Зеленски отправи пламенен призив към хората по целия свят да протестират срещу руската инвазия в Украйна

Зеленски отправи пламенен призив към хората по целия свят да протестират срещу руската инвазия в Украйна

Зеленски отправи пламенен призив към хората по целия свят да протестират срещу руската инвазия в Украйна, предаде Франс прес.

"Излезте, носейки украинските символи, за да защитите Украйна, за да защитите свободата, за да защитите живота!", заяви Зеленски. "Съберете се на площадите, на улиците, излезте навън, направете така, че вашият глас да бъде чут", допълни той.

"Изразете мнението си, протестирайте от вашите офиси, от вашите домове, от вашите училища и вашите университети, протестирайте в името на мира!", подчерта той. "Светът трябва да спре войната", заяви Зеленски.

Посланието на украинския президент бе отправено броени часове преди в Брюксел да се проведат една след друга три срещи на върха - на НАТО, на Г-7 и на ЕС, посветени на войната в Украйна. Зеленски ще говори на тях чрез видеоконферентна връзка. Той вече призова НАТО да достави оръжия на страната му. "Изчистете нашата земя от нашествениците и възстановете мира в Украйна", заяви Зеленски.

Вече измина месец и ние издържахме шест пъти по-дълго, отколкото планираше врагът, заяви в обръщение към нацията украинският президен, цитиран от Укринформ.

"Те бяха сигурни, че Украйна не е държава. Те бяха сигурни, че ние не сме народ. Те сами се излъгаха", каза той по адрес на ръководството на Русия. По думите му "това е тяхното държавно самоубийство, а ние само защищаваме своя живот".

В речта си Зеленски се обърна и към гражданите на Русия, като декларира, че Киев полага всички усилия да сложи край на тази война и увери, че тогава руски деца "повече няма да бъдат пращани на умират на наша земя, на наша територия". "Спасявайте своите синове от войната, разказвайте истината за войната", призова президентът на Украйна. Той прикани руснаците, ако имат възможност, да напускат Русия, за да не плащат данъци, с които да се води война.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • ТикТок

    24 Март 2022 8:21ч.

    Танц в Тик Ток брой ли се ? Стига си мъчил народа си бе Клоуне ! Оставка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    24 Март 2022 8:35ч.

    аз ви призовавам да седнете с русия на масата за преговори и да решите всички въпроси които ви разделят два братски народи 28 дни се избиват взаимно под диктата на сащ и това в 21 век спрете да купувате оръжие защото мир не се постига със смърт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народът е един

    24 Март 2022 8:36ч.

    Затова и държавата ще бъде една

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • струна от пиано

    24 Март 2022 8:35ч.

    По идея на именития му предшественик

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Широко отворени очи

    24 Март 2022 9:16ч.

    Този дори сам на себе си не вярва, на това което говори...Всички разбраха, че не е в Украйна вече, лошото е че тези които се бият и умират за този "предател" не го знаят. Не спря да се моли и иска помощ, а в същото време обяснява как те смазват руснаците, двете неща си противоречат. Но така е, когато водиш чужда война, и предаваш чужди думи от свое име, нищо хубаво не се получава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никола Филчев

    24 Март 2022 9:16ч.

    Да бега овреме в психиатрията в Петах -Тиква....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    24 Март 2022 9:17ч.

    Непрекъснато изисква, моли, заблуждава и свои и чужди, но ако желае може да спре още днес военните действия. Иска нови и нови оръжия, но сякаш забравя, че без хора зад тях те са само купчина метал.Трябва да разговаря и позира не с медиите, а с Русия за моментално прекратяване на тежкия конфликт!Трябва да спасява животи и освен него друг не може да помогне на Украйна в тази ситуация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    24 Март 2022 9:29ч.

    Тъпоглавият Волдеморт чувал ли е за Ганди или да пробва нещо оригинално...тука иде реч за пародия на пародията "Великият диктатор" на Чаплин, обаче Вова не е дорасъл до величието на Чарли и това прави нещата трагични и то на запад, не при него, той си го кара смело!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    24 Март 2022 9:38ч.

    Дръпни си една линийка, че не си ти ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    24 Март 2022 10:24ч.

    Протестират хората от цял свят. Много исторически забележителности са осветени в цветовете на украинското знаме. Руски знамена не се виждат никъде, руснаците се крият като мишки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи