Зеленски: Устояхме 50 дни на атаките, докато руснаците ни даваха максимум пет

Зеленски: Устояхме 50 дни на атаките, докато руснаците ни даваха максимум пет

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза днес на украинците, че трябва да са горди, че са оцелели 50 дни под руски атаки, „докато руснаците ни даваха максимум пет“, предаде Асошиейтед прес.

В среднощното си видеообръщение Зеленски нарече това „постижение на милиони украинци, на всеки един, който на 24 февруари е взел най-важното решение в живота си – да се сражава“.

Зеленски изброи подробно и почти поетично много начини, по които украинците са помогнали да бъдат отблъснати руските войски, включително „онези, които показаха, че руските бойни които могат да отплават, дори и да е до дъното“ на морето. Това беше единственото му непряко споменаване на руския ракетен крайцер „Москва“, потънал снощи докато беше теглен на буксир към пристанище.

Държавният глава каза, че помни първия ден от инвазията, когато много световни лидери, несигурни дали Украйна може да оцелее, са го съветвали да напусне страната.

„Те обаче не знаеха колко смели са украинците, колко много ценим свободата и възможността да живеем, както ние искаме“, заключи Зеленски.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Rusnak

    15 Апр 2022 8:57ч.

    Тоя клоун да се радва че Руснаците се лигавят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЛАВА БАЙДАНУ

    15 Апр 2022 10:39ч.

    Това наливане на оръжие , наемници и командири от чичо Джо дава смелост и възможност да си оставим нацистите, както пожелаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • капитал

    15 Апр 2022 9:20ч.

    Путин греши, че не прави война с Украйна. А се опитва да помага само на Донбас. Така 80% от територията на Украйна помага на нацистите, понеже там няма бойни действия. Русия трябваше да стигне до Полша и да блокира всички граници и пътища на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    15 Апр 2022 9:21ч.

    Русия трябваше да стигне до Полша и да блокира всички граници и пътища на Украйна. Да се спре всяка комуникация и медии, да се спре газоснабдяването, и електричеството. Магазините да работят само с купони и да се раздава супа и хляб в ресторантите. Национализация на ресурсите и всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джо

    15 Апр 2022 9:32ч.

    После Германия ще плати сметката, че е огромен длъжник. Не си плати репарациите. Те бяха заменени с договорът за буфера-източна-европа и ГДР. Този договор беше премахнат, нарушен, скъсан, от Горбачов и Рейгън. Сега трябва да потекат 3-трилиона евро репарации, една трета за украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Холокост (жертвоприношение)

    15 Апр 2022 9:52ч.

    Полша е заклала 100 000 военнопленника - войници от Русия, през 1919-1920та. Съветско-полската война. Репарации? Катин да не е гняв от това? Но то е хитлеристко действие. Всичко съветско се стоварва на Русия и руснаците, а Путин продължава да излъчва пропаганда срещу СССР? И отвън и вътре. Натиск върху руският народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • апокалипсис

    15 Апр 2022 9:53ч.

    СССР, Червената армия е пленила 4-милиона немски войници, а хитлеровите сили са избили всички военнопленници от червената армия. А уж руснаците губят по убити войници? Комунизмът е човече, не е зверски примитивен и егоистичен като капиталистическият идеал - фашисткият идеал - дясното, лакейството към капиталистите и парите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • апокалипсис

    15 Апр 2022 9:57ч.

    Комунизмът е човечен, не е зверски примитивен и егоистичен като капиталистическият идеал - фашисткият идеал - дясното. Комунизмът не се избира. Петър Дънов казва, че когато няма капитал, след - ураган - война, пожари, .., санкции,, настъпва време за обединение - равенство, изтрезнели от гордост-дяснотоо.. После настъпва растеж, общо благо, и десните усвояват благото, с плямпане за свобода...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЙацкРоцк

    15 Апр 2022 9:36ч.

    Спокойно всяко нещо с времето си, фашисткия ви кървав режим ще отиде на боклука на историята когато му доиде времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    15 Апр 2022 9:42ч.

    Ако ти и международните ти дружки, имахте поне малко разсъдък, това изобщо да не се беше случило ! Да , ама Не ! Натягахте пружината, а тя все някога се скъсва, нали ? A сега, не изпадайте в ТЕЛЕШКИ ВЪЗТОРГ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    15 Апр 2022 9:47ч.

    Так держать! Слава Украине!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    15 Апр 2022 9:54ч.

    Колко хора умряха напразно заради този и колко още ще умрат в името на американските интереси. Но в предвид на случващото се и техните интереси се объркаха. Украйна и ЕС показаха защо хора с хромозомни проблеми не трябва да бъдат политици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • короната

    15 Апр 2022 10:03ч.

    Полша е заклала 100 000 военнопленника - войници от Русия, през 1919-1920та. Съветско-полската война. Репарации? Катин да не е гняв от това? Но то е хитлеристко действие. И ВЗРИВЪТ В СВЕТИ КРАЛ, е от цар Борис. Но не показват дръвниците, на които са изклани 15 000 българи след въстанието през 1923г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отечествен фронт

    15 Апр 2022 10:11ч.

    Рашистите са здраво в киреча, ядат бой навсякъде от украинските бойци за свобода! След като насраха от бой Гейдиров, идва ред и на самото кремльовско ботокс джудже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасителят в ръжта

    15 Апр 2022 10:13ч.

    Знаем ние как воювате , като се криете зад жените и децата, като се криехте в болници и жилищнио сгради и от там стреляхте, като ви помага НАТО! Ако се биехте на фронта, на открито като равностойни противници, щяхте да клекнете още на 2-рия ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    15 Апр 2022 10:27ч.

    Голямо постижение, няма що - страната им е в руини...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи