Зеленски пред Bild: Искам преговори с Путин, готов съм на отстъпки

Зеленски пред Bild: Искам преговори с Путин, готов съм на отстъпки

Можете да правите компромиси, но те не трябва да са предателство към родината. И другата страна също трябва да бъде готова да прави компромиси, посочи украинския президент

 

Президентът на Украйна Владимир Зеленски е убеден, че само след преки преговори с руския президент Владимир Путин ще бъде възможно да се сложи край на войната. Това каза той в интервю за Bild.



И така, на въпроса какво би отговорил на искането за приемане на независимостта на Донбас и признаване, че Крим е руски в името на мира, Зеленски каза: „Въпросът тук не е какво мога да дам“. Войната може да бъде спряна само след пряк диалог с президента на Руската федерация на основата на взаимен компромис, сигурен е Зеленски.



„Във всеки преговори моята цел е да сложа край на войната с Русия. И аз също съм готов да предприема определени стъпки. Можете да правите компромиси, но те не трябва да са предателство към родината. И другата страна също трябва да бъде готова да прави компромиси.



Това е единственият начин да излезем от тази ситуация. Все още не можем да говорим за подробности. Все още не сме имали пряк контакт между президентите. Само след преки преговори между двамата президенти, можем ли да сложим край на тази война", каза той.

 

На 3 март Зеленски се обърна към Путин с призив да изтегли войските си от Украйна и да преговаря с него.


Зам.-началникът на кабинета на Зеленски Игор Жовква заяви пред Блумбърг и германската телевизия АРД, че Украйна е готова да обсъжда свой бъдещ неутралитет при гаранции за суверенитета и териториалната ѝ цялост от Русия. 

 

Мария Захарова отговори, че целта на това, което Москва нарича "специална операция" не е нито да окупира цяла Украйна, нито да ликвидира нейната държавност, нито да смени правителството в Киев. Тя изрази надежда, че "в следващите кръгове на преговорите ще бъде направена по-съществена крачка напред".

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Тинтири-минтири........... пред Bild, пред Блумбърг, пред АРД .......

    10 Март 2022 10:24ч.

    За какво тогава изобщо "преговаряте" с руснаците, преговаряйте със западните телевизии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • червена шапчица Арматка

    10 Март 2022 10:28ч.

    ГЛАВНОТО "ОРЪЖИЕ" НА ЗАПАДА Е ЛЪЖЛИВАТА ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО Е ГОРИВОТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА, А ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ СА ЧАСТ ОТ АГРЕСИЯТА ПО СВЕТА !!!! НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ВСИЧКИ УКРОНАЦИСТИ ЩЕ БЪДАТ УТИЛИЗИРАНИ ПО АМЕРИКАНСКИ ОБРАЗЕЦ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    10 Март 2022 10:46ч.

    "Сигнал" пееха : Късно е, няма обратен път назад....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z“ като „Заканчиваем войны“

    10 Март 2022 10:47ч.

    Путин към този момент иска признаване на Крим, ДНР и ЛНР, неутрален статут. В коя от точките ще направи компромис наркоманчето Зеленски ? Или може би са му доложили, че украинските войски са обградили Москва?!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    10 Март 2022 10:48ч.

    Ако Зеленски отстъпи пред Фюрера и признае терористите в ДНР и ЛНР за държави, народът му ще го пребие с камъни, той го знае и разиграва скечове, убеден, че Путин няма да преговаря, и трупа точки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    10 Март 2022 11:13ч.

    Трупа се до едно време. После игричките догадяват на всички. Освен ако не го подкокорсват да прави мръсотии на собствения си народ. Това не можате да го разберете, украинските тролове, и затова не печелите пропагандната война у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    10 Март 2022 11:32ч.

    На този не може да се вярва, а и нищо не зависи от него. Има господари. Успя да спечели президентските избори с обещание да спре войната в Източна Украйна. Тази му политика продължи 3 месеца след като стана президент. След това господарите му започнаха да го въоръжават и подтикват към война. Но ... Путин го изпревари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • карабас

    10 Март 2022 11:42ч.

    орел с мишка не преговаря ,мишле с напудрено носле

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z eitgeist

    10 Март 2022 12:07ч.

    А "ключ от квартиры, где деньги лежат" не искаш ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не не си готов

    10 Март 2022 12:20ч.

    Не си готов, Вова. Не си! Ако беше готов щеше поне едно от условията на руснаците да изпълниш. Поне едно! Ти искаш и така и иначе. Те искат чуваемост. И да се спре с булшита. Не са цвете на всеки му е ясно, но след като са те запукали по кратуната редно е малко да отстъпиш, за да седнеш на масата за преговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав си Кривчо

    10 Март 2022 13:36ч.

    Забравил си да му сложиш и прилагателното "оперетен".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    10 Март 2022 13:06ч.

    Каквото и да става от тук нататък, Зеленски вече е герой за света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    10 Март 2022 13:13ч.

    Предателство е това , което си вършил преди и сега ! Няма място за пазарлъци , подписваш пълна капитулация и приключваш !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от криводол

    10 Март 2022 13:18ч.

    путин даже по-малко искаше преди акцията а твоите господари му теглиха една майна,защо не им каза ,че Русия не се псува а сега свалай гащи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    10 Март 2022 13:34ч.

    руските телевизии са свалени а са сложила една украинска UA TV операторите не знаят на къде вече да гледат и кого да слушат бълг медии полудяха вече не ги гледам и слушам минаха всякаква мярка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвет

    10 Март 2022 13:39ч.

    Отписвайте се от тия оператори и ще им дойде акъла, че политика и бизнес са различни неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    10 Март 2022 21:13ч.

    тоа пак са е надрусал до козирката... аве лигльо, уиде коня у ряката... ще преговарял...от бункера в Канада мноо лесно е да се правиш на мъж...дебил...разтури държавата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи