Зеленски отхвърля всякакъв мирен план, който би превърнал войната в замразен конфликт

Зеленски отхвърля всякакъв мирен план, който би превърнал войната в замразен конфликт

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че няма да приеме каквото и да е предложение за мирен план, който би превърнал руската война в неговата страна в замразен конфликт, предаде Ройтерс.

Това стана ясно от акцентите на Зеленски в речта му пред Върховната Рада - украинския парламент -  по повод Деня на украинската конституция. Украинският президент даде знак, че остава против всеки мирен план, който би замразил териториите, завзети от Русия от нахлуването през февруари миналата година насам, отбелязва Ройтерс.

"Украйна  няма да се съгласи на нито един от вариантите за замразен конфликт", каза той.

Зеленски изготви план за мир от 10 точки, който включва възстановяването на териториалната цялост на Украйна, изтеглянето на руските въоръжени сили и връщането на украинските държавни граници.

Киев започна контраофанзива, с която се опитва да си възвърне окупираните територии, но руската армия все още държи райони в Източна и Южна Украйна, напомня Ройтерс.

Междувременно Укринформ посочи, че речта на президента Зеленски е била разпространена в Ютуб от парламентарния телевизионен канал "Рада". Агенцията уточнява, че държавният глава е говорил повече от час.

Укринформ допълва, че на речта на Володимир Зеленски във Върховната Рада са присъствали командващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, министър-председателят на страната Денис Шмихал и министърът на отбраната Олексий Резников.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • jelezen

    28 Юни 2023 22:22ч.

    И къде е тази реч в тубата че я търсих и не я намерих. Не ,че ми е интересно да чуя какви ги блещи наркоманското джудже, но ми беше любопитно да видя Залужни, че го бях забравил. Пък зеленият потник не знач инищо. Ще говори и прави каквото му кажат новите стари нацисти от САЩ . Надявам се да завърши достойно като, Дучето и Хитлер. Еклесиаст - Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави – няма нищо ново под слънцето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    28 Юни 2023 22:34ч.

    Великолепно си играе ролята! Браво! Оскар за цялостно творчество! Втори на сценаристите наглосакси... Когато поставиш, на чело на една държава, правилните хора, чудеса можеш да постигнеш - съвсем демократично, без да се отклониш и на йота от евроатлантическите ценности. И у нас нещата рязко потръгнаха. /Бог да пази посолствоТО и списъка Магнитски/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    28 Юни 2023 23:22ч.

    щом не щеш мира, ще има секира и то яка!...мисля че вече ще тръгне редовната руска армия с армата и су-57, жалко за народа който ще изтрепеш, зелен плъх!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    29 Юни 2023 1:16ч.

    «Україна понад усе»??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха ха

    29 Юни 2023 1:57ч.

    Зеленски, не решаваш ти … питай САЩ какво са планирани. Ти само ще изпълняваш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи