Зеленски: Ситуацията в Бахмут става все по-тежка

Зеленски: Ситуацията в Бахмут става все по-тежка

Военната обстановка в района на град Бахмут, който е в центъра на руската офанзива в Източна Украйна, става все по-тежка, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

"В сектора на Бахмут ситуацията непрекъснато става по-тежка", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

"Врагът постоянно унищожава всичко, което може да се използва за защита на нашите позиции за укрепления и отбрана. Нашите войници, които защитават района около Бахмут, са истински герои", добави украинският президент.

Междувременно командващият украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски каза днес, че ситуацията около обсадения украински град Бахмут е „изключително напрегната“, предаде Ройтерс.

„Независимо от значителните загуби, врагът хвърли (в боя) най-подготвените щурмови части на „Вагнер“, които се опитват да пробият отбраната на нашите войски и да обкръжат града“, каза генерал Сирски, цитиран в приложението "Телеграм" на Медийния военен център (медийната онлайн платформа на украинската армия).

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • йосарян

  28 Фев 2023 8:34ч.

  зависи от гледната точка, зелено зе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Z T.M.

  28 Фев 2023 8:37ч.

  Веднъж и този клоун да каже нещо хубаво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  28 Фев 2023 13:45ч.

  Нищо вярно и нищо хубаво не е казал наркомана Зеля . Вярното го казва Пригожин шефа на Вагнер . Пригожин: психотропни вещества са открити в почти половината от убитите украински бойци Основателят на групата Вагнер Евгений Пригожин сподели, че психотропни вещества са открити в почти половината от убитите украински бойци. Почти 50% от убитите бойци от въоръжените сили на Украйна имат различни хапчета, соли, амфетамини и т.н. Следователно психотропните вещества, които позволяват на войниците от въоръжените сили на Украйна да понижат прага на болката, да повишат активността, а също и да намалят степента на страх, са широко разпространени в украинската армия “, сподели Пригожин. По-рано пленени украински военнослужещи споделиха, че някои войници от въоръжените сили на Украйна са изпълнявали бойни задачи под въздействието на наркотици , включително амфетамин. Друг пленен украински войник съобщи, че наркоманията е повсеместна във въоръжените сили на Украйна , командирите си затварят очите. източник Нюз фронт

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  28 Фев 2023 13:48ч.

  Виж и още нещо вярно от Прогожин тук което ще ти предложа има и видео със ковчезите на украйнсските войници сложени във черни чували . ЧВК "Вагнер" показа поредната партида тела на украински военни, които скоро ще бъдат прехвърлени в Киев. Миналия път украинската пропаганда се присмиваше на чувалите със загиналите им войници, представяйки ги за руски бойци, а по-рано разпространяваше тезата, че „чувалите са празни и там няма никой“. Источник: rusvesna.su

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Умират бащи, синове, дядовци за кефа на тоя малоумник!

  28 Фев 2023 8:45ч.

  Езикът му да изтръгнат е малко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за кефа на западните сатанисти умират,

  28 Фев 2023 14:21ч.

  а тоз окаяник е само маша в алчните им пипала

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  28 Фев 2023 9:23ч.

  Абре Зеленски тя ситуацията в цяла Украйна е катастрофална, а ти се хващаш само за Артьомск.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • F-тринаесе

  28 Фев 2023 9:55ч.

  Оффф, превземането на Москва пак се отлага. Отваря врати поредният пункт за корекомски вторични суровини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логореята

  28 Фев 2023 10:06ч.

  И пак да припомним: целта на СВО не е превземане на територии, а утилизация на фашисти. Успоредно с това текат и мероприятия по дълбоко преформатиране на глобалния тоталитаризъм на англосаксите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен клоун

  28 Фев 2023 10:18ч.

  Единственият клоун в света, в шоуто на когото хората не "умират от смях", а по негова вина са убити стотици хиляди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай Р.

  28 Фев 2023 10:22ч.

  Шуте, не само в Бахмут обстановката става тежка, но и под задника ти ще започва да гори. Стягай си по-скоро багажа, бягай от бункера, може и да имаш късмет господарите ти да те приберат. Кървавата ти роля е изиграна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Без майтап

  28 Фев 2023 10:32ч.

  Дедо ще мобилизира американците, с "национална лотария", щото не им стигат доброволци. Първо 19/20-годишните. Къде ще ги праща? Видео: https://twitter.com/JackPosobiec/status/1630263716473077766

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до дни

  28 Фев 2023 10:42ч.

  Бахмут ще бъде физически обкръжен, клещите са почти затворени... Проблемът на клоуна не е, че Бахмут ще падне, това е ясно. Паднаха Мариупол, Северодонецк, Лисичанск, Северск... преди всяко от тези падания имаше люти закани и после жален квич. Проблемът сега е че Клоунът засили прекалено много смъртници, ВСУ-шници, в Бахмут. Говори се за 55-60 хиляди. И ако не ги изтегли веднага, до дни можем да имаме най-голямото обкръжение на нацисти от ВСВ до сега. Или отстъпление, и то веднага ! Или обкръжение , и един малък Сталинград. Жалкото е че нищо не се решава в главата на клоуна, заповедите идват отгоре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вече не само етническите българи, унгарци, румънци

  28 Фев 2023 11:08ч.

  а ВСИЧКИ ги мобилизират насилствено: https://www.bitchute.com/video/LuujKnsXOrH1/ и ги хвърлят в боя без един ден подготовка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бахмут

  28 Фев 2023 11:01ч.

  ми е Сталинград.. Преломен момент за изхода от СВО...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • щом няма къде да се скрият

  28 Фев 2023 11:06ч.

  трябва да се предадат. Но ти предпочиташ да умрат "като герои". Като онези граничари на Змийския остров.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Давайте им тия 4 области

  28 Фев 2023 11:46ч.

  Срещу стена, влизане на Украйна в Нато, изключване от съвета за сигурност и да се махат в Азия. Ако могат да вземат със себе си и тукашните комунета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стената ще е изградена по линията от 1991г.

  28 Фев 2023 11:58ч.

  Та, май ще ти се наложи ти да се местиш от другата и страна, а не местните комунета..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  28 Фев 2023 11:55ч.

  „македонците“ са българските "украинци". и „македония“ може да съществува само като антиБългария, а „украйна“ – само като антиРусия... а някой очаква ли, че наш журналист (или „мисирка“) ще разкаже по БНТ на т.нар. „световна общност“ как снарядите, доставени от България на Украйна „за защита“ от руско нападение, разрушават жилищните сгради и убиват цивилните граждани в Донбас...??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  28 Фев 2023 12:13ч.

  Ситуацията не е напрегната, а е плачевна! На това направление за целия период има 18 000 убити и 23 000 ранени. Загиналите от ЧВК на Полша Естония, Литва, Великобритния и САЩ са 5,600 убити и около 4300 тежко раненеи! Но има изход – капитулация!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евоатлантически милитаристи идиоти

  28 Фев 2023 13:32ч.

  Помощ, помощ, бият Паниковски, пардон, Зеленски! И представи си, унищожават всичко, което може да им е полезно, а би трябвало да унищожават само това, което им е безполезно! Няма ред в тази война и това си е! Няма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи