Зеленски се обърна към руснаците: Протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предавайте в украински плен

Зеленски се обърна към руснаците: Протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предавайте в украински плен

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Мобилизацията в Русия е признание, че нейната кадрова армия, която „десетилетия е била подготвяна за заграбване на чуждото, не издържа и се разпадна“, заявява Володимир Зеленски в своето обръщение тази нощ, цитирано от Укринформ. 

В него украинският президент, както често прави, изразява благодарност към всички украинци и украинки, които защищават независимостта на страната си, съобщава БТА. По думите м,у Украйна е успяла да промени хода на войната, така че „всеки окупатор, даже и най-неадекватният, да може да усети, че ние можем да победим и се движим към победата“.  Той подчертава, че каквито и да бъдат решенията на руското ръководство, те не променят нищо за Украйна – освобождаване на страната, защита на народа и мобилизация на световната общност за изпълняването на тези задачи.

Зеленски благодари и на европейските съюзници на Украйна „от Исландия до Румъния“, както и на САЩ, Канада, Великобритания, Турция и много други. 

В края на обръщението си на украински език президентът преминава на руски език, „за да обясни какво става“. Започва с протестите в Русия против мобилизацията и пита „защо например дагестанци или които и да било други трябва да загиват“ в Харковската област или край Донецк. И отговаря, че това е решил „един човек в Русия от името на всички граждани на Русия". 

„Вие вече сте съучастници в тези престъпления, убийства и изтезания на украинци. Защото вие мълчахте. Защото вие мълчите“, обръща се той към руснаците. И им казва, че сега за тях е време за избор - за мъжете дали да загинат, или да живеят, дали да бъдат осакатени, или да запазят здравето си и за жените дали да загубят завинаги своите съпрузи, синове и внуци, или да се опитат да ги защитят от гибел.

По думите на украинския президент, досега 55 хил. руски войници са загинали в тази война за половин година, а десетки хиляди са ранени. Той отново се обръща към гражданите на Русия: „Искате ли още? Не? Тогава протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предавайте в украински плен“. 

Володимир Зеленски завършва тазнощното си обръщение с обичайния си възглас: „Слава на Украйна!“. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Маймуната Дарвин

    23 Sep 2022 8:18ч.

    Уникални "български" телевизии у нас. Гости в 23.09. Атлантическият клуб, в-к Сега, Офф нюз, грузински журналисти... А познайте има ли поне допускане на различно мнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    23 Sep 2022 9:38ч.

    Това е различното мнение, различно от мнението на българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • L L Cool

    23 Sep 2022 10:17ч.

    Поставил сте "български" тв в кавички. Точно това е - те са български чисто формално. Невъзможно е българин да мрази така неистово Русия. Няма как. Те били уважавали руската култура, но видите ли, били против Путин. Лицемерие! На крива ракета коспомът й е тесен. Не срал в кладенеца, а го бутнал с клечка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилото на махалото никой не е отменил!

    23 Sep 2022 8:32ч.

    Колкото повече ни натискат за Евроатлантическо САМОУБИЙСТВО, толкова по-силен отпор ще получат на 2.октомври. Пък после ще се чудят отгде иде силата на Възраждане... По закона на НЮТОН! а не от политическа привлекателност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така де

    23 Sep 2022 9:01ч.

    Не го разбират. Сума народ ще гласува за Възраждане, не защото много го харесват, а защото е противовес на кошмара, който докарват другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    23 Sep 2022 8:42ч.

    Същите призиви ги отправяха руснаците и към украинските военни, но Зелката добре знае че има ефективни за борба с подобни прояви, които сега руснаците на готово ще копират от украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зеленият фейконавт

    23 Sep 2022 8:46ч.

    "Точно така", руските дезертьори и родоотстъпници да бягат в Украйна, там по-добре ще ги оправят в плен, а може и в ЕС, да се присъединят към протестите за високите цени и да мръзнат по площадите, но после да не си въобразяват, че ще си намерят Родина, когато всичко свърши !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слугата на народа е нагъл идиот

    23 Sep 2022 8:56ч.

    Zеленият клоун е последното подобие на човек, което трябва да дава съвети на хората. При всички случаи те са по-умни от изживяващия се като световен началник палячо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    23 Sep 2022 9:07ч.

    ??? сигурно трябва и да си поднесат държавата на тепсия на западните меки китки, както ти направи? Скрий се бе, наркоман нещастен! Никога повече няма да живееш със семейството си нормално, нали си знаеш, че от това си рандеву ще излезеш само напред с краката и ще ти видят сметката точно тия на които се продаде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    23 Sep 2022 9:08ч.

    Полонин Украйна се бие по баровете в София и курортите с руските врагове. Под нас са двама. Онези ще направят същото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    23 Sep 2022 9:09ч.

    Володя-Волдимир, особено привлекателна е офертата ти за "предаване в украински плен". Не им завиждам на руснаците - или мобилизация или украински плен. Поне по твоите думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • използват го, пращайки го на заколение, както човек използва добитъка си

    23 Sep 2022 9:20ч.

    Хазар, защо ли не се учудвам, че предаде славянската си уж родина?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще дойде ден

    23 Sep 2022 9:40ч.

    Някой ден историците и социалните психолози ще проучат подробно украинския опит: как и защо Западът успя да превърне цяла държава в зомби-камикадзе - лишено от разум, но обсебено от омраза и желание да убива не само чужди, но и свои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски

    23 Sep 2022 10:01ч.

    Направи за смях великата руска армия, ако успее да докара Русия до там да се изнесе и до гражданска война ще е бонус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За смях ли? Тепърва има да гледаш зачернени фашистки маьки. Досега ги жалеха.

    23 Sep 2022 10:05ч.

    Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Червенски

    23 Sep 2022 10:08ч.

    А с цената на какви колосални жертви за чужд хатър я направи за смях - я си направи справката?! Мобилизира де що има пушечно месо, докара армията си до милион и нещо, и заради алчните си куратори принуди руснаците да направят същото, вместо благоразумно да приеме условията им и касапницата да се прекрати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Sep 2022 10:27ч.

    И не само това. Според украинския министър на финансите ли беше, на икономиката ли, на една европейска конференция, загубите на Украйна били около трилион долара! Значи, с оглед на задължителните лъжи в този случай, са поне 3 трилиона. Т. е. три хиля милиарда долара! С което Украйна диша във врата на американците по дългове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    23 Sep 2022 10:03ч.

    Болно човече, защо даваш акъл на руснаците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невъзможно е българин да мрази така неистово Русия

    23 Sep 2022 10:22ч.

    възможно е, и това е добре

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като

    23 Sep 2022 10:37ч.

    майка ти е MILF, как да не е добре за теб?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, уважаеми,

    24 Sep 2022 8:02ч.

    Невъзможно е да бъде мразен един народ от всички други народи, които дори не го познават. Лизката Трас даже не знае кое къде е на картата, повечето западноевропейци не знаят какво значи армиите на ЛНР и ДНР заедно с РФ да са ред предимно СВОИ на територията в Донбас, а не като окупанти. Затова и се пробутват партенките със самообстрела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна, измислена през 1918 г.

    23 Sep 2022 10:30ч.

    След 1991 г. изкуствената държава "Украйна" е планирана за голям клозет на Хабад. Зеленски е назначен като бек на клозета и това му е работата - да вика "Слава на Усрайна!". Неговите работодатели го насърчават за всеки убит на територията открадната от Русия. Крайната цел е обезлюдяване, създаване на талмудистка държава в Европа, препогребване на труп на идол от Ню Йорк...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    23 Sep 2022 11:41ч.

    Боли ме у....я какво казал насраният.Я дайте нещо по така-за парапети примерно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban -Русия

    23 Sep 2022 11:41ч.

    Клоуна е ясен.Но..........в Русия се надига буря.Недоволството от Путин и ко е огромно.Недоволни са руснаците не от войната а от протакането и.Мисля оставането на Путин на власт вече е НЕ ВЪЗМОЖНО.Още по не възможно ще е когато се върнат запасняците от фронта.Времето работи срещу Русия.Всеки нормален човек го виждаше.Само Путин и ко не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янакиев

    23 Sep 2022 12:12ч.

    Вижте снимката за руската мобилизация в "Епицентър". Толкова ли е зле армията им,че са ги въоръжили с пушки от преди ВСВ. От ония дългите с щикове. Вероятно е работа на някой като нашия Грозев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Да

    23 Sep 2022 12:32ч.

    Краткия отговор е да!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    23 Sep 2022 11:46ч.

    Кой и защо пропиля 2014г?Кой и защо пропиля вече 7месеца?Руснаците са убедени че се извършва предателство!Край на войната различен от пълна капитулация на Украйна ще взриви Русия.Акапитулация не се вижда.Стигаме до момента че вървим към св.война,всички виждат и никой нищо не може да направи за да я спре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    23 Sep 2022 11:52ч.

    Употребата на тактическо ядрено оръжие е на дневен ред.При ескалация ние сме от първите дето ще го отнесем!Питам се защо?Може би печелим милиарди?Не.Колониална държава като нашата няма интерес да брани колонизаторите.Най-късно до нова година чакайте и мобилизация тук.Прогнозата ми е по лоша от най-лошата на ЗИП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-ЗАЩО СРЕЩУ РУСИЯ

    23 Sep 2022 11:58ч.

    Нямаме никакви основания.За един век колко пъти трябва да настъпваме една и съща мотика?Не се ли противопоставим на военното ни участие в ЧУЖДАТА ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ нас също ще ни използват точно като Украйна!Тези които доставят оръжие пряко решението на НС трябва да влязат в затвора НЕ ЗАБАВНО.С Нинова и Радев разбирасе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неформираната украинската нация умря

    24 Sep 2022 8:06ч.

    като такава заради съвършено дивите страсти за незалежност и истерията да се ходи в НАТО и ЕС. Този просто метна последните буци пръст отгоре й и за да не е сам, кани и руснаците така да направят със собствената си многонационална държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи