Зеленски: Висшите военни командири обещаха да защитават Бахмут

Зеленски: Висшите военни командири обещаха да защитават Бахмут

Украинският президент Володимир Зеленски каза във вечерното си видеообръщение, че украинските висши военни командири са му обещали да защитават Бахмут, когато ги е попитал какви са вариантите за изход от ситуацията с обсадения град, предаде Ройтерс.

Зеленски съобщи, че на среща с висшите военни командири той е попитал командира на регионалната групировка войски и украинския началник на генералния щаб Валерий Залужни как предлагат да се продължи с военните действия.

"И двама генерали предложиха да не се изтегляме (от Бахмут), а да укрепим (нашата отбрана) там", каза украинският лидер.

"Военното командваме подкрепи единодушно тази позиция. Нямаше други мнения. Казах на началника на генералния щаб да намери необходимите сили да помогнем на нашите момчета в Бахмут", каза Зеленски и добави, че "никоя част от Украйна няма да бъде оставена" на руснаците.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • да се чете :

    07 Март 2023 8:07ч.

    На кървавия клоун е наредено да пожертва 15-те хиляди обкръжени младежи и старци , ВСУ-шници в Бахмут ! Да бъдат изнесени в хладилни камиони, както стана в Соледар... Вчера един коментиращ беше запитал, и аз повтарям -не се ли УСЕТИХА вече украинците ? Не разбират ли за какво става дума ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    07 Март 2023 8:18ч.

    Не и не Чакай. Телевизорът засега побеждава. Крайната победа е ясна, но трябва да се изяде солта и да се отнесат тоягите. Явно друг начин няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленото джудже

    07 Март 2023 8:49ч.

    май се оправдава. Лошото е че керван от кораби с оръжия пътуват към Европа. Специалисти твърдят че покачването на акциите на ВПК в САЩ и поръчките подадени към него, сравнени с оръжията изпратени в Украйна са приблизително 500:1. Следва да се очаква дълга и яростна война за която оръжията тепърва ще пристигат. Кой ще ги използва има ли Украйна толкова армия или....?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Вярващите във ВПК на САЩ

    07 Март 2023 14:04ч.

    Поръчките за ново оръжие в САЩ се правят, но може и да успеят да се изпълнят някъде след ...3-5 години, ако до тогава дсе още има САЩ! Сащ се ДЕИНДУСТРИАЛИЗИРА в масов аспект , включително и във ВПК, така че да възстанови производството напр.- от 1970г ще му трябват ГОДИНИ! Да все още произвеждат граждански самолети и тук-там военни самолети, но ВМС няма кой да строи кораби „едно време всяка година пускаха самолетоносач и 1-2 подводници... В момента Китай ги е изпреварил по брой кораби, а Китайските корабостроителници бълват 3 ПЪТИ повече кораби от САЩ- Подобна е ситуацията и с ракетостроенето. А за ПОРЪЧКИТЕ - те са като наша за Фу16 - може и след 10 години да успяат за я изпълнят, ако успеем да се вредим преди Тайван, Арабския Изтокгозапад, Украина, Словакия, Румъния... Едно време самолети в Европа произвеждаха и Франция и Англия и Германия, че и Швеция и Чехия, днес все още нещо правят Французите и до някъде - Шведите чакайки да ги засмучан в НАТО и ДА ИМ ЗАБРАНЯТ ДА ПРАВЯТ ВОЕННА ПРОДУКЦИЯ... А още преди 10 години се говореше, че за наследника на американкския танк Абрамс ще трябва да се направи поръчка в ... Китай или в краен случай - в Южна корея - 0т страни които имат такъв ВПК в добро състояние... така че ВЕРВАЙТЕ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • друг начин няма

    07 Март 2023 8:56ч.

    Удивително се повтаря картината с Третия Райх от 1944-1945. Въпреки очевидното военно крушение и съсипването на страната им, въпреки огромните човешки загуби, съпротивата продължава до край. Малцина германци посмяват да се опълчат на Гьобелсовата пропаганда. Юлските заговорници от 1944 не само се провалят в опита да убият Хитлер, те не са имали никакъв реален шанс да извършат Преврата в Берлин /по замисъл/ ... Съпротивата на Вермахта и СС продължава почти до последно. Руснаците дават огромно число убити точно във финалните сражения от Одер до Берлин, и в самата фашистка столица. Интернационалните формирования от нацисти бранят до смърт центъра на Берлин - норвежци, испанци, валонци и елзасци ... са по предани на нацизма от самите германци ! Накрая,в последните днина април 1945 се стига до парадокса, частите на СС да проявяват по-голяма хитрост и да се предават ускорено /на американците разбира се/ , докато редовите войници на Вермахта и Фолксщурма продължават съпротивата ! Паралелите с Украйна просто бодат очите. Промито мозъчно население. Немислещи /дрогирани/ войници... Може би в един момент националистическите групировки ще почнат по-охотно да се предават, но не и обикновените ВСУ-шници/=Вермахта/ и Тероборона /=Фолксщурма/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смешник

    07 Март 2023 9:00ч.

    Висшите са ти обещали, защото иначе ще ги разстреляш. А низшите и тези, дето воюват, пита ли? Или за теб още 10 000 безсмислено убити младежи нямат значение. Вече затри половин милион мъже заради ролята ти на пионка на американците. Не се биете за Украйна, биете се за интересите на чужди държави и населението ви мре за тях, а ти си главния виновник за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    07 Март 2023 9:19ч.

    Единият е Владимир, другият Володимир, после и двамата са Валерий, но единият е Залужни, другият Герасимов ... инак по темата :) Сега укрите ще копат втора отбранителна линия край Славянск и Краматорск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асвен копане трябва и БЕТОН за бункери, а за него трябват работещи циментови заводи и качествени въглища за гориво!!!

    07 Март 2023 14:07ч.

    А това от година в Украина ВЕЧЕ ГО НЯМА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Март 2023 9:50ч.

    Украинците са решили да се укрепят в сателитните села и градчета около Артьомск. Но се говори, че следващата офанзива ще е към Капустин яр, защото ако падне се открива оперативен простор към последната крепост Краматорск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Март 2023 9:54ч.

    Грешка! Не е Капустин яр, а Часов яр!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха, ха

    07 Март 2023 11:25ч.

    е, вижда се, че следиш нещата... Почти! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фронтови новини от тази сутрин

    07 Март 2023 10:04ч.

    Авдеевка постепенно бива отрязвана от пътищата за снабдяване на гарнизона й. Нанесени са удари по щабовете на отбраняващите сили. ВСУ призна, че е загубила настъпателния си потенциал на север - в района на Сватово и Кремена. Започнала е евакуация на гражданското население на 30-хиляден Купянск. Чеченският батальон "Ахмат" ускорено щурмува и превзема едно след друго околните селища около града, подготвяйки затягане на обръча на предстоящия котел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С две думи!

    07 Март 2023 10:13ч.

    Зеленият клоун започна да мие кървавите си ръце и използва кървавите си генерали за сапун. Но кръв с кръв не се измива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • относно внезапно използвани от руска страна нови оръжия

    07 Март 2023 10:27ч.

    Защо укроСМИ и американските военни интернет-ресурси гузно мълчат относно използването от Русия на нови високоточни боеприпаси от типа "планираща бомба" УПАБ-1500Б край Авдеевка - https://svpressa.ru/war21/article/364601/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    07 Март 2023 10:45ч.

    При Бахмут всеки ден Украинците изтрепват най-малко по 500 ватенки. Не че за някой в Русия те са важни. Колкото една полушубка струва взеки един от тях. А майките им даже са доволни - обещават да народят други. Те и за какво друго да ги раждат - в безкенефните им градове и села тези същества нямат никаква друга перспектива, освен водката. Живот като в Америка няма дори и в сънищата им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin Zi Pin

    07 Март 2023 11:01ч.

    Те ако изтрепваха по 500 ватенки на ден, Бахмут нямаше да падне. Ама пиши си, вече никой не ти вярва, а и трябва да се заработят центовете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    07 Март 2023 11:09ч.

    Ама ако някой ти е казал, че Бахмут е паднал, не му вярвай. Още едно 10 - 15,000 тулупа трябва да положат, иначе не става. Досега насметоха към 45,000. А после - халал да им е. След месец два и без друго ще бягат през глава както при Изюм. Брадлитата косят наред, да не говорим за Леопардите. Такива танкове руснакът още не е виждал и ми се чини, че срещата ще е бомбастична. Шок и леш, не ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леле колко е страшен тоя наркоманизиран окаяник Sin

    07 Март 2023 11:25ч.

    Да, той руснакът през ВОВ не беше виждал и "извънземните" Тигри и Пантери, ама на дело се оказа нещо съвсем друго - Т-34, руската противотанкова артилерия и щурмовата авиация им смачкаха фасона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    07 Март 2023 11:28ч.

    Ама, много си зле бе, грешнико (Sin)!... Апропо, тук с тия екскременти, които мяташ, определено не ФърФиш! Така че, ходѝ се упражнявай в някой по-подходящ форум, дето са се събрали идиоти и дебили от твоя ранг!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Sin

    07 Март 2023 11:32ч.

    Sin-чо, явно много хамерикански екшънета си изгледал, баЦе, но проблемът ти е, че си затъпял безвъзвратно... А в реалния живот нещата са драстично по-различни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    07 Март 2023 11:34ч.

    Избрал си си най-подходящия за твоята персона ник . И печелиш приза за най-отвратителен коментар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Енигма

    07 Март 2023 10:48ч.

    Умищлено руснаците оставят отворен коридор да бягство на север от Бахмут, а тоя Зе щял да изпраща подкрепления, сигурно да пресреща и унищожава опитващите се да се измъкват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    07 Март 2023 10:52ч.

    Странно е, как историята са повтаря- Слугата не мисли за хората си, а ги оставя в месомелачката Бахмут/Артьомск. През ВСВ един австриец, в края пак изпращаше момчета и възрастни мъже да защитават Берлин. З. няма милост към собствените си хора, но служи вярно на големия бял брат, за когото е важно да се воюва до последния украинец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    07 Март 2023 11:23ч.

    Естествено, че "няма други мнения". Зелето е като малко момченце, на което са му обещали нова играчка... Няма как да е иначе. Напушеният клоун е обещал на дядо БайГън "големи успехи", защото иначе, край на подаръците и вече ще си плаща за всичко!... Е, той ще си плати, така или иначе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кан Атила

    07 Март 2023 11:30ч.

    Малка руска частна военна организация от футболни запалянковци и затворници въоръжени с лопати и чукове разбиха цялото ВСУ и НАТО, окопавало се в Бахмут от 2014 година!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обещания

    07 Март 2023 12:25ч.

    обувки не лъскат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи