Зеленски: За Украйна деокупацията на Крим е цел без алтернатива

Зеленски: За Украйна деокупацията на Крим е цел без алтернатива

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че за Украйна деокупацията на Крим е цел, която няма алтернатива. Това предаде кореспондент на агенция УНИАН, който уточни, че президентът е казал това по време на реч в кримско-татарския културен център "Бирлик" по случай тържествената традиционна вечеря ифтар.

"Да не забравяме, че именно с окупацията на нашия украински Крим, именно с репресиите в Крим срещу свободата на украинците и кримските татари, срещу кримските мюсюлмани, започна опитът на Русия да пороби Украйна и другите народи на цивилизована Европа", заяви Зеленски.

"Деокупацията на Крим няма алтернатива не само за Украйна, но и за целия свят. Убеден съм в това. За реда в света, който се основава на конвенциите и Устава на ООН, а не на престъпните наклонности на убийци, насилници и грабители, които Русия се опитва да разпространява", подчерта Зеленски.

Президентът допълни, че Украйна с право очаква териториалната ѝ цялост да бъда зачитана в пълните ѝ граници - от северните украински градове до Севастопол и Керч на юг, така както тя зачита териториалната цялост на всички държави от Европа до Латинска Америка.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Крим е руски

    08 Апр 2023 9:07ч.

    Крим е руски !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма такова нещо като Украйна

    08 Апр 2023 9:09ч.

    Затова няма как каквото и да е да е нейно. Украинството е една престъпна измишльотина на Ватикана и генералния щаб на Австро-Унгария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Андрей Зубов, руски историк

    08 Апр 2023 23:43ч.

    "Границите, колкото и условни да са били те в СССР, вече след разпадането на СССР се потвърдиха от международните договори и обявяването на независимостта на Руската федерация през декември 1991 г. Беловежкото споразумение, Великият договор на Руската федерация с Украйна от 1997 г., призната в целия свят, формира границите на Украйна и напускането на Крим от РФ. Що се отнася до официалния брой години на собственост, Руската империя, подобно на Османската империя, е различен свят. Но дори и в него Османската империя е притежавала Крим три века, а Руската империя - само 134 години. РСФСР, за чийто правоприемник се обяви Руската федерация, притежава Крим от 1920 до 1954 г., 34 години, а Украинската ССР и днешна Украйна - 60 години (от 1954 до 2014 г.)." 60 години е повече от 34, нали:) Цялата статия на историка А. Зубов ---> https://www.vedomosti.ru/opinion/articles/2014/10/02/krym-nash#ixzz3F0QSgmLQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крим е "подарен" през 1954 г, т.е. върнат на Украйна от Хрушчов срещу отнета територия през 1925 г.

    08 Апр 2023 23:55ч.

    Крим е бил "подарен" на Украйна - това отново е само ехо на кремълската пропаганда, защото Крим наистина е прехвърлен от РСФСР в състава на УССР през 1954 година, но е имало и обратен трансфер на територии. През 1925 година от съветска Украйна са отнети териториите на Източен Донбас и Таганрог и са прехвърлени в съветска Русия. В замяна украинското съветско ръководство е разчитало да получи населените с украинци земи на Белгородска област и Източна Слобожанщина – само, че надеждите му за справедлив обмен се оказват напразни. Вместо реципрочна и навременна замяна на отнетата територия, Хрушчов "подарява" на УкраинскатаСССР опустошения след неуспешната колкетивизация, депортация на местното население и неуспешен опит да се създаде първата еврейска съветска република на п-ов Крим по онова време чак 1954 г. При това самият Крим, след депортацията на неговото коренно население, която е преминала на няколко етапа в течение на 1941-1944 години, през 1954 година е бил съвършено, както обичат да казват немците, kaputt. Във всеки случай този разсрочен във времето обмен не може да се нарече "подарък".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що се отнася до правния статут на Крим и...

    09 Апр 2023 0:04ч.

    ... и многобройните договори, в които е гарантирана териториалната цялост на Украйна, и по които Русия е неизменно един от гарантите, то може да изброим следните международни договори, чиито условия Русия наруши през март 2014 г. , като окупира и анексира Крим: Хелзинският заключителен акт на СССЕ. чл. 5 от Споразумението за създаване на Общност на Независимите Държави (1991 г.). т. 2 от Будапещкия меморандум за гаранциите във връзка с присъединяването на Украйна към Договора за неразпространяване на ядрено оръжие (1994). чл. 2 от Договора за дружба, сътрудничество и партньорство между Украйна и Руската Федерация (1997). Договора за украино-руската държавна граница (2003).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самото име "Украина"

    08 Апр 2023 9:21ч.

    Говори повече от всякаква руска пропаганда. "У Краине" - ще да рече "по краищата" , по краищата на какво ?? Естествено - по краищата на РУСИЯ. Област по периферията на Руската Империя ! Същото каквото е например Добруджа или Странджа за България - гранични области ! Украинството е типичен сепаратизъм, привнесен и провокиран отвън. Украина като административна единица е дело на болшевиките , на Ленин. Те, като комунисти-интернационалисти са били /поне тогава/ срещу Държавата и за Световна Революция /по Троцки/. В този контекст всеки разрушителен акт спряма Руската държавност им е идвал "отвътре", идеологически ! Днес украинците събарят паметници на Ленин и скандират за "декомунизация" , чудесно ! Ами точно това прави Путин - декомунизира ги !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хрушчов

    08 Апр 2023 9:36ч.

    Аз дадох Крим на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    08 Апр 2023 11:19ч.

    Справете се с историята! Украйна я има преди Руската федерация! Която Руска федерация е наследник на СССР, който пък по желание на учредителите му няма нищо общо с Руската империя! Която Руска империя умре през 1917 г. Т.е. всичко от преди 1922 г. е в историята! И никой няма право на претенции към него! А през 1917 г., когато е обявена Украинската народна република, Ленин е нямал време да се занимава с каквото и да е, освен с вътрешни проблеми. Представителя на болшевиките Троцки подписва на 3-ти март 1918 г. Брест-литовският мирен договор, с което русия признава независимостта на Украинската народна република. И на още пет държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    08 Апр 2023 11:27ч.

    "Справете се с историята!" -- на какво си от сутринта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако историята беше фактор

    08 Апр 2023 11:52ч.

    Аз се обявявам за динозавър и искам Земята за себе си. Историята може да се интерпретира от различни гледни точки, но истинските фактори са други и всички те са в полза на Русия, а което е в полза на Русия е в полза на България (освен ако у българите не надделее самоубийствения синдром).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    08 Апр 2023 12:48ч.

    @viva. Добре, 1922 г. А знаеш ли, къде, под чие административно управление е бил Крим? Крим е предаден за управление на УССР през 1954 г. с указ на Върховния съвет на СССР. Така че, справяй се с историята... Сам противоречиш на себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    08 Апр 2023 12:59ч.

    Това за Крим е абсолютно вярно! Но след това има един договор, за РАЗПУСКАНЕ на СССР, подписан от УЧРЕДИТЕЛИТЕ на 08.12.1991 г. /справете се кои са учредителите/, в който черно на бяло е записано, че след разпускане на СССР всички съюзни републики се признават в границите им от тази дата! Подписано и от Руската федерация! Или някакъв си договор е без значение пред "историята"? Да историята в кавички! Това е те за русийските управляващи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Viva

    08 Апр 2023 13:06ч.

    Това късане на парчета от разни исторически контексти и свързването им в спекулативни тези прилича на допехите на Дон Кихот със забралото от картон. Иначе работиш за "славата на Трапезунд", ама забралото от картон може да бъде разсечено с един удар. Кого си дошъл да просвещаваш тук?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    08 Апр 2023 13:09ч.

    "Работя" за разобличаване на измамниците! Които болшинството тук подкрепяте, предполагам мотивирани по някакъв начин, лично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да живее историческата глупост, viva,

    08 Апр 2023 13:21ч.

    Та, да знаеш, има премълчани факти в историята: Крим, преди да стане татарски, е бил прабългарски – ей къде е Фанагория, на един хвърлей място, пък според македонците от СРМ българите сме татари, нали така. Значи Крим е български, а България е византийска. Ясно, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вива

    08 Апр 2023 14:12ч.

    Казвано ти е , и аз да ти кажа - не си просто тъп. Вдлъбнат си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    08 Апр 2023 14:56ч.

    Да живее глупостта! Видно е - живее! Единствените аргументи - обиди. До там е стигнала глупостта. Който го интересуват македонците и се чувства татарин - да се занимава стях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    08 Апр 2023 14:59ч.

    Кое е "късане на парчета"? Показвам Ви историята на една държава, която започва на 31.12.1922 г. И документите, които е подписала. Подписаното е в противовес на едни претенции. "Исторически".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха до viva 08 Апр 2023 12:59ч.

    08 Апр 2023 16:53ч.

    подписано е от трима пиянки, които изобщо не питат останалите 12 републики...да не говорим, че година преди това има референдум дали да се запази СССР и огромното мнозинство от хората искат запазването му...справи се с историята, иначе тя ще се справи с теб...:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    08 Апр 2023 17:58ч.

    хахахаха! Справил съм се! Въпреки рефередуми и каквото там ви харесва, година и половина преди Беловежкото споразумение Руската федерация обявява НЕЗАВИСИМОСТ ОТ СССР! Последна от учредителите на СССР независимисот обявява Укринската СССР! Месец преди това споразумение. За да ви е ясно какво означават разните референдуми или каквото и да е друго! Беловежкото споразумение е РАТИФИЦИРАНО от... Справете се от кого. ХАХАХА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха до viva 08 Апр 2023 17:58ч.

    08 Апр 2023 18:19ч.

    ти не разбра какво ти казах...основното е, че този акт е подписан от трма ПИЯНКИ...актовете, подписани от хора в неадекватно състояние, не важат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    08 Апр 2023 18:25ч.

    Верно ли? И след ратификация в парламентите? ХАХАХА! И тия, дето са го ратифицирали и са го направили "опиянени"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva тъпоглавието

    08 Апр 2023 18:44ч.

    Убеди всички в това, ВЕРНО! А сега се разкарай! Тук няма да промениш ничие мнение с "вадене на думи от контекста". Върви да дрънкаш глупости на себеподобните зомбита, дето сте си плюли в устите. Не споменавай думата история, защото си жалък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    08 Апр 2023 18:58ч.

    Кои думи и от кой контекст? Да, тук дискусия няма - дебели кратуни вярващи в мантрите си. Никакви факти нямат значение за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вивич,

    08 Апр 2023 19:40ч.

    Историята е особен вид художествена литература.. Не притежава практическа тежест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историята работи с дати, за който е забравил това

    08 Апр 2023 21:37ч.

    Брест-Литовският договор е от 3.3.1918 г., а СССР е образуван повече от 4 години по-късно. Той е конфедерация, т.е. всяка република може да напусне по желание. Заедно с Украинската съветска република в СССР са влезли и Донецко-Криворожска съветска република и Одеска Съветска република. Под давление на Ленин след Брест-Литовския договор, всички те са включени в Украинската съветска република за да имало повече работници отколкото селяни, болшевиките както винаги стъпват на класово-партийния си подход, така по решение на ЦК-то си са прибавили чисто руски земи към УСР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жал ми е за профани като viva

    08 Апр 2023 23:58ч.

    Първо, Референдум за запазване на СССР е проведен на 17.03.1991 г. За запазване на СССР гласуват 77, 85% от имащите право на глас в СССР. Избирателната активност е 80,03%. ////// Второ, Беловежките съглашения от 08.12.1991 г. са подписани от три от общо 15 републики и са противоконституционни, защото няма процедура за излизане от СССР и три републики не могат да решават от името на 15 републики. Следователно, става въпрос за конституционен преврат, допуснат от слугата на Великобритания и САЩ Михаил Горбачов, мъжа на юдейката Раиса, курдисан за генерален секретар на КПСС от неговия предшественик Юрий Андропов, бивш шеф на КГБ, превърнал КГБ във филиал на ЦРУ, в името на конвергенцията на петата колона на социализма с капитализма и унаследяване на заграбените позиции от върхушката на КПСС, от техните некадърни деца. ////// Трето, единствено Русия пое правното задължение да наследи СССР, заедно с всичките му дългове, които изплати и заедно с цялото ядрено въоръжение, за което гарантира. Тоест, Украйна, която наследява единствено УССР, която от своя страна е част от СССР, а Руската федерация наследява цялото СССР, отново се оказва част от Руската федерация, както и всички останали републики, обособили се като отделни държави в нарушение на Конституцията на СССР. С други думи, всички държавни образования на територията на СССР, с изключение на Руската федерация са СПОРНИ! ///// Пето, РЕПУБЛИКА УКРАЙНА, която от 01.01.1992 г. е обявена за независима държава, ПОЕМА ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ПРЕД РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ДА БЪДЕ НЕУТРАЛНА ДЪРЖАВА!!!!! ИМЕННО ЗА НЕУТРАЛНА УКРАЙНА РУСИЯ ПОЕМА ГАРАНЦИИ ЗА НЕЙНАТА СИГУРНОСТ, А НЕ ЗА ФАШИСТКАТА, ТАЛМУДИСТКА И НАЦИСТКА УКРАЙНА, СЛЕД ФАШИСТКИЯ ПРЕВРАТ ОТ 2013-2014 г., ЗАЯВИЛА ПРЕЗ 2008 г., ЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ ВЕЧЕ НЕУТРАЛНА, А ЩЯЛА ДА СТАВА ЧАСТ ОТ нАТО И ЕС. ///// Шесто, фашистката, талмудистка и нацистка Украйна след 2013 г. води гражданска война срещу над 50 народности в Украйна, най-голямата от които е руската и забранява руския език, като втори официален език, преследва руско-говорящите в Украйна, които бяха над половината от гражданите на изкуствената държава, а също така преследва и българите, и всички, които не са съгласни с УКРАИНСКИЯ ФАШИЗЪМ И НАЦИЗЪМ, РЪКОВОДЕН ОТ ЮДЕО-САТАНИСТИТЕ/ ТАЛМУДИСТИТЕ В УКРАЙНА И В СВЕТА. КРАЙНАТА ЦЕЛ НА ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА УКРАЙНА Е ПОСТРОЯВАНЕТО НА САТАНИНСКА ЮДЕО-ТАЛМУДИСТКА ДЪРЖАВА - РЕПЛИКА НА ПАРАЗИТНИЯ ХАЗАРСКИ КАГАНАТ. Защо това е целта? - За да излъжат Бог и да построят в талмудо-сатанинската си държава върху Украйна Третия храм .(Не могат да го построят на мястото на джамията Ал Акса, защото ще трябва да я разрушат и арабите ще ги унищожат.) Защото талмудо-сатанистите са по-големи религиозни фанатици от афганските талибани и вярват, че след като си построят Третия храм, Бог ще им прати Антихриста - техния месия - а последният ще им осигури господството над целия свят и поробването на всичките народи по света. ///// Германският нацизъм не се е пръкнал от само себе си, а е копирал от талмудо-сатанизма и от юдейския расизъм!!!! Дори Доналд Трумп съвсем наскоро се обяви срещу това една раса да господства над другите (без да споменава расата).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крим е "подарен" през 1954 г, т.е. върнат на Украйна от Хрушчов срещу отнета територия през 1925 г.

    09 Апр 2023 0:08ч.

    Крим е бил "подарен" на Украйна - това отново е само ехо на кремълската пропаганда, защото Крим наистина е прехвърлен от РСФСР в състава на УССР през 1954 година, но е имало и обратен трансфер на територии. През 1925 година от съветска Украйна са отнети териториите на Източен Донбас и Таганрог и са прехвърлени в съветска Русия. В замяна украинското съветско ръководство е разчитало да получи населените с украинци земи на Белгородска област и Източна Слобожанщина – само, че надеждите му за справедлив обмен се оказват напразни. Вместо реципрочна и навременна замяна на отнетата територия, Хрушчов "подарява" на УкраинскатаСССР опустошения след неуспешната колкетивизация, депортация на местното население и неуспешен опит да се създаде първата еврейска съветска република на п-ов Крим по онова време чак 1954 г. При това самият Крим, след депортацията на неговото коренно население, която е преминала на няколко етапа в течение на 1941-1944 години, през 1954 година е бил съвършено, както обичат да казват немците, kaputt. Във всеки случай този разсрочен във времето обмен не може да се нарече "подарък".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Публикация на руския историк Андрей Зубов, която той е публикувал още през 2014 година във вестник Ведомости:

    09 Апр 2023 0:18ч.

    "В древността и през Средновековието Кримският полуостров е бил владян от различни държави, а на неговата територия са се сменяли различни народи. Русия тогава не е съществувала, а руси и славяни са се появявали в Крим в малки количества. През XI век в Таман (сега Кубан) е съществувало Тмутараканското княжество, което е управлявано от Рюриковичите. То, очевидно е владеело част от източен Крим, и се е намирало във васална зависимост от Константинопол. Но задълбочаването в древността свидетелства по-скоро в полза на правата на Киев, отколкото на Москва. Москва тогава още не се е появила, а Киев е бил „майка на руските градове“, и именно там е било седалището на Рюриковичите..." ---> https://www.vedomosti.ru/opinion/articles/2014/10/02/krym-nash#ixzz3F0QSgmLQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Андрей зубов, историк

    09 Апр 2023 0:19ч.

    "... След това Византия е владяла Крим, после монголите, Златната орда. През втората половина на ХІІІ век Византия предава южното крайбрежие на генуезците, които създават Готското капитанство. През лятото на 1475 година Крим е покорен от Османската империя. В степната част на полуострова и в Приазовието османците запазват васалното Кримско ханство, а южното крайбрежие включват в своите владения. По това време населението на Крим е изключително пъстро – там са останали немалко гърци, италианци, арменци, евреи, славяни. Степното население е било предимно монголоидно, а планинското и приморското – европеидно. Език за общуване между различни нации постепенно става кримскотатарският. На полуострова рамо до рамо живеят мюсюлмани, християни от различни вероизповедания, юдеи. Но този удивителен свят не е бил руски до април 1783 година. Именно тогава Крим е присъединен към Руската империя. Превземането на Кримското ханство от Русия е било кърваво. Заради емигрирането в единоверната Турция и жестокостите на новата власт, в края на ХVІІІ век коренното население на Крим намалява 5 пъти. Княз Потьомкин, разбирайки по този начин полученото от Русия според Кючук-Кайнарджийския договор с Турция от 1774 г. право на защита на единоверците в Крим, насилствено преселва кримските християни в земите на северното Черноморие. Много от тях приемат исляма, за да избегнат депортация…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Андрей Зубов, руски историк

    09 Апр 2023 0:20ч.

    "... Руското управление на Крим не е било благодеяние за коренното население. Мюсюлманските общини са лишени от собственост над водата и земята, която минава в ръцете на руските дворяни или държава. От стопани, местните жители стават арендатори. За 100 години руска власт, от Екатерина II до Александър II включително, от Крим са си заминали около 900 000 мюсюлмани. На тяхно място пристигат християни – гърци, българи, арменци. От Русия, Германия и Австрия пристигат немски колонизатори. Помещчиците преселват на опустелите земи украински земеделци и руски мужици… Освен всичко останало, трябва да имаме предвид, че Руската империя от XVIII-XIX век и днешна Русия – това не е една и съща държава. В империята е влизала не само днешната територия на РФ, но и голяма част от територията на Украйна, Беларус, Казахстан, Кавказ, Балтийските държави, дори Полша и Финландия. И всички народи са усвоявали земята на Крим, поливали я с пот и кръв. Нима по време на Кримската война през 1853-1856 година е имало малко украинци, беларуси, грузинци, остзейски немци, поляци в руската армия?..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Андрей Зубов, руски историк

    09 Апр 2023 0:21ч.

    "... Руската империя е била страна на много народи, и днешната РФ едва ли може да претендира за някакви земи само на основание, че те някога са били част от империята на Романовите. Болшевиките се отказаха от приемственост с Руската империя, обявиха, че строят нова държава на работниците и селяните, разделиха завоюваното от тях пространство на няколко формално независими държави, обединени в уж доброволен съюз… Границите между тях, колкото и условни да бяха в СССР, след неговото разпадане бяха потвърдени от международни договори и провъзгласяването на независимостта на РФ през декември 1991 г. Признатите в цял свят Беловежки споразумения, Договорът за дружба, сътрудничество и партньорство (т.нар. Голям договор) между РФ и Украйна от 1997 г., определиха границите и поставиха Крим в Украйна. Що се отнася за формалните години на владеене, то Руската империя, както и Османската – това е различен свят. Но дори и в него, Османската империя е владяла Крим три века, а Руската — 134 години. РСФСР, за чийто продължител се обяви РФ, е владяла Крим от 1920 до 1954 г., 34 години, а Украинска ССР и днешна Украйна — 60 години (от 1954 до 2014 г.)…"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В авторитарните и тоталитарни режими социалните проучвания нямат значение

    09 Апр 2023 1:53ч.

    Румънският президент Чаушеску имаше рейтинг на одобрение от 97% два дни преди той и съпругата му да бъдат застреляни като кучета. И дори не става въпрос за това, че социологическите служби ще фалшифицират резултатите. Човек седи в апартамента си, викат го и го питат: „Кажи ми, за Путин ли си или против него?“. Целият предишен исторически и житейски съветски опит подсказва на този човек да отговори "Да, аз съм за Путин". "А за СССР ли си?", естествено всички (с изключение на падналите под масата пияни руснаци ) са "съгласни", а някои по-съгласни:) Но все пак има полезност в този вид референдуми. Разликата на процента "одобрили" до 100% показва какъв процент има свобода на избора и словото:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    09 Апр 2023 10:05ч.

    Жал ми е за профани, четящи документи както дявола чете Евнгелието! Първо - три държави, защото тези държави са УЧРЕДИТЕЛИТЕ на СССР! Второ - СССР не е конфедерация, а федерация, в която по всяко време всяка съюзна република може да напусне по собствена воля! Сталинската конституция от 1936 г., която отменя Договора за създаването на СССР от 30.12.1922 г., даващ това право, е обявена за ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА! Трето - кой какво приел да следва и какво е правото му на самоопределение, как да осигури суверинитета си и т.д. е записано в Договора от 08.12.1991 г.! И в Договора между НАТО и Руската федерация от 1997 г. Тоз Договор от 1997 г. нещо много го заобикалят и поради това ли искат връщането на алианса преди тази дата, щот условията не уйдисват? Четвърто, цитирате Референдум от 1991 г., а чели ли сте въпросите и как е отговорено на тях? И например, че във всяка съюзна република въпросите са имали нюанс, в някои и допълнителни, което не е оспорено от Върховния съвет на СССР? Например - в УССР 70 % от населението иска запазване на СССР, но 80 % иска независимост... Как е в останалите републики, УЧАСТВАЛИ в референдума, /надявам се знаете, че не всички са участвали, а направо са обявили независимост/ може да проверите. Да продължавам ли, или ви е достатъчно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вивич, и на мен ми е жал за теб,

    09 Апр 2023 12:55ч.

    щом вярваш, че нещо наистина важно зависи от някакви документи..?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До трола viva

    09 Апр 2023 13:07ч.

    Профанчо viva, евтините си манипулации пускай другаде. Валидна конституция на СССР към 08.12.1991 г. е конституцията от 1977 г., където никъде не е посочено, че РСФСР, УССР и БССР имат по-големи права от другите съюзни републики, че да разпуснат СССР, което си беше едно към едно конституционен преврат. Освен това в учредяването на СССР участват не три, а четири субекта, като червъртият е Закавказская Социалистическая Федеративная Советская Республика. Освен това или не знаеш или се правиш, че не знаеш, че федерацията е по-централизирана форма на съюз отколкото конфедерацията, като последната е съюз на суверенни държави, какъвто е ЕС. Вижда се, че си недобросъвестен и арогантен манипулатор, а основното ти занимание е да тролиш в сайта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един виц в кратце, да схванеш по-добре

    09 Апр 2023 13:11ч.

    Дошъл един чиновник на село и отишъл право при пастира да го пита на коя мера пасе селския бик, че трябвало да го секвестира.. На пастира, хич не му се казвало, обаче чиновника размахал някаква служебна карта, заплашил го и пастира, ще не ще го упътил, като съответно предупредил чиновника, че бичето си е бая серт.. Чиновника, обаче курназ, напънал се по баира към мерата дето пасял бика.. След не много време, чиновника се появява, крещейки за помощ по нанадолнището, а след него бика.. Оттам се включил и пастира: "Картата, картата му покажи!"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    09 Апр 2023 20:22ч.

    Тъй де тъй! Имаме си работа със селския бик! Това "дълбока душевност", "култура" - нЕкъде другаде следва се търси. А имаме прецедент от нашата история - "служебна карта" набучена на копие. Това следва да мукажат на Путин, когато се доберат до него. Стига не последва примера на Хитлер. За другия "разбира" по-нагоре: де го четвъртия субект, учредител на СССР към датата 08.12.100 г?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крим не е нито руски, нито окраински. Крим принадлежи, както и целокупният останал свят плюс цялата видима и невидима Вселена

    08 Апр 2023 9:30ч.

    на Световния Хегемон – великите и непобедими Съединени Американски Щати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти ще си избиеш опозицията бе

    08 Апр 2023 10:00ч.

    И как се връзват световен хегемонизъм с демокрация? Или плещиш каквото с фуния са ти наливали в пустата куфалница?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилните Демократични Служебни Органи

    08 Апр 2023 10:06ч.

    А кой пита?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    08 Апр 2023 12:48ч.

    @ти ще си избиеш опозицията бе. Не виждаш ли, че се бъзика?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брендо

    08 Апр 2023 9:59ч.

    Пак съм му объркал дозата на тоя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове

    08 Апр 2023 10:21ч.

    спрете да пишете за тоя кретен, бе! Какво ни интересува какво е казал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    08 Апр 2023 10:28ч.

    Доста години ни скъсваха нервите с Бойко Борисов,сега преклонението им денонощно е към Зеленски.Какво да се прави,и те семейства хранят и те искат бял хляб да ядат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв хляб, бе Мите -

    08 Апр 2023 10:31ч.

    те се хранят с амброзия и хляб не поглеждат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    08 Апр 2023 10:24ч.

    Тоя зеленикав образ се съгласява да подари половината си държава на Полша,тръгнал Крим да завоюва.Как пък тия натискащи се да управляват света от Америка не могат да си намерят един читав политик,който да им свърши нормално задачите.Вижте ги какви ги натресоха на ЕС,на европейските страни,а за нашите въобще и дума не трябва да отваряме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тях не ги интересува какво ще се случи с вцашите страни.

    08 Апр 2023 10:29ч.

    Тях ги интересува да сте в поза "партер" и абсолютна власт над целия свят. Тяхна власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да де

    08 Апр 2023 22:11ч.

    свят основан на "правила" , дето ги пишат в Америка. Мачкай, Вова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ерих фон Манщайн

    08 Апр 2023 10:37ч.

    Пак ще трябва да им оправям бакиите, но хора няма вече, отговорни мъже като навремето, а сега само меки китки останаха и пет Леопарда на кръст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Меки китки, меки,

    08 Апр 2023 12:18ч.

    но блъскат бодибилдинг и задниците им знаеш ли какви корави стават, чупят орехи с тях, га се ядосат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха-ха-ха

    08 Апр 2023 22:15ч.

    aу, какво ни рекламираш, т.нар "боевые пидорасты"! Направо се уплашихме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Апр 2023 10:38ч.

    Така се защитават национални интересни, не като другаря Радев и циганина-патриот Копейкин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Апр 2023 10:42ч.

    Зарарът от теб е повече от кярът. Абе измисли си некъв ник, недей да кепазиш мойто красно име!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Апр 2023 10:44ч.

    "кяра", не "кярът".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    08 Апр 2023 11:32ч.

    "кяра", не "кярът". -- хубу. но това не прави постъпката ти по-чистоплътна. човекЪТ е прав да се възмущава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какъв човек,

    08 Апр 2023 12:19ч.

    мисирек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    08 Апр 2023 12:52ч.

    Правилната дума е "мисирок". Айде стига с диалекти и чесън, но с претенции за "Шанел". Мисирок означава пуяк. А в каква връзка го казваш, само ти си знаеш. Ако изобщо знаеш. Важното е да изплющиш нещо, с което мислиш, че навираш другия в кучи гъз. Всъщност "мислиш" ли казах? Дали това е възможно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този път няма да мине номера

    08 Апр 2023 10:44ч.

    С повтарянето на една лъжа сто пъти, да стане истина! .................... Господ да приеме невинните души на загиналите в това безумие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    08 Апр 2023 10:45ч.

    Зелен, ако същото пише и в писъмцата на Драг кралицата, с пеньоара - от вчера - здраво си се объркал. Тук не е нито жалка Полша, нито холандско торфено бунище, нито изветряла Германия, нито детинска Франция, нито британския Тамбукту...Глупостите, които говориш, вече не стават и за пред деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинците искаха да изтъргуват Крим с НАТО, по-скоро са мериканците

    08 Апр 2023 10:46ч.

    Ами сами си го направиха, алчност, его, дрога, недалновидност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    08 Апр 2023 10:54ч.

    Жалко нищожество, не знам кой и защо те подкрепя, но всички жертви в Украйна са твое дело!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Апр 2023 11:07ч.

    Е, как да не знаеш кой го подкрепя? Ние, Бг например, го подкрепяме. Това, че българите като народ не го подкрепя, а го подкрепят управляващите, на практика означава: 1. Даваме боеприпаси 2. Ремонтираме техника 3. Даваме техника 4. Включваме се във всички политически действия срещу Русия 5. Блокираме достъпа до цялостна информация 6. Не само се присъединяваме към всезападното клеветене, а и сами съчиняваме клевети 7. Изпълваме националната среда с тежка омраза към нашите духовни братя - руснаците. И т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалък зелен палячо,

    08 Апр 2023 11:06ч.

    доведе страната си до унищожение и геноцид - виждат се данни, че младежите около 20-годишна възраст в Украйна са намалели от 200 хил. през 2021 г. до 70 хил. Англосаксите отдавна си точат зъбите за Крим, и накрая избраха за марионетка този долен наркоман. Ами няма как да им се получи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    08 Апр 2023 11:10ч.

    Поредната ескалираща заявка на Зеленски, да оцелее като последния украинец, но в бъдеще ще го разкарват като панаирджийска мечка в клетка по света, докато сега е без клетка, да се любуват и чудят всички на тоя екземпляр, унищожител на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хубава "мечка"...

    08 Апр 2023 12:22ч.

    маймуна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юдомасон

    08 Апр 2023 11:11ч.

    Зеленски е проводникът за налагането на англосаксонски сатанински католицизъм и заличаване на православното славянство в източните региони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дам

    08 Апр 2023 22:17ч.

    ешкенази, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    08 Апр 2023 11:25ч.

    Населението на Крим отдавна се произнесе къде иска да е. Укронацитата е по-добре да свикват с тази мисъл в името на собственото си оцеляване. Ясно е, че кукловодите във Фашингтон няма да са щастливи, но укронацитата нямат голям избор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китай също няма намерение да свиква!

    09 Апр 2023 1:45ч.

    "Китай не подкрепя руската инвазия в Украйна, не предоставя военна помощ на Москва и не признава анексирането на украински територии, включително Крим и Донбас", заяви постоянният представител на Китайската народна република в Европейския съюз Фу Конг. Разговорът на журналистите с китайски дипломат се проведе преди срещата на Си Дзинпин с френския президент Еманюел Макрон и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Освен това Фу Конг коментира изявлението , направено през февруари 2022 г. от Москва и Пекин за "безгранично приятелство" между страните като "Приятелството без граници не е нищо друго освен реторика". Ясно ли ви е, путинофили, как Китай ще изненанда вашия идол Путьо изотзаде и ще му свърши царството на тази земя?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Апр 2023 11:30ч.

    Малко встрани, може би. Какво стана с победоносното пътешествие на Бабата на Европа - Уши фон дер Лайен до др. Си. Носят се едни гнусни слухове, че с нея са се държали бетер зле, отколкото в Турция. Посрещнал я министърът на екологията, без червен килим, не я поканили на вечерята с Макрон, а я пратили в некъв Макдоналдс. Наште медии не ни глезят с възторжени рипорти. Разбраха ли се нещо с тов. Си, не се ли разбраха, скара ли му се за Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скарала му се

    08 Апр 2023 12:21ч.

    но Другарят Си приел приказките й за "фан гао пи"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • посещението е ПЪЛЕН ПРОВАЛ

    09 Апр 2023 7:30ч.

    Лайнен и Макрон бяха разположени на огромна кръгла маса , на по 120 градуса един от друг със Си, израз на ледено отношение. Единственото постижение на Макрон беше договорка за производство на някакви елементи на Ербъс в Китай. Това разбира се може да го направят и министрите на икономиката, на айде да не е валат... Лайнен, която за разлика от Макрон представлява НИКОЙ - беше третирана в стил Ердоган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    08 Апр 2023 11:40ч.

    Докато този съсел чака помощ от дъртият каубой,Украйна ще заприлича на разорана нива като след земетресение,по голямо от това в Турция.Някой там местен, да го спре докато не е станало късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    08 Апр 2023 11:46ч.

    Путин е поел ангажимент до 2028 да превземе Бахмут и след това тежко му на този

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Апр 2023 11:54ч.

    Бахмут, дето е в щата Небраска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медведев

    08 Апр 2023 12:11ч.

    Постсоветская республика неинтересна ни Европе, ни США, ни Африке и Латинской Америке, ни Азии, ни России. Первые двое помогают Киеву ради собственного политического пиара, в то время как граждане выступают против таких трат. Африка, Латинская Америка и Азия не станут брать под крыло Украину, так как предпочитают заботиться о собственных народах. России не нужна «лоскутная недоукраина», которой она стала в 1991 году, Москва в ходе спецоперации защищает только своих соотечественников, волей судьбы временно оказавшихся под властью Украины, которая их дискриминирует.Завершил свой пост Дмитрий Медведев тем, что Незалежная «во главе с нацистской верхушкой» больше не нужна самим ее гражданам. Они хотят спокойной сытой жизни, и им уже неважно, в каком государстве им придется жить.Напомним, ранее стало известно, что в Киеве рассматривают идею создания единого государства с Польшей. Мирише на 10-годишна СВО по англосаксонска принуда. На Русия още територии не й трябват, но доброзорлем я бутат да завладее цяла Украйна, а може би и по-нататък Drag nach Vestern!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоил Малевски

    08 Апр 2023 12:22ч.

    На практика руското общество винаги е живяло в морална, икономическа, културна и ценностна нищета и не очаквам това да се промени в близките десетилетия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още един "специалист по Русия"

    08 Апр 2023 12:24ч.

    мамин златен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, Малевски Стоиле.

    08 Апр 2023 12:27ч.

    Ха сега, скокни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоил Малевски

    08 Апр 2023 12:29ч.

    Мее, хоп!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денто

    08 Апр 2023 13:04ч.

    Стоил Малевски, това е идивида със специални потребности воден на каишка в един столичен мол!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Др. Малевски,

    08 Апр 2023 14:39ч.

    Много щеше да ти ходи да бъдеш париен секретар, който патеично клейми враговете на коумнистическата идея, но само по служба, иначе ако го питаш – "всички са маскари". Даже не знаеш колко не си модерен. Евнтуално трябва да отчиташ скрийншотове за evedence.Кво да прайш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смехурко

    08 Апр 2023 12:58ч.

    Русия започнала опити да поробва и другите народи на цивилизована европа?! Муахахахахахахахахаха...объркал е хапчетата за запек с тези за шизофрения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делон

    08 Апр 2023 13:06ч.

    Нещата ще се оправят когато този си смени името на Владимир. Не може да си пишеш името с грешки и да се очаква индивида с това име да мисли и действа разумно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брате Зеленски, стара ти е информацията!

    08 Апр 2023 13:21ч.

    Крим е деокупиран още 2014г, в резултат на което се радва на мир, спокойствие и просперитет. Е, остават още 4 области за пълна деокупация, пък и току-виж още някоя област пожелала, но деокупиращите сили засега се справят, ако ще и да е малко бавничко. Немой да се плашиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир има много пропъртита, много нещо

    08 Апр 2023 13:29ч.

    Едно от тях е в Ливадия. иска да иде да си види имота, но за момента не може. От лятото с Подоляк публично бленуват как ще се разходят на крайбрежния булевард в Ялта и как ще хващат раци на едно място, дето Зеленски го каза, но аз не го запомних. Това щеше да стане през есента, а беше съобщено, че точно така ще стане през лятото на 2022. И така до ден–днешен. Горкия лендлорд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владко все още има този шанс

    08 Апр 2023 15:00ч.

    Хем ще спаси остатъка от Украйна от разпарчетосване от западните "приятели", хем ще спаси много млади момчета, насилствено мобилизирани за фронта. Обявява спиране на огъня, изпълнява руските искания и се предава лично. Вярно, ще го съдят за военни престъпления, но поне Русия може да му гарантира живота, за разлика от "партньорите", които няма да се поколебаят да го похарчат веднага, щом спре да им играе по свирката. С оглед на смекчаващите вината обстоятелства с чуждото управление и обстановката в Украйна още преди да се кандидатира за президент, ще избегне смъртното наказание и вероятно ще иде в някоя сибирска колония за 20-тина години. Все още е млад, ще излезе запазен и чак след това ще може да се разходи по крайбрежния в Ялта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Апр 2023 15:27ч.

    Ся за "Украинската народна република", дето била създадена преди Руската федерация. Хем сичко си е написано в Уикито. Кво пише там? Там пише, че на 17 март 1917 г. (Галиба това е имал предвид форумният ни историчар-ерудит viva), "малко след Февруарската революция в Русия, в Украйна е създадена Централна рада по модела на руските Съвети. Доминираща сила в нея е Украинската социалдемократическа работническа партия, един от водачите на която е Симон Петлюра. Радата установява контрол над страната и действа като неин парламент.". Три неща са интересни: 1. Никой не е обявил създаването на държава; 2. Какво означава "контрол в страната" - коя страна?; 3. Персоната Петлюра. По-нататък: на 22-ри ноември! Централната рада подкрепя болшевиките и обявява създаването на автономна Украинска република в рамките на Русия. По-нататък, болшевиките обявяват създаването на Украинска съветска република със столица Харков, а малко по-късно, 22 януари 1918!!!, Централната рада обявява създаването на Украинска народна република. След 20 дена тази република сключва съюз с Германия и германците окупират подвластните ѝ територии. И т.н. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0#%D0%A5%D0%B5%D1%82%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • комик

    08 Апр 2023 15:58ч.

    сцените с участието на комици, режисирани от безпаметни, безчувствени, обладани от жаждата за материални блага драматурзи завършват като трагедии. Този едва ли ще напусне някога филма, в който се е вживял. Надявам се народът му да се вразуми и да му потърси отговорност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и ЕС отиде зян

    08 Апр 2023 16:15ч.

    че покрай този и кандидат-шефката на НАТО - урсула, и ЕС отиде зян. На този тип, урсула и борел още преживе трябва да се потърси отговорност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • freemaasonn

    08 Апр 2023 17:18ч.

    За Руската империя , украина е нещо като за България - кърджалия. Провинция , населена със местни хора , но имащи се за чужденци и мразещи родината си. Това е. Най големите гадове са именно тези неопределени хорица . Четете историята !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йово

    08 Апр 2023 22:24ч.

    Не може по-точно да бъде казано! ++++++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, но в още по-голяма степен !

    09 Апр 2023 7:35ч.

    В Кърджалийско просто мнозинството са български турци, говорят на турски, чувстват себе си част от една чужда нация и култура. Украинците в огромната си част са РУСНАЦИ , говорещи на РУСКИ език ! Техният ментален сепаратизъм е по-страшен , по-чудовищен от този на българските турци ! По-необясним за нормалното мислене ! Само обърнете внимание на репортажи от Укрия, от техните военни на фронта - пред камерите се напъват и говорят на "мова". Зад камера си говорят на руски !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ся, само да уточним,че

    09 Апр 2023 13:04ч.

    българските турци са по-големи родолюбци от жълтопаветната интелигенция.. Малцина от тях са и горещи привърженици на евроатлантическите ценности и биха ги заменили за сметка на традиционните им ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    08 Апр 2023 17:24ч.

    до вива - на земите на киев през 8 в. князете рюрикови основават киевска русь, а не киевска украйна, а през 1787 г. императрица екатерина втора велика основава градовете одеса, николаев и харков!...както виждаш няма племе укри!...областта е в края на руската империя и я наричали у-крайна, а жителите и у-крайненци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    08 Апр 2023 19:21ч.

    Баба ми на времето казваше следното: Кучетата си лаят, но кервана си върви . . . Така че аниматорите от френското студио BARRACUDAS, най-добре са обрисували "колективния Запад" с тяхната пионка Зелебоба: > https://disk.yandex.ru/i/22goj_knrebdNw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    08 Апр 2023 21:07ч.

    Я ги вижте тези дето искат да си върнат Крим наред със наркомана Зеля ,със мартонките отишли на официално посещение във Полша Ха Ха Ха „Шоуто на изродите по маратонки“: Украйна се възмути от облеклото на екипа на Зеленски в Полша Добре, „този стрелец“ Зеленски, странният му външен вид се превърна в нещо като визитна картичка, пише украински блогър за изданието High Castle. Но делегацията, която дойде на официално посещение в Полша! "Що за бездомник е това? Кои са тези бездомници и защо? Спрете това шоу на изроди по маратонки", не издържа украинският патриот. Ако официалните представители на Киев се преструват, че са дошли във Варшава направо от окопа, то нека поне да се облекат в едни и същи дрехи, възмути се блогърът. В същото време той припомни, че в окопите не се носят маратонки. antimaydan.info

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    08 Апр 2023 21:16ч.

    А тя Русофобията не е от вчера . Малко за произхода на русофобията и първите западни санкции срещу руснаците... Истинските организатори и идейни вдъхновители на кампаниите на Изток са римските понтифи (папи) и тяхното обкръжение. Никъде в свещените книги не се казва, че Христовото учение трябва да се насажда с огън и меч. Но не бива да забравяме, че всяко езическо племе, превърнато в католицизъм от кръстоносците, е било принудено да плаща църковен десятък в полза на Рим. Не е изненадващо, че католическите йерарси приравняват християните, които отказват да плащат десятък на папата, с езичниците. Рицарите-кръстоносци показват истинското си лице при разгрома на Константинопол през 1204 г. Рицари и католически свещеници разбиват православни църкви, сякат и изгарят икони, крадат свещени съдове и др. В православните византийски църкви проститутките танцуваха под смеха на рицарите. В рязък контраст с това беше отношението на православните към католиците. Така например в Новгород през XII-XV век имаше стотици западни търговци, техните придружители и пазачи. Много от тях са живели в "немския двор" в Новгород в продължение на много години. Но това, което е изненадващо, е, че в свободния Новгород през цялата история не е имало погром на католиците и религиозната толерантност процъфтява като цяло. Изглежда, че досега говорим за проповеди, но нека не забравяме, че Бернард е един от основните вдъхновители на втория кръстоносен поход от 1147 г. (включително срещу полабските славяни ... Забележка RUSFACT.RU). От края на 12 век папите на Рим периодично изпращат були (послания, задължителни за всички католици) с призиви за търговска блокада на Русия . Така например папа Григорий IX през януари 1229 г. изпрати була до властите в Рим с искане да спрат търговията с руски оръжия, коне, кораби, храна и др. И в посланието на Григорий IX до Ливонския орден (1232 г.) рицарите бяха призовани да се бият с руснаците, които папата директно нарече „врагове на вярата“ ... Откъс от книгата на А. Широкорад "ЗАГУБЕНИТЕ ЗЕМИ НА РУСИЯ" rusfact.ru

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    08 Апр 2023 21:20ч.

    Как се пребориха тъпаците с идеи като "заради Путин Европа не е приятел с Русия Почти 500 години се води война срещу нас. В очите на ярките колонизатори и грабители ние сме виновни за самия факт на съществуването си. Ще ни "обичат" само в един случай - или мъртви, или роби, отказали се от територии, склонили се на милостта на европейските (сега американски) господари. Запомнете веднъж завинаги, всеки руски лидер, който ще бъде възхваляван от американците и европейците, е нашата гибел. Горбачов и Елцин няма да ви позволят да лъжете. rusfact.ru

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нацизмът трябва да бъде пометен

    08 Апр 2023 22:34ч.

    Крайно време е украинският народ да въстане срещу хунтата на тоя клоун и руският свят да се обедини в единен съюз. Това е единственият разумен залог да я има Украйна като независима и същевременно приятелска на русия страна. Няма никакви основания англосаксонското НАТО да е в Украйна, ЕС пък е четвърти немски райх. Тези земи са руски и руснаците са си ги отвоювали с кръв в множество войни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия спазва международните договори както дяволът чете евангелието

    09 Апр 2023 1:14ч.

    2014 година беше повратна точка в историята на руско-украинските отношения. Незаконната анексия на Крим, руската инвазия в Донбас, създаването и подкрепата на т. нар. „Донецка народна република“ и „Луганска народна република“ с едно замахване зачеркнаха 407 двустранни и 80 международни договора, регулиращи руско-украинските отношения. Ето най-важните от тях: 1) Хелзинкските споразумения от 1 август 1975 г., утвърждаващи принципите на нерушимост на границите, териториалната цялост на държавите, ненамесата във вътрешните работи на чужди държави; 2) Будапещенският меморандум от 5 декември 1994 г., според който Руската Федерация признава суверенитета и съществуващите граници на Украйна, и се ангажира да се въздържа от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна; 3) Договор между Руската Федерация и Украйна относно условията за разделяне на Черноморския флот от 28 май 1997 г.; 4) Договор за приятелство, сътрудничество и партньорство между Руската Федерация и Украйна от 31 май 1997 г., признаващ неприкосновеността на съществуващите граници, зачитане на териториалната цялост, и включващ взаимно задължение да не използват територията си в ущърб на сигурността една на друга; 5) Договор между Руската Федерация и Украйна относно руско-украинската държавна граница от 28 януари 2003 г.; 6) Договор между Руската Федерация и Украйна за сътрудничество при използването на Азовско море и Керченския пролив от 24 декември 2003 г., според който и двете страни имат свобода на корабоплаване по цялото Азовско море, а Керченският пролив е част от вътрешните им води; 7) Харковските споразумения от 21 април 2010 г. за продължаване на срока на пребиваване на Черноморския флот на РФ в Крим до 2042 г. На 27 март 2014 година Общото събрание на ООН прие резолюция относно териториалната цялост на Украйна. Съответното решение беше подкрепено от 100 държави-членки на ООН. Агресивните действия на Русия подкрепиха само 10 държави. Въпреки това политическото ръководство на Руската Федерация продължава да демонстрира, че и в бъдеще няма да изпълнява международните си задължения. През януари 2020 г. Владимир Путин предложи промени в Основният закон на Русия, според които Конституцията на РФ ще има предимство пред международното право, което беше гласувано и прието. Въпреки факта, че Руската Федерация е страна по Виенската конвенция за правото на договорите ( https://bg.wikisource.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%B7%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%BD%D0%B0_%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BE%D1%82_1969_%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0 ), според която никакви норми на вътрешното законодателство не могат да оправдаят нарушаването на международните договори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Зубов - Фалшификатора

    09 Апр 2023 5:00ч.

    Намерихте кой да цитирате "Зубов". Четете Грушевски и дори Субтелни, които пишат, финансирани от австрийски и полски разузнавания. Името "Покрайна" буквален превод, погранична територия, покрайнини. Въстание Хмелницки 1648 г. от полско иго.Заплашват руски император, че ако не бъдат приети в граници на Русия, ще се присъединят към Турция. Живеят само в 2 области. Покраина е населена с россияни-от немски, арменци, евреи и др. Россияните говорят на руски диалект. Крим, винаги, винаги е бил с автономен статут. Като всички решения за Крим би трябвало да се взимат чрез ДОПИТВАНЕ, РЕФЕРЕНДУМИ, условия залегнали в редица Договори касаещи особен статут. Покраинци не са воювали за Крим, България може исторически да има повече претенции за Крим, отколкото покраинците. Огромни територии с руснаци са подарени от Ленин, Сталин, Хрушчов - етнически поикраинец. Единият Ленин, финансиран от чужди разузнавания - цел разпад Русия, Сталин заради глас в ООН, а Хрушчов поради страх от сянката на Сталин, тогава започва фалшификация на архиви, най-вече при Яковлев. Предателството "Беловежко Споразумение", е незаконно, нелегитимно, без зачитане преди това на Референдуми. Горбачов не действа твърдо срещу 3-мата "предатели-глупаци" от страх, които се готвят да бягат в Полша при неуспех. Елцин е хронично болен, зависим, със сериозни психически проблеми, всички негови актове би трябвало да се считат за юридически противоправни и Незаконни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Зубов Фалшификаторът

    09 Апр 2023 5:25ч.

    Кивска Рус е духовният център на Русия, по същата логика имаме Мовсковска Русь, значи ли че Москва е отделна държава? Покраинците нямат и собствена писменост и език до началото на 19 век, когато полското и австроунгарски разузнавания започват да финансират съчиняването на "украинска псевдонация". За съжаление, Покраина беше "Перлата в короната на Русия", сега е отровена и продадена земя, нещастен народ, корупция, бедност, нищета, без корени, без история. Дори малката гордост от участието във ВСВ и победата под ръководството на Конев беше унищожена от нацистки групировки чрез събарянето на паметниците му, завзели чрез преврат властта в Покрайна 2014 г. Конев е завършил прочутата "Николаевска Академия на Герералния щаб на Руската империя" - основана 1832, применувана от Ленин 1925 г. на Фрунзе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Допълнение

    09 Апр 2023 5:59ч.

    По отношение на украинскомакедонски "етнос", и български претенции Крим= От години французите изследват хипотезата за прословутата Хиперборея, както и руски учени, цареше абсолютна цензура. Следва объркването Тартария, татари и т.н. Народ с изключителна архитектура, писменост, култура - руси, синеоки, високи със свръхспособности. Предполага се, че земите от Сибир до гръцки острови са били заселени от тях, изтласкани от дорийци, по - късно елини - атиняни - споменати от Платон и др., заимствали изцяло култура и наука от тях, след поражението Троя, основават Рим - етруски. Ето защо Хитлер нарича България наследници на арийците, една от хипотезите е, светилища, паметници, че българите са наследници на тази велика раса, както и руснаците. По-късните учения на ведите са внесени от тях в Индия - води се война между Атланти (бъркали в човешко ДНК) и Хиперборейци с високотехнологични оръжия, виж Индия епоси. Ето защо руската официална историография обобщено ни наричаше "славяни", дълга тема. Пълна "мешавица" в главите на съвременните покраинци, езически култове, нацистки свастики, псевдо жертвоприношения. Хиперборейците категорично са отричали жертвоприношенията, хипотеза Орфей е наследник на хиперборейци. Ако си спомняте Ванга за Царичина: "какви ще ги търсите при онези 3-метровите?". /забележете името Царичина, цар, княз и т.н./

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Допълнение

    09 Апр 2023 6:33ч.

    "Нацистки свастики", които не са нацистки, присъстват в народното ни творчество - шевиците, идентични с тези на покраинци и руснаци, вижте и руните. Стават "нацистки", когато "сектантите" инициират ПСВ и ВСВ, използват Хитлер, евгеника - подобно на атлантите, сега продължена от "технократите и биг фарма". По подобие на Хитлер, Зеленски активно участва в унищожаването на наследниците на Хиперборея. Забележете целта е да воюват раси с един корен - поляци, балтийци, шведи, немци, руси и българи. Затова кошмарът на сектантите е обединение между Русия и Германия, не е икономически страх, а исторически - фалшифицираната с векове история на човечеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СВОИ

    09 Апр 2023 6:34ч.

    Ти не разбра, украина е украина на мен и на РУСИЯ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    09 Апр 2023 6:55ч.

    Ех, Зеленский - защо не умря докато комедиантствуваше по руските сцени? Дали се сещаш как ще свършиш млад и зелен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи