Зеленски обяви територии в 6 руски региона за "исторически населени с украинци". Медведев: Главният украински наркоман е издухал двойна доза

Зеленски обяви територии в 6 руски региона за "исторически населени с украинци". Медведев: Главният украински наркоман е издухал двойна доза

На 22 януари, по повод Деня на украинското единство, президентът на Украйна Володимир Зеленски записа видео съобщение. Изказвайки се от площад "Света София" в Киев, Зеленски заяви, че е подписал указ за "Исторически населените с украинци територии на Руската федерация", съобщава УНИАН. 

"Това е завръщането на истината за историческото минало в името на украинското бъдеще", обяви президентът. 

Зеленски възложи на кабинета на министрите на Украйна да разработи с участието на международни експерти, представители на Световния конгрес на украинците, учени, обществеността и да представи на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна план за действие за запазване на националната идентичност на украинците в Руската федерация, включително на исторически обитавани от тях земи (в Кубан, Стародубщина, Северна и Източна Слобожанщина в рамките на съвременния Краснодарски край, Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска, Ростовска области на Руската федерация).

"Днес трябва да предприемем стъпки не само за укрепване на единството на Украйна и нашия народ, но и да действаме за единството на правата и свободите, истината за украинците, истината за нас и истината за нашата история. За тази цел днес подписах указа", заявява президентът. 

Както се посочва в указа на държавния глава № 17/2024 от 22 януари, Русия през вековете системно е извършвала и продължава да извършва действия, насочени към унищожаване на националната идентичност, потискане на украинците, нарушаване на техните права и свободи, включително на земите, исторически обитавани от тях в посочените области. 

Правителството трябва да обмисли предприемането на редица стъпки. 

По-специално, да работи по „въпроса за събиране и изучаване на факти и доказателства за престъпления, извършени срещу украинци, живеещи на териториите на Русия, политиката на насилствена русификация, политически репресии и депортации срещу украинци, възстановяване и опазване на историческата памет, включително създаване на център по тези проблеми“. 

Освен това да се засили работата за противодействие на дезинформацията и пропагандата на Руската федерация относно историята и настоящето на украинците в Русия и всички поробени от нея народи, с участието на местни и чуждестранни учени, експерти, представители на украинската общественост в чужбина и организации, в подготовката и провеждането на събития, насочени към развенчаване на руските митове за Украйна. 

Също така развивайте взаимодействието между украинците и поробените от Русия народи, заръча президентът. 

В същото време да се осигури, заедно с Националната академия на науките на Украйна, подготовката и разпространението в Украйна и света на материали за повече от хилядолетната история на украинската държава, историческите връзки на земите, населени с етнически украинци, с украински национални държавни образувания в различни исторически периоди, както и да се включи в учебните програми и учебниците за образователните институции истинската история на етническите украинци на земите, исторически обитавани от тях в рамките на Руската федерация.

Медведев отговори на Зеленски: Украинците са руснаци, а Малорусия е част от Русия

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев отговори на президента на Украйна Владимир Зеленски и неговия указ за териториите на Руската федерация, исторически населени с украинци. Ето какво написа той в Телеграм:

"Главният украински наркоман направи непретенциозен пропаганден ход, предизвикан от провала на фронта. След като безмилостно изпуши двойна доза, той подписа указ за териториални претенции към Русия за земи, "исторически населени с украинци". Няма какво да се коментира, защото украинците са руснаци, а Малоросия е част от Русия. И е време главният "украинец" да спре. Както е тръгнал, скоро ще анексира и Канада."

 

 

 

Коментари

  • Абе, Зеленски иска да спре, ма не може

    22 Яну 2024 16:42ч.

    със сигурност горко съжалява, че се е оставил да бъде примамен да стане Президент на Украйна като Слуга на народа. Прецакан се усеща със сигурност - изписано е на физиономията му. ама пусто Его - пуснаха му голямата въдица и той горкия клъвна, че стана президент за милиони! Обачееее след поне 500 000 избити млади мъже на Украйна и на света, накъде да върви Зеленски - към двойни дози. Трагедия за този талантлив комедиен артист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    22 Яну 2024 16:45ч.

    Ако беше жив Ленин щеше да направи Зеленчук - нар.ком по хумора, сатирата и забавата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да така е

    22 Яну 2024 18:30ч.

    А сега е само Гл. редактор на „Крокодил„

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никой не се съмнява в съдбата на наркоманския клоун

    22 Яну 2024 16:47ч.

    Гнидата ще бъде смачкана по волята на Императора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛУно, ЛУно...

    22 Яну 2024 16:55ч.

    ЛУно,ЛУно.., земльо . . . . . . .ска , ке се тепаме с хохолите за тебе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече е ясно защо юдо-хазарът Зеленски

    22 Яну 2024 16:57ч.

    изби десетки мирни граждани в Белгород - защото ги смята за украйнци! В самата Украина/покраина на Русия, юдео-хазарът по баща и руснак по майка - наркоманът Зеленски - успя да умъртви и да прогони от страната милиони граждани на измислената и изкуствена държава, която вероломните натовци малоумно поддържат. Целта е посочена от юдео-ционистите в Украйна=юдео-усрайна. А целта е обезлюдяване на славянската земя за създаването на нова хазарска юдео-сатанинска държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Завета на

    22 Яну 2024 19:17ч.

    Шмъркачът изпълнява завета на Синедриона - да отмъсти на славяните дето унищожиха хазарската държава преди малко над 1000 години. Дотук рандеманът е + - 1 000 000 гламави славяни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо Джо

    22 Яну 2024 17:12ч.

    Зеля пак се е нашмъркал с витамини..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su-35

    22 Яну 2024 17:41ч.

    Хахахахаха... Да тоя с илачите няма ли да го разкарате най-после. Или използва ВПН?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски докато търсел украинските земи:

    22 Яну 2024 17:29ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=9FNDKdptBRY

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    22 Яну 2024 18:17ч.

    И един хохол търсел Украйна в старите атласи: https://t.me/zloi_proof/1005

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посетител

    22 Яну 2024 17:45ч.

    Много точен отговор на Медведев! Няма какво да добавиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    22 Яну 2024 18:04ч.

    Брендо пак е сменил доставчика от Латинска Америка... Ей, съсипаха го тоз президент...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И как реагира Путин?

    22 Яну 2024 18:05ч.

    Пак ли е "озабочен"? Тоя тъпанар с гърченето си докара до там, че руски мпмчета от едната и другата страна се избиват помежду си. Абе, тъпак, защо мълча 8 дълги години, защо остави да те водят за носа, защо нищо не предприе, когато в тези 8 години от Украйна правиха полигон за борба срещу Русия, защо спря донбасците, дето бяха стигнали до Мариупол и Славянск, а после ги остави на произвола на съдбата, чии интереси защитаваш ти, кой си ти, мяукащият, дето нарича "партньори" тези, дето го демонизират? Нещо много, ама много ми смърдиш на воайора Горби и пияндурата Елцин! Разкаракй се с всичките си денацификации, демилитаризации и деаоабализации! Снех ти доверието си! Точка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина ли си толкова тъп,

    22 Яну 2024 18:14ч.

    или се правиш на интересен, демек по-умен от Путин? Не си интересен, господинчо, скучен си, с вмирисаното си "доверие"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че Путин и умен ли е

    22 Яну 2024 19:01ч.

    Не бях забелязал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във всеки случай е по-умен от тролажа на Прокопи!

    22 Яну 2024 19:10ч.

    По-тъпи от вас не са се раждали, така че, метла в клоаките на разградската десница!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко, 18:05, Идиото, жълтопаветниче недокъпано!

    22 Яну 2024 23:16ч.

    Козяк, галя, това ли са опорките ви днес! Ма много нефелни, дикиш не хващат! Сега, вярно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер, ама ...! Ако може, дайте на туй нящо нещо по-така, че бактън вече от простотиите му! И, бацко, се радвай, че Путин е "мек"! Щото иначе отдавана вятърът да те разнася по широкия свят! Но! Идиот си и такъв ще си останеш! Апропо, не си ти за сий форум, не си! Идиотите са в капитал, дневник, медиапул и други знайни незнайни евроджендърски клоаки! Иди там, лесно ще намерите общ език, и най-важното, ще сте си "дружки"! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    22 Яну 2024 18:31ч.

    В Русия има много украинци. Аз съм срещал доста. Кой е учил някъде, кой отишъл да работи заради по-добри доходи. Установяват се там и нямат и намерение да се връщат. Нормални хора, дори и много услужливи бих казал. Но на тази база да обнародваш закони е малоумие. Що за кретенски закон е това. Тук въпросът е, че Украйна ще бъде поделена. Тя няма самостоятелно бъдеще. Просто обстоятелствата ще наложат това решение, без значение дали се оценява като добро или не. И може и да звучи странно, но вместо ония тримата да се лензят, като пачи в някакви телемостове, съвсем не без основание е идеята да предявим и ние териториални претенции. Основания за това има. Утре ще е късно. България трябва да има ясна позиция, че тази помощ не е дарение, а има цена. Знам, че е шокиращо, но поне не повече от малоумното лензене по Интернет. Струва си да се помисли по-този въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна може и да бъде поделена

    22 Яну 2024 19:11ч.

    Но със сигурност обаче РФ ще бъде раздробена. Ще стане бавно и методично. С периодични подпалвания на сепаратистките стремежи на един или друг народ във федерацията. За съжаление процесът няма да е гладък, както мина разпадането на СССР. Ще има море от кръв и страдание. В крайна сметка Китай ще вземе своето в Сибир и Далечния изток, а Западът отново ще стане стратегически партньор на Московската държава и част от гравитиращите около нея руски държавици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахахах

    22 Яну 2024 20:03ч.

    Мечтите са безплатни и не ги бъркай с мокрите си сънища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до авторчето на поста от 22 Яну 2024 19:11ч.

    22 Яну 2024 20:32ч.

    Същото, за което си мечтаеш, може да стане с Британия и САЩ. Основания за сепаратизъм и там - повече от достатъчно. Не копай гроб другиму, за да не паднеш сам в него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Русия има

    22 Яну 2024 18:59ч.

    много украинци, както и в Украйна има много руснаци. Винаги се получава така след разпадането на някоя империя. Неуредените отношения водят до войни между новообразуваните национални държави. Преди 110 г. сме се били ние с турците, а след това с почти всичките си съседи, преди 30 г. се биха сърби, хървати и босненци, днес се бият руснаци и украинци. Тези войни по правило завършват с увеличаване или загуба на 15-20-25 % от територията на едната държава за сметка на другата. Така ще стане и след края на текущата война. Жалко за стотиците хиляди убити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що е украинец?

    22 Яну 2024 20:14ч.

    Украинец се нарича гражданин (вкл. и селяните) на измислената и изкуствена държава "Украина" създадена върху разрушената от Февруарската юдео-масонска "буржоазна революция" Руска Империя, през 1917 г., и надградена като германски и австроунгарски протекторат от доразрушената от Октомврийската юдео-болшевишка революция Руска империя през 1918 г. Украинците са дроб-сърма от около 50 етноса/народности, като най-многоброен е руският етнос - между 60 и 80% от всички останали. Така нареченият "украински език" е руският "македонски" език в измислената и изкуствена държава "Украина".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    22 Яну 2024 19:10ч.

    Медведев правилно е разбрал причината за изблика на търотии от зеления шут.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски

    22 Яну 2024 19:12ч.

    се готви за големия пазарлък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Яну 2024 19:28ч.

    Двете най-древни държави, родоначалници на човешката цивилизация са Македония и Украина. Адам е бил македонец, а Ева - украинка. Змията, естествено е била гадния Кашчей Безсмъртни - руски демон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    22 Яну 2024 21:00ч.

    Не е вярно, Адам и Ева са чернокожи транс лесбийки! Поне Байдън тъй каза...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    22 Яну 2024 19:44ч.

    Нашмърканото зеле явно черпи ноу-хау от кхъ, кхъ, Република Северна Македония.Дет се вика почти цяла България са македонци...аз също, ха-ха-ха. Или май-е обратно. А?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    22 Яну 2024 20:22ч.

    В Русия още преди войната имаше два милиона украинци. Интересно - защо НИКОЙ не емигрира в нацистка укpoпия? Дори непропорционално голям брой от тях се сражават срещу нея на страната на Русия? Апропо - от началото на войната най-много украински граждани са емигрирали именно в.... Русия. Странна работа,а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментатор

    22 Яну 2024 20:37ч.

    "Исторически населените с украинци територии на Руската федерация" ... славна велика нация, со славно историчко минало... Е, айде сега да прашаме кои са по-антички и кои са по-велики? Дали са тия македончинята или са укринчинята? Мен ми се чини, македончинята са по-антички. Зельо има многу да учи. Най-добро ке биде да му дадем македонски историчари. У, каква история ке му направат и какви споменници ке му соградят, исто како у Скопие...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    22 Яну 2024 20:54ч.

    Май е време и нашият невнятник (Кирчо), по примера на Зе, да предяви претенции към изконните земи на Стара Велика България, възкликвайки "Крим и Донбас са български!" и да прати безаналоговата ни армия да ги отвоюва от окупаторите им! А след като "за три дни" войските ни разгромят и прогонят руските и украинските нашественици, понеже така и така са в района, могат да ни върнат и териториите на Волжка България. След разгромната победа на Източния фронт, нашият "славен" пълководец може да обърне поглед и към Балканите, обявявайки възстановяването с меч и огън на изконните земи на Велика България от времето на Симеон Велики. Или на тези от времето на Иван Асен II, според личните предпочитания. Това ще е гениален ход и "Голям шлем", от който всички българи ще са доволни: хем феновете на единия отбор ще утолят жаждата си за "рашистка" кръв, хем феновете на другия отбор ще унищожат "укронацистите", хем "възродителите" ще преименуват с български имена де що има в европейска Турция, хем "възрожденците" ще са доволни, че Македония се присъединява към България, и хем най-накрая ще се сбъдне отколешната българска мечта - български владетел да седне на трона в Цариград, а България да е на три морета, в случая на пет (+Азовско и Каспийско)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    23 Яну 2024 11:33ч.

    Тази мечта за цариградския трон докара до тоя хал и първата, и втората, че и третата българска държава. Защото, първо, никога не сме имали идеологическа обосновка за такава претенция и второ - едно е да искаш, второ да можеш и трето и четвърто да го направиш. Ние сегашната България рушим и заличаваме, за три, пет морета и два океана сме седнали да мислим. Да оставим тези "велики мечти" за най-древните цивилизации, макетата и укрите ))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само Лески

    22 Яну 2024 21:08ч.

    Сашците положиха бандерите на непосилно напрежението и взе да им идва повече. Започнаха да им избиват чивиите на бандерите един по един в валудни състояния. Южната част на Авдеевка е вече под руски контрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    22 Яну 2024 21:25ч.

    Зеленият първо го даваше комик, след това политик, сега станал историк. А всъщност си е чиста проба трагик, да докараш за отрицателно време до пълен разпад и предстоящо изчезване най-закръглената и охранена изкуствена държава в историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    23 Яну 2024 1:23ч.

    е, всеки не може да е като В.В.Путьо Марийкин-първо кагебист, след това политик, историчар и накрая клоун в кочината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай

    22 Яну 2024 21:34ч.

    На тъз картинка, по-ясно се чувства идиотизмът на Зеленски. С червено са въпросните територии, иначе на нея и Донбас, и Крим са оцветени като хохолски. https://politikus.info/uploads/posts/2024-01/1705922588_123.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    22 Яну 2024 21:48ч.

    Ами, мечтите са безплатни, както казват. За реализацията обаче трябват много пари, оръжия и войници, а този няма и трите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Phoe

    23 Яну 2024 10:31ч.

    Благодарности за картата, колега! Същата работа като при македонците. И тия разпространяват карти на обединена Македония, на които като македонски земи са включени дори град Доспат и околностите заедно с язовира. Има обаче и един фундаментален въпрос - Някой не пита ли местните хора какво мислят? Дали хората в Доспат мислят, че са македонци? Или - Дали тия в Брянск и Ростов смятат, че са украинци? Най-вероятно Зеленски и тия като него изобщо не се интересуват от мнението на хората. Те са новатори, ще налагат нова идентичност на плебса, както се казва - "со кротце, со благо и со малце кьотек".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    23 Яну 2024 11:22ч.

    Проблемът на зеления и неговите укро-началници е, че мерак много, но сила малко ))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами

    22 Яну 2024 22:05ч.

    Не е за смях. Толкова подробно разработена теория за украинството на казаците не се прави на коляно след магистралка. Прилича на нещо внимателно подготвено съвсем не от украински специалисти. Просто го вадят не по предназначение, ама то щото са на зор. И ако руснаците бяха клекнали за Донбас, това щеше да е казус бели за по нататъшен натиск. Трябваше да ги опукат още 2014, този пропуск сега го плащат с кръв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Огнян

    23 Яну 2024 0:10ч.

    Тоя да не е бил скоро на посещение в Македония?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    23 Яну 2024 1:33ч.

    не в Макердония, не...малкото злобно джудженце Медведчо е било наскоро в Петербург, на края на декември там са изгорили над 4 тона заловени наркотични вещества. Но от изявленията на малкото злобно джудженце Медведчо става ясно, че е успяло да отклони некое килце наркотик за развлекателна употреба, и се е унесло и объркАло дозата. Не му е за сефте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При разпадането на РФ

    23 Яну 2024 8:10ч.

    Украйна ще получи като репарации частите от граничните руски области с най-голям дял украинско население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    23 Яну 2024 11:37ч.

    Клоунът гнида започва да се пазари, ама многоо отдалече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи