Зеленски призова за разговори между Украйна, Русия, Германия и Франция

Зеленски призова за разговори между Украйна, Русия, Германия и Франция

Президентът планува разговори с председателя на Европейския съвет и с турския президент


"Международно признатите граници на Украйна ще останат така, както са". Това каза президентът на страната Володимир Зеленски, цитиран от БГНЕС. 

 

"Признаването на независимостта на самообявилите се републики означава пълно оттегляне от Минските споразумения. Признаването на бунтовниците от Русия нарушава суверенитета на Украйна", допълни Зеленски.

 

Зеленски обвини Русия, че пречи на мирните преговори. В обръщението си към нацията, той  отхвърли всяка възможност за териториални отстъпки, предаде „Ройтерс”.

 

Зеленски каза, че Украйна се стреми към мир и дипломация. Президентът каза, че очаква „ясни и ефективни” стъпки от съюзниците на страната му. Той призова за разговори между Украйна, Русия, Германия и Франция.


Зеленски написа в Twitter също, че планува разговори с турския президент Реджеп Ердоган и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Зеленски вече разговаря с американския президент Джо Байдън и британския премиер Борис Джонсън.

 

По-рано външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба съобщи, че Киев иска свикване на Съвета за сигурност на ООН.

 

 

 

Коментари

 • SapunRK

  22 Фев 2022 8:33ч.

  Късно либе за разговори... Късно. Търси добри адвокати. Препоръчвам ти руски или запознати с руското законодателство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХАрд

  22 Фев 2022 8:42ч.

  Ако тези милиарди за оръжие ги бяхте дали за подобряване живота на хората... ДНР и ЛНР сами щяха да настояват да са част от Украйна.. а не да са под чехъла на другаря БАтюшка ЦАр ПУ... ама нали славяните са трета ръка хора след кучетата на кралицата... между другото ситуацията доказа що за глуповато племе са славяните.... все искат да имат господар.. На ви господар сега...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  22 Фев 2022 8:43ч.

  Лицемери Зеленски. Защо си чакал и подкрепил фашизъм в Донбас?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не лош комик но

  22 Фев 2022 9:01ч.

  жалак като мислещ индивид

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • AnonimenДруг анонимен

  22 Фев 2022 10:12ч.

  Случайно хванах,не от любопитство Алфа тази сутрин и ...Те са намерили видео,в което младия Байдън казва:''Аз наредих да се нападне Сърбия,аз наредих да се унищожават неблагодарните сърби,аз наредих да се унищожи инфраструктурата,аз,аз,...''А той нарече Путин ''убиец''.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи