Зеленски: В Европа не бива да има сиви зони

Зеленски: В Европа не бива да има сиви зони

Няма свободна Европа без свободна Украйна, каза украинският президент Володимир Зеленски пред лидерите на страните от ЕС, които се събраха днес на двудневна среща в Брюксел, предаде Ройтерс. "В Европа не бива да има сиви зони", призова украинският президент броени дни преди първата годишнина от руската инвазия в страната му на 24 февруари миналата година. Той подчерта, че "единството на Европа е от фундаментално значение за сигурността".

"Свободна Европа е немислима без свободна Украйна. Европа е свободна, Европа ще бъде свободна и Европа е единна", изтъкна украинският президент.

Агенцията отбелязва, че Зеленски е на обиколка в Европа, за да настоява за още оръжия за борба срещу руските нашественици и за да лобира за кандидатурата на Украйна за членство в съюза.

Само нашата победа ще защити европейските ценности, заяви украинският президент Володимир Зеленски в обръщение към Европейския парламент в Брюксел. 

Той посочи, че Русия се стреми да унищожи европейския начин на живот. Няма да го допуснем, каза Зеленски. Тази пълномащабна война не е само за земя. Кремъл цинично и нарочно, година след година, стъпка по стъпка, се опитва да унищожи европейските ценности, както руските власти разрушиха ценността на човешкия живот. Никой в Русия, ако не е в Кремъл, не е ценен, обобщи той.

По думите му, 140 милиона руски граждани са превърнати просто в тела, способни да носят оръжие. Руският режим не само мрази всяка социална справедливост и многообразие, но се опитва да наложи ксенофобията като норма, да ни върне към безчовечните времена на 30-те и 40-те години на миналия век, допълни Зеленски.

Съдбата на Европа никога не е зависила само от политиците, а от всеки от нас и всеки е способен да окаже влияние за нашата обща победа, каза украинският президент. Той благодари на всеки европеец за помощта към неговата страна.

Европа се чисти от корупционното влияние на руския олигархичен бизнес, самозащитава се от инфилтрирането на агенти на руските тайни служби, ЕС за първи път предоставя толкова мащабна военна помощ, посочи Зеленски. Украйна ще бъде част от ЕС, добави президентът.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • рукола Z

  09 Фев 2023 16:04ч.

  Тоя цирк ми омръзна... и Орбан само къде не е прихнал от смях ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йосиф Ст.

  09 Фев 2023 16:45ч.

  Питат ме някои -какво е култ към личността?. Това с др.Зеленски е добър пример как „Култ към личността“ възниква,тогава когато даден другар използва масмедиите, пропаганда или други методи, за да създаде идеализиран или героичен публичен образ, често чрез безвъпросно ласкателство и венцехваление, за което вина имат и европейските другари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това ще да е първият "култ към личността" без личност

  09 Фев 2023 22:29ч.

  В случая с този наркоман не може да се говори за "култ към личността".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калоян

  09 Фев 2023 16:06ч.

  Що ходи все с тая фланелка , като някакъв клошар е .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  09 Фев 2023 19:51ч.

  в ролята на Великият Диктатор (между другото филма с Чарли Чаплин е актуален още), а прилича и на онези тъмнозелени генерали от Африка с военните униформи и баретите от тъпите американски филми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само че "клошарят" носи

  10 Фев 2023 12:13ч.

  маркови дрешки и тениски за стотици долари... Добре е да го казваме, а че изглежда така е търсен ефект. Зеленото зомби е ходещ, жалък...мухъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лекуващ лекар

  09 Фев 2023 16:11ч.

  Пак ни преподават открит урок по демагогия !!! Тия кравари и еврогееве така и не разбраха какво им казаха в началото. Денацификация и демилитаризация !!! Кай разбрал, разбрал !!! И двете са в ход и докато не ги при вършат няма да има мир !!! А Сатанинските Античовешки Щати, няма какво да предлагат, Русия ще си вземе всичко сама !!! Слава Украине в состав Росии !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вие говорите с езика на омразата .

  09 Фев 2023 17:23ч.

  Това понижава интелектуалното ниво на форума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леля Фанка

  09 Фев 2023 17:37ч.

  Досегът до статии, в които се цитират речи на Зеленски, понижава интелектуалното ниво на всеки реципиент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В този случай е виновен Явор Дачков

  09 Фев 2023 17:50ч.

  Той достави достъп до статия в която се цитират речи на Зеленски. Надявам се Вие да Му простите в бъдеще Той да не прави така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А ти говориш с езика на европедерастията

  09 Фев 2023 22:31ч.

  Това сваля интелектуалното ниво на форума под нулата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • червена шапчица Арматка

  09 Фев 2023 16:12ч.

  Идат, идат, ОТ ИЗТОК идат балони, Посейдони, Сармати, Воеводи, Сатани, Кинжали, Циркони и Буревестници, подаръци ще има за всички без сърце!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕВРОФОБ

  09 Фев 2023 16:25ч.

  Раздайте "ОСКАРИТЕ",панаирджийската маймуна дефилира по червения килим на еврогейският парламент!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европа е изпаднала в странен транс - нито вижда, нито чува, чудно е дали може да разъждава!

  09 Фев 2023 17:19ч.

  "Русия се стреми да унищожи европейския начин на живот. Няма да го допуснем, каза Зеленски". Ми не е вярно бе, президента Путин каза: ВИЕ Запада, ПРАВЕТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ, НО НЕ НИ КАЗВАЙТЕ НА НАС в РУСИЯ - НИЕ КАКВО ДА ПРАВИМ! .... Европейският начин на живот на човеците по какво се отличава от американският, азиатският, африканският начин на живот на човеците?! Безумието е абсолютно безумие, направо на смях избива, ако не беше смъртоносно катастрофално за ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙЦИ. Сиви зони, тц-тц-тц...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За наше щастие, така наречената "Европа" кара последните си дни

  09 Фев 2023 22:33ч.

  И слава богу, щото евротъпотията вече не се търпи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • по-добре да съм сива зона, отколкото да му се кланям

  09 Фев 2023 17:25ч.

  Нито дума за ловните му дружинки, дето ловят не зайци, глигани и сърни, а хора с линейки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Франк & Щайн

  09 Фев 2023 17:27ч.

  Войната между САЩ и Русия в Украйна циментира окончателната загуба на суверенитет на европейските страни, парализирани още по време на Ковид кризата и скопени от ВСВ насам. Дитирамбите за свободата са обратнопропорциоанални на действителното й наличие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  09 Фев 2023 17:35ч.

  не мисля, че днес нормален човек може да изразява защита на укрофашисткия режим. та нали умишленото и целенасочено убийство на цивилни граждани - руснаци е най-присъщата му „характеристика“. и без унищожението на това чудовище, мир по света е невъзможен... райхсфюрер Хайнрих Химлер: „Следващата година ние ще завладеем териториите на Европейска Русия, които все още не са окупирани... Принципната линия за нас е абсолютно ясна - на този народ не трябва да се дава култура. Искам да повторя тук дума по дума какво ми каза фюрерът - напълно достатъчно е: първо, децата в училище да запомнят пътните знаци, за да не се хвърлят под колите; второ, да научат таблицата за умножение, но само до 25; трето, да се научат да се подписват с фамилията си. Не им трябва нищо повече...”

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига с тия

  09 Фев 2023 17:47ч.

  Путински опорки, бе Мунчо. Утре Матушката ти ще нападне Молдова и ще почнете да говорите за молдовски фашисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига с тия козяшки опорки бе,

  09 Фев 2023 18:07ч.

  Маймунчо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей, бандерка, дебил козяшки

  09 Фев 2023 21:01ч.

  Молдовци 6 месеца ми правеха къщата на село. Общувах с тях, чисто рускоезични ! По-между си говорят на руски, макар да могат и по румънски. Абсолютно про-руски са молдовците ! Не могат да я дишат сатанистката назначенка Санду ! Въобще не си мисли, че ако можеха , молдавците биха избрали нещо друго, освен С РУСИЯ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 50 нюанса сиво, гледаме понастоящем

  09 Фев 2023 18:02ч.

  А Европа ,сигур зарад името си, е избрана да играе главната женска роля

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ? КОРУПЦИЯ И ПЕРВЕРЗИИ:-)

  09 Фев 2023 19:29ч.

  Излитащи от прозорците депутати, участници в гей - оргии:-) И млади дами, пренасящи милиони в куфари:-) За какви ценности говори този актьор?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1984

  09 Фев 2023 22:49ч.

  Това е по-лошо от 1984.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Idealist

  10 Фев 2023 0:40ч.

  Отдавна си мисля, че Зеленски ще завърши като Мусолини, надолу с главата и кръвясали очи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи