Зеленски смекчи тона: Трябва да се използват превантивни ритници, а не нападения срещу Русия

Зеленски смекчи тона: Трябва да се използват превантивни ритници, а не нападения срещу Русия

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Украинският президент Володимир Зеленски смекчи в телевизионно интервю тона в спорните си изявления за "превантивен удар" срещу Русия, предаде ДПА. "Трябва да се използват превантивни ритници, а не нападения", каза той пред британската телевизия Би Би Си, очевидно имайки предвид санкции.

В четвъртък той разбуни духовете с призиви за превантивни удари срещу Русия, изказване, значението на което впоследствие украински официални представители смекчиха.

В интервюто за Би Би Си Зеленски засегна и въпроса за възможна употреба на ядрено оръжие от Русия: "Те не са готови да го направят, да го използват, но започват да говорят за това. Те самите не знаят дали ще го използват или не. Смятам, че е опасно дори да се говори за това".

"Ние не сме терористи, не воюваме на чужда територия", каза украинският президент.

"Дори и след осем години кървава трагедия", откакто започна конфликтът в Крим, украинците не са готови да "убиват хора така, както руснаците го правят".

"Само тази седмица нашите военни освободиха 776 квадратни километра територия в източната част на страната и 29 населени места, от които 6 в Луганска област. Общо 2434 квадратни километра наша територия и 96 населени места вече са освободени от началото на тази офанзивна операция", каза междувременно Зеленски в ежедневното си обръщение към украинците, публикувано в социалните мрежи.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • рукола Z

    08 Окт 2022 8:18ч.

    Наистина ли мислете, че има значение този какво говори? Както го обвиниха в убийството на Дугина, така и ще го изкарат виновен за СП ?той си е обикновен парцал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dustinhek

    08 Окт 2022 9:26ч.

    <a href=https://midnight.im/store/chity-cs-go/>вх для кс го приватный купить</a> - читы на scp, SCP Secret Laboratory читы

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    08 Окт 2022 8:27ч.

    Ядрената война е като никога по-възможна. Тази сутрин е ударен Керченският мост: https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/10/08/4400705_kerchenskiiat_most_kum_krim_gori_sled_eksploziia/ Май това е последната червена линия след което ще заиграя ядрената тупалка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    08 Окт 2022 8:35ч.

    Джоре, мама... скрий се с ядрената си заплаха и не развявай такива срамни парцале като "дневник", от на ковито не се вързахме, на ваксата не се вързахме и на ядрените глупости нема се вържем ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    08 Окт 2022 9:04ч.

    Ми защо да е само "Дневник"? Нета е пълен с кадри. Ето и Юрий Подоляка: https://t.me/yurasumy/5356 Пита се: Колко още червени линии трябва да бъдет преминати? Русия получи поредното унижение на връх рожденния ден на Путин. Те това са превантивните удари за които говори Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайли лайкли, ама надали

    08 Окт 2022 9:27ч.

    Жорка, Жорка и гражданите на Берлин чували оръдията, а Гьобелс им обяснявал, че се снима филм. Да е говорим за нашите монархо-фашисти, които да 8 септември си мислели, че Германия побеждава. Щото така им обяснявали по Интернет, разбираш ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    08 Окт 2022 9:36ч.

    След удара по моста Русия вече тръгва па пътя на цялостното унищожение на Украйна. Друг начин няма. Видя се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зеленски е паляк и паляк ще си остане.Знаете, че на паляците се разрешава да говорят неща, за които на другите се отнема главата. Той си играе ролята. И няма значение за никого и нищо.

    08 Окт 2022 10:35ч.

    Повърхнвостните води не са това, което е подводното течение. Ама на нас него не ни го показват. Само тетър за иху аху на народонаселението. През това време текат много процеси, за които се мълчи от експертите. А те дали изобщо са експерти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    08 Окт 2022 12:23ч.

    Кликата на Зеленски, Порошенко и др. нещо да са създали? Не, те са по унищожението, по разпродажбата на земя и предприятия, които са им харизани от СССР, по далаверата за пари,но ще им припари Такива, за които хората са нищо, не заслужават нищо, само презрение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи