Зеленски: Успехите на украинската армия не се ограничават до Лиман

Зеленски: Успехите на украинската армия не се ограничават до Лиман

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Успехите на украинската армия не се ограничават до Лиман, каза президентът Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс. Миналата седмица руските въоръжени сили се изтеглиха от този град в Източна Украйна, за да не бъдат обкръжени.

"Историята за освобождаването на Лиман в Донецка област сега е най-популярната в медиите. Успехите на нашите войници обаче не се ограничават до" този град, каза украинският президент в традиционното си вечерно видеообръщение. След това той обяви, че украинските въоръжени сили са освободили Архангелское и Миролюбовка - две села в южната Херсонска област.

Зеленски осъди задържането на шефа на Запорожката АЕЦ като "пореден пример за явен акт на руски терор". "Терористичната държава трябва да бъде наказвана все по-тежко", призова той.

Игор Мурашов, генералният директор на най-голямата атомна електроцентрала в Европа, е бил задържан от руски патрул в петък, съобщи в събота украинският държавен ядрен оператор "Енергоатом". Според Международната агенция за атомна енергия Русия е потвърдила новината.

Запорожката АЕЦ в Югоизточна Украйна бе превзета от руските въоръжени сили през март. Оттогава тя нееднократно бе подложена на обстрел, за който Киев и Москва взаимно се обвиняват.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • минаващ

    03 Окт 2022 9:28ч.

    Зеленския да намали кокаина! Една малка спечелена битка не води до спечелена война .В историята има един цар Пир, който спечелил една битка... Факта, че почна да обстрелва собственото си население, и то по масови колонина собствена територия, когато то бяга в завзетите от Русия територии, е доста показателен за бъдещето му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стойна

    03 Окт 2022 11:53ч.

    Без англосаксонската специална военна операция , Украйна едва ли щеше да има победа и една.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи