Зеленски: "Телефонната въртележка" на другаря Шойгу показва кой е източникът на всички мръсни неща в тази война

Зеленски: "Телефонната въртележка" на другаря Шойгу показва кой е източникът на всички мръсни неща в тази война

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че само Русия е в състояние да използва ядрени оръжия в Европа, предаде Ройтерс. Зеленски направи този коментар в отговор на думите на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, който в телефонни разговори със западни военни министри изказа предположението, че Украйна се готви да използва в конфликта "мръсна бомба" - конвенционално взривно устройство, замърсено с ядрени материали.

"Ако някой може да използва ядрени оръжия в тази част на Европа - това може да бъде само един източник и този източник е онзи, който е разпоредил на другаря Шойгу да се обажда по телефона тук и там", каза Зеленски във вечерно видеообръщение.

Зеленски заяви, че "телефонната въртележка" на Шойгу е направила нещата ясни: "(...) Всички разбират много добре. Те разбират кой е източникът на всички мръсни неща, които може да си представи човек в тази война".

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • nan

    24 Окт 2022 9:24ч.

    Има инфо, че Шойгу е обяснил напоително на англичаните, че ако укро-нацистите взривят мръсна бомба някъде в Новорусия, отговорът на Русия няма да е по Украйна, а по Великобритания. Може би това е причината, късно снощи, на сайта на ВМ на Великобритания да публикуват заявление, че последната иска мирно споразумение за Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъй, тъй!

    24 Окт 2022 9:29ч.

    Шойгу е виновен, че говори по телефона. А укронацистът и масов убиец Зеленски, който всеки ден плещи наркоманските си дивотии по телевизията и постоянно посреща европейските криптонеонацисти в Киев, е херувимче, което уби 15 000 цивилни в Донбас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленият укронацистки

    24 Окт 2022 9:50ч.

    еврейски наркоман е на ясно, че няма причина Русия да използва ядрени бомби за да го изкара като плъх от бункера. Има къде по-модерни оръжия днес, които правят същото но без радиация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    24 Окт 2022 10:04ч.

    Както колегата погоре е отбелязал - Доколкото, из цялата пропаганда се схвана нещо, руснаците са предупредили, че ако Украйна пусне ядрено устройство, отговора ще бъде по САЩ и Великобритания. Какво точно предизвика разговорите, обаче едва ли някога ще се разбе с точност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    24 Окт 2022 10:10ч.

    В"ролята" на З. се появи новост-"мръсна бомба". Снощи по случайност видях записа, който беше излъчен по Нова и ми направха впечатление очите му-подпухнали, изцъклени и с един "особен" блясък. Явно злоупотребява с алкохол/личи му/, но може би употребява и психоактивни вещества,които му помагат да приема желаното за действително? :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи