Зеленски спомена България сред страните, подкрепящи Украйна

Зеленски спомена България сред страните, подкрепящи Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

България е била включена сред страните, подкрепящи Украйна. Това каза премиерът Кирил Петков на влизане на Европейския съвет, съобщава кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова.

"Първо - благодаря на всички хора, които излязоха вчера на площада. България трябва също да говори ясно, не само политиците да говорят, че подкрепяме Украйна. Че българският народ подкрепя Украйна е всъщност по-силното съобщение. И моля всички хора, които отправяха критики, че трябва да сме с по-ясна позиция, да изгледат интервюто на Зеленски - той много ясно разграничава кои страни вижда като пълно подкрепящи и благодари за това, което правим, и страни, за които има притеснения за това, което правят", заяви Кирил Петков.
Снощи в речта си пред европейските лидери по видеовръзка президентът Зеленски посочи България като една от държавите, подкрепящи страната му: "Литва е с нас, Латвия - също, както и Естония. Полша е зад нас, Франция - Еманюел, вярвам, и вие ще сте за нас. Словения, Словакия и Чехия са с нас, вярвам, Румъния ще бъде с нас в решаващия момент. България също е с нас, вярвам също и Гърция". 

 

Коментари

  • Пак се подредихме при битите карти

    25 Март 2022 13:23ч.

    С такива "приятели" като нашите врагове не ни трябват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антикуролация

    25 Март 2022 14:39ч.

    България е с Русия, неуважаеми неонацисте! Само малцинството от дебъджии, гербаджии и куролациинисти са за Усрайна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • че аз не казвам ли същото с други думи?

    25 Март 2022 15:59ч.

    Това не към мен драги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    25 Март 2022 13:32ч.

    зеления и куролацията са на едни и същи курабии... нито ще има война, нито имат топки да се намесят, пък ако кирча все пак реши да се пробва, тъкмо ще си замине по бързата процедурка ???‍☠️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи