски каганат. Центърът е Днипро; каганът - хазар Коломойски; Зеленски е само бек. Талмудистка секта Хабад Любавич. Световният център е Ню Йорк. Други евро-центрове - Лондон, Амстердам, Париж... Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А беше добър комик.,,

    07 Юни 2022 20:18ч.

    Сега зависи от дилърите. Последните дни е песимистично настроен. Или са му сменили доставчика, или има някакви прозрения, какво става на фронта …

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставка

    07 Юни 2022 20:23ч.

    Глупакът направи приехвалената ви армия за смях. Запада щели да превземат, а Харков им се опря. По голям смешник от Путята няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.И.Паси

    07 Юни 2022 20:34ч.

    Граматиката не ти върви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • долен лъжец

    07 Юни 2022 20:25ч.

    Украинския Киро - и той много обича да си измисля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз те създадох, аз ще те унищожа

    07 Юни 2022 20:30ч.

    Каква държава им направиха руските царе и ген. сеци на тия тъпанари. И тъпанарите да се изолюят там където пият. Сега Русия ще постъпи така, както Великобритания, Франция и Германия постъпиха със Сан Стефанска България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментар

    07 Юни 2022 20:58ч.

    Този треторазряден комик се е взел много на сериозно и се има за господарят на света. Някои от продуцентите му да му подскаже, че това е само долнопробен скеч, да се успокои и да слезе от сцената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пърформансът свърши,

    07 Юни 2022 21:08ч.

    идва реалността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    07 Юни 2022 21:21ч.

    Това, което остане от Украйна отново ще очаква пари от колективния Запад, за да се възстанови, а там, където са най-големите разрушения, където са разрушените градове - ще си ги възстановява Русия, на която Западът е наложил санкции. И ще ги възстанови. Е, как да не им се възхитиш на руснаците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    07 Юни 2022 21:26ч.

    Шойгу е съобщил, че 97 % от Луганската НР са под руски контрол. В същото време е възстановен напълно жп-транспортът между Русия, Донбас, Украйна и Крим, като към Мариупол, Бердянск и Херсон се транспортира продоволствие и други стоки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    07 Юни 2022 21:57ч.

    Да, момче, така е и от началото трябваше някой от съветниците ти да ти каже, че ще стане така, а също и, че на САЩ не бива да се вярва. Използват те, момче, използват те. А ти си *сра държавата... Комедиант, подобен на С. Трифонов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    07 Юни 2022 22:04ч.

    Хаха - ами много ясно бе, клоун! Интересът клати феса! Американците ви ползват като пушечно месо, ЕС плаща сметката, а ти си в ролята на марионетката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    07 Юни 2022 22:13ч.

    Нагъл наркоман. Точно те осем години убиват хората в Донбас и не спазват Минските споразумения (разбира се с подкрепата на западните си покровители) , ама нали трябва все да са невинните жертви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шопен

    07 Юни 2022 22:24ч.

    Този комик, гомик, наркозависим или не знам още какво вероятно може да говори с Путин само ако бъде настанен в изолатора Матроская тишина „Бутирка“ и то през прозорчето на килията. И това не е сигурно. Трябва да си Zеленски за да си толкова тъп, че да оставиш да ти унищожат държавата с помоща на афро-американските фашисти. Сега нека ти помага кухата лейка Бай Рабинет Дън..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    07 Юни 2022 23:22ч.

    "Освен това някои западни правителства вече са уморени от икономическите последици от санкциите срещу Русия и търсят начини да смекчат въздействието им, за да защитят собствените си търговски интереси" Ха, добрутро. Дали осъзнава, какви глупости е надрънкал и сътворил? Изобщо светва ли му нещо под косата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинският президент е готов за преговори, но само ако са лице в лице с Путин

    08 Юни 2022 6:20ч.

    Москва: Путин е малко зает. Можем да изпратим само чистачката на кабинета на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    08 Юни 2022 8:32ч.

    Критикува неназовани съюзници, а той дали напълно е загърбил личния си интерес? Я да си помисли? Светът ще съществува и след неговото приключение и никой било то европеец, или украинец, иска да носи последствията от персоналните му грешни представи за Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи