Зеленски: Руската армия напредва. Тази слабост не е наша, а на света

Зеленски: Руската армия напредва. Тази слабост не е наша, а на света

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия напредва в Украйна като увеличава въздушните си удари срещу град Харков и околностите му в североизточната част на страната, написа украинският президент Володимир Зеленски в социалната платформа „Екс“, цитиран от Франс прес и Ройтерс. Той обвини „слабостта“ на Запада за загубите, които търпи Киев, като отбеляза, че те се дължат на недостиг на средства за противовъздушна отбрана, както и на способност да унищожават руските ракетни установки.

По думите му най-малко петима души са били убити при днешните атаки в областта.

„Руските терористи печелят предимство поради факта, че Украйна няма достатъчна противовъздушна защита“, написа Зеленски. „Тази слабост не е наша, а на света, който не се осмелява да се отнася към терористите така, както те заслужават“, допълни той.

В същото време украинската държавна железопътна компания „Укрзализниция“ каза, че някои от съоръженията ѝ са унищожени от руските въздушни удари.

От компанията написаха в канала си в „Телеграм“, че шестима техни служители са били ранени при нападение срещу  цивилна железопътна инфраструктура.

Междувременно броят на убитите при руските въздушни удари в Харковска област нарасна до 7. Ранени са 16 души, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Олег Синегубов, цитиран от Франс прес.

Източници: БТА, Х 

 

Коментари

 • Голямо хленцане, голям рев.

  23 Май 2024 15:53ч.

  Моля, длугалко, пък Гошко се плюва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • извинявай пич

  23 Май 2024 17:02ч.

  Виждам , че Зельо е насран отвсякъде, за което съм виновен аз и останалия свят. Хиляди извинения!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  23 Май 2024 16:06ч.

  Руската армия напредва, а украинската назадва и така до последния украинец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  23 Май 2024 16:27ч.

  Дано напредва по бързо, че има и други кочини за разчистване!!! Време е да наминат и насам, че помийната яма вони, та се не трае!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • народът ти не иска да диктатура

  23 Май 2024 16:44ч.

  Нелегитимникът в качеството си на какъв хленчи тъдява, да не би да не получи масов бойкот от народа си, че още се надява с диктаторски методи да го праща да умира за США?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  23 Май 2024 17:13ч.

  Сега официално само Украйна воюва срещу Русия, защо Западът да е виновен? Ако аз воювам и нямам ПВО това си е мой проблем, а ако моите приятели имат ПВО и не ми го дават - също е мой проблем. Като цяло ако аз само воювам всички проблеми са си само мои ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  23 Май 2024 17:36ч.

  "Междувременно броят на убитите при руските въздушни удари в Харковска област нарасна до 7". Тук са изтървали барем 3 нули.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Твоята армия" льольо,

  23 Май 2024 19:28ч.

  ще се обърне срещу теб и западните ти покровители. Който не знае историята, е осъден да я повтаря. Направо е невероятно, какви дебили ражда "циливизацията". И то циклично

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • давай, обвинявай смело,

  23 Май 2024 19:33ч.

  Всички са виновни, че ти не искаш преговори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аква

  23 Май 2024 23:02ч.

  Нямам угризения. Хич даже. Целият свят ти дава пари, оръжие, логистика. Народът ти избяга, дойде при нас и живее в морски хотели. Всеки те приема като скъп гостенин. Вярно си скъп. Сега сметките ти не излизат. Руснаците напредват - въпреки санкциите, въпреки предателството ни, въпреки терорът върху руски граждани. Изгорихте на кладите велика руска литература, забранихте руския език и избихте руската диаспора. Какво още ви трябва? МИР, МИР И МИРНИ ПРЕГОВОРИ? ИСКАШ, АМА НЯМАШ ЖЕЛАНИЕ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  24 Май 2024 7:33ч.

  Като толкова не му харесва този свят да вземе да го напусне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи