Зеленски уволни командира на украинските сили в Донбас

Зеленски уволни командира на украинските сили в Донбас

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е освободил командира на обединените украински сили, които воюват в Донбас, Едуард Москальов, съобщи Ройтерс.

С указ от един ред Зеленски обяви в неделя уволнението на Москальов като командир на силите в Донбас, без да спомене причините за решението си.

Украинският президент спомена Москальов в ежедневното си обръщение в петък като един от военните командири, с които е разговарял. Той беше на поста от март миналата година.

В профилите на украинските въоръжени сили във Фейсбук и Туитър няма съобщения за уволнението. Във Фейсбук украинският генерален щаб съобщи в неделя, че руските сили са извършили през деня няколко неуспешни атаки в района на Бахмут.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • smb

    27 Фев 2023 7:29ч.

    На Фейсбука на Министерството на отбраната нямало информация. Остави това, ами и на Туйтър акаунта няма инфо. Какво е това министерство без Инстаграм и Тук Ток профили нямам идея. Така се губи война... ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се че ще го уволни !

    27 Фев 2023 7:36ч.

    Може ли шеф на украински сили да носи името “Москальов” ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    27 Фев 2023 9:55ч.

    А "посланика" на "украйна" в колонията България не беше ли Москаленко?? Те си го прибраха де, а ние трябваше да го съдим за шпионаж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    27 Фев 2023 8:11ч.

    при тия чутовни успехи, и уволнение... черна неблагодарност, да падладееш направо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    27 Фев 2023 10:32ч.

    Зеления Шрек май е прекалил отново с бЕлото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Хук

    27 Фев 2023 10:33ч.

    Или Брендо е влошил качеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    27 Фев 2023 12:35ч.

    „украинството“ всъщност е психическо заболяване (като т. нар. „македонизъм“)... и оскотяването и некрофилията на украинците се засилват: в Киев сладкарница продава торти с изобразени снимки на вдовици на загинали руски войници в антифашистката операция в Украйна... а в заводските и в училищните столове сервират сокове "Москалска кръв", пайове "Москалски мозъци", както и яхнии "Сепар(атист) в собствен сос"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Berdan

    27 Фев 2023 12:59ч.

    Върви подмяна на командванията - масово се налагат натовски кадри. Новите войскови части ще са натовски и заповедите ще идват от натовски командвания. Дебилното е , че над 95% от българското население НЕ ЖЕЛАЕ да участва в тази война... но 20 малограмотни и подкупни човечета .. "ИЗБРАНИ" от същия този народ .. подготвят наше участие в тази война... първоначално ще е като охрана.... като готвачи.. като тиловаци.. и след 6 месеца никой няма да помни за това.... и ще се иска ЖИВО МЕСО на ПЪРВА ЛИНИЯ.. когато влизахме в НАТО нали ясно знаехме за какво иде реч.... сега вече няма назад....т.е има ... ама у българина не остана ЗЛОБА и ХЪС да се бори за живота си....всичките плямпала по сайтовете... не ми помагат.. повтарят неща , които се знаят....стигаме до култовоя въпрос - Что де́лать? - по Чернишевски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    27 Фев 2023 14:01ч.

    Ако излезеш от укритието си,теб може да те уволни някоя руска ракета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи