Зеленски: Украйна се нуждае от повече време, за да подготви контраофанзивата

Зеленски: Украйна се нуждае от повече време, за да подготви контраофанзивата

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че военните в страната му се нуждаят от повече време, за да подготвят очакваната контраофанзива, целяща да отблъсне руските окупационни сили, предаде Асошиейтед прес, като се позова на излъчено днес негово интервю от Би Би Си.

Според Зеленски би било "неприемливо" сега да започне атаката, защото ще бъде загубен твърде много човешки живот.

"С това (с което разполагаме - бел. ред.) можем да продължим напред и да постигнем успех", каза Зеленски в интервюто. "Но ще загубим много хора. Мисля, че това е неприемливо", добави той. "Затова трябва да изчакаме. Все още се нуждаем от малко повече време", добави Зеленски.

Асошиейтед прес отбелязва, че Зеленски е дал интервюто в Киев за обществени новинарски медии от Евровизия, включително и Би Би Си.

Украинската контраофанзива срещу нахлуването на Русия преди повече от 14 месеца се очаква от седмици. Киев получава модерни западни оръжия, включително танкове и други бронирани превозни средства, както и западно обучение за своите войски, докато се подготвя за очакваното контранападение.

Силите на Кремъл са дълбоко укрепени в източните райони на Украйна, като според сведенията отбранителните им линии достигат на дълбочина до 20 километра. Контранастъплението на Киев вероятно ще се сблъска с минни полета, противотанкови ровове и други препятствия, посочва Асошиейтед прес.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • old_beggar

    11 Май 2023 13:44ч.

    защо фашизираният запад не се нуждае от денацификация на украйна? защото денацификацията е потискане на нацистката идеология във всичките й проявления и прочистване на всички сфери на обществото от нацистки персонал, идентифициране и наказване на лично отговорните нацистки престъпници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    11 Май 2023 13:56ч.

    А стига глупости, толкова пари и оръжие ви дадоха , че са на път да фалират нацистките ви приятели! Проявете малко храброст преди да ви избият, няма какво да губите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логореята

    11 Май 2023 16:03ч.

    А на Британия, покрай бруталните й намеси на страната на нацисткия режим в Киев, щели да й деколонизират Фолклендските острови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    11 Май 2023 16:13ч.

    Зеленски, не си матей, а поемай към Москва да си върнеш територията на Московското княжество, което злите руснацу ви взеха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горкият на 45 години, а вече състарен

    11 Май 2023 16:22ч.

    Направо жал да му стане на човек за професионалния комик президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    11 Май 2023 17:06ч.

    Верно ли,бе? Ама нали руснаците губеха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    11 Май 2023 17:10ч.

    "... би било "неприемливо" сега да започне атаката, защото ще бъде загубен твърде много човешки живот." И ако не е сега,а после,като как,жертвите ще са по-малко? Точно обратното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gaskoine

    11 Май 2023 17:16ч.

    До наивниците чакащи "офанзивата" на бандеровци !? ▪Вчера въздушно-космическите сили на Русия нанесоха серия от въздушни удари по военни обекти на украинските формирования в Черниговска област. Според някои съобщения целта на атаката са били складове с оръжие и гориво за нуждите на Въоръжените сили на Украйна. Сградата на пощата е преминала под контрола на руските сили, ожесточени боеве се водят в района на училището на олимпийския резерв. ▪Щурмови отряди на ЧВК "Вагнер" продължават да изтласкват украинските части, окопали се в западните покрайнини на Бахмут. Под контрола на противника остава площ от около 2,25 квадратни метра. км. Продължаваме да се движим в центъра на високите сгради на Бахмут в западните му покрайнини. Междувременно в посока Клешчеевка врагът успя да пробие отбраната на малък участък, но пробивът им беше локализиран и спрян навреме от пристигналите подкрепления.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    11 Май 2023 19:05ч.

    Този сега се сети за човешки животи. Каквото и да прави от тук нататък мисля,че краят му е предизвестие. Ако отбранителните линии на руснаците са само на 20 км.дълбочина,украинците по добре да не започват каквото и да било.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Йоцо скива

    11 Май 2023 19:08ч.

    язе как я виждам тая работа- тя пролетта замина ,иде лято ,ама ша е мноооо горещо ,не е за контраатака ,есентабива - ша има круши но пък укри за атака няма да има

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи