Зеленски: Войната ще приключи само чрез дипломация

Зеленски: Войната ще приключи само чрез дипломация

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в интервю за украинските медии, че в момента на украинска страна се сражават 700 000 души, а когато е започнала войната, броят на бойните части на Въоръжените сили на Украйна не е надвишавал 120 000 войници. Зеленски също така смята, че войната между Русия и Украйна ще бъде прекратена по дипломатически път, но форматът на мирните преговори ще бъде хибриден.

"Победата ще бъде много трудна, ще бъде кървава, определено ще бъде в бой, но краят определено ще бъде в дипломацията, сигурен съм в това, защото има някои неща, които няма да можем да приключим по друг начин, освен на масата за преговори", каза Зеленски.

Войната в Украйна може да бъде разрешена само чрез "дипломация", каза украинският президент Владимир Зеленски в събота на фона на задънена улица в преговорите между Киев и Москва.

"Краят ще бъде чрез дипломация", каза той пред украински телевизионен канал. Войната "ще бъде кървава, ще има битки, но ще приключи окончателно само чрез дипломация". "Има неща, които могат да бъдат постигнати само на масата за преговори", изтъкна той. Искаме всичко да се върне (както беше преди)", но "Русия не иска това", каза той, без да уточнява.

Във вторник водещият украински преговарящ Михайло Подоляк каза, че преговорите с Москва са "спрени", след като са се провеждали редовно в по-ранните етапи на конфликта, но без съществени резултати.

На следващия ден говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини властите в Киев, че не искат да продължат преговорите за прекратяване на военните действия. "Разговорите наистина не вървят напред и ние отбелязваме пълната липса на воля на украинските преговарящи да продължат този процес", каза той, цитиран от БГНЕС.

Последните разговори са се провели на 22 април, съобщават руските информационни агенции. След като не успяха да превземат Киев след нахлуването в Украйна на 24 февруари, руските войски сега се концентрират в източната част на страната, където продължават ожесточени сблъсъци. 

 

Източници: bgonair.bg, Телеграм

 

 

 

 

Коментари

  • А топлата вода е открита от укрите

    21 Май 2022 12:39ч.

    прозренията на един лунатик на прахчета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • червена шапчица Арматка

    21 Май 2022 15:54ч.

    Този ли е "геният", който ръководи страшната украинска "операция за евакуация" от Азовстал, в резултат на която 2400 украинци "превзеха" руските затвори !!! Защото нали наркоманчето Еленски каза, че предаването в плен е "операция за евакуация" и се ръководи от военното разузнаване !!! „Слава Кокаина, слава US пасмина, „героям“ слава !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    21 Май 2022 12:41ч.

    Ще приключи, като решат Руснаците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кога руснаците

    21 Май 2022 19:55ч.

    А кога руснаците ще решат да си похарчат 350-те милиарда в западни банки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що бе, нали беше: “На поле боя”

    21 Май 2022 12:42ч.

    Войната ще приключи, когато войските на РФ “евакуират” войските на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уууууууууууу

    21 Май 2022 12:42ч.

    Свиват го от две седмици и вече бие отбой. Карикатурен комик, но вече само с пълно паражение може да има мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    21 Май 2022 12:44ч.

    Така ще бъде- пълна капитулация на Украйна, Зеленски на съд като военнопрестъпник, смяна на световните елити, които наистина не знаят къде се намират и какво правят, но след гладната зима хората ще им дадат правилната посока. Не съм убеден, че маймунската шарка ще им помогне с нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МНС разследва Русия

    21 Май 2022 20:05ч.

    С тези призиви за съд ставате смешни. В момента прокурорите при Международния наказателен съд на ООН разследват не украински, а руски военни. Юрисдикцията на съда включва и държавни глава, вкл. Путин. В този орган на ООН Русия и Китай нямат право на вето. Така че напъните на проруските болельщики за съд не звучат особено умно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    21 Май 2022 20:26ч.

    и какво като МНС разследва Русия? Тя, както и много други държави, не е член на тоя съд...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    21 Май 2022 23:28ч.

    Просто този съд няма да действа в Източния Свят. Като се изказват европейските политици, между бъдещите 2 или 3 свята няма да има никакви допирни точки,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    22 Май 2022 7:54ч.

    Човека сигурно не знае,че този съд не е признат и от САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    21 Май 2022 12:48ч.

    Зельона Иди Изненадващо в Москва, облечен в Бял чаршаф (Ганди Тактика) бъди ОРИГИНАЛЕН ПИЕРО... защото за Наполеон и Хитлер не ставаш!!! П.П Руснаците не искат(и не могат) да ви Окупират, просто трябва да си промените настроението и отношението и тогава ще има мир... и мини на марихуана че си срамиш името!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    21 Май 2022 12:53ч.

    Отдавна изтърва питомното и хукна да гониш дивото. От преговори вече няма нужда, както няма да я има и Украйна. Ще има само много автонамии в рамките на РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като те натупат яко барабар с нацитата ти,

    21 Май 2022 12:53ч.

    Тогава ще приключи военната операция. Марионетки като тебе не решават тези въпроси, защото от марионетки нищо не зависи. А войните ги приключват руснаците. Винаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    21 Май 2022 12:59ч.

    Украинският Кирил Петров е същата булонка на каишка - лае и скимти според командите на стопаните на запад. Последните в момента са в паника, каква я мислиха, каква стана. Джудистът Путин използва тяхната "сила" и сега ги умело ги премята насам-натам. А те като истински джендъри квичат и разчитат на театралната и информационната война )))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно в джендърски

    21 Май 2022 13:49ч.

    дух на флуидната полова определеност води войната хунтата в Украйна. Военните понятия, закони, логика също се флуидизираха. Люся всеки ден мисли какви са днес украинците, докато ги бият много и губят, а една част се самоосакатяват от негодни джавелини. Флуидните в политиката британци са им ги дали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Има неща, които могат да бъдат постигнати само на масата за преговори", изтъкна той. Искаме всичко да се върне (както беше преди)"

    21 Май 2022 13:02ч.

    ами да бяхте изпълнили Минските споразумения и нямаше сега да ги приказваш тия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искат, ама няма

    21 Май 2022 13:30ч.

    В наследника на ООН няма да членува държава с това име.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко украици

    21 Май 2022 13:03ч.

    Вярват че този е президент, който мисли за държавата си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мира

    21 Май 2022 13:04ч.

    Празни думи на един смешник. Жалко за европейските лидери, които угаждайки на Америка се унижават да му обръщат внимание. Америка има интереси и ги преследва без да се интересува за съдбата на много хора, за жертвите. Но какво прави Европа - тя се превърна в слуга на чужди интереси. Жалко марионетки управляват европейските страни с изключение на Орбан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Moronic variant

    21 Май 2022 13:05ч.

    Разберете се с Борел, той друго каза. И какво стана с мирния план на Италия по отношение на конфликта? (https://www.repubblica.it/politica/2022/05/19/news/piano_pace_governo_italiano_4_tappe-350167027/) Или сахибите не дават?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    21 Май 2022 13:08ч.

    Инфантил... Как да се върне времето, след като позволихте да ви манипулират и използват? След толкова разрушения и погубени човешки животи? Зеленски носи голяма лична вина за случилото се, а рано или късно всеки отговаря за делата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    21 Май 2022 13:28ч.

    Пълен нещастник , но жалкото зеленясало нищожество съсипа страната си и трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А какво беше това Украйна?

    21 Май 2022 13:29ч.

    Знам за Малоросия, за Новоросия, за Украйна не се сещам. Някаква местност ще да е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква война, Украйна не е във война

    21 Май 2022 13:31ч.

    само е прекъснала дипломатическите си отношения с Русия. Тук при нас на правителствено ниво решиха, че това е война, даже уволниха военния министър че говореше само за военна операция. Сега май друг вятър повя, в Киев работят министерствата и посолствата и никой не се крие. А през 1999 г. НАТО в Белград първо разруши военното министерство, а после и китайското посолство "поради грешка в картите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жертвен агнец.

    21 Май 2022 13:58ч.

    да да ясно, подхванахте нова песен. То се усети в последните 10 дни накъде отиват работите, нищо не е случайно. Пак ще ни сготвят едни ла...на за десерт, нов световен ред, нов театър, нова помия. Кога обикновения човек е имал значение за някого. Ние сме само за жертвен агнец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kъсно е, чадо,

    21 Май 2022 14:00ч.

    когато ти предлагаха да приемеш Минските споразумения, се опъваше, сега други решават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приятел

    21 Май 2022 14:25ч.

    Слава Кокаини, наркоману слава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Май 2022 14:34ч.

    «Очень много лётчиков погибло» - Владимир Зеленский признал гибель множества украинских пилотов в попытках долететь до "Азовстали". Об этом украинских президент сообщил в интервью по случаю трехлетия инаугурации в своей должности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    21 Май 2022 15:35ч.

    че ние още в началото на конфликта настоявахме за преговори и мир ама кои слуша дошъл един смешник министър въртя се тука 3 дни изнудваше ни за оръжие и наи вече да си развалим отношенията с русия ама няма да ги развалим защото сме за мир и добросъседство финансов одит на украина къде отиде оръжието и парите кога ще си приберете 100 000 бежанци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеле, да те светна

    21 Май 2022 15:37ч.

    Такава огромна разрушена държава като Украйна (ако въобще остане да съществува), с такова голямо население и огромни проблеми, дългове, разрушена инфраструктура и комуникации, никому не е нужна, още по-малко на ЕС. ЕС е затънал в собствените сипроблеми и продължава да затъва с всеки изминал ден, така че Зельо прощавай, ама твоята никога няма дастане. Приеми, че са те излъгали и толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следствен комитет на РФ

    21 Май 2022 15:40ч.

    Ей смешник, да не си минал на по-тежка дрога? Стягай нещата, скоро идватза теб. Пижама, налъми, сапун и четка за зъби!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Пърмаков

    21 Май 2022 16:06ч.

    А Путин още в началото ви каза човекът - сложете оръжието и косъм няма да падне от главите ви! Но кой слуша в този свят? Всички сме по приказването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма начин пич, за тебе войната свърши, следва затвор

    21 Май 2022 16:22ч.

    https://afera.bg/wp-content/uploads/2022/05/SOPOT7.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    21 Май 2022 16:41ч.

    Този постоянно мени мнението си, според това какво е шмъркал. А брой на войници в съвременна война няма значение. ДНР и ЛНР могат да мобилизират над милион военни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от Русия - поучително

    21 Май 2022 16:44ч.

    Преговори ще има, мисли за капитулацията! И друг път да слушате, а не да се ерчите - отнася се за партнеристанските ти кукловоди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!!

    21 Май 2022 17:09ч.

    Пропуснал си момента...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това няма да го съобщят официално, засега

    21 Май 2022 17:29ч.

    Американски адмирал и старши офицери от Британия са се предали в Азовстал - https://pogled.info/svetoven/ukraina/ot-azovstal-v-plen-se-predadoha-ofitseri-na-sasht-velikobritaniya-i-voenni-instruktori-na-nato.142425

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    21 Май 2022 17:57ч.

    https://trafficnews.bg/sviat/ruska-bomba-razrushi-dvoretsa-kulturata-lozova-245626/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в-с

    21 Май 2022 18:05ч.

    А защо не съобщят какво струпване на нацистки военни е имало там и какво се е решавало?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неам нерви

    21 Май 2022 18:07ч.

    Късно е, чадо, за дипломация! 8 години имахте за дипломация и не изпълнихте нито един пункт от Минските съглашения. Тогава нищо нямаше да загубите, а сега хем ще ядете дървото, хем ще загубите всичко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мразя пути нн

    21 Май 2022 18:10ч.

    Ще видим тероризъм срещу западняците, Зеленски и евреите, предателите на Азов. Нищо ново, ВМРО - Вътрешна македонска революционна организация... НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО... а украинците са "македонци".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • клоунада

    21 Май 2022 18:39ч.

    Вчера - няма да преговаряме, днес - ще преговаряме, утре - пак няма…..Не мога да го гредам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    21 Май 2022 19:44ч.

    Не четете всичко което се публикува. Такива тъпанари като тоя просто ги игнорирам.Същото за телевизиите.Официозите-персона нон грата...Съвет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Личи ти

    21 Май 2022 20:07ч.

    Личи ти, че гледаш само руска пропаганда. Не е необходимо да го подчертаваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zzz

    21 Май 2022 20:31ч.

    Е защо воюващ ? Ти беше на масата на преговорите с Меркел и Макрон ,и Путин.САЩ кога ще ти позволят да сключиш мир?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яков Кедми

    21 Май 2022 21:19ч.

    И Лавров е прав, че да, ще настъпи време за диалог, когато спечелите. Ако ви победят, няма да има диалог. Ако отстъпите дори с милиметър, никой няма да говори с вас. Всяка отстъпка днес е политическа. Това само ще ги подгрее и ще им даде надежда, че вас могат да ви сломят. Вие се огъвате, какво друго е това, освен отстъпки. А те кога отстъпват? Само когато нямат сили, когато са принудени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яков Кедми

    21 Май 2022 21:20ч.

    Кога е било в историята някой на Запад доброволно да се е съобразил с Русия? Кога? – през 45-та, през 1814 г., когато Суворов минава през Швейцария, тогава да. Иначе не. Тоест, Западът може да бъде победен, вие може да победите само, когато ги лишите от надеждата, че някой ден ще могат да ви победят. Тогава това е залог за това, че вие ще останете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яков Кедми

    21 Май 2022 21:22ч.

    Докато у тях има надежда и вяра, че можете да бъдете победени, те не могат да бъдат убедени. вие с кого говорите? С кого говорите вие – с магистрални бандити, които винаги са ограбвали целия свят, които са вършили чудовищни зверства през цялата си история и ги продължават и сега в 21 век. И вие ги призовавате към съвестта им?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zaho47

    21 Май 2022 21:25ч.

    Зеленски, когато не можеш да го разбереш по-лесния начин, ще го разбереш по-трудния! Жалка подлога на САЩ, която вкара народа на Украйна в никому ненужна война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Ставри

    21 Май 2022 21:41ч.

    Хайде, насладете му се на клоуна-прецедент!? https://youtu.be/EFF9ALX-RrM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рядко бездарна халтура!

    21 Май 2022 22:25ч.

    Рядко бездарна публика-избиратели. Страховит упадък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Война е, госпожо, та и дамсите превръзки са с герба на Украйна!

    21 Май 2022 22:06ч.

    Взира се Буда: И в този живот - нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    21 Май 2022 22:15ч.

    Сама чрез дипломация, а? Сега се сети тази нашмъркана пионка, когата затри страната и народа си. Май няма да е вече само с дипломация .. Азовстал падна, руснаците не бързат, действат тромаво но смазващо. Руската мечка бавно се събужда, но после мачка ли, мачка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната ще приключи

    21 Май 2022 22:40ч.

    Когато 1. Заленски бъде свален и осъден; 2. САЩ фалират и се разпаднат; В този ред на събитията - ще отнеме около година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи