Зеленски уволни шефа на държавната оръжейна компания "Укроборонпром"

Зеленски уволни шефа на държавната оръжейна компания "Укроборонпром"

Украинският президент Володимир Зеленски уволни генералния директор на държавния оръжеен конгломерат "Укроборонпром" Юрий Гусев. Съответният указ е публикуван на уебсайта на държавния глава, предаде осведомителна агенция Укринформ.

"Да се освободи Юрий Вениаминович Гусев от длъжността генерален директор на държавния концерн "Укроборонпром" в съответствие с подаденото заявление", се казва в документа.

Гусев заемаше този пост от декември 2020 г. Според украински медии негов приемник ще бъде 31-годишният Герман Сметанин, който ръководи завод за бронирани машини в Харков, отбелязва ДПА.

До момента няма официално потвърждение от канцеларията на Зеленски на информацията за смяната.

Електронният вестник "Украинска правда" посочва, че Зеленски е очаквал от Гусев да увеличи производството на оперативно-тактически комплекси "Сапсан", но усилията са били неуспешни.

Досега Киев разчита главно на ракети от западните си съюзници.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Укроборонпром

    28 Юни 2023 11:52ч.

    Такова нещо вече няма. Украински ВПК не съществува, защото беше демолиран многократно от руснаците. Сто процента от постъпващото оръжие и боеприпаси за 404 е от чужбина. Съответно няма нужда от администрация за "Укроборонпром"... В Урколандия започва най-масовата мобилизация, виждана някога, ТОТАЛНА МОБИЛИЗАЦИЯ. Смята се че от останалото на територията население -20-22 милиона, може да се мобилизира почти половината - 9-10 милиона ! Т.е. под ножа ще мине ЦЯЛОТО мъжко население на Украйна. Условията за това са налице - вече няма украинска икономика и няма нужда от работещи мъже. /Не е като в Русия/ . Всичките пари за Киев идват от Запада, оръжията също. За местната човешка маса остава само да измира на минните полета в Запорожие. Затова Путин каза, че човешките ресурси на Украйна далеч не са изчерпани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да изринеш бжежи

    28 Юни 2023 12:39ч.

    Въпрос на време е украинските военни да сменят тоя проамерикански наркоман и да си върнат държавата на народа й.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    28 Юни 2023 16:25ч.

    ...западните им съюзници....какви съюзници? украйна не е нито в НАТО, нито в ЕС? що за глупости! кажете по-добре спонсори амсалаци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи