Зеленски наредил да се отложат предстоящите международни събития в Украйна

Зеленски наредил да се отложат предстоящите международни събития в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски инструктира да се отложат всички международни събития, планирани от властите на страната през следващите дни. Това съобщи неговият прессекретар Сергей Никифоров, предаде ТАСС.

„Володимир Зеленски поръча да се отложат всички международни събития, планирани за следващите дни, и да се определят нови дати“, написа Никифоров във Фейсбук. Прессекретарят също така информира, че ежедневната среща на Зеленски е била посветена предимно на ситуацията в района на Харков. Според Никифоров на президента е докладвал главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски, който се е намирал непосредствено в зоната на военните действия в региона.

По-рано CNN Portugal съобщи, че Зеленски е отменил пътуването си до Испания и Португалия „поради сериозната вътрешна ситуация в Украйна“. Според телевизионния канал Киев е изправен пред тежка ситуация в няколко участъка на фронтовата линия, по-специално в района на Харков, което прави неуместно пътуването на украинската делегация в чужбина.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • паф

  15 Май 2024 13:49ч.

  пердашат братушките! яко пердашат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бомбите са голямо нещо. Те сложиха край на ВСВ, твърди внукът на Хари Труман пуснал атомните бомби над градове с мирно население!

  15 Май 2024 13:52ч.

  Ето С ТАКАВА ЛЪЖА щастие носещите "демократи" искат да подчинят цялото човечество, защо?! ... "Бомбите са голямо нещо. Те сложиха край на войната. Те спасиха стотици хиляди живота от двете страни и заради това моят дядо е заявил, че това е била причината за решението. Да се съкрати войната и да се спаси американски живот, който най-вероятно е щял да бъде загубен при инвазията на основните острови. Това е историята, отбелязва внукът на Хари Труман в 2015 г.!" ... Което е историческа лъжа, защото на 9 май 1945 г. войната е свършила и се впаметява като "Денят на Европа".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ./.

  15 Май 2024 13:54ч.

  Абе, ЗеленЧУК недоклатен, няма какво само да "отлагаш", направо ги анулирай! Оттук нататък няма да можете главите да си вдигнете! Всичко приключи. Само въпрос на време е пълното ви зануляване! Баси жалкия кървав клоун...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Огнян

  15 Май 2024 16:23ч.

  Отлага ги човека защото не е решил къде ще се провеждат понеже държавата Украина много бързо намалява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  15 Май 2024 13:56ч.

  Едва ли едни ПЕТ батальона на руската армия в Харков са причина за тая паника. Хохлите без съмнение имат информация, че Кремъл се готви за "машабно нахлуване".Вчера генерал Ромашенко загатна за едни 150 000 експедиционен корпус. Апропо Кремъл отново флиртува със "викингски символи". Опознавателният знак на групировката "Север" е "руната на Гунгнир"... Кат, че ли нарочно го правят.Първо беше Z сега тва...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ никога няма да се извинят за атомните бомби над Япония

  15 Май 2024 13:58ч.

  От ядрените бомби пуснати НАД ГРАДОВЕ с мирно невъоръжено население загиват 300 000 души хора, човеци, мирни граждани! С лъжата - да се спряла войната?! Японският император очаквал окончателно подписване на договор с Русия и Великобритания, ноооо брадъра американски действал без да чака Международното право и закони! И днес е също същото - саморазобличаващи се бандити от каубойските времена - вадиш патлака и бум, какви човеци, каква най-висша ценност Животът?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Внукът на Труман в 2015 г.

  15 Май 2024 14:02ч.

  Внукът на президента на САЩ Хари Труман, който нареди да бъдат пуснати атомни бомби над Хирошима и Нагасаки преди 70 години, смята, че САЩ никога няма да се извинят за стореното, съобщава RT. Клифтън Труман Даниел е синът на единственото дете на президента на САЩ Хари Труман - Маргарет Труман и съпругът й Клифтън Даниел, които са работили като мениджъри в New York Times.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Курнела

  15 Май 2024 15:37ч.

  Тоест искаш да кажеш, че руските боклуци са като американските боклуци??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сенатор Труман: " ... ще дадем възможността да се избият, колкото се може повече!

  15 Май 2024 14:04ч.

  На 23 юни 1941 г., ден след като Нацистка Германия напада Съветския съюз, Труман, който тогава е сенатор, казва: „ Ако видим, че Германия побеждава, ние ще помогнем на Русия, ако Русия почне да печели, ще помогнем на Германия, така ще им дадем възможността да избият колкото се може повече от армиите си, въпреки това не искам да видя Хитлер като победител при никакви условия. Никой от тях не вярва и на една дума от това, което казва. “ (Ню Йорк Таймс, 24 юни 1941)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Курнела

  15 Май 2024 15:38ч.

  Една атомна над Одеса ще подейства отрезвяващо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Jordanka J

  15 Май 2024 16:35ч.

  Светът се управлява от малоумници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жорката

  15 Май 2024 18:26ч.

  Наш источник в ОП сообщил, что основной проблемой для поездок Зеленского за границу, является присутствие в Украине Залужного. Банковая постоянно торопит экс-Главкома выехать в Британию, но тот затягивает процесс. https://t.me/rezident_ua/22828

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи