Зеленски: Русия не е готова за справедлив мир

Зеленски: Русия не е готова за справедлив мир

Русия и нейните лидери не са готови за справедлив мир, заяви украинският президент Володимир Зеленски, в края на мирната конференция за Украйна в швейцарския курорт "Бюргенщок", която даде силна подкрепа за териториалната цялост на страната му, предаде Франс прес. "Трябва да си вършим работата, да не мислим за Русия, а да правим това, което трябва. В момента Русия и нейните лидери не са готови за справедлив мир. Това е факт", каза украинският президент.

Русия може да преговаря за мир "още утре, ако се изтегли от нашата територия", отбеляза Зеленски, след като руският президент Владимир Путин заяви, че е готов за разговори. Руският лидер обаче постави условия, които са неприемливи за Киев и биха били равносилни на капитулация и изоставяне на територии, признати за украински от международната общност, посочва АФП.

Зеленски каза също, че Украйна "не е враг" на Китай, в отговор на въпрос за отношенията ѝ с Пекин. "Украйна има само един враг – Путин", посочи той. "Вярвам, че приятелите са тези, които помагат, когато нещата са трудни. И аз бих искал Китай да бъде приятел на Украйна", каза Зеленски.

Китай е съюзник на Русия и е обвиняван, че допринася за руските военни усилия, като ѝ доставя оръжейни компоненти. Пекин реши да не участва в мирната среща на върха този уикенд, защото Москва отсъстваше.

"Китай е важна държава, важна икономика, която има реално политическо и икономическо влияние върху Русия. Вярвам, че Китай би могъл да ни помогне", заяви украинският президент, като добави, че "много би искал да види определени предложения, които китайската страна би могла да направи".

Въпреки възобновяването на американската военна помощ, която беше блокирана в продължение на много месеци, и ангажиментите, поети от други съюзници, особено европейските, Володимир Зеленски смята, че сегашните нива на помощ не са достатъчни за спечелване на войната.

"Има помощ. Има големи пакети. Достатъчно ли е това за победа? Не. Дали идва късно? Да", каза Зеленски и добави: "Ще бъдат ли увеличени тези пакети? Работим върху това, всеки ден".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Зеленски: Русия не е готова за справедлив мир

    17 Юни 2024 8:03ч.

    Оплачи се на Боби Джонсън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    17 Юни 2024 10:46ч.

    Скоро време ще поиска и манафи след войнишкия гей парад, после се чудим защо украинките са толкова дашни , те не са кърви просто са жени и си искат своето е@ан и деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    17 Юни 2024 8:07ч.

    Мнението на нелегитимният узурпатор Зеленчук е напълно ирелевантно. След време самите укри ще го съдят и краят му няма да е розов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този зелен киевски микроб

    17 Юни 2024 8:19ч.

    все още си мисли, че светът се върти около него! Някой трябва да му бие два отрезвителни шамара и да слезе от розовите облаци, в които витае, и да разбере, че това, което му предлагат руснаците е най-доброто, което може да запази каквото е останало от страната му... Колкото повече се опъва, толкова броят на жертвите ще расте и толкова по-лоша ще е съдбата му

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Deloptes

    17 Юни 2024 8:27ч.

    Този човек е абсолютен психопат. Не разбирам кой и защо подкрепя психопатите на запад, че даже им дава поле за изява. Да ти подарят държава и ти да хапеш ръката, която ти я е подарила. Да ти подарят индустрия, а ти да убиваш хората , които работят в тази индустрия. Да ти предлагат мир, а ти да търсиш война. Ами ... да прочете българската история (щото собствена няма) и да види кво е станало с Никифор Фока ... Вова, ако те хванат някъде ще направят и от твойта празна кратуна покал, наркоман долен. Че и нас ни бута и цяла Европа в лайната дето изсраха той и неговите ортаци (Нюланд, Порошенко, Меркел, Оланд)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелената карта

    17 Юни 2024 8:40ч.

    Справедливост е невъзможна, ако не си в една лодка с Русия. Какво обещаваше, когато стана пЛезидент и докъде стигна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айде приберете си медийния натрапник

    17 Юни 2024 8:56ч.

    Постановчиците му на тоя докога ще мислят, че холивудските сценки, които издават безнадеждна посредственост, могат да омагьосват всекиго и навсякъде?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    17 Юни 2024 9:02ч.

    Гнидата се провали в Швейцария. По време на цирка всички обсъждаха предложението на Императора и това е причината за скоропостижното оттегляне на Камала Харис и Лебервурста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеля - это настоящий боевой пидорас

    17 Юни 2024 9:16ч.

    https://img4.eadaily.com/c650x400/o/b3d/f1da4dea81546c16c3907f154cdb9.jpeg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Юни 2024 9:18ч.

    Нека продължава все така, докато омръзне до смърт на всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    17 Юни 2024 11:40ч.

    вие сте омръзнали даже на китайците с тая оперетъчна армия и завзетите стотина села за 2 години и половина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Володимир Зеленски смята, че сегашните нива на помощ не са достатъчни за спечелване на войната

    17 Юни 2024 9:40ч.

    И колко са достатъчни за победата? Колко са получили досега и колко още трябват? Колко получиха за миналогодишния "контрнаступ"? И кво получихме от него? А колко войници още им трябват и откъде ще ги вземат? И най-важният въпрос - къде ти е икономиката, която трябва да отговаря на войната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ех, Володя-Волдимир

    17 Юни 2024 9:51ч.

    А дали ти си готов за справедлив процес в наказателния съд, че не само съсипа Украйна, а и заедно с кулебчетата и другите си приятелчета правите всичко възможно и България да бъде съсипана. Прекрати веднага сделката за ядрените ни реактори, това е пладнешки грабеж, ти си агресор за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Юни 2024 10:33ч.

    Мир предлага този, който има нужда от него. Никога не може да им справедлив мир за победения. А победеният винаги се нуждае от мир, справедлив или не, каквото и да означава това. А Русия може да е готова за несправедлив мир, а? Ми предложете й директни на нея, без посредници. Това не е като да направиш беля у съседа и после да ревеш на баща си, че те бият ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    17 Юни 2024 11:02ч.

    Тоя жалък клоун-просяк ЗеленЧУК, просто вече не знае, какво да говори... Няма плезен ход, а и демагогския му наратив вече не впечатлява никого. Всичките му безумия са само по инерция... Ясно му е, че е бита карта, но докато все още може да усвоява доларчета и евра, ще стои на поста, който вече не му принадлежи легитимно. Всичко обаче е безсмислено, защото вероятната му съдба ще е като на Чаушеско - с куршум в главата, в някой заден двор... Неизбежно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    17 Юни 2024 11:27ч.

    Кървавия Клоун е готов да убива и пак да убива, така както от 2014 г. до днес! Но дали Русия ще позволи на този проклет слуга на Сатаната? Вижда се, че му идва края и той го знае! По очите му това виждам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    17 Юни 2024 11:38ч.

    като почнат мужиците да печатат купоните за хляб ще дойде и не мира, а капитулацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бъг

    17 Юни 2024 11:48ч.

    На 95 г. няма как да се отърсиш от съветското си минало, ясно е, ама пощади нас, младоците-реалисти, които влизаме тук, да не се спъваме в бръмбарите, които непрекъснато излизат от изкуфялата ти старческа чутура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав е зеля

    17 Юни 2024 11:42ч.

    Как руснаците не искат Одеса?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    17 Юни 2024 12:58ч.

    Някой преди мен сподели чудесна идея, зеления наркоман да последва съдбата на византийския император Никифор Фока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи