Зеленски: Русия продължава да тероризира Украйна с нощни атаки

Зеленски: Русия продължава да тероризира Украйна с нощни атаки

Русия "продължава да тероризира Украйна" с нощни атаки, каза днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес. Той отбеляза, че само през изминалата нощ са свалени 36 руски дрона.

Русия "продължава да тероризира Украйна" и през изминалата нощ е я е атакувала с 36 дрона, посочи Зеленски в "Телеграм". "Нито един от дроновете не е достигнал целта си", увери той и благодари на украинската противовъздушна отбрана.

Военновъздушните сили на Украйна казаха, че дронове "Шахед", иранско производство, са били изстреляни от север и от юг.

"Врагът без съмнение е искал да порази критична инфраструктура и военни обекти в южната част на страната", написаха ВВС на Украйна в Телеграм.

От началото на този месец Русия увеличи нощните си атаки с ракети и дронове срещу Украйна, отбелязва Франс прес.

Москва по-конкретно използва на два пъти хиперзвукови ракети "Кинжал", които са по-трудни за сваляне. Киев твърди, че е успял да свали всички ракети от този тип с американската системата за противовъздушна отбрана "Пейтриът", посочва АФП.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • smb

  25 Май 2023 14:17ч.

  "Москва по-конкретно използва на два пъти хиперзвукови ракети "Кинжал", които са по-трудни за сваляне" БТА от ученици с профил журналистика ли се пише вече?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не съществува такова нещо като държава "Украйна". Съществува гниещият труп на бившата УССР

  25 Май 2023 14:17ч.

  Няма такова нещо като "украински народ". Съществуват побъркани руски македонци, жертва на англосаксонските мръсни номера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Луй XIV

  25 Май 2023 14:26ч.

  Kakво е да оставиш Крим 8 години без вода? Какво е 8 години да трепеш собствените си граждани с артилерия и ракети, защото искат да говорят на своя език? А корупцията в украjна е много по-страшна от руските нощни атаки срещу селектирани военни и енергийни обекти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както винаги, е точно обратното

  25 Май 2023 14:39ч.

  Терористичната (и самоубийствена) атака в Белгород тези дни, опита за взривяване на далекопроводи близо до Санкт Петербург към началото/средата на месеца, нападението срещу кораб, охраняващ Турски поток, нападението с дронове срещу Крим тази нощ, катадневния обстрел на цивилни в Донецк (и напоследък в Луганск)....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  25 Май 2023 15:21ч.

  Мечтая си поне за 24часа, без споменаване на У. и Тризъбеца! ''Нашите" СМИ ( с малки изключения, вкл. Гласове) ни представят едната гледна точка, която в момента е актуална. Някой ден това ще свърши и те ще намерят "друг герой", когото да възхваляват. Явно ''свободата на словото'' е за избрани, а не за призвани. ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  25 Май 2023 15:34ч.

  Не са само нощни! Ето как руски спецчасти ликвидират украински войници в блок в Бахмут през деня... https://t.me/boris_rozhin/86844

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужик

  25 Май 2023 16:29ч.

  Др. Пригожин да не вземе да се оттегли както се говори и цялата руска армия да рухне ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • деревня

  25 Май 2023 16:47ч.

  Кога ли ще те уцелят и тебе кокаинчо мамин, да спреш да ни досаждаш ката ден,най-накрая!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • айде бе, и на нас ни писна от тебе

  25 Май 2023 17:04ч.

  А кога тоя ще спре да тероризира целия свят с неговата малоумщина, надупеност през американците и кокаинова зависимост. По цял ден с неговите простотии, лъжи и бълнувания ни занимават. Вече и кокошките от селските курници му научиха физиономията и като го видят, с диви крясъци се разбягват навсякъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  25 Май 2023 17:50ч.

  Русия: Извинявай Зеленски, от сега нататък ще има атаки от 8 до 12, и след обяд между 16 и 18, за да можеш да си подремнеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи