Зеленски: Не бива да има табута за оръжейните доставки за Украйна

Зеленски: Не бива да има табута за оръжейните доставки за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Не бива да има табута за доставките на оръжия за Украйна, заяви президентът Володимир Зеленски на съвместна пресконференция с гостуващия в Киев премиер на Нидерландия Марк Рюте малко преди началото на Мюнхенската конференция по сигурността, цитиран от Ройтерс.

"С Нидерландия сме на едно мнение, че не трябва да има никакви табута за доставката на оръжия и подкрепата за нашата армия, за нашата Украйна, защото по този начин се поддържа и защитава нашият суверенитет", изтъкна той.

Зеленски многократно призова западните съюзници да доставят повече оръжия на Киев, за да отблъсне руските нашественици. Украйна по-конкретно иска изтребители, повече танкове и оръжия с голям обсег, отбелязва Ройтерс.

Първата партида танкове "Леопард-1А5", които Нидерландия, Дания и Германия ще купят за Украйна, ще й бъдат доставени възможно най-скоро, каза на пресконференцията Марк Рюте. Нидерландският премиер даде да се разбере, че страната му е готова на нейна територия да бъде базиран нов трибунал за руските престъпления в Украйна, но добави, че е необходима повече подкрепа създаването му.


Източник: БТА

 

 

 

 

 

Коментари

  • ФЪРКАТИЧКО

    17 Фев 2023 15:58ч.

    Смело момче! Демократичният и свободен свят е с теб и те подкрепя! Свобода и демокрация за Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх, кви неща и пожелаваш на Украйна

    17 Фев 2023 16:06ч.

    А понастоящем, ще споделиш ли как е там? Разруха и безнадежност, предполагам..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    17 Фев 2023 16:10ч.

    По-важно е, че няма комунизъм и тоталитаризъм! Славният украински народ ще изстрада свободата си и с наша помощ ще се пребори със своя смъртен враг от Кремъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хах, верно ли?

    17 Фев 2023 16:19ч.

    По-добре разруха и безнадежност отколкото комунизъм и тоталитаризъм.. Да ти имам приоритетите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Хах, верно ли? 17 Фев 2023 16:19ч.

    17 Фев 2023 16:22ч.

    не усещаш ли, че се е@$№ човека с вас. даже се чудя какво му отделяте време да му отговаряте. все едно да спреш луд на пътя, да го питаш за посока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • друг дизайнер

    17 Фев 2023 16:02ч.

    На какво ви прилича мазно ухиленият нидерландец?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОЩЕ ПО-ДРУГ ДИЗАЙНЕР

    17 Фев 2023 16:28ч.

    Ами мяза ми на дърт и мазен нидерландски педерунгел - пардон гей - за да бъде политкоректно. Между другото по направено независимо изследване, най много юдео-хазари на глава от населението има в ниската земя Нидерландия. Факт! И не че има нещо общо с педерастията по тия земи. За съжаление тя е доста заразна и прихваща и у нас - например розовото и нежно явление Кокорчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • още един дизайнер

    17 Фев 2023 16:32ч.

    на нидерландски дизайнер прилича

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обещавам ти аз много неща, все от сърце!

    17 Фев 2023 16:15ч.

    Докато американското ръководство обсъжда дали да даде на Украйна F-16 или не, ВВС на САЩ не могат да изпълзят от „сивата зона“ на проблемите. Този път говорим за техническото състояние на американската военна авиация.Фактът, че тя непрекъснато се разваля, се съобщава от поне четири години. И така, според данни, публикувани в Defense News, авиационните експерти Рейчъл Коен и Стефан Лоузи показват много грозна картина на състоянието на ВВС на САЩ: около 40 вида самолети от основните класове показват, ако не рязък спад в степента на бойна готовност, то изобщо нулево повишаване на бойните способности. В същото време съответната цифра през 2020 г. е била 72,7%, а година по-късно едва 71,5%.Например, техническата готовност на многоцелевия изтребител от пето поколение F-22 Raptor дори не достига 52%. Тоест само половината от тези машини летят постоянно! Отговор можете да чуете, че F-22, така да се каже, е самолет на „възраст“. Но абсолютно същата е ситуацията и с най-модерните американски бойни самолети. Тяхната гордост са изтребителите F-35.През 2022 г. флотът от изтребители F-35 на ВВС на САЩ е намалил своята бойна готовност и летателни часове, според Бюджетната служба на Конгреса. Ето числата за сравнение:Намалена готовност по тип изтребител - беше през 2021 г. / стана през 2022 г.:▪️ F-35A - 65% / 54%;▪️ F-35B - 61% / 54%;▪️ F-35C - 53% / 58%.В същото време по-голямата част от флота на тези изтребители е в експлоатация по-малко от четири години.Основната причина за спада в степента на техническа готовност е недостигът на резервни двигатели и части за тях. В частни разговори техници от ВВС обясняват, че двигателите са още "сурови" и не са достигнали заложените по договор параметри, отказват, понякога без да са изработили и половината от ресурса.Проблемът е, че командването на ВВС официално призна, че няма достатъчно капацитет за ремонт на силовия модул и задоволяване на необходимостта от бъдещи извънпланови и планови ремонти на двигателите на тези самолети.Оказва се, че възможностите на американската военна авиация критично намаляват още в мирно време, да не говорим за възможна военна криза, ако се случи днес.С други думи, парите на данъкоплатците, похарчени за суперскъпи и много съмнителни проекти, просто отиват на вятъра. По-точно - реактивните тръби на американските ВВС и то с много съмнително качество...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЛАСОВЕ дайте повече гласност за катастрофата в Охайо

    17 Фев 2023 16:24ч.

    преди седмица и нещо в САЩ се случи техногенна катастрофа надминаваща мащабите на Чернобил и никъде-нищо по темата. на американките мисирки явно им е забранено да говорят по темата, но положението е страшно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • там такива неща не стават, откъде го измисли?

    17 Фев 2023 16:28ч.

    пак кремълски лъжливи сведения

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • постистината

    17 Фев 2023 17:04ч.

    Да, там и нов Чернобил да стане, няма да се съобщи и да се вземат мерки, защото медиите ще обявят, че това си измислици на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    17 Фев 2023 16:26ч.

    Чиновници, аматьори във военните дела от Брюксел и Вошингтон,спрете палячото,докато не ви се е ногорещило под краката.Трябва да сте пълни, гадни идиоти,да грачите за мир,а да доставете тонове оръжие и милиарди долари от данъкоплатците на членките на ЕС,на един малоумник,който обрече народа си на гибел и несгоди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    17 Фев 2023 17:21ч.

    Нагла твар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    17 Фев 2023 18:13ч.

    Чудя му се и на тоя малоумник Рюте къде е тръгнал да се ежи на Русия! Та нали, ако само един ядрен взрив се детонира в морето пред Холандия, тя ще се залее от възникналото цунами и от страната им ще остане едно мочурище! Този тъпанар, ако хонландците са ня място трябва да го вържат и линчуват публично, защото е опасен за националната им сигурност и води народа си към явна гибел! Изобщо всичките западни упрявляващи се оказаха пълни кретени! Вместо да гледат максимално бързо да се стигне до мир, те наливат масло в огъня, надявайки се на победа над Русия! Нима са забравили поуките на Историята? Колко пъти трябва да настъпят мотиката, та да им дойде акъла в главата? Тази илюзорна мечта да се победи Русия и да се разграбят богатствата и не е от вчера! Заради нея си загуби империята и главата Наполеон и Хитлер, а сега и тези малоумници искат да свършат, като тях! Лошото е, че и ние и нашите близки ще изгорим заедно с тях в ядренния огън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Старши оператор на ФАГОТ от Харманли

    17 Фев 2023 19:29ч.

    Чакаме и изпепеляваме Леопарди, давайте ги по бързо ,че бригадата от Столипиново ше бере джелязо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи