Зеленски приветства "напредъка" на войските на Киев в Източна и Южна Украйна

Зеленски приветства "напредъка" на войските на Киев в Източна и Южна Украйна

Президентът Володимир Зеленски приветства напредъка на украинските войски в близост до град Бахмут в източната част на страната, както и на южния фронт, предаде Ройтерс.

"Благодаря на всички, които сега се сражават, които защитават и изтеглят напред нашите позиции", каза Зеленски в нощното си видео обръщение. "Например, в сектора Бахмут... има движение напред в различни райони."

Той също така похвали частите на южния фронт "Таврия", като заяви, че в "условията на авиационно и артилерийско превъзходство на окупаторите има движение напред. Благодаря ви, войници! Благодаря ви за всяка крачка и всеки метър, освободен от руското зло."

По-рано вчера главнокомандващият украинските сили Валерий Залужни заяви: "Ожесточени настъпателни и отбранителни боеве се водят в източната и южната част на нашата страна. Постигаме печалби, прилагаме нашия план и напредваме". Уверението дойде малко след като руският президент Владимир Путин каза, че Украйна търпи загуби в своята контраофанзива, предаде Франс прес.

В Телеграм ген. Залужни даде да се разбере, че това уверение той е направил по време на телефонен разговор с най-висшия военен в САЩ Марк Мили, на председател на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили.

В хода на разговора двамата са обсъдили и приоритетите на Украйна, преди поредната среща на контактната група за тази страна, планирана за 15 юни в Брюксел.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Новата тактика

    14 Юни 2023 11:53ч.

    На украйнските плъхове Въоръжените сили измислиха нова тактика. Всичко е много просто: ако видите руски бойци, паднете на земята и се престорете на мъртви. В мрежата се появи видео как работят украинските бойци. Те имат нова тактика. Нарича се "мъртъв опосум". Опосумите в дивата природа, когато се сблъскат с хищник, лягат на земята и се преструват на мъртви. Така че бойците от въоръжените сили на Украйна правят същото. На кадрите се вижда как войници от въоръжените сили на Украйна тичат през полето. Тичат и тичат, забелязват нашия дрон, падат на земята и се правят на мъртви. UAV отлита, те скачат и тичат. Нека уточним, че групата от бойци, които прибягнаха до този метод на "камуфлаж", в резултат на това бяха разчистени в съседния сектор по време на отстъплението. https://tsargrad.tv/news/novaja-taktika-vsu-prikinsja-mjortvym-esli-vidish-russkogo_803921

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде са тези

    14 Юни 2023 11:57ч.

    Военни успехи и наркоманът зеля сам не знае .Като новините от фронта говорят съвсем друго ,че украйнската офанзива забоксува окончателно на запорожко донецкият фронт ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    14 Юни 2023 12:04ч.

    явно има спусната опорка да се повтаря едно и също нещо от всички медии и сламени човеци - Столтенберг и Зе говорят абсолютно 1:1 за украинските успехи, които явно са само в техните глави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    14 Юни 2023 12:29ч.

    Всъщност, уСраинското "напредване" се състои в системното смилане на войските им и унищожаването на предоставената им НАТО-вска бойна техника. Е, ако това може да се разглежда от определена гледна точка, като напредък, то ДА, това си е напредък отвсЕкъде! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • имплозии

    14 Юни 2023 12:40ч.

    Напредък в Бахмут? Това е поредното наркоманско видение. Мога да ви засипя с аргументи защо всякакви опити на укрите за настъпление оттук нататък са обречени, но предпочитам да си замълча подло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    14 Юни 2023 12:43ч.

    Бахмут като Херсон, няма да имат друг избор, освен да напуснат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ми те напуснаха, твоичките

    14 Юни 2023 13:00ч.

    Милиционерчето цивилка пак решило да каже нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лолитка

    14 Юни 2023 13:07ч.

    Успешни действия на руската фронтова антидронова ПВО на един от фланговете край Артьомовск - https://t.me/RVvoenkor/47265

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лидия

    14 Юни 2023 12:56ч.

    Какъв напредък, бе, нещастник! Бият ви по всички фронтове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обръщане на посоката на вятъра

    14 Юни 2023 13:13ч.

    На латвийската граница огромни опашки на чакащи украинци, желаещи да влязат в Русия. Предполага се, че повечето от тях са кандидати за невъзвращенци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човекът, който не хвърля сянка

    14 Юни 2023 13:47ч.

    Ген. Залужни от кой свят дава изявления? Беше вкарван в различни снимки, кадри и кратки видеа с елементарно ниво на създаване на ефект на достоверност. Най– неуспешна беше снимка с военни, на която единствено той не хвърля никаква сянка като вампир. Западните "разследващи" му приписаха също, вероятно посмъртно, вината за подготовката за взривяването на "Северен поток". Та, сега, от кой свят ген. Залужни изразява увереността си, че даже и "говори" с ген. Мили? Няма ги ген. Сирски и Кирилко Буданов, т.е няма ги на нашето квантово равнище. Няма я и перемогата и тя е на някакво друго равнище. Тук остава психопатологията на една немалка шайка, която заразява целия свят с лъжа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия господа ви измислиха

    15 Юни 2023 11:33ч.

    Вирусът САРС ков 2 , който никой не го е виждал и доказвал, но стотици милиони повярваха в него ! Та няма да ви измислят холограми на /гръмнатите/ Залужни и Буданов ? Подценявате Холивуд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    14 Юни 2023 14:51ч.

    синьо-жълтото знаме е дадено на галицийците от Хабсбургите заради тяхното неучастие в унгарското въстание срещу Австрия и впоследствие е възприето от недържавното образувание „украйна“... и ако украинец поумнее, той става руснак, а ако македонец поумнее, той става българин..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    14 Юни 2023 19:16ч.

    Дайте снимка от напредъка. Къде е той, къде се е снимал за доказателство на тоя напредък, или това е само в дрогираната му глава и на припряващите му жълтур-нацисТчета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи