Зеленски: Украйна си върна 6000 км, руските войници отстъпват към своята граница

Зеленски: Украйна си върна 6000 км, руските войници отстъпват към своята граница

Последвайте "Гласове" в Телеграм

В традиционното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че от началото на септември силите му са освободили повече от 6000 квадратни километра в източната и южната част на страната. Украинските войски вчера разшириха превзетата от тях територия, като на места стигнаха до североизточната граница на страната и заявиха, че са пленили множество руски войници в рамките на светкавичното си настъпление, което принуди Москва бързо да изтегли силите си, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Русия до голяма степен е отстъпила от позициите си в района на Харков и много от отстъпващите руски войници са напуснали Украйна, като са прекосили границата и са се върнали в тяхната страна, заяви снощи високопоставен военен представител на САЩ, цитиран от Ройтерс.

"Като цяло, според нас, украинците постигат напредък в борбата си за освобождаване и възвръщане на териториите в Южна и Източна Украйна", каза пред журналисти американският военен представител, който поиска да остане анонимен. "Смятаме, че в околностите на Харков руските сили до голяма степен са отстъпили позициите си на украинците и са се изтеглили на север и на изток. Много от тези сили са се прехвърлили през границата в Русия", изтъкна той.

Говорител на украинското военно разузнаване заяви, че руските войски масово се предават, тъй като "разбират безнадеждността на положението си". Съветник на украинския президент заяви, че военнопленниците са толкова много, че започват да се свършват местата, където могат да бъдат настанени. УНИАН публикува и фотоси на изоставена военна техника от противника.

Украинските военни заявиха, че за 24 часа са освободили повече от 20 населени места. Според британското министерство на отбраната през последните дни силите на Киев са завзели територия, която е поне два пъти по-голяма от тази на Лондон.

След месеци на слабо забележим напредък новата динамика повдигна украинския морал и провокира в Русия редки публични критики към войната на президента Владимир Путин, отбелязва АП.

"В някои райони на фронта нашите защитници достигнаха държавната граница с Руската федерация", заяви Олег Синегубов, губернатор на Харковска област. Руското министерство на отбраната призна за неуспеха, като през уикенда заяви, че войските му ще бъдат изтеглени от два района в тази област, за да се прегрупират в източната Донецка област.

В същото време руската страна съобщава, че екипаж на руски вертолет Ми-35 в Изюмски район на Харсковска област е унищожил украинска бронетанкова колона, по данни на МО на РФ, пише РИА "Новости". Докато украинската агенция УНИАН твърди, че руските войници активно напускат източната част на Харковска област за предислоциране в други направления, като югозападната част на Донецка област.

Зеленски отново обвини Русия, че с обстрела на Запорожката атомна електроцентрала налага енергиен терор.

"Това е енергиен терор. Когато гражданите по света страдат от болезненото поскъпване на енергийните източници - на електроенергията, на топлоенергия, Русия умишлено дестабилизира газовия пазар в Европа. С обстрела си по Запорожие умишлено ограничава възможностите ни да изнасяме електричество в Европа. Износът на електроенергия от Украйна сега ще омекоти тежестта на енергийната криза така, както износът на храни намалява тежестта на световната криза с храните."

От своя страна Кремъл настоя вчера, че т.нар. от Москва специална военна операция ще постигне целите си. Говорителят Дмитрий Песков препрати конкретните въпроси за украинското контранастъпление към министерството на отбраната.

Зеленски ще търси финансова помощ от МВФ в разговор с Кристалина Георгиева

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски ще обсъди с управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева програма за предоставяне на допълнително финансиране на Киев. Зеленски призова и Запада да ускори доставките на оръжие за Украйна и обвини Русия, че налага енергиен терор над Европа, съобщава БНР.

Украинският лидер ще търси пълномащабна програма за финансиране от фонда, съобщава агенция Ройтерс, като не уточнява дали президентът Зеленски и Кристалина Георгиева ще разговарят по телефона или ще проведат среща на четири очи. Изпълнителният съвет на МВФ вчера е обсъдил възможността за предоставяне на Украйна на 1,4 милиарда долара спешна помощ чрез Механизма за бързо финансиране.

 

Коментари

  • така е

    13 Sep 2022 9:12ч.

    Отстъпват сухопътните войски, значи всеки момент ще дойдат военновъздушните, което трябва силно да притеснява Зеленски. Всеки, който познава руснаците знае, че те веднъж започнат ли война, излизат от нея или мъртви, или победители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно

    13 Sep 2022 10:24ч.

    Ще има много загинали руски войници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На всеки загинал руснак

    13 Sep 2022 10:27ч.

    се падат по четирима загинали украинци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мобилизирана бандеровка

    13 Sep 2022 10:54ч.

    И така ще бъде до последната украинка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янките точно така са ходили на Луната

    13 Sep 2022 11:48ч.

    По същия начин, както пробната им "държава" украйна контранастъпва - с разтегляне на пичи масали по телевизиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обожавам да гледам как пропутинските

    13 Sep 2022 14:13ч.

    откачалки на Изток прихващат от протръмпистките кукувци в САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обожаваш, обожаваш,

    13 Sep 2022 16:15ч.

    колко да обожаваш? Баце????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин Й. В.

    13 Sep 2022 9:14ч.

    Това момче май пие от грешните хапчета. Тази нощ ВКС на РФ са смазали почти цялата групировка на ВФУ (ВСУ) пред Изюм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    13 Sep 2022 12:41ч.

    Явно четеш секретни сводки, които са недостъпни за простолюдието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    13 Sep 2022 9:22ч.

    Горкия... скоро ще му секнат авоарчетата ?дрогата е ноо яка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    13 Sep 2022 9:24ч.

    Забелязвате ли, че само пари не стигат за война? ... еврейчетата са в цугцванг ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    13 Sep 2022 11:15ч.

    Да, позитивната дискриминация може би ще се окаже доста коварна откъм последици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    13 Sep 2022 9:45ч.

    Ще има напред-назад,напред-назад.В мелачката много украинци ще станат курбан без полза.Сега чакат още милиарди-без тях не могат да плащат пенсии и заплати.За оръжия да не говорим.А бе толкова просто-неутралитет,етнически мир и да цоцат от 2 цицки-руската и западната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яре, през април те почти бяха съгласни на преговори, но отиде БоДжо

    13 Sep 2022 10:09ч.

    британският шут, и започнаха да се репчат. Само от ЩАС са получили ДО СЕГА над 100 милиарда $$, отделно в последните дни се включиха хиляди наемни "доброволци" много от които са хамер. "ветерани" които ги сърбат ръцете за спусък... Отделно, британските отвратяги са започнали строеж морска база в историческия Севастопол, и цялата им гаднявина се изразява в $/информация/нови технологии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    13 Sep 2022 9:52ч.

    Явно англичани са били на гости в Армения и Азербайджан наскоро. Пашинян се е обърнал към ОДКБ за помощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кръчмаря

    13 Sep 2022 9:59ч.

    Явно САЩ са поискали сметката и сега Зелето лъже като за световно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • като в библейски сюжет

    13 Sep 2022 10:04ч.

    Турция тази сутрин нещо се е ядосала на Зеленски за отпочнатата от режима в Киев антитурска кампания. Клоунът си повярвал, разчитайки на предатели (хазарски хора). Предатели винаги е имало в нашите редици, нали все пак свои предадоха Човешкия Син.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически милитаристи идиоти

    13 Sep 2022 10:10ч.

    "Слугата на народа" е професионален лъжец като простия киро канадеца. И на двамата не може да се вярва нито на дума. Въздух под налягане! Любители и на "белото". Не случайно са избрани от американските им кукловоди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путинисте,

    13 Sep 2022 10:29ч.

    Кофти ли ти е? Не страдай. Руснаците имат повече земя, отколкото могат да усвоят и да превърнат в кочина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • из-чез-ни моменталически!

    13 Sep 2022 10:33ч.

    Собствената ти родина е превърната в бантустан бе, грантаджия. Марш в задкокеанската кочина, желателно е да те опъне някой негър от Детройт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма по-голяма кочина

    13 Sep 2022 10:36ч.

    От София, особено в жълтопаветния и участък.. Шопар до шопара, мила моя майно льо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Земята никога не стига

    13 Sep 2022 10:59ч.

    и особено на жалките, пристрастени към войната западняци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • престъплението е в кръвта на "избрания народ"

    13 Sep 2022 10:13ч.

    Зеленски, защо убихте Даря Дугина, бе, клоун? Докога ще убивате хората заради несъгласия с вас и идеи? Знаеш ли, че за практикуване на реален тероризъм няма оправдание пред Бога? А ония, които наричат Дугин фашист, задето искал Европа да се присъедини към каузата на Русия и си затварят очите пред окупацията на Западна Европа от САЩ, те кого мислят, че ще излъжат, освен себе си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти ако знаеш какво става сега в "освободените" от украинците територии ......... казват му "филтрация"

    13 Sep 2022 12:16ч.

    Което в повечето случаи означава директен разстрел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щом и учителят, който щял да преподава руски език е арестуван и никой не знае къде е..........

    13 Sep 2022 12:18ч.

    Укрите са си чисти болшевики!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да си правят сметката

    13 Sep 2022 13:23ч.

    наште путинисти. Спокойно. Няма да ви разстрелваме, но все някакви “по-нежни” мерки ще има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    13 Sep 2022 14:58ч.

    "Да си правят сметката"... Хммм... Не смяташ ли, че някои от тях може да правят същите сметки? И кво - да почнем да се колим заради украинците? Вие чуватели се, какви ги плещите???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плещя това,

    13 Sep 2022 15:48ч.

    което съм научил от историята. Прочети как са били третирани редовите нацита след ВСВ. За това става дума. Не за лагери. Ма пусти глави сталинистки. Все кървища им се привиждат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    13 Sep 2022 16:06ч.

    Чакай, чакай... Войната да е свършила? Войната да е наша? А така като ги плещиш, настройваш едни групи срещу други. Внимавайте, всичко се връща. Срещата със сметката е неизбежна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен до Да си правят

    13 Sep 2022 21:45ч.

    Като чета такива като теб си задавам един единствен въпрос-стиска ли ти ? Или само се правиш на активен и заработваш пари ? Никой не иска да умре, но такива като теб покафеняват още при първия изстрел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Животът имитира изкуството

    13 Sep 2022 10:16ч.

    Руснаците явно гледат "Домът на дракона".Използваха същата тактика за да извлекат пиратите на Триархията/разбирай укрите от укрепените им позиции.. Крайния резултат ще е същия ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    13 Sep 2022 10:45ч.

    Украинците пратиха Путин в нокдаун, но мача не е свършил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски няма избор освен да плещи глупотевини. Тежко на тези, които му се връзват.

    13 Sep 2022 10:48ч.

    В крайна сметка както каза Путин, Зеленски е просто един артист. А на позицията държавен глава се изиска да бъдеш държавен глава, а не да рецитираш репликите написани от някой друг. Никой не е очаквал повече от този човек. Какво значение има, че казал нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уточнение от Киро, най-простия канадец и най-тъпия американски агент в България

    13 Sep 2022 15:05ч.

    Слави е бивш певец, а Zеленият потник е бивш артист!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко за всичките млади животи на рускоговорящите хора - украинци и руснаци, и за мизерията в която оцеляват милионите жители там...

    13 Sep 2022 11:33ч.

    И когато тази братоубийствена война приключи, оцелелите украинци ще се окажат в тотална задълженост към онези, които сега ги насъскват и им "помагат" с нови заеми. 70% от прочутия украински чернозем вече са чужда собственост, на BlackRock, Vanguard & Monsanto, които пускат и спират печатницата за $$, на които са разрешили дори използването на GMO...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    13 Sep 2022 11:52ч.

    Руската армия е разгромена напълно. Още един напън към Херсон и всичко ще свърши яко дим. И ако това беше армия, аз съм трамвай ! Срам !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пожелателното мислене

    13 Sep 2022 11:55ч.

    предполага липсата на критично такова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не си първият който твърди това

    13 Sep 2022 11:58ч.

    имаш доста известни предшественици като Карл Шведски, Наполеон, Хитлер и други по-малко известни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    13 Sep 2022 12:03ч.

    Е, а като свършат добре обучените войници, които сега водя настъплението? Какво ще се прави? Ще има оръжия, може би (не е сигурно съвсем), но няма кой да има да стреля с тях. Нещата са малко по-особени. Верно, имат 700 000 мобилизационен потенциал, но колко от тях умеят да стрелят с американското оръжие? И колко време отнема обучението, дори и руснаците да стоят неподвижни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    13 Sep 2022 13:57ч.

    Не си прав, ТРАМВАЙ :) Нищо няма да свърши сега. Не бързайте да се радвате, няма за какво. Повярвай ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към трамвая

    13 Sep 2022 15:29ч.

    По коя линия ще минаваш, че да те полвам питам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото повече настъпват украинците...

    13 Sep 2022 11:55ч.

    Толкова по-хубав става живота в Украина ! От вчера нямат и ток, и то задълго. Щото останаха без няколко ТЕЦ и АЕЦ... Метро спира, тролеи хвърлят светкавици и блокират ! Няма вече интернет и как ще се гледат победните видеа на Аресто ? Слава Окраине, слава режиме електричества !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    13 Sep 2022 12:13ч.

    Предлагаш им да се предадат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    13 Sep 2022 12:24ч.

    Не, Уилт, и ти знаеш, какво следва да направят. Но е невъзможно, поне на този етап. Така че ще мрат - и едните, и другите, докато третите доволно потриват ръчички... С какво, мислиш, ще се плаща тази "подкрепа"? Щото нищо безплатно няма, нали? Дори и сиренцете в капана...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В никаком случае !

    13 Sep 2022 12:25ч.

    Атаки ! До последния хохол ! Това искат партнерите отвъд водата, това искаме и ние... Били също ще е много доволен, с плана за Депопулацията. Ще е постигнал първата страна , и то в Европа, с почти пълна депопулация ! Никакво предаване хохоли, напред и само напред !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Философски въпрос

    13 Sep 2022 12:29ч.

    Да бъдеш предал се украинец, но жив, все така говорещ родния си руски език, с руска заплаат или пенсия... Или не предал се украинец, но малко поумрял ? В името на Бандера, Слава Украине и да му е гадно на Путин ? Ту би о нот туби ? Вот вам вопрос, товарищи хохоли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Впроч ...

    13 Sep 2022 12:36ч.

    Злите езици и на Запад и на Изток разправят, че цели 12 000 000 (дванадесет милиона) украинци не искали да поумират за "Слава Украине" и Бандера , били си камшика от 404 ! Половината в Русия, половината в Европа ? Вряд ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те едни такива зли езици

    13 Sep 2022 14:09ч.

    разправяха на кагебиста в Кремъл, че в Украйна го чакат с хляб и сол. И той като хитрата с двата крака … и сега си блъска главата как да се измъкне с по-малко позор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредната висока цена на болшевишкия експеримент по-точно на Ленин, да прибавя руски земи

    13 Sep 2022 12:40ч.

    към Украинската ССР. Много е просто да се види в какви граници тя е влязла в СССР и с какви е излязла от него. Без допитване до на населението дали се чувстват украинци, без референдуми, само с решение на ЦК-то, за да имало повече работници в УССР от селяни. После пък Сталин и Хрушчов им дали земи, затова сега са по-обширни от Франция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали си даваме сметка, че първата цветна революция в света е "червената"

    13 Sep 2022 13:23ч.

    и е организирана от същите тарикатчета, които разрушиха и нашата държава през 1989? Те са осигурили финансиране на Владимир Илич и безпроблемно преминаване през цяла Европа до Русия. Избили са царското семейство, уж "онези голтаци", като преди това са прилъгали императора да даде на "отговорно пазене" в Британия 360 тона руско злато, пред заплахата от голтаците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Нали си даваме сметка ------------ По-лесно е да се вярва на официалната версия!

    13 Sep 2022 13:53ч.

    Иначе го заболява главата човек и му пречи да си пие ракията от разни мисли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската армия е разгромена напълно.

    13 Sep 2022 12:41ч.

    Едно чиче австрийче, мустакато, казваше буквално същите думи през декември 1941 ! "Един последен напън", херове фелдмаршали и генерали , Браухич, Гудериан, Бок, Клюге... Един последен напън ! Ква стана после , ай ай ай...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    13 Sep 2022 12:43ч.

    Еуфория у троловете от нещастията човешки !?!? Иначе могучаята армия оттече в канала. В окопите украинците намират - перални машини !?!? Тоалетни чинии !?!? То комай и на орките не им се пропада редовно в обществените дупки, наречени тоалетни, нейде в Мурманск. Безаналогови ! Вярно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А в Харков

    13 Sep 2022 12:46ч.

    няма ток

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радостта на

    13 Sep 2022 12:55ч.

    пропадналия путинофил. Нямало ток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ток може и да няма !

    13 Sep 2022 13:07ч.

    Но ще го заменят с Евро-атлантически ценности !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как и да го погледнем

    13 Sep 2022 13:20ч.

    Евро- атлантическите ценности са за предпочитане пред смъртта, осакатяванията, страданията и разрушенията, до които водят путинските ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадировите ви

    13 Sep 2022 13:30ч.

    ценности ви видяхме - съдомиялни върху танковете и бег в Сибир. Пропаднала държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ценностите са си ценности

    13 Sep 2022 16:36ч.

    Животът без ток си е назад към средновековието

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възхитен

    13 Sep 2022 12:53ч.

    Колкото и да мразите САЩ, не можете да отречете, че след десетилетия постигнаха своето. Вкараха ядрото на бившия си враг СССР в братоубийствена война и си гарантираха десетилетия спокойствие в Източна Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възхитен

    13 Sep 2022 12:56ч.

    Сега работят упорито с Тайван, за да си осигурят спокойствие и в Югоизточна Азия. Някои хора твърде рано отписаха Pax Americana.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само дето КНДР не разбира от игри

    13 Sep 2022 13:31ч.

    и от вчера е официална ядрена сила с право на превентивен удар. Постигнатото от Тръмп сдържане бе загубено и всичко се усложни много, а залогът е възможно най-високият и то за САЩ. Ако това за вас е успех, то възхищавайте се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трите балистични ракети на КНДР,

    13 Sep 2022 13:58ч.

    които могат да стигнат Япония, са петорно подсигурени с ПВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако бъдат изстреляни,

    13 Sep 2022 14:01ч.

    със сигурност няма да достигнат целта, а с още по-голяма сигурност няма да има повече гр. Пхенян.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С "ако" не става "Бако"

    13 Sep 2022 23:58ч.

    трябва да си сигурен щом рискът е толкова голям. Преди точно 60 години Джон Кенеди по тази причина не започна ядрена война, защото нямаше 100% гаранция че някоя руска ракета няма да стигне щас. Генералите не можаха да я дадат, а диванните експерти пред клавиатурата никой не ги пита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бягали са като

    13 Sep 2022 12:56ч.

    олимпийски шампиони, изоставяки всичко. За какво да се бият - за маясъла на Путкин ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    13 Sep 2022 12:59ч.

    Укрите дори гърмяха по 2-3 гранични руски селца....Вярно останали са в тях само хора гонещи стотака, ама все пак да няма реакция....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една от целите винаги е да те ядосат

    13 Sep 2022 13:22ч.

    и да реагираш грешно на провокацията. Затова още при възприемането на новината трябва първо да си изясниш каква реакция се очаква от теб. Това важи за всички човешки конфликти, съдебни дела и т,н,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лисичанск и той ще падне, а тукашните рубладжии щяха да вземат Берлин.

    13 Sep 2022 13:29ч.

    Ей, мъко рубладжийска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    13 Sep 2022 13:40ч.

    Даже щяха да си мият сапагите в Ламанша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "специална военна операция" по....путински

    13 Sep 2022 13:34ч.

    За шест месеца и косур "великая и несОкрушимая" даде над 50 хил.убити солдати/ и двойно повече ранени.На фронта в Харков хиляди солдати и мюсюлмани бягат към "широка страна моя,родная" панически и оставят цялата си военна техника. А "високоточните " Искандер","Кинжал" "громят" в Украйна ТЕЦ-ове,детски градини,университети,училища и други такива "военни" обекти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски

    13 Sep 2022 13:39ч.

    Мъка,мъка,мъка.Нямаме място,капацитет къде да настаняваме хилядите предали се храбри солдати на Путя.Моля САЩ и Европа ,освен оръжие да ни пращат храна и дрехи за храбрите руски пленници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чебурашка

    13 Sep 2022 14:05ч.

    Въйййй, много трол бе. Диванни военни експерти. Машалла, че изяснихте как стоят нещата на фронта, докато седите на розовите си пъпчиви дупета. Евроатлантици мамини, сладки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде да предположим, чисто хипотетично: АМИ ако руснаците обяват всеобща мобилизация и икономиката им мине във военен режим?! ........... К'во прайм тогава, а?

    13 Sep 2022 14:22ч.

    Тази "операция" досега трудно може да се нарече истинска война .......... по руски! И помнете: КОГАТО това стане (защото и този момент ще дойде) целият смел запад ще си глътне граматиката, защото ще бъде изправен пред въпроса - ще го бъде или хич няма да го бъде даже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ви увисне

    13 Sep 2022 14:45ч.

    Джуджето на въжето, това ще стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киев запросил у Запада вооружение, необходимое для наступления украинской армии на территории России в 2023 году — The Wall Street Journal.

    13 Sep 2022 14:53ч.

    https://politikus.info/events/146569-kiev-zaprosil-u-zapada-vooruzhenie-dlya-nastupleniya-na-rossiyu-smi.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    13 Sep 2022 15:02ч.

    И как ще стане без твоето участие? И как ще стане без малко изпепелена земя? Нашата земя...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами че вие сте си върнали Украйна

    13 Sep 2022 15:02ч.

    Айде, кога подписвате капитулацията на Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически милитаристи идиоти

    13 Sep 2022 15:02ч.

    Краят на Zеления клоун ще е аналогичен на учителите му - мустакатия фюрер и черноризеца бенито! Всекиму своето! Или в бункера, или на стълб в Кiiv! Има избор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    13 Sep 2022 15:16ч.

    Да не се връщаме към необяснимия разузнавателен провал на Русия и тотално погрешната представа за сегашна У. Русия беше изначално изправена пред две изключващи се една друга задачи. 1. Да завземе страната с ограничен корпус и 2. Да пощади населението и инфраструктура. Още при провала Киев трябваше да са разбрали, че това няма да стане. Какво правят сега не знам, те си имат генерали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    13 Sep 2022 15:20ч.

    Знам само, че дори и мисълта за загуба е недопустима, защото това ще е краят на Русия. Още по-страшно е, че това ще е краят на една надежда, че ако не ние, то поне децата ни ще имат шанс да живеят утре в един нормален (относително) свят, където ще се говори свободно истината. Пълното полудяване и всичките идиотщини, които съвременният Запад се опитва да пробута, трябва да се погребат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    13 Sep 2022 15:24ч.

    Случващото се в момента е буквално като история по учебник. В известен смисъл съм склонен да разбера реакцията на украинците към патриотичен порив, но това не може да изтрие дълбокото ми съжаление за това, че допуснаха да бъдат принесени в жертва по възможно най-глупав начин. Вижте, какво донесе една теория (за контролирания ХАОС) плюс една смешна "инвестиция" от 5 млрд. щд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    13 Sep 2022 15:30ч.

    Сега трябва да бъдат дадени още доста пари, но те са пренебрежимо малко, дори в сравнение с военния бюджет на щас. Войната на собствена територия е избегната за пореден път - нека идиотите в Европа се избиват и обезкръвяват. От дебалансирането на пазарите, от експлозията на цените и най-важното - ако рецесията остане в Европа и 3-ти свят, те ще спечелят ТРИЛИОНИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    13 Sep 2022 15:41ч.

    Ей, модераторите, къде сте? Заради огромното число лозунги на козяшките тролове, човек пропуска смислените коментари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дават ли си сметка укрофашугите, че се надига нещо страховито в ответ? Плашеща е тишината откъм руските окопи.

    13 Sep 2022 15:47ч.

    Малко прибързват в неистовата си радост фашугите и козяците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Воюем против НАТО

    13 Sep 2022 16:04ч.

    https://politikus.info/video/146563-voyuem-protiv-nato.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано не съм пророк, но ако продължава ескалацията и войната се премести в Русия........... тогава тя става със статут "отечествена"

    13 Sep 2022 16:06ч.

    А Русия не е губила Отечествена война.............. поне досега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    13 Sep 2022 16:10ч.

    Хора, това не е спортно състезание. Войната вече е живот и смърт. Украинците говорят това, което им подшушват, а то е - пълно унищожение на Русия. Руснаците, какво не разбират ли? Ако са такива идиоти, какво им пречи да натиснат копчето? Е, да, може и да ги няма след това, ама дали и ние пак ще можем да се драпаме тук??? Честита ви III световна война. Тя вече започна. И вие помагате да горят хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужиците

    13 Sep 2022 16:08ч.

    Масово се предавали, нямало вече къде да ги слагат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    13 Sep 2022 16:17ч.

    Мужик, ти или си прекалил със самогона, или с тройной! Има и по-лоша хипотеза - да си роден идиот, или увреден от метилов! Недей да се гавриш със сериозни неща и с такива, които са категорично непостижими за ограничената ти душа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    13 Sep 2022 16:13ч.

    Прави ли ви впечатление? Садам поиска да продава петрол в евро. Ирак да продава днес петрол? Саддам да е жив? Кадафи и той поиска за нефта нещо извън долара. И какво стана? Сега руснаците поискаха нефт в рубли и третата война започна. Затова си опичайте акълите. Щото като гори нещо, не можеш само да си наблюдател. Винаги някой те ползва за маша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това са глупости, прочетени

    13 Sep 2022 19:55ч.

    в сайтчета като поглед инфо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    13 Sep 2022 16:23ч.

    Интересно. От 21 август са проведени няколко рейс на ирански транспортни самолети до Русия. Всички през арменското въздушно пространство. И хоп, снощи боестълкновения не само в Нагорни Карабах, ами по цялата територия на Армения. Но сигурно е случайно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той и Никифор навремето си възвърнал някакви територии, после знаем какво му се случи

    13 Sep 2022 16:40ч.

    Съдбата на Зеления ще бъде същата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aко продължава ескалацията и войната се премести в Русия........... тогава тя става със статут "отечествена"

    13 Sep 2022 19:10ч.

    Отечествена. И според Руската военна доктрина - ядрена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    13 Sep 2022 19:29ч.

    Този път успяха да изпреварят. Все пак Зеленски не е Хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи