Зеленски предрече победа над Русия в обръщение към церемонията за наградите "Златен глобус"

Зеленски предрече победа над Русия в обръщение към церемонията за наградите "Златен глобус"

Церемонията за наградите "Златен глобус", за разлика от Оскарите миналата година, даде възможност на украинския президент Володимир Зеленски да се обърна пряко към американската и световната публика, съобщи електронното издание "Дедлайн". Във видео, представено на церемонията от актьора и режисьор Шон Пен, украинският лидер изрази оптимизъм за усилията на страната си да се бори срещу нашествието на Русия, започнало през февруари миналата година, съобщава БТА.

"Войната в Украйна не е свършила, но вълната се обръща и вече е ясно кой ще победи", каза Зеленски и добави, че все още "предстоят битки и сълзи".

Китай, Иран и КНДР осигуряват материална подкрепа на руската инвазия. Украйна пък получава милиарди долари помощи и оръжие от САЩ и други западни държави, но Зеленски каза, че конфликтът "не бива да се възприема като нова световна война", отбеляза изданието.

"Няма да им Трета световна война. Това не е трилогия", каза Зеленски. "Украйна ще спре руската агресия на нашата земя. Ще го направим заедно с целия свободен свят. И се надявам, че всички вие ще бъдете с нас в победния ден, в деня на нашата победа. Слава на Украйна!", каза президентът.

 

В словото си при представянето на видеообръщението на Зеленски Шон Пен приветства жените на Иран, повели мащабен протест срещу режима в Ислямската република след гибелта в ареста на 22-годишната Махса Амини, задържана за неправилно носене на хиджаб. Пен също така приветства жените в Афганистан, които се съпротивляват на усилията на талибаните да ги лишат от свобода и достъп до образование.

"Напомня ни се ясно, че свободата да мечтаеш не е лукс, а човешка потребност, за която трябва да се борим и жертваме", каза Пен с треперещ глас.

Той е посещавал Украйна няколко пъти от началото на войната. През ноември в Киев връчи една от двете си статуетки "Оскар" на Зеленски с уговорката украинският лидер, който е бивш актьор, да му я върне лично в Малибу, когато войната свърши.

Зеленски се включи виртуално на кинофестивала в Кан миналата година и на церемонията за наградите "Грами", за да говори за войната и да благодари на развлекателната индустрия, която привлича вниманието на обществеността към конфликта, припомни Си Ен Ен.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • холивудски тъпанар

    11 Яну 2023 11:04ч.

    Не знаете на кой континент се намира Украйна. Общата ви култура е колкото на хлебарки. Но тръгнали да раздават морални оценки за световната политика ! Тръгнали да нареждат на хора, които не познават, как да живеят ! Жалки палячовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    11 Яну 2023 11:30ч.

    Зеленски : "Войната в Украйна не е свършила, но вълната се обръща и вече е ясно кой ще победи" От другата страна: "Говорить об успехе военных действий можно будет, когда будут достигнуты поставленные цели спецоперации. Такими словам пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков прокомментировал ситуацию вокруг Соледара."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • относно първия коментар - защо ни правят роби на изкуствения интелект и реалното време

    11 Яну 2023 11:36ч.

    Сатаната показно използва простаци, защото самият той нищо не знае. Всичките им т.нар. "авангардни технологии" са форми на сатанинска магия и са подарък от извънземни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мадона

    11 Яну 2023 11:44ч.

    не им ли омръзна Зельо да ни прави съчипрастни на фантазиите си,а пък и Шон Пен,който си е шамаросвал булките навремето ,сега да се прави на такъв поборник за свобода ,права и т.н. някак си ми идва в повече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя пиян наркоман стана на всяко гърне мерудия

    11 Яну 2023 12:04ч.

    Всеки форум, на който му дават думата, потвърждава принадлежността си към една умираща квази-цивилизация и допълнително я тласка към неизбежният и залез.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    11 Яну 2023 12:14ч.

    на Зеленски не му ли връчиха глобусче? все пак е сред свои...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както се вижда от снимката,

    11 Яну 2023 12:24ч.

    Пен Шон остарява като цървул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    11 Яну 2023 12:30ч.

    Не мога да разбера по каква причина този юнак взема думата на всяко събитие-какво общо имат наградите Златен глобус и това какво мисли Владимир Зеленски за войната. Още малко и ще ни въведат химн, като "Боже царя ни пази", във вариант "Боже пази Зеленски"... Тотална идиотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • между лайб и кьорпер

    11 Яну 2023 12:40ч.

    Това е типично юдейски, "богоизбран" почерк. Маркс е забелязал, че тия юди са хора на фетишизацията и докато не направят от мравката слон, не спират... затова самият той не е можел да ги понася.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    11 Яну 2023 12:30ч.

    тоя зелен плъх още сънува розови сънища! "украйна щяла да победи" - и как ще стане тая работа....то украинци няма вече, избягаха, избиха ги, няма ток, вода, парно, стоки и храни....вярва си той, ама питай руснаците дали са съгласни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    11 Яну 2023 12:47ч.

    Това е нахално-на всяко събитие-обръщение на Слугата. Шон Пен е бледа сянка на себе си, и с годините не остарява като катедрала...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски предрече победа над Русия

    11 Яну 2023 13:09ч.

    Да се чете: Зеленски предрече победа на Русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хмм

    11 Яну 2023 15:39ч.

    Не знаех, че Шон Химикалката, понапляскващ нежния пол, има толкова големи уши и нос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    11 Яну 2023 15:48ч.

    Имах по-високо мнение за Шон Пен, но вече не... срина се окончателно! Колкото до Напушения Зеленчук, от него нищо друго не може да се очаква... Вече и на запад има маса хора, които само като го видят им се повръща, а други ги напушва откровен смях... Аз съм от последните - наистина се забавлявам на всяко негово изхождане! Впрочем, хубаво е да се види по време на неговите "изяви", колко хора си гледат в телефоните, чоплят си носа или си бъркат в ухото и зяпат разсеяно в небитието... Да, един такъв репортаж ще си е за награда, само дето няма кой да го заснеме... Все още, не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи