Зеленски: Украйна ежедневно губи 60-100 убити военни и около 500 ранени

Зеленски: Украйна ежедневно губи 60-100 убити военни и около 500 ранени

Ежедневните бойни загуби на Украйна са около 60-100 убити и около 500 ранени войници. Това заяви президентът на Украйна Владимир Зеленски в интервю, публикувано във вторник от телевизионния канал Newsmax, съобщава ТАСС.

„Ситуацията на Изток е много трудна. Всеки ден губим между 60 и 100 убити войници и около 500 ранени в битка“, каза той. Интервюто на президента на Украйна, който говори на украински, беше излъчено на английски език. 

Според Зеленски украинците в източната част на страната „удържат отбранителния периметър“, а в района на Харков „контраатакуват и упражняват натиск“. Зеленски каза още, че Украйна не възнамерява да отстъпи своите територии, но трудностите, свързани с тях, могат да бъдат обсъдени.

"Ние не сме готови да отстъпим нито една от нашите територии, защото това е нашата независимост, нашият суверенитет. Но има определени трудности, детайли с някои територии. Тези трудности могат да се обсъждат", каза той. Зеленски добави, че „такива дискусии са необходими, за да започнем разрешаването на тези трудности и предизвикателства по дипломатически канали, в противен случай нищо няма да се получи".

Източник: БТА

 

 

 

 

 

Коментари

 • КОКО

  01 Юни 2022 8:43ч.

  Не мога да разбера Зеленски оплаква ли се, след като Сергей Лавров отдавна каза, че САЩ ще воюват с Русия до последния украинец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съвет

  01 Юни 2022 9:04ч.

  Да предложи на краварите да пратят свое пушечно месо в украинската степ, те да мрат за демокрацията, а не вие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кои вие?

  01 Юни 2022 11:28ч.

  Зеленски сам оповести, че бил еврей, сиреч юдо-хазар талмудист. Последните не умират за държавата, която командват и разоряват, за да я превърнат във втора ционистка държава. Изгодно ли е за тях да се бият до последния украинец не-юдей? - Това е общата им цел с онези от тях, които притежават Ню Йорк и искат Крим и Донбас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересно,

  01 Юни 2022 9:26ч.

  досега т.н. украинци т.е. руснаци живеещи в украинската губерния,не се чуваха да съобщават за конкретни загуби и изведнъж не лошият клоун Зеленски взе че изплюкамъчето!Защо ли и дали цифрата не е три пъти по голяма всекидневно!Разбира се и руската армия търпи загуби но там проблемите са другаде а не толкова на бойното поле!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ежедневните загуби на украинците

  01 Юни 2022 11:32ч.

  Са 300 -500 УБИТИ . Подчертано. Ранените са тъмна Индия. Разликата с това което лъже клоуна е през числото на "безследно изчезналите" . Това са убитите от ВСУ , нацбатите или ТО , чиито тела остават в "ничия земя" или в руските територии... Укрите нарочно не ги търсят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А нарочно не ги търсят

  01 Юни 2022 11:34ч.

  Защото така , обявени за "безследно изчезнали" , Киев не плаща обезщетения на семействата ! Колкото по-малко убити декларират, толкова по-малко пари плащат. Те затова и са минирали телата на убитите в Азовстал !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  01 Юни 2022 10:33ч.

  това е воина без жертви не може спасението е преговори и мир без посредници и оръжие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  01 Юни 2022 10:38ч.

  Вярното число е около 300-400. Руските фуржаки минаха на втора и започнаха да правят това, което най-умеят от време оно. БЕЗЖАЛОСТНИ АРТИЛЕРИЙСКИ УДАРИ. По 1500-2000 снаряда на ден върху даден град за 24 часа. В един ден има 1440 минути...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно

  01 Юни 2022 11:42ч.

  Руснаците стават все по-сръчни в "безконтактната" война. Например преди няколко дена при отблъсването на опитите на ВСУ за настъпление северозападно от Херсон , руските сили така и не са срещнали очи в очи украинците. Перелом от дистанция 5-10 км. само с артилерия и РСЗО !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • kboz

  01 Юни 2022 11:35ч.

  Това по колко да го умножим, х6? Трагедия, която толкова лесно можеше да се избегне. Гадни американци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И още за херсонската хекатомба ...

  01 Юни 2022 11:46ч.

  Командването на ВСУ явно са някакви садисти спрямо собствените си войници ! Въоръжени само с леко оръжие, РПГ, ПТУР-ове ... батальонни тактически групи на ВСУ са хвърлени на заколение в атака ! Месорубка ! Убитите украинци са стотици. Руските загуби - НУЛА УБИТИ .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А руският обръч бавно се затяга

  01 Юни 2022 11:49ч.

  Северодонецк е отписан за ВСУ , оттеглят се в Лисичанск, защото там е по-високо и могат да се укрепят. Обаче нямат комуникации с тила, под обстрел са. Така че и падането на Лисичанск е въпрос на дни. Колкото повече упорстват, повече загуби ще дадат. Руснаците са пред Бахмут...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руският обръч

  01 Юни 2022 11:54ч.

  От север руснаците заобиколиха манастира Святогорск, където укрите са инсталирали артилерия с подлата идея , да бъдат ударени от руската артилерия и да обвинят русите че разрушават светото място. Но няма да стане, руснаците просто ги подминават, вече са на 25 км. от Славянск.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руският обръч

  01 Юни 2022 11:59ч.

  Всички военни експерти очакваха руснаците да атакуват яростно от Изюм на юг и от Гуляй Поле на север, за да формират едно гигантско обкръжение на цялата групировка на ВСУ в Донбас... Но това е твърде голяма дистанция, над 200 км. Изисква по-големи наземни сили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руският обръч

  01 Юни 2022 12:01ч.

  Вместо това руснаците избраха тактиката на малки "котлета" , зона по зона обхващат ВСУ и ги обкръжават , или поставят в тактическо обкръжение, при което укрите са принудени да се оттеглят. Хитра тактика, ако не разполагаш с големи пехотни подразделения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руската тактика

  01 Юни 2022 12:05ч.

  Ако на Донбас положението за ВСУ върви на катастрофа, не -по розово е на другите фронтове... Над Харков ситуацията се обърна и руснаците вече настъпват. По на запад, около Суми, от към руска територия се забелязват нови струпвания на руски сили, май предстои повторно нахлуване ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руската тактика

  01 Юни 2022 12:08ч.

  И за капак , за киевската хунта, забелязва се струпване на руски сили и на Николаевско направление , което подсказва че скоро тук фронтът ще се "размрази" и раздвижи, на запад към приднестровието, на юг към Одеса... А Лукашенко също се приготвя на север.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  01 Юни 2022 12:34ч.

  Тактиката с "котелчетата" е още от ВСВ! Кремъл е решил да "шантажира" Украйна с възможни инвазии в Суми, Киев и ...Лвов.Там колхозния Батка създаде заплаха за "удар в гръб"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи