Зеленски пуска затворници, за да се бият за Украйна

Зеленски пуска затворници, за да се бият за Украйна

В последната си реч президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви, че ще освободи затворници, предимно такива с военна подготовка, за да се бият срещу руската армия.

"Украинци с реален боен опит ще бъдат освободени от ареста. Те ще могат да изкупят вината си в най-горещите точки на войната", заявява Зеленски.

Стъпката е предприета на по-интензивните боеве около най-големите украински градове - Киев и Харков. Тази вечер столицата на страната отново е подложена на ракетни удари.

 

В исторически план привикването на престъпници на фронта е често срещана мярка в крайни ситуации. Ефективността й обаче е спорна, особено ако над формированията не може да се упражнява надежден контрол.

Най-печалният пример е свързан с Оскар Дирлевангер, който набира престъпници по време на Втората световна война, сформирайки нацистки наказателни отряди. Именно те извършват едни от най-големите зверства по време на войната.

По същото време Съветският съюз освобождава множество затворници, за да ги изпрати на фронта. Обикновено на тях са били възлагани едни от най-опасните мисии, свързани с почти сигурна смърт. Това е една от причините и за по-голямата бруталност, проявена от оцелелите след бойните действия.

 

Коментари

 • Европейският съюз подкрепя един превъртял наркоман

  28 Фев 2022 23:12ч.

  Но това не е изненадващо, тъй като самият Европейски съюз се държи като превъртял наркоман от администрацията на Барозу поне

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  28 Фев 2022 23:33ч.

  Това е понеже печели срещу Русия... нъл тъй викат родните СМИ? Кадиров казва, че е шокиран от оръжията на украинската армия, колко са стари и западнали, при все, че всеки ден получаваха мощни американски оръжия, тия тука го превеждат наопаки... кой лъже и защо лъже, като лъже, него си лъже!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола

  28 Фев 2022 23:33ч.

  Ще им пращаме нашите щайги, дето и БГ пилотите се страхуват да вдигнат и ще вдигаме аларма до Господа, как сме ги подкрепяли... Жалка картинка! Спрете да поддържате този престъпен режим, който не се свени и престъпниците да пусне, за да си правят кефа върху цивилните хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  28 Фев 2022 23:43ч.

  Вътре има едно клипче, което показва за какво иде реч: https://benjaminfulford.net/2022/02/28/humanity-is-being-liberated-as-white-hat-alliance-goes-on-the-offensive/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Assen Kirilov

  01 Март 2022 0:57ч.

  Какво да прави човекът? Срещу руската напаст трябват хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия

  01 Март 2022 1:25ч.

  Мародерствата ф Киев почнаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи