Зеленски предлага размяна на Медведчук с пленени украинци

Зеленски предлага размяна на Медведчук с пленени украинци

Украинският президент Володимир Зеленски предложи на Москва размяна на задържания от властите в Киев украински депутат и бизнесмен Виктор Медведчук, близък на Владимир Путин, с пленените в Русия украинци, предаде Франс прес.

"Предлагам на Руската федерация да разменим този човек за нашите синове и дъщери, които в момента са в плен в Русия", заяви Зеленски във видеообръщение в "Телеграм".

Украинските власти съобщиха снощи за ареста на 67-годишния Медведчук. "Специална операция бе проведена, благодарение на СБУ (Службата за сигурност на Украйна). Отлична работа!", заяви Зеленски в "Телеграм" и придружи съобщението си със снимка на Медведчук, окован с белезници и облечен с украинска военна униформа.

Медведчук, който е лидер на партия "Опозиционна платформа - За живот", се намираше под домашен арест от миналата година, след като властите го обвиниха в държавна измяна. Той обаче избяга няколко дни след началото на руското нашествие на 24 февруари.

"Можеш да бъдеш проруски политик и да работиш за държавата агресор от години. Може и да си се крил от правосъдието напоследък. Може дори да носиш украинска военна униформа за камуфлаж. Но дали това ще ти помогне да избегнеш наказание? В никакъв случай! Оковите те чакат и същото важи за предатели на Украйна като теб", заяви в онлайн публикация началникът на СБУ Иван Баканов.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • ЗИП

    13 Апр 2022 8:36ч.

    Този няма никаква ценност. Вчера руския експециционен корпус залови над 1000 украински войници в Мариупол. След Мариупол започва грандиозната битка за Донбас в която ще бъде разгромена 100 000 украинска групировка. Десетки хиляди или ще загинат или ще бъдат пленени...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Лико

    13 Апр 2022 8:50ч.

    Зеленото джудже предлага размяна като на пазара: "КОН за кокошка",(ама украински кокошки).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Nan

    13 Апр 2022 9:34ч.

    Някъде прочетох коментар: "Медвечук е украински гражданин. По тази логика, Зеленски има още 36 млн. заложници за размяна."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалки идиловски номера

    13 Апр 2022 8:51ч.

    Укропите се държат като типични терористи. Размяна на заложници, ама не за "украински синове" , а за НАТО-вските началници под Азовстал, там ги стяга чепика ! Само че няма да стане. Медвечук е олигарх милионер, само яхтата му струва 160 млн.$ , в Русия никой не го харесва, въпреки че той се натискаше за ролята "проруски политик". Размяна няма да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vobkakn

    13 Апр 2022 8:51ч.

    Къде са западните демократични ценности. Да задържиш лидер на опозицията и да го предлагаш като разменна монета. Този е диктатор престъпник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клоун

    13 Апр 2022 10:15ч.

    Нали беше клоун и наркоман. Кога го повишихте в диктатор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Апр 2022 8:53ч.

    Не мога да повярвам, че това е истина! Не може Зеленски да е толко тъп! Първо, къв е Медведчук - пленник ли е? Фторо - той беше под домашен арест по подозрение в държ. измяна, но осъден ли е? А и да е осъден, защо трябва да е грижа на Русия? Ма бил кум на Жужо!? И кво от тва? Ноо тъпо, Зеленски, ноо! Ако това предложение изобщо е истина,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Апр 2022 8:58ч.

    Ако това е истина, ще искат да разменят Медведчук за колекцията от натовските офицери от Мариупол. Но както казва Киса Воробянинов: "Торг здесь неуместен, господа!". По-нататък, ако е истина и Жужо се съгласи да го размени, ми той все едно го осъжда! Ония веднага ще ревнат: "Ааа, разменят го, значи е виновен за държавна измяна"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но както казва Киса Воробянинов: "Торг здесь неуместен, господа!"

    13 Апр 2022 10:17ч.

    И това е рядък епизод, когато Остап е съгласен и аплодира Кися. Угощението за руснаците тепърва започва ! А "Запад вам НЕ поможет !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалки Идиловски Номера 2

    13 Апр 2022 8:54ч.

    Това залавяне на олигарха Медвечук, който дори не е намерил убежище в Русия /ако толкова го ценяха руснаците, щяха да го изтеглят в Русия, както все пак направиха с Янукович/ - показва че нацистката хунта е на голям зор ! Под Азовстал се крият западни началници с много висок ранг. Дали няма да дефилират по долни гащи на 9-ти май ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалки Идиловски Номера 3

    13 Апр 2022 8:58ч.

    Под "Азовстал" и завод "Илича" са блокирани - високопоставен американски генерал, висши НАТО-вски офицери, около 300 западни командоси, вкл. от Лежион Етранже... За тях върви пазарлъка, и то от седмици насам. Нали не си представяте, че руснаците не можеха да изравнят завода с морското равнище досега ? Можеха и още как...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    13 Апр 2022 11:17ч.

    Опитаха се и се опитват да изтеглят американските генерали. Няма да успеят и затова има изпратена заповед до Азов - да ги очистят, за да не попаднат в руски плен. Също така, убитите западни офицери биват изгаряни. Заличават всички следи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дзопино

    13 Апр 2022 9:00ч.

    Натовците правят все по отчаяни опити да намерят решение за измъкването на хората им от Азовстал. Сега искат размяна. Да видим до къде ще го доведе отчаянието. Действията им вече приличат на панически

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалки Идиловски Номера 4

    13 Апр 2022 9:01ч.

    И ако все пак се стигне до пазарлък, разменната фигура няма да е Медвечук. Той вече няма стойност за Русия. По-скоро Кремъл ще размени западняците за руски войници, държани в плен от Киев. Това е логично и морално. Ще бъде прието от руското общество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро

    13 Апр 2022 9:04ч.

    от къде знаеш че няма стойност ?? Същия е украински депутат който се противопоставяше на Зеленски и фашагите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До колкото ми е известно,

    13 Апр 2022 10:06ч.

    съгласно разни конвенции и др.п., чуждестранни наемници не могат да бъдат взимани в плен. Но ще бъде достатъчно, ако ги заловят и покажат по медиите. Само да лъснат физиономиите на някои френски генерали, това може да обърне подкрепата за Макрон на предстоящите избори. Залогът наистина е висок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро

    13 Апр 2022 9:03ч.

    Ххахахахах, цивилно лице бива отвлечено , тормозено и след това като в банков обир бива предлагано за размяна!! Ай сега укротъпите българи да кажат нещо! И това е народен представител, украински гражданин и щото изевяваше различин идеи от американския фашизъм на който са последователи зеленски и бандюгите край него още преди войната бе подгонен!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко време след завземането на властта...

    13 Апр 2022 9:08ч.

    ...в Германия Хитлер и кликата му започнаха да арестуват и задържат лидери на опозицията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма стойност

    13 Апр 2022 9:10ч.

    Влез в руски медии и виж какво пишат за Медвечук. Бита карта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    13 Апр 2022 9:44ч.

    Това да не е поредният клип на зеленото човече, заснет много отдавна ? Нали Медведчук избяга от домашния арест много отдавна и се намираше в Русия ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЙацкРоцк

    13 Апр 2022 9:46ч.

    Така нареченият президент на Украйна е взел за заложник гражданин на Украйна (Медветчук) и се опитва да го изтъргува, като го размени за други граждани на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЙацкРоцк

    13 Апр 2022 9:52ч.

    Струва си да се отбележи, че взетия за заложник Медведчук е лидера на втората по големина партия в Украйна (преди кампанията за нейното унищожаване), който не беше осъден от нито един съд. Дали няма фашизъм в Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    13 Апр 2022 9:59ч.

    Това не е ли лидерът на опозицията в Украйна?! Зеленски вече не му пука как изглеждат нещата от страни, включил е в режим Марадона и тича по зеленият килим към пеналтерията да отбележи гол с ръка! Мъчно ще изтрезнява, не уважение и подценяване на такъв противник като Русия и Путин е противопоказно и опасно- Путин никога не би го сменил...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това едва ли е хрумка на Зеленски

    13 Апр 2022 10:27ч.

    Притискат го началниците, с цената на всичко , да се спасят НАТО-вците ! Нали си представяте какво ще стане във Франция на втория тур , ако няколко дни предои това руската ТВ покаже висши френски офицери , военни от Легиона - пленени от ДНР-овци ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    13 Апр 2022 10:00ч.

    Това си е терористична дейност - похищение на човек и искане на откуп за него. И доколкото разбирам укрите имат цял списък с хора за подобни действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-ПРЕХВАЛЕНАТА АУ

    13 Апр 2022 10:40ч.

    Армия на Украйна май основно се състои от наемници.Умопомрачителните 100 000.Скоро ще стане ясно.Нищо вече не може да помогне на Украйна и Зеленски.20 000 евреи в Украйна.Един от тях командва армия с 100 000 наемници.И се загрижил за украинските синове и дъщери???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 13 Апр 2022 9:52ч. Дали няма фашизъм в Украйна?

    13 Апр 2022 10:43ч.

    Изключено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЙацкРоцк

    13 Апр 2022 11:05ч.

    Украйна са се превърнали под благослклония поглед и горещата подкрепа на обединения запад (САЩ/ЕС/НАТО и пудели) в терористична държава. Също като ИДИЛ същите господари същите методи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    13 Апр 2022 11:06ч.

    Не съм запозната с биографията и досегашния актив на Медведчук, но на снимката – тази и другата, с вдигнатите ръце отпред с белезниците, виждам човек възрастен, пребит, но който гледа открито и прямо, и нито е пречупен, нито моли за милост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЙацкРоцк

    13 Апр 2022 11:25ч.

    Виктор Медведчук е един от лидер на най-голямата опозиционна антинационалистическа партия в Украйна "Оппозиционная платформа — За жизнь", но фашисткия режим и видя сметката и както се вижда взел е водача им за заложник. Официально партия позиционируется как

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    13 Апр 2022 11:12ч.

    Този наистина откачи. Иска да замени украинец за украинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    13 Апр 2022 11:20ч.

    "украински депутат и бизнесмен Виктор Медведчук" Отдавна не е депутат. Изгониха го от парламента. Отдавна не е и бизнесмен. Отнеха му имуществото. Медведчук е обикновен украинец, намиращ се на потъващ кораб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • полския чичко посмъртно го детронират тия дни

    13 Апр 2022 11:21ч.

    Западът е нищо без милостта на Русия. по какъвто и да е въпрос, ако Русия не тръгне на консенсус, вкл. и в Украйна, доктрината "Бжежински" просто рухва. А без нея цялата стратегия на западната политика се оказва едно тотално безсмислие, защото е изградена на паразитизъм спрямо руската склонност към съгласие дневният ред да се диктува от "благия" Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Залогът е много висок !

    13 Апр 2022 12:09ч.

    Чудех се защо три седмици руснаците са запецнали около "Азовстал" - и така и така не го превземат ?? Все пак там няма цивилни и нищо не ги възпираше да ударят с тежка артилерия , ФАБ 1500 от въздуха, "ТОС 1" и проч... А то каква била работата ! Отдолу се кътали ВИП натовски персони ! "Партнери" , както се бъзика Путин... И сега кво правим ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи