Зеленски пред "Уолстрийт джърнъл": Украйна е готова да започне контранастъплението

Зеленски пред "Уолстрийт джърнъл": Украйна е готова да започне контранастъплението

Украйна е готова да започне контранастъплението си, за да си върне окупираните от Русия територии, заяви украинският президент Володимир Зеленски в публикувано днес интервю за в. "Уолстрийт джърнъл". "Вярваме силно, че ще успеем", казва украинският лидер пред американското издание.

"Не знам колко време ще отнеме. Ако трябва да съм честен, може да бъде извършено по различни начини, съвсем различни един от друг. Готови сме и ще го направим", изтъква Зеленски.

Киев се надява, че с контранастъплението си ще си върне окупираните територии и ще промени динамиката на войната, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец Зеленски заяви, че Украйна ще изчака, докато получи от Запада още бронирани бойни машини, преди да започне контранастъплението си. Украинският лидер направи дипломатическа обиколка, в рамките на която призова за това западната подкрепа да продължи и на Украйна да бъде изпратена още военна помощ и оръжия, които са от ключово значение за успеха на украинските сили.   

Русия продължава да контролира големи територии в Източна, Южна и Югоизточна Украйна. 

През последните няколко седмици Украйна нанася интензивни удари по руски складове за боеприпаси и логистични маршрути, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • рукола Z

  03 Юни 2023 14:04ч.

  И кучетата знаят, че не си в състояние за никаква контраофанзива... спри да смъркаш и започни да си използваш сивото... полезен идиот! Тъп слуга!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И аз съм готов

  03 Юни 2023 18:51ч.

  Готов съм да изям тава кебапчета и да изпия каса бира! Айде да почваме?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ваксиниран веган

  03 Юни 2023 14:18ч.

  В последните дни Русия пусна нов военен спътник, с който да контролира много по-прецизно движенията в тила на врага и насочването на ракети, бомби и дронове не само в периода от 2 до 8 часа сутринта, а 24/7. Също в последните дни с дъбочинни бомби бяха унищожени 3 дълбоко укрепени бункери - тайни командни центрове на НАТО в Киев, Одеса и около Лвов, като жертвите се оценят на над 300 души, от тях минимум 60 натовски офицери, най-много от САЩ и Великобритания, а в Одеса и френски. В Киев след удара на място кацат регулярно хеликоптери и карат зад полската граница изровените трупове и тежкоранени. Бяха ударени и многобройни оръжейни складове в украинския тил. Не вярвам някой сериозно да мисли за някакво контранастъпление в тази обстановка. Залагайте при букмейкърите, че Байдън няма да спечели втори мандат докато коефициентите са все още добри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • roso

  03 Юни 2023 14:31ч.

  да, скоро ще започне, само да изберат правителството на войната в България, че те могат да воюват само със съветско оръжие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  03 Юни 2023 14:36ч.

  Това сигурно е пролетната офанзива. Добре, че руснаците свършиха бомбите и ракетите и пускат перални без платки, които пък украинското ПВО унищожава още в полет на 60 градуса памук и около 1200 оборота в минута

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  03 Юни 2023 14:43ч.

  Винаги съм приятно изненадан - тъкмо си помисля, че по-голяма глупост не може да се измисли, и хоп...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зеленото почва да изсъхва с напредъка на летото

  03 Юни 2023 14:50ч.

  Следващия път, когато ще правиш изказване, опитай без дрога. А дедо ти Борел ни го нашепна - сами не можете да настъпвате, обаче Западът ще настъпва с вас. Само че от другата страна са си приготвили дубината и после да няма хък-мък, че не сте били предупредени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Марин

  03 Юни 2023 14:52ч.

  smb- Много си прост брато.Ако не го чувстваш,ти си за психиатър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  03 Юни 2023 15:07ч.

  Ти при кой ходиш баце? Ма понее ти си умен, не си прост като мен си хванал иронията. Или не си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гиди непеошник дръглив

  03 Юни 2023 15:32ч.

  Ти ако беше автентично умен, нямаше да си сороспия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hic Rhodus, hic salta

  03 Юни 2023 16:08ч.

  Сега ще видите като се засиля как ще скоча... ама тук не става, щото не сме на Родос. Да знаете само как мога да скачам на Родос, ехе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  03 Юни 2023 16:36ч.

  Защо чак сега Русия унищожи командния пункт на ГРУ край Киев? Защото урките са използвали като жив щит руски пленници, които са държали в сградата на ГРУ. Сега ВСР са издебнали момент, когато те не са там и с две ракети са ликвидирали командния пункт - едната е разрушила изходите и е затрупала натовците, втората е ударила под нивото на водата и ги е издавила. Затова урките са толкова бесни, та не спряха да си го изкарват на мирните жители в Белгород.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добре са ги ударили. Още трябва

  03 Юни 2023 16:45ч.

  Такива неща трябва да започнат да се случват в натовски градове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Богдана Тотева 2

  03 Юни 2023 16:56ч.

  Зеленски: Украйна е готова да започне контраотстъпление!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лоша работа

  03 Юни 2023 18:09ч.

  Толкова е скъсал и не само той с действителността, че това ще коства още много животи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трет

  03 Юни 2023 19:06ч.

  Добре де...какво пишеше в Минските споразумения за територията...някой спомня ли си? Защо се ручат тия жабета 1 година и отиват в земята млади хора? За да дойде този блинки и да говори тъпотиии!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде е ген. Залужни ?

  04 Юни 2023 0:42ч.

  Къде изчезна командващия ВСУ ген.Залужни ? Само някакви архивни видеа се въртят с него и кьопави "подделки" ? ... Злите добронамерени езици твърдят че след трепанацията в неврохиругия бил със статут на фикус. Само злите езици пък твърдят че играел на барбут с Бандера ? И в двата случая - къде се дяна Залужни ??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи