Зеленски пред Г-7: Путин разчита на рухването на западната подкрепа за Украйна

Зеленски пред Г-7: Путин разчита на рухването на западната подкрепа за Украйна

Путин разчита на рухването на западната подкрепа за Украйна, заяви украинският президент Володимир Зеленски пред лидерите на Г-7 по време на среща във видеоконферентен формат, предаде Франс прес. Той съобщи, че руската армия значително е увеличила натиска на фронта.

"Русия се надява на едно нещо, че единството на свободния свят ще рухне идната година. Русия мисли, че Америка и Европа ще покажат слабост и няма да запазят подкрепата си за Украйна на подходящо ниво", заяви украинският презивент пред лидерите на Г-7.

"Поддържаме важни предмостия на няколко направления на фронта и се подготвяме за следващите стъпки - и далекобойните способности помагат, и ще помогнат много", каза Зеленски пред лидерите от Г-7, говорейки за ситуацията на фронта, предаде Укринформ.

Украинският президент заяви, че Украйна има реалистична стратегия за действие и че усилията й - с подкрепата на партньорите - могат да осигурят успех на страната на терен.

Зеленски отбеляза още, че руският президент Путин смята да симулира преизбиране за нов президентски мандат и да потуши нарастващото недоволство на руснаците от резултатите от войната. "Той значително увеличи натиска на фронта", допълни Зеленски, цитиран от украинската новинарска агенция. "Но нашите воини устояват на атаките. Путин не е спечелил нито една операция през тази година", подчерта Зеленски.

Пред лидерите на Г-7 Зеленски пледира, че свободният свят трябва да запази единството си. Той също така изрази надежда, че ЕС ще спази обещанието си спрямо Украйна, чието желание за членство в съюза трябва да бъде дискутирано на среща на върха на европейските лидери в средата на декември, посочва Франс прес.

Зеленски анулира вчера вечерта за всеобща изненада реч, която бе планирано той да произнесе видеоконферентно пред американския Конгрес, където продължават преговорите относно бъдещата помощ за Украйна.

Същевременно в реч, която произнесе по видеоконферентна връзка пред участници в конференция, посветена на въпросите на отбраната, Зеленски заяви, че Киев не иска да разчита на съюзническа военна помощ, предаде Ройтерс. Той добави, че страната засилва вътрешното военно производство в сътрудничество с партньори в момент, в който се опитва да гарантира своите собствени боеспособности.

"Украйна не иска да разчита само на своите партньори. Украйна се надява да бъде и е способна да стане донор в областта на сигурността за всички свои съседи, след като гарантира своята собствена  сигурност", каза Зеленски пред участниците в съвместната украино-американска конференция за отбрана, провеждаща се във Вашингтон. Той призова американските отбранителни компании да създадат "мощен арсенал на свободата".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм 

Коментари

 • Не само Путин.

  06 Дек 2023 22:26ч.

  Всички хора по света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е глас от отвъдното.

  06 Дек 2023 22:29ч.

  И мирише на украински чернозем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мириси различни

  07 Дек 2023 0:02ч.

  Я украински чернозем, я карибски плаж.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  06 Дек 2023 22:42ч.

  А зеленски има ли на какво да разчита?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • залагайте

  06 Дек 2023 23:05ч.

  на четна или нечетна дата ще очистят зеленото; ден ли ще е или през нощта

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  06 Дек 2023 23:05ч.

  Стига сте дразнели хората с какво бил казал тоя шут.Война срещу уСрайна няма. Ако имаше щеше да е срината.2 държави в светът имат свръх тежки авио бомби -сатаната и Русия.Ще спомена само 3 , 5 и 9 тонните на Русия.Ядрено оръжие изобщо не споменавам. Махайте го тоя наркоман. Слава на Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  06 Дек 2023 23:08ч.

  Ролята се износи .... Путин не разчита, той го направи. така прявят държавниците, държавите. А тия дето ги водят гинеколожки, шолцомати и дементни симпатяги - не знам ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  06 Дек 2023 23:19ч.

  Вече не е интересен на никой. Той като артист би трябвало да го знае. Играеш роля която са ти дали режисьорите. Но рано или късно им омръзваш на зрителите и на режисьорите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така е!

  06 Дек 2023 23:26ч.

  Човекът е пътник, може да си плямпа, каквото си иска! Само да се намират слушатели!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И докато западната подкрепа беше максималната възможна, …

  06 Дек 2023 23:27ч.

  какво постигнаха укро-нацистите?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  06 Дек 2023 23:53ч.

  Dead man walking...зельо, зельооо, зельо...свърши твойта...дебил нещастен. Що народ умря заради теб...пфуу, боклук

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • паф

  07 Дек 2023 2:28ч.

  побърка се тоя зелен плъх, дрънка само глупости...мощен арсенал на свободата...абе, льольо, свобода се прави с мирни преговори, не с военен арсенал! абе, прост клоун

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винкела

  07 Дек 2023 7:02ч.

  Аз не вярвам САЩ, НАТО и готините европейски съюзници да оставят Украйна в този тежък момент, след милиони жертви, избито население и наптлно разрушена държава. Нали именно те ги подстрекаваха, напътстваха и най-важното - не позволиха да подпишат мирен договор. Освен, ако не е някой номер в наглосакската традиция?! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  07 Дек 2023 8:28ч.

  Не са милиони, а няколкостотин хиляди. И са основно военни, вкл. наемници от цял свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  07 Дек 2023 9:20ч.

  Зеленият неадекватник, отново битува в някаква негова паралелна вселена... Жалка работа, наистина. Anyway...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • модерно робовладелство

  07 Дек 2023 9:43ч.

  Нашмърканото джудже отново ни пробутва клиширания рефрен "свободен свят" и по тоя начин ускорява фалирането на Запада. Колкото по-консолидиран е Западът на антируска основа, толкова по-бързо се самоизяжда, включително и овътряйки се вечно гладната и ненаситна Покрайнина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи