Зеленски: Украйна понася болезнени загуби, нуждае се от противоракетни оръжия

Зеленски: Украйна понася болезнени загуби, нуждае се от противоракетни оръжия

Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски както в град Северодонецк, така и в региона на Харков, предаде Ройтерс, цитирайки изказване на украинския президент Володимир Зеленски.

В своето вечерно обръщение той също така каза, че в този момент Украйна се нуждае от модерни противоракетни оръжия и добави, че не може да има оправдание за страните партньорки да забавят доставките. Някои руски ракети успяват да избягнат отбраната и причиняват жертви, каза Зеленски. Украйна каза, че нейните сили все още се опитват да евакуират цивилни от Северодонецк, след като Русия унищожи последния мост към града. "Най- тежките сражения, както преди, са в Северодонецк и други близки градове и селища. Загубите, за жалост, са болезнени", каза Зеленски. "Но ние трябва да се държим здраво - да се държим здраво е от такова критично значение за Донбас. Колкото повече загуби понесе врагът там, толкова по-малко сили ще му останат, за да продължи със своята агресия", добави той.

Украйна също понася "болезнени загуби" в региона на Харков, източно от Киев, където Русия се опитва да заздрави позициите си, след като наскоро беше отблъсната, каза Зеленски. "Сраженията там продължават и трябва да продължим да се бием, да се бием здраво", добави той.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • CNN

    15 Юни 2022 8:24ч.

    Най-добър работодател в света за 2022 г. е амбасадата на Сатанинските Античовешки Щати !!! А Vолодимир Zеленски е комик изпълняващ ролята на президент в американски сериал от Холивуд !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Люся Арестович каза пред Гордон, че вече са победили

    15 Юни 2022 8:29ч.

    Зеленски за какви загуби говори? ...................... Как успяха тия американци да инсталират крайно амбициозни и алчни идиоти във властта? И у нас също. И да не можем да се противопоставим? Трябва да има начин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начинът !

    15 Юни 2022 8:37ч.

    Пари. Много пари ! Всеки си има цена, стигат до цената му и плащат ! Все пак печатницата за пари е тяхна. Ако има случайници, които отказват парите, просто ги оставят в периферията, маргинали... Ако някой рита активно против, може и по-грубо. Разболява се от странна форма на рак, блъска го кола, катастрофира му самолета...напоследък умират от "цовид" ! Ей това е начинът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арестович също каза, че

    15 Юни 2022 9:25ч.

    ИДИЛ са му пример за подражание и си записва в тетрадчицата, най-вече с нивото на садизъм, и че бъдещето е в средновековните мъчения. Видео искаш ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали бяха стигнали до Москва почти?

    15 Юни 2022 8:29ч.

    Нали руската армия беше със стари оръжия, а ВСУ — с модерни, западни. Нали руската армия беше изостанала технически, а украинската — напреднала? Нали руската армия постоянно губеше, а украинската ги изтласкваше, та чак до границата с Русия даже (имаше една такава"видео сценка")?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се бием здраво !

    15 Юни 2022 8:33ч.

    Колкото повече украинци загинат, по-доволен ще е работодателя ! Слава Кокаине !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оръжията на Запада - хем безбожно скъпи, хем нефелни

    15 Юни 2022 8:42ч.

    Тоя съвсем ще им разкрие мръсното бельо - оказа се, както и очаквахме истинските експерти, че западната цивилизация от прекалено много цивилност е военно дисфункционална. Валдемар, спри да призоваваш, защото ще те убият заради туй, че все повече им разголваш срама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва му, за да продължи да прави така ли?

    15 Юни 2022 9:23ч.

    https://twitter.com/TrumpFix/status/1536440507437617152 https://www.youtube.com/watch?v=0tlJ8MgMCLs

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    15 Юни 2022 10:43ч.

    МИР! Е точната дума г-н. Зеленски. Всичко друго е без мислено. Но явно г-н Зеленски е наведен здраво от САЩ и не ще да чуе тази дума МИР. Все по често си задавам въпроса, дали г-н. Зеленски знае значението на думата МИР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    15 Юни 2022 10:47ч.

    Отивате си Валдемар, ти писна на всички. Дадоха ти страшно много, а ти го открадна половината и остави армията си и без пари и без оръжие. Подкрепата за теб ще намалява и намалява. Накрая ще ти се наложи да подпишеш, каквото ти поднесат. Такава е участта на алчните копелета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Юни 2022 10:52ч.

    Украинците искат да им подарят 1000 оръдия. Само Турция и Гърция, както и бившите соц държави имат количеството. Западна Европа няма и половината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Юни 2022 10:53ч.

    Както казва Кедми, Русия смени тактиката. Първоначално бе, завземане на територия, сега е унищожаване на украинската армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи