Зеленски настоя да се срещне с Путин, независимо как, за да получи отговори

Зеленски настоя да се срещне с Путин, независимо как, за да получи отговори

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е необходимо да се срещне с президента на Русия Владимир Путин, независимо от това в какъв формат ще бъде проведена срещата, предаде Франс прес.

 

"Вярвам, че без тази среща е невъзможно да разберем напълно какво би накарало Русия да сложи край на войната", каза Зеленски в интервю за украинската медия "Суспилне". В интервюто президентът на Украйна заяви още, че компромисите, които евентуално могат да бъдат направени с Русия за прекратяване на войната ще изискват провеждането на референдум.

 

Зеленски, който се придържа към разбирането, че "без преговори няма да спрем войната", на няколко пъти призова за среща с Путин, отбелязва Франс прес. От началото на руското нахлуване в Украйна вече се състояха няколко кръга от преговори между Москва и Киев. Зеленски заяви още, че всички компромиси, договорени с Русия за прекратяване на войната, ще трябва да бъдат гласувани от украинците на референдум, съобщи Ройтерс. 

 

"Отговорът е много прост. Всички вече разбираме. Не сме приети (в НАТО), защото се страхуват от Русия. Това е всичко. И трябва да се успокоим, да кажем "Добре, други гаранции за сигурност". Има държави от НАТО, които искат да бъдат гаранти за сигурност, които за съжаление не могат да ни дадат 100 процента членство в Алианса, но са готови да направят всичко, което Алиансът би трябвало да направи, ако бяхме членове на Алианса. Това е нормален компромис", посочи Зеленски.


По този начин, според украинския президент, въпросите за гарантиране на сигурността ще бъдат свързани с конституционни промени и промени в украинското законодателство. "Народът ще трябва да се произнесе и да отговори на тази или онази форма на компромис. И какви ще бъдат те (компромисите) е предмет на нашите разговори и разбирателство между Украйна и Русия", каза той в интервю, публикувано от украинската обществена радио- и телевизионна компания "Суспилне".

 

Въпросите, които биха могли да бъдат повдигнати на евентуален референдум, биха могли да засягат територии, окупирани от руските сили, включително Крим, или гаранциите за сигурност, предлагани на Украйна от държави в замяна на членство в НАТО, каза той. "Обясних на всички преговарящи групи: когато говорите за всички тези промени, а те могат да бъдат исторически, ние нямаме къде да ходим, ще стигнем до референдум. Хората ще трябва да кажат и да отговорят на определени формати на компромис. И какви ще бъдат те. Това е въпрос на нашия разговор и разбирателство между Украйна и Русия", каза Зеленски.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Дали си е вярвал

  22 Март 2022 7:35ч.

  че НАТО ще му осигури комфорта със 160 000 групировка да направи блицкриг в Донбас и Крим? Защо не. И Саддам часове след разговора с френската посланичка превзе Кувейт през 1990, но после му казаха, че погрешно я е разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вагнеровци вече са му по петите му

  22 Март 2022 7:45ч.

  за да се "срещнат" с него !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смехотвор

  22 Март 2022 7:55ч.

  Април 1945. Маршалите Жуков, Конев, Рокосовски...напредват стремително в източна Германия, смазват една след друга отбранителните линии на германците. В ТОЗИ МОМЕНТ ! ! ! ХИТЛЕР МОЛИ ЗА СРЕЩА СЪС СТАЛИН !!! Да обсъдят следвоенното устройство на Райха ! Да организират референдум в Германия, какъв да е статутат на Кьонигсберг слад края на военните действия ! Смех.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  22 Март 2022 8:29ч.

  Смех са боклуци, които се радват на войната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До боклука-трол

  22 Март 2022 8:38ч.

  Тази война върви от 8 години. Ти сега ли я забеляза ? И колегата не се смее на войната, а на неадекватния Зеленски ! Кой ще преговаря с него, като от него нищо не зависи ? Тези които разпалиха войната ги няма в Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dust in the Wind

  22 Март 2022 8:41ч.

  Хей, слабо умния, той не се радва на войната, а се сме на слабоумието на хитлеристите. Ама, ти и сдъвкано няма да го смелиш, какво съм взел да те просвещавам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  22 Март 2022 9:47ч.

  Наредили се зелените чорапи и те до Венецуела и Сирия с бастуните да крепят оная работа на Путин. Щеше да е смешно ако не беше жалко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мара канибала

  22 Март 2022 9:56ч.

  Все повече тая клоунада с малкото зелено jew човече заприличва на типичен американски цирк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Jew, jew

  22 Март 2022 10:43ч.

  ама се явил на телемост с Кнесета по фланелка с логото на УПА (за евреите равно на СС). И като ги подканил да се отнесат към украинците така, както украинците към тях през ВСВ... Сега членове на Кнесета питат дали преводът е бил верен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смешникът си остава смешник

  22 Март 2022 10:05ч.

  Искал бил среща да му обяснят какво аджеба искат тези хора от него!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  22 Март 2022 10:40ч.

  и какво ще говори путин с наркомана за топенето на ледовете в арктика 25 дни искаш само оръжие съсипа държавата и народа си сега ли се сети да седнеш на масата за преговори видя ли които се води по ам акъл до къде го докарва

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  22 Март 2022 10:41ч.

  И да откаже срещата Путлер, и да приеме, Зеленски все печели. А ето защо Украйна е държава, а Русия- нова версия на Райха. В нея ще има референдум и народът ще реши, а няма робски да подкрепя един луд тиранин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  22 Март 2022 10:41ч.

  Победените не интересуват Победителите, камо ли да им отправят някакви условия ! А вие се самозакопахте още от мaйдана! И прекалено дълго ви търпяха да врещите, включително и сега. Ами тогава алагер-алагер, както казват скъпите ти евроатлантически съпричастници !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи