Зеленски забрани вноса на книги от Русия

Зеленски забрани вноса на книги от Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за забрана върху търговския внос на книги от Русия, съобщи "Ройтерс".

"Вярвам, че законът е правилен", написа Зеленски в приложението за съобщения "Телеграм", обявявайки, че е подписал подобен закон и за вноса от Беларус и от окупираната украинска територия.

Законопроектът, приет от парламента преди година, също поставя изискване за получаване на специално разрешение за внос на книги на руски език от трети страни.

Кабинетът на Зеленски заяви в "Туитър", че законът ще "засили защитата на украинското културно и информационно пространство от антиукраинската руска пропаганда".

Украйна провежда това, което описва като процес на "дерусификация", заявявайки, че е необходимо да се отменят вековни политики, които тя смята за насочени към смачкване на украинската идентичност, припомня "Ройтерс".

Министърът на културата Александър Ткаченко благодари на президента за подписването на законопроекта.

"Приемането на този проектозакон ще защити украинския сектор на книгоиздаването и разпространението на книги от разрушителното влияние на "руския свят", заяви в "Телеграм" украинският министър на културата Олександър Ткаченко.

Източник: Дневник

 

 

 

Коментари

  • медиен експерт

    22 Юни 2023 22:58ч.

    Това е връх в кариерата на Владимир Зеленски, който започваше някога в КВН с думите: Аз съм едно скромно момче от Кривой Рог. Ах, Масляков, Масляков, как не видяхте това недоразумение, а го научихте на занаят. С вашите камъни по вашите глави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    22 Юни 2023 23:00ч.

    Браво, следващата стъпка са шествия и масово горене на книги. ПП Всички прилики с други режими са случайни и плод на руската пропаганда :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    22 Юни 2023 23:01ч.

    че каква история имате вие бе, никаква! просто сте едно антируско племе, излъгано от американските прелести, но не сте виновни вие.......САЩ са най-голямото зло за човечеството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали е така?

    23 Юни 2023 1:42ч.

    според Христос "Горко на света поради съблазните, защото е неизбежно да дойдат съблазните; но горко на онзи човек, чрез когото съблазънта дохожда!" (Матей 18:7).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    22 Юни 2023 23:34ч.

    Давай смело, Хитлер-ленски! Можеш и още, учи се от кумира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    22 Юни 2023 23:45ч.

    Вчера говорих с украинец и го запитах могат ли да се купят в Украйна книги от Русия. Отговорът бе не. Преди два месеца в Украйна бяха оповестени официални данни,че от библиотеките се иззети и унищожени 20 /двадесет/ милиона книги, 11 милиона от които на руски език.Тези и други действия на Зеленски го правят силно да прилича на Хитлер, но тъй като ги прави той са оценявани като "демократични".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ги бяха дали на нас

    23 Юни 2023 1:48ч.

    украинците и руснаците у нас нямат какво да четат, събираха им книги на руски във фейса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел

    23 Юни 2023 6:59ч.

    То и Хитлер от демократични подбуди изгаряше книги публично на клади пък и идея за единна Европа имаше!?!?!? да не забравяме, че е дете на Запада, този запад който е идол за Зеленски…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следват

    22 Юни 2023 23:46ч.

    Аутодафетата ???Обаче Гого Папионката ще ви разясни, че така само се премахват неправилните гледни точки, дезинформациите, руските хибридни попълзновения…За да остане единствено Правилната Линия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    23 Юни 2023 1:47ч.

    един наркоман финансиран от дъртата к.у..ва и неадекватния и цялото им стадо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел

    23 Юни 2023 6:51ч.

    Зеленски, защо още не си забранил кирилицата и да въведеш латиницата? Сега е момента - образованието е замряло. После ще получаваш книги с тонове от САЩ и Англия…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Танас

    23 Юни 2023 11:17ч.

    Зельо поставя нови жалони на простотията. Няма край...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пародията продължава

    23 Юни 2023 11:44ч.

    Била смачквана украинската идентичност. Смях. Не може да се смачка нещо, което никога не го е имало и което го няма. Украинската "идентичност" е равна на "македонската". Изкуствено създадена държава с цел да сее вековни разпри и вражди със съседите, за ад може Великите сили да си редят играта покрай нея. Но всичко си им цена и в момента населението на Украйна я плаща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи