Зеленски: Няма да има затишие в контраофанзивата срещу руските войски

Зеленски: Няма да има затишие в контраофанзивата срещу руските войски

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Украинският президент Володимир Зеленски обеща на страната си, че няма да има никакво затишие в контраофанзивата, при която биват отвоювани градове от руските войски, докато в неделния ден продължаваше обстрелът на обширна територия на Украйна, съобщи Асошиейтед прес.Зеленски изброи редица градове, които Украйна си е върнала по време на светкавичното настъпление в североизточната част на страната.

"Може би сега на някои от вас ви се струва, че след поредица от победи е настъпило известно затишие", каза той в нощното си видеообръщение. "Но това не е затишие. Това е подготовка за следващата серия... Защото Украйна трябва да бъде свободна - цялата".

Военното командване на Украйна съобщи, че в събота неговите сили са обезопасили източния бряг на река Оскол.

Тъй като през уикенда руски снаряди поразиха градове и други населени места, британското министерство на отбраната предупреди, че Москва вероятно ще увеличи атаките срещу граждански цели, тъй като търпи поражения на бойното поле.

Базираният във Вашингтон мозъчен тръст, Институт за изследване на войната, заяви, че руските сили в Донецк продължават да провеждат "безсмислени операции" в селата, вместо да укрепват фронтовата линия.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Просто

    19 Sep 2022 8:37ч.

    Война започната от НАТО (САЩ). Путин се възползва. Ще завърши с отслабването на Русия, края на Украйна, скапването на САЩ, полуразпада на УС и началото на възхода на Изтока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещо

    19 Sep 2022 8:47ч.

    страшно приближава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    19 Sep 2022 8:50ч.

    Да - ТСВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • напред, за да ви размажат

    19 Sep 2022 10:03ч.

    Клоун, стегна ли пак башибозука?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    19 Sep 2022 10:07ч.

    Пишете, момчета, пишете яростно. Хартията ще издържи всичко. Просто за вас обаче реалността е много по-прозаична - до изчерпване военните ресурси на Сащ и ЕС, пък после ще видим, а вие си вярвайте на троловете от британското разузнаване и ISW.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    19 Sep 2022 10:13ч.

    мина малко време, еуфорията на западните медии и родната соросоидна сволоч утихна и стана ясно, че великото контра-настъпление се се случило основно по талавизора: от руска страна малко жертви, за сметка на 5000 убити и 8000 ранени от ВСУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    19 Sep 2022 10:33ч.

    Стягайте се да воювате. Минете военно обучение,че "бученето", което се чува като далечен тътен носи времена на изпитания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    19 Sep 2022 11:29ч.

    Нищо в Украйна не зависи от чуждия на утраинците клоун, става онова, което нарежда и подготвя Вашингтон, а смешникът дудне каквото му кажат. Държавата Украйна е фалирала напълно, като военна сила не става за употреба, всичко като оръжие, боеприпаси, обучение, вече и наемни бойци, разузнавателна информация е от НАТО. Нека си дудне мошето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи