Зеленски във влака за Киев: Ако загубим Бахмут, обществото ще ме натиска за компромис с Русия

Зеленски във влака за Киев: Ако загубим Бахмут, обществото ще ме натиска за компромис с Русия

Загубата на Бахмут може да има изключително негативни последици за украинското общество и за общото състояние на войната в Украйна, твърди президентът Володимир Зеленски в интервю за Асошейтед прес, дадено във влака на път от северните части на Украйна към Киев. 

Докато голяма част от анализаторите посочват, че Бахмут няма стратегическо значение, украинският президент Володимир Зеленски предупреждава, че загуба където и да е на този етап от войната може да застраши инерцията, която Украйна е спечелила. 

„Не можем да губим ходове, защото войната е като торта – всяко парче е победа. Малки успехи, малки победи", обяснява Зеленски. Думите му потвърждават, че поражението в битката за Бахмут би било по-скоро скъп политически, отколкото тактически провал, коментира АП. 

„Ако Бахмут падне, президентът на Русия ще продаде тази победа на Запада, на своето общество, на Китай, на Иран“, разсъждава Зеленски в интервю. „Ако почувства кръв, ще почувства (Путин), че сме слаби, ще натиска, ще натиска, ще натиска“, добавя президентът. 

В това интервю Володимир Зеленски казва нещо искрено и важно: неуспех в Бахмут бързо би оказал натиск върху международната общественост, а също така и вътре в страната. 

„Нашето общество ще се почувства уморено. Нашето общество ще ме натиска да се съглася на компромис“, казва Зеленски и добавя, че засега не чувства подобен натиск.

Зеленски е напълно наясно, че до голяма степен успехът на страната му се дължи на международната военната помощ и най-вече на подкрепата на САЩ и на Западна Европа, отбелязва агенцията. Но някои политици в САЩ, в това число и републиканецът Доналд Тръмп, бивш президент на страната и настоящ кандидат на републиканците за изборите догодина, вече започнаха да поставят под въпроса това Вашингтон трябва да продължава да предоставя на Украйна военна помощ на стойност милиарди долари, отбелязва агенцията. 

Губернаторът на щата Флорида Рон Десантис – републиканецът, който най-вероятно ще се съревновава с Тръмп на предстоящите избори, намекна, че защитаването на Украйна "в териториален спор" с Русия не е приоритет от изключително значение за американската сигурност. По-късно обаче след като бе разкритикуван от представители на Републиканската партия, той оттегли изказването си. 

Зеленски не спомена изрично Тръмп или други републиканци, с които може да му се наложи да си има работа, ако те спечелят изборите догодина, но подчерта, че се опасява, че евентуална промяна в политическата обстановка във Вашингтон може да се отрази негативно на хода на войната. 

"САЩ са напълно наясно, че ако спрат да ни подпомагат, ние няма да спечелим", каза той в пространно интервю за Асошиейтед прес, което той даде във влака на връщане от обиколка из страната. 

Внимателно планираната обиколка с влак из Украйна на Зеленски е впечатляващо пътуване из една страна, разтърсена от войната. Зеленски предприе това пътуване, за да повдигне духа на сънародниците си и за да се усети значимото му присъствие в регионите близо до фронтовата линия, посочва АП, цитирана от БТА.

 

 

 

Коментари

  • логореята

    29 Март 2023 13:20ч.

    Ако беше направил компромис с Русия, вместо да слушаш глупавата изкуфяла дърташка управляваща класа в Америка, хем щеше да си запазиш цяла държавата, хем нямаше да си изтребиш народа. Обаче не би. Като те слуша човек, ще рече, че глупавите обучават умните, демек в сила е само това, което американските глобалисти ни казват за света. Алтернативи няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нито народът е неговият народ,

    29 Март 2023 16:16ч.

    нито той е от този народ. Да подсещам ли още?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маке лове

    29 Март 2023 13:24ч.

    нот вар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    29 Март 2023 13:27ч.

    Зеля Зеля тези наркотици са ти изпили мозъка бе човек .Че той Бахмут е почти вече превзет бе .Мизикантите от Вагне вече се бият за центъра на града и тази новина е от днес сутринта Моргите в околностите на Артьомовск са пълни с труповете на загиналите "вушници" Поради големия брой ликвидирани украински бойци, моргите в околностите на Артемовск са пренаселени. Заради изчерпване на запасите от морга и положителни температури в село Часов Яр лечебните заведения отказват да приемат трупове и изпращат „бригади от 200“ в по-големите населени места. В тази връзка времето за транспортиране се увеличава, в резултат на което има недостиг на превозни средства и хора за транспортиране на телата“, уточни военният експерт. rusvesna.su

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Признанието

    29 Март 2023 13:31ч.

    е първата крачка към случването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    29 Март 2023 13:32ч.

    ЧВК "Вагнер" изпрати най-опитните бойци, воювали в Сирия, Либия, Мали, да щурмуват центъра на Бахмут (КАРТА) Украински военни анализатори съобщават нови данни за тревожната ситуация. „Най-тежка е ситуацията в центъра. Евгений Пригожин изпрати в този сектор най-опитните щурмови групи с боен опит в Сирия, Либия, Мали... Улица Базарная напълно премина под контрола на руснаците. Боевете се водят на участъци от улиците "Независимости", "Търговская", "Соборная", "Магистрална" и "Мариуполская". „В центъра на града тежки боеве се водят по улиците Мариуполская, Бахмутская и Василий Першин. Има промоция на Вагнер“, пише в момента в блога си украински боец rusvesna.su

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    29 Март 2023 13:35ч.

    "Внимателно планираната обиколка с влак из Украйна на Зеленски е впечатляващо пътуване из една страна, разтърсена от войната." Тоя вече като майка Тереза ще ни го предсавят вече, щото няма как да минава за Президента на въодушевеният, непоклатим украински народ и неговата непобедима армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    29 Март 2023 13:39ч.

    Зеля Зеля ,със твоята украйна вече е свършено .Виж на какъв огън ще се печеш ,ако действително Северно Корейците пристигнат във Донбас От Китай зависи появата на 500 000 доброволци от Северна Корея в Донбас Севернокорейски войници са готови да участват в боевете в Украйна на страната на Русия. Това заяви в ефира на своя видеоблог руският военачалник Александър Сладков, съобщава кореспондентът на ПолитНавигатор. "Северна Корея. Говорих с мой приятел… той е ръководител на Корейската организация на ветераните от войната… Дойдох тук наскоро. Казвам: "Какви са корейците?". Той казва: „50 000 специални сили на пълен работен ден са готови да бъдат изпратени“. Той каза така. Сестрата на севернокорейския лидер каза: „Ние сме в един окоп с Русия“. 800 хиляди за един ден са написали молби. Има 25 милиона души, но политиката на военна ориентация във всички области на най-важното за страната е военната ... Китай също трябва да даде зелена светлина на Северна Корея, да даде зелена светлина за създаване на частна военна компания с 500 000 служители, които да работят тук“, каза Сладков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе не знам за обществото, ама тебе дядо Иван така ще те натисне...

    29 Март 2023 13:53ч.

    Ако преди това не те разкъсат вдовиците на "киборгите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислещ

    29 Март 2023 14:05ч.

    Ако все още е останал здрав разум в съветниците на американския президент, трябва да разчетат сигнала на Зеленски - трябва да се преговаря сега, защото условията се влошават. Проблемът е , че той очевидно е надрусан и от утре отново ще започне да говори небивалици, за контраофанзива, пълно изтегляне на Русия и пр. Как да преговаряш с такъв !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    29 Март 2023 14:10ч.

    Колко време му трябваше на зелето, за да втаса? Вече се запролети и вкисналото зеле трябва да се изхвърли на боклука. Съжалявам за цинизма, но метафората тук е напълно оправдана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    29 Март 2023 16:46ч.

    Браво на Лора за хубавата метафора ( вкисналото зеле на боклука ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ОБЩЕСТВОТО"???????/

    29 Март 2023 14:46ч.

    Кое "общество"? Това, което събра по улиците на Украйна и го изпрати на смърт на фронта? Или това, което прокуди от домовете им в Европа? Или това, което изби от 2014 до 2022? За кое "общество" говориш Г-н Президент?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    29 Март 2023 14:58ч.

    Представителя на терористичния атлантико-европейски русофобски клуб с център Брюксел с абревиатура НАТО и мозъчен тръст с център Вашингтон, пие чай по руски образец с подстаканник, за да облекчи абстиненцията между две дълги линии... Дрънка глупости и простотии присъщи на наркозависима ГНИДА! Просто гнида!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Март 2023 15:17ч.

    Как ще загубиш Бахмут?! В никъв случай! Пращаме батальон баняджии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    29 Март 2023 15:17ч.

    А ето тук какво казва Пригожин за битката за Бахмут Битката за Бахмут между Вагнер и въоръжените сили на Украйна ще бъде най-големият обрат в тази война - Пригожин Основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин каза, че битката за Бахмут (Артьомовск) е била планирана от командирите на Оркестъра още през лятото, след превземането на Попасная. Месомелачката в Бахмут е историческа битка, в която Въоръжените сили на Украйна бяха практически унищожени, но, за съжаление, ЧВК Вагнер също не беше слабо поразена. В битката между Украйна и колективния Запад от една страна и Русия с малък брой съюзници от друга, генералната битка на ЧВК Вагнер срещу въоръжените сили на Украйна, в която Оркестърът ще спечели, ще бъде най-голямата повратна точка в тази война и в цялата нова история, подчерта Пригожин. Защото на шахматната дъска ще остане само една руска армия, а всички останали фигури ще бъдат премахнати от нея. И ако ЧВК "Вагнер" умре в месомелачката в Бахмут и вземе въоръжените сили на Украйна и прикрепените към нея сили с чуждо оръжие и даде възможност на руската армия да отиде по-далеч, тогава "Вагнер" ще изпълни своята историческа роля. Но за това всички останали не трябва да кликват, всички останали трябва да са готови и да вървят напред, каза основателят на Вагнер. rusvesna.su

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    29 Март 2023 15:39ч.

    Кое общество ще те натисне, бе сатрап, украинското ли,дето не зачиташ или американо-индианското? Дали Русия ще се съгласи изобщо на някакви компромиси вече, знае само Путин, а всички вие англосаксонски слуги, не ви остава нищо друго, освен нестинарски танц!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    29 Март 2023 15:54ч.

    Доживяхме да чуем нещо вярно от този наркотизиран убиец Зеленски. Скоро Заада ще ни го представят като една невинна и нещастна божа кравичка! Но никои не бива да забравя за лъжите и престъпленията му! Късно се е сетил да мисли за отстъпки! Пълна денацификация и демилитаризация, това е което ще стане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    29 Март 2023 16:13ч.

    Аз да попитам, в какво точно се състои "успехът на страната му", дължащ се на помощ от Запада? Да не дава Господ подобни "успехи" на другите страни по света...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брюкселска зелка

    29 Март 2023 16:25ч.

    Наркоманчето нещо се е обърка̀л! Няма да го натискат за това, че е изгубил Бахмут, а за цялостно "творчество"... Могат да го натиснат в някой шадраван в центъра на Киев докато спре да бълбука, но по-възможно е да го повдигнат за да му нахлузят примката, висяща от някой по-як клон от дърво пак в центъра на столицата им...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Препоръчвам

    29 Март 2023 16:53ч.

    THE KENNEDYS' SECRET SICILIAN OPERATION What the CIA didn't tell the Warren Commission SEYMOUR HERSH MAR 29

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XYZ

    29 Март 2023 17:29ч.

    Казват, че Зеленски е наркоман. Нормален човек не би преживял смъртта на хилядите войници, които е изпратил на сигурна смърт , а и не би ги изпратил. Този човек ще гори в ада. И всичко това заради чужди интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    29 Март 2023 18:25ч.

    Ми те и войниците му наркомани , по примера на американските и натовските войници . Руските войници разказват че във убите украйнски войници са намирал пакетчета със наркотици и ги били взимали за да не чустват болка при раняването и против страх .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Platform

    29 Март 2023 20:15ч.

    Kakва е тази война където нападащите не атакуват основният начин за прехвърляне тежка военна техника: Железниците.??? Тук някой се подиграва сериозно с нас! :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Навсякъде щукат

    29 Март 2023 20:34ч.

    Украинци, пътуват безплатно, на издръжка на България и ЕС. Естествено че тези избягали хора ще подкрепят сатанаила Зеле, той им осигурява всичко това. Къде се е чуло когато има има война хората да си бягат от държавата, вместо да я защитават. Бягат само богатите. А другите щели да го натискат, абсолютни измамници със съмнителни медия постановки нон стоп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    29 Март 2023 21:07ч.

    То да речем, Украйна спечели. Но една война се води, за да дойде нещо отвън. В този случай, към изнесеното навън във вид на загуби, след войната ще се добави и плащането за това, че някой ти дал средството да спечелиш. Затова война или се води, ако имаш икономика, или не се води, ако нямаш средства, които зависят само и единствено от теб. Във втория случай си траеш. Е, украинците под въздействието на менторите си искаха да реализират двата варианта едновременно, но Путин, макар и закъсняло, ги изпревари....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    29 Март 2023 21:33ч.

    Струва ми се ,че това интервю подготвя обществата и в Украйна, и на Запад за завоя, който укр. власти се канят да вземат. Наясно са, че нямат шанс срещу Русия, че ще трябва да отстъпват, и това трябва някакси да се оправдае. Уж обществото ще ги натиска, но всъщност те трябва да се обясняват пред обществото за смяната на курса. Впрочем за пръв път чувам някой да сравнява войната с торта/?!?/ Изглежда на Зеленски , /а и не само/ доста му се е усладила и не му се ще да свършва, което не знам как ще бъде възприето от тези, които платиха цената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    30 Март 2023 3:28ч.

    Тоя май последен ще разбере че няма да мине с едното натискане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи