Зеленски призова Г-20 да приеме украинското предложение за мир

Зеленски призова Г-20 да приеме украинското предложение за мир

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред световните лидери, събрали се на срещата на върха на Г-20 в Индонезия, че сега е времето войната на Русия в неговата страна да бъде спряна съгласно мирен план, който той предлага, предаде Ройтерс. Зеленски говори по видеовръзка на форума, който се провежда на индонезийския остров Бали.

„Убеден съм, че сега е времето, когато руската разрушителна война трябва и може да бъде спряна“, каза украинският лидер.

Моля ви да изберете своя път към лидерството и заедно със сигурност ще приложим формулата за мир, добави Зеленски.

Като повтори, че Русия трябва да изтегли всички свои войски от територията на Украйна и, че не може да има никакви териториални отстъпки от страна на Киев, Зеленски призова и за освобождаването на всички украински затворници. Президентът на Украйна призова също за възстановяване на „радиационната сигурност“, предвид Запорожката АЕЦ, където се водят сражения, поиска въвеждане на ценови ограничения върху руските енергийни ресурси и разширяване на инициативата за износ на зърно.

Ако Русия се противопостави на нашата формула за мир, ще видите, че тя иска единствено война, каза Зеленски.

САЩ очакват Г-20 да осъди войната на Русия в Украйна и въздействието й върху глобалната икономика в края на срещата на остров Бали, каза по-рано американски представител. 

Русия е представена на форума от руския първи дипломат Сергей Лавров, след като Москва обяви, че президентът Владимир Путин е твърде зает, за да присъства.

Москва нарича действията си в съседната държава „специална военна операция“ за разоръжаване на Украйна и осигуряване на защитата й от фашисти. Украйна и Западът казват, че твърденията за фашизъм са безпочвени, а войната е непровокирана и агресивна, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Естет

    15 Ное 2022 9:02ч.

    Войната в Украйна е прекрасна! Идва световното по футбол.Някои ще се наслаждават с биричка в ръка а други ще стоят на тъмно под бомбите.Затова никакъв мир.Това е мръсна дума! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я, тоя

    15 Ное 2022 9:03ч.

    с Г20 ли воюва, че им прави предложение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    15 Ное 2022 9:16ч.

    Т'ва, дето Zеленския наркоман бръщолеви освен, че са абстинентни халюцинации са и опасни призиви войната, пардон - СВО :) :) ;) да продължи и да става още по-кръвопролитна и опустишителна за УкраИна. Продължавай в същия дух, глупако! Така "работиш" за руските интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЛАСОВЕ, дайте гласност на инициативата Референдум за лева

    15 Ное 2022 9:39ч.

    каптагоновите бълнувания на един обречен шут не ни вълнуват ИЗОБЩО ! Всъщност, това клето същество и незалежната му могат да бъдат за нас най-описателния и непосредствен пример до какво води "партньорството" с наглосексите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    15 Ное 2022 10:05ч.

    Напоследък се приказва, че няколко стотици хиляди руски войници (със съответна бойна техника) вече били базирани в Беларус за да нахлуят в Западна Украйна с цел отрязване на Киев от западните военни доставки. Беларуската армия щяла само да пази границите с Полша и Литва. На какъв чмир се надява Зеленски при това положение?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гошо от почивка

    15 Ное 2022 11:26ч.

    В Беларус част от мобилизираните се подготвят и това не го крият дори и Руснаците. Напълно свободно се разпространяват клипове на военна подготовка в беларуска територия ... Възможно е и да сте прави, господине! Последно едно военно учение от Беларус се превърна в СВО, та сега защо да не се повтори пак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    15 Ное 2022 10:16ч.

    G7, G20, OOH, EC ,Нато и ....., все с еднакъв статут, да си губят времето да слушат бръщолевенията на отрочето на Сащ. Ми да се обединят в едно цяло, я колко свободен ресурс ще се освободи за производството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев

    15 Ное 2022 10:29ч.

    Президента Зеленски още един път доказва, че винаги се е стремял към справедлив мир и винаги е готов за преговори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде Бе!

    15 Ное 2022 10:39ч.

    Минските споразумения за какво бяха? Войната е от 2014 година, нито Порошенко, нито Зеленски са се движили от хуманизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слава на Украйна

    15 Ное 2022 10:29ч.

    Дааа - активните читатели на Гласове са паноптикум на свирепостта и злобата. Няма как да не ги сравня с една сцена от филма Любов и смърт на Уди Алън, където едни несретници пътуваха към "Световния конгрес на идиотите в Минск"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Познат ми прати от Атланта, беше на техническото изложение там

    15 Ное 2022 10:44ч.

    Казва, толкова бездомни не съм предполагал, че може да има в такъв град. Лежат по улиците, а пред магазините полицаи, да не влизат бездомните вътре. Несретници казваш, несретник си ти, че се опитваш на бялото черно да казваш и обратно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прати ми снимки

    15 Ное 2022 10:45ч.

    Изтрих ги, усещането е гадно, лъжата е навсякъде

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе, а бабите като тебе са инкарнация на любовта и милосърдието.

    15 Ное 2022 11:09ч.

    Когато бандеровските неонаци гориха живи политическите си противници и ги избиваха по улиците с винкели и железа (не само в Одеса, и от "мирния Майдан" има достатъчно кадри), когато после избиха 15 000 души "варници", сливи имахте в металокерамиките си. Виж, за "конгреса на идиотите в Минск", където едни (сата)натовци се правиха на идиоти, че щели да гарантират едни споразумения, може да приемем сарказма...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ватници", пардон.

    15 Ное 2022 11:10ч.

    ...........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любопитен

    15 Ное 2022 10:47ч.

    Не трябва ли да попита Русия, а не Г-20?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма такава държава Украйна. Това е географски топоним, все едно "Кубан" или "Магреба"

    15 Ное 2022 11:12ч.

    Не съществува украински народ. Т.нар. украински език е изкуствена създаден от малко разпространен селски диалект, възникнал на границите на Русия с Австро-Унгария. Открийте десетте прилики с Повардарието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно обратното

    15 Ное 2022 11:53ч.

    Невежеството не е предимство, а позор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    15 Ное 2022 12:00ч.

    Продължава да се прави на неразбиращ! Вече не е ли малко странно?! Ако говорим за някакъв пропагенден трик или тактическа, военно-информационна хитрост, целяща да формира в отдалечени и незапознати със случващото се субекти, някакво мнение по темата, времето за това отдавна ИЗТЕЧЕ. С подобен род приказки буквално обижда ръководителите на силните страни. Той може и да не знае, но те знаят! И ще направят това, което повеляват техните интереси, без оглед на приказките на Зе и отбора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега ясно ли ви е защо Путин не отиде на срещата?

    15 Ное 2022 12:17ч.

    Всяка организация доминирана от САЩ е тотално опорачена. Наркомана няма работа и място да се изказва на форум на Г20.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи