Зеленски: Победата ни е неизбежна, ако западните съюзници държат на думата си

Зеленски: Победата ни е неизбежна, ако западните съюзници държат на думата си

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски каза на пресконференция по повод първата годишнина от руската инвазия в Украйна, че победата над Русия би била "неизбежна", ако западните партньори на Украйна си държат на думата, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ако партньорите си държат на думата и спазват сроковете, ни очаква една неизбежна победа. Искам наистина това да бъде постигнато тази година", заяви Зеленски.

Той каза също така, че иска страната му да се сближи с държавите от Африка и от Латинска Америка и заяви, че би искал да организира по-специално среща на върха с лидерите на Латинска Америка. Зеленски добави, че Украйна също така трябва наистина да направи стъпка напред, за да се срещне и със страните от африканския континент. Според него би било добре ако латиноамерикански и африкански държави, а също и Китай, и Индия се присъединят към формулата за мир, предложена от Киев за прекратяване на войната в Украйна, предаде Ройтерс.

"Знаете колко трудно е за мен да напусна страната, но бих искал да пътувам, най-вече за тази среща", каза Зеленски относно възможността за провеждане на среща на върха с латиноамерикански лидери. "Мога да говоря с тях, с техните медии, с техните общества", допълни той.

Относно предложението на Китай за постигане на мир в Украйна Зеленски приветства някои елементи от него, но допълни, че единствено страната, в която се води война, трябва да бъде инициатор на план за мир.

Той определи китайското предложение не като конкретен план, а като известни размисли и заяви, че има части в това предложение, с които не е съгласен.

Зеленски призова Пекин да не предоставя на Москва оръжия, но допълни, че е обещаващо, че Китай - един руски съюзник - обмисля да бъде посредник за постигане на мир.

Украинският президент освен това отхвърли твърденията на руското министерство на отбраната, че Киев се е прицелил в молдовския регион Приднестровието и заяви, че този регион е суверенна територия на Молдова.

"Нашата задача е да привлечем всеки, за да изолираме един", каза Зеленски.

Днес той участва видеоконферентно и в онлайн срещата на върха на Г-7, след която ще бъде публикувано заявление.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Босилсковски

    24 Фев 2023 20:27ч.

    Гледай ти, вече се прокрадва "ако" в изявленията на зелето. У нас, в България, думата "ако" има две значения. Пробвайте да я произнесете с ударение на а (а́ко). :-)))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    24 Фев 2023 20:34ч.

    Престъпник , който праща на смърт православни момчета да умират в братоубийствена война за интересите на ФАЩ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Фев 2023 22:03ч.

    Лельо Софке, ти имаш ли си хабер какви са задълженията на президента ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато Граф Облонски

    24 Фев 2023 20:35ч.

    Мандрасал отегчено една проститутка на Монмартр, си казвал на ум - "Ако благородниците си държат на думата и спазват честта , ме очаква един неизбежен брак с тази дама. Но ако тази дама не е почтена, ме очаква неизбежно плащане на 3 франка и утре друга." Зеленски, не ставаш и за проститутка момче...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гидов ник

    24 Фев 2023 21:20ч.

    Какво да очакваме от клоун, чието име е Зеленски навярно само защото обикновено УССР в миналото бе изобразявана в зелено на политикогеографските атласи на света?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    24 Фев 2023 21:15ч.

    Под въздеиствието на наркотиците наркомана Зеля почна да бълнува за победа над Русия .Само че вагнер превзеха още три села близо до Бахмут и вече цса във оперативно обкръжение на града и според последни данни от днес вече се водят боеве във центъра на града източници от Царград тв и Руская Весна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неизбежна е само съдбата ви, която ви води на оня свят

    24 Фев 2023 21:29ч.

    Няма и никога не е имало "украински народ". Има многомилионна жертва на технологиите на западните паразити за промиване на мозъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Фев 2023 22:01ч.

    Русия е пропаднала държава, не само елита, но и народа. Затова дайте им тия 4 области и да мирясат. Но срещу това сами да издигнат 10 м. Стена. Да се зачислят към Азия и да се гушкат с жълти, индуси и пр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой много те е излъгал

    24 Фев 2023 22:05ч.

    че ще се размине само с тези 4 области. Мизата се вдигнА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    25 Фев 2023 12:11ч.

    Ти си по проЗт от тоя наркоман бре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • източният фронт

    24 Фев 2023 22:19ч.

    Болен е ! Съмнение няма !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • болен е, да.

    24 Фев 2023 22:55ч.

    от тщестлавие и алчност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • източният фронт

    24 Фев 2023 22:33ч.

    Болен е ! Съмнение няма ! Украина напълно ще изгуби своята държавност . Завинаги ще загуби възможност за противопоставяне на Русия. Това ще се случи неизбежно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    24 Фев 2023 22:51ч.

    мдам! намерило на кого да верва зеленото зе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    24 Фев 2023 23:41ч.

    Отварям си шоколада и..........Зеленски ме гледа? ?????????Не яж шоколад ми вика. ...Майната ти и го захапах -шоколада, а не Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неизбежно е, Русия да си върне исторически принадлежащите и земи

    25 Фев 2023 6:27ч.

    А тоя слабоумен идиот в затвора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Фев 2023 7:29ч.

    Засега единствено е сигурен виновникът за поражението на Украйна - обединеният гламав Запад, който ако в срок не изпълнява исканията на Зеленски, ще капитулира Украйна, а и себе си, ама собствената кожа е без значение, когато става въпрос за интернационалната, и това никога не пропуска да го подчелтае Зеле и сие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия сега не бива да се подлъгва

    25 Фев 2023 8:10ч.

    пак по запада. Тия са решили, съвсем хладно и пресметливо, да продължат този конфликт максимално дълго, като приоритетна цел е умъртвяването на максимален брой мъже в най-енергичната и плодотворна възраст. След това, ще им бъде лесно, защото възрастни, деца и жени няма да им окажат почти никаква съпротива, дори и да искат. Ще им бъде лесно да завладеят териториите и на Украйна и на Русия /изключително богати - на ценни метали, плодородни почви и т.н./ и така да решат поне в средносрочен план основните си проблеми - дълговете и оборота на капитала. Моментът наистина е преломен, а сблъсъкът в Украйна - цивилизационен. В Украйна явно няма да се усетят как ги пързалят, дори и да има хора, на които това да им е пределно ясно. Всъщност - такива там едва ли са останали. Една част избягаха при своите в Русия, друга част - при враговете си на запад, наивно мислейки си, че са при "своите". Трагедия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зап.идиокрация

    25 Фев 2023 10:30ч.

    Напълно споделям становището Ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    25 Фев 2023 8:22ч.

    Брендо му е възстановил доставките, нали е почетен гражданин на Украйна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    25 Фев 2023 9:04ч.

    Кога западни съюзници са държали на думата си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи