Зеленски реагира сдържано на руското изтегляне от Херсон: Врагът не прави подаръци. Байдън: Москва има проблеми с армията си

Зеленски реагира сдържано на руското изтегляне от Херсон: Врагът не прави подаръци. Байдън: Москва има проблеми с армията си

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Зеленски заяви, че най-голямото и най-важно противопоставяне на фронта в момента е в Донецка област. "Там се решават много неща", каза той. Междувременно президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че заповедта на Русия към войските ѝ да се евакуират от западния бряг на река Днепър в района на украинския град Херсон показва, че Москва има "реални проблеми" с армията си, съобщава БТА.

Украинският президент Володимир Зеленски призова за сдържане на емоциите след новината за руското изтегляне от Херсон, предаде Укринформ. "Врагът не прави подаръци, нито демонстрира жестове на добра воля. Ние се борим за всичко това", каза той във видеообръщение снощи. "Днес в информационното пространство имаше много радост, и то по понятни причини. "Но по време на война емоциите ни винаги трябва да бъдат сдържани."

Зеленски добави, че най-голямото и най-важно противопоставяне на фронта в момента е в Донецка област. "Там се решават много неща", заяви той.

Пред репортери в Белия дом американският президент Джо Байдън коментира, че е интересен фактът, че Русия е изчакала да минат междинните избори в САЩ, за да обяви изтеглянето си. "Това е доказателство, че тя има реални проблеми с армията си", каза той.

По думите му, изтеглянето ще позволи и на двете страни да се прегрупират с оглед на предстоящата зима, но според него остава неясно дали Украйна е готова на компромиси с Русия.

В изказването си Байдън изрази надежда, че демократите и републиканците в американския Конгрес ще запазят консенсуса си за противодействието на Москва и след междинните избори, на които демократите се представиха по-добре от очакваното.

Байдън очаква помощта за Украйна да продължи без прекъсване въпреки скептицизма на републиканците, които най-вероятно ще спечелят Камарата на представителите.

"И между другото не сме давали на Украйна празен чек", продължи той и отбеляза, че Вашингтон е отказал да предостави на Киев определени видове военна техника, които е поискало украинското ръководство, като например американски самолети.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • nan

    10 Ное 2022 7:58ч.

    Щом Байдън го казва, няма начин да не е вярно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро

    10 Ное 2022 8:10ч.

    Това "изтегляне" от Херсон ми се струва че е капан за Зеленски. Първо, да престане да атакува стената на Каховската ВЕЦ (защо да потопява града, който му го поднасят на тепсия?). Второ, хуманитарна криза в Херсон през зимата под украинско управление без ток и отопление (руските украинци се евакуираха навреме, да му мислят украинските украинци пожелали да останат). Трето, май е военна хитрост с цел да подмами ВСУ да се надянат на ешелонирана отбрана на Херсон

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И четвърто

    10 Ное 2022 11:18ч.

    Според мен има още една уловка - щом няма да се налага ВСУ да се бият за Херсон, това ще е повод да се отреже част от помощите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Геофизик

    10 Ное 2022 10:03ч.

    Урок от историята - отстъплението на руснаците днес е утрешен разгром за врага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    10 Ное 2022 10:04ч.

    Всъщност Бидона и Коката имат взаимноизключви зе тези, но прпагандата нахално лансира и двете. Матряла е тъп и носи на тъпи лъжи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Представяне на двете тези

    10 Ное 2022 11:15ч.

    се нарича обективност. Част от матряла не е чак толкова тъпа и може и сама да си прави изводите. Но на някои явно трябва да им се сдъвче предварително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Този конфликт е всеобхватен, има множество пласта и вектори и оценката им изисква пълна, непрецедена информация. Отделно е какво са си говорили, кои-какво дават и в замяна, получават."

    10 Ное 2022 10:33ч.

    А на фона на ядрен Армагедон, доказано възможен и подплатен с решителност, принуждава САЩисаните, пуделите и бясното "бяло", да внимават в "картинката". Индустриалната инфлация в "запада" надхвърли 40%, обичайната - е над 12...15%. Картинката е ужасяваща. А спасения за кап.-пирамидата не дебне отникъде. Следва несигурен "мир", много отстъпки и лъготене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи